אם מצאתם חרקים בקמח, ככל הנראה מדובר בחיפושית הקמח, חדקונית האורז או בזחלים של עש המזון. תוכלו להבדיל בינהם בעיקר בזכות צבע החרק:
אם החרקים בקמח הם זחלים בגודל שנע בין 5 מ״מ ל-3 ס״מ, או חיפושיות חומות בגודל של כ-1.5 ס״מ - החרקים בקמח הם חיפושית הקמח.
עוד חרק שיכול לקפוץ לביקור באריזת הקמח הוא חדקונית האורז שמאופיינת בחדק במרכז הראש ובצבע חום שחור. גודלה נע בין 3-5 מ״מ.
אם החרקים בקמח הם זחלים או גלמים לבנבנים שמשתלבים בצבע הקמח - מדובר בעש המזון.
בין אם החרקים בקמח הם חיפושית הקמח, חדקונית האורז או עש המזון, תוכלו להיפטר מהם כך:
נקו היטב את המטבח.
מיינו את האוכל במקום הנגוע. אוכל שמצאתם בו חרקים - זירקו ואת השאר שימו במקפיא ל-48 שעות לפחות.
וודאו שכל האוכל אטום וסגור היטב בקופסאות פלסטיק או זכוכית ולא בשקיות.
אם מדובר בעש המזון, בנוסף לשלבים הקודמים תוכלו להציב מלכודות פרומון שימשכו את זכרי העש וימנעו ממנו להתרבות במטבח שלכם.