חדקונית האורז, כמו שאפשר להבין מהשם שלה, היא סוג של חיפושית מזיקה שנמצאת באריזות אורז, קמח ומצרכי מזון יבשים אחרים. אפשר לנסות לטפל בפלישה של חדקונית האורז לבד, ובמקרים חמורים יותר, באמצעות מדביר במחיר ממוצע של כ-400 ₪. איך לזהות את חדקונית האורז ומה הטיפול המומלץ? אזרו אומץ, כל הפרטים בפנים
גם אתם מדמיינים פיל בגודל של גרגיר אורז כשאתם שומעים את השם חדקונית האורז? אה, זה רק אנחנו? אם גם הדמיון שלכם עובד שעות נוספות, תדעו שאתם לא רחוקים מאוד מהמציאות. חדקונית האורז היא אמנם חיפושית, אבל בקדמת הראש יש לה איבר מוארך שנראה ממש כמו חדק של פיל. מעבר למאפיין הבולט הזה תוכלו לזהות את חדקונית האורז כך:
צבע – גופה של חדקונית האורז הוא חום או שחור, ולפעמים משלב את שני הצבעים.
גודל – חדקונית האורז קטנה מאוד וגודלה נע בין 3-5 מ״מ.
חדקונית האורז היא מזיק מזון נפוץ כך שתוכלו למצוא אותה במטבח או במזווה, בדומה לעש המזון. חדקונית האורז קיבלה את שמה מחיבתה לאורז, אבל כדאי שתדעו שהיא לא מפלה את מגירת התבלינים, ועלולה לפלוש אפילו לשקיות הקמח. איך חדקונית האורז הגיעה למטבח? ברוב המקרים החדקונית פלשה למטבח דרך מוצר נגוע שרכשתם.
אל דאגה, חדקונית האורז לא מסוכנת. היא לא נושכת או עוקצת, אבל כדאי לדעת שהיא מתרבה במהירות ולא מומלץ לאכול מזון שהיא שהתה בו. לכן, מומלץ לנסות להיפטר ממנה ברגע שהבחנתם בקיומה.
אם חדקונית האורז כבר ארזה את מטלטליה ועברה לגור במזווה שלכם, תצטרכו לנקוט בשתי פעולות – הדברה ומניעה.
כשזה מגיע לחדקונית האורז כדאי להתחיל עם שלב המניעה שאולי יפתור את הבעיה כך שלא תצטרכו להגיע בכלל להדברה.
הטיפול בחדקונית האורז באמצעות מדביר מומלץ כאשר הנגיעות גבוהה במיוחד, כלומר אם כבר ניסיתם את שלב המניעה אבל אתם ממשיכים לראות את החדקונית באריזות המזון, רואים אותה מטיילת במדפים או אפילו במקומות אחרים בבית, מחוץ למטבח.
הדרך הטובה ביותר למנוע את התפשטות חדקונית האורז בבית, ויחד איתה גם מזיקי מזון אחרים כמו חיפושית הקמח, היא באמצעות אחסון נכון של המזון. לכן, גם אחרי הריסוס יש להקפיד על הפעולות הבאות:
רוקנו את הארונות והמזווה בהם אתם מאחסנים את התבלינים, הקטניות, הדגנים והקמח.
השליכו אריזות בהן אתם רואים את חדקונית האורז, או אריזות בהן אתם מזהים חורים קטנים שדרכם ככל הנראה החדקונית נכנסה.
נקו את מקומות האחסון באופן יסודי באמצעות אקונומיקה, מה שמומלץ גם במקרה של חשד להימצאות עש המזון. באופן כללי, ניקיון הוא המפתח לשמירה מפני מזיקי מטבח.
אחסנו בכלים אטומים את המזון המועד לפורענות כמו אורז, קטניות, דגנים וקמח וסדרו את ארונות המטבח כך שתדעו בדיוק מה כבר יש לכם כדי להימנע מקניית מזון נוסף שעלול להיות נגוע בחדקונית האורז.
שימו לב, אם למרות הצעדים האלה אתם מוצאים את חדקונית האורז בבית, הזמינו מדביר מקצועי שידע להתמודד עם ההתפשטות ולעצור אותה.
הדברת חדקונית האורז באמצעות מדביר כוללת את השלבים הבאים:
ניטור – פעולת הניטור על ידי מדביר כוללת את השלבים הבאים:
בדיקה של מקור חדקוניות האורז.
בדיקה של המצאות החדקוניות בחדרים נוספים מלבד המטבח.
בחירת דרכי פעולה – האם יש צורך בהדברה או שזריקת הפריט הנגוע וניקיון יסודי יספיקו.
הדברה – לאחר הניטור והחלטה על דרכי הפעולה הדברה נגד חדקונית האורז תתבצע כך:
ריקון של ארונות המטבח בהם אתם מאחסנים את הקטניות, דגנים, תבלינים ועוד.
ריסוס של הארונות, השיש, החיבורים בין הקירות לתקרה ועוד, בהתאם לאזורים הנגועים.
שימו לב, לאחר ההדברה מומלץ לעזוב את האזור המרוסס למשך 2-3 שעות.
מחיר הדברת חדקונית האורז נע בין 300-450 ₪. ככל שרמת הנגיעות גבוהה יותר כך המחיר עולה.
כך לדוגמה, מחיר הדברת חדקונית האורז במטבח בלבד יהיה בטווח המחירים התחתון ואילו מחיר הדברת חדקונית האורז במטבח ובחדרים נוספים יהיה קרוב לטווח העליון.
אם הבנתם שהמזיק שהחליט לדחוף את החדק שלו לארונות המטבח שלכם הוא לא אחר מאשר חדקונית האורז והטיפול העצמאי לא פתר את הבעיה, הגיע הזמן לפתרון מקצועי. לכן, אספנו עבורכם רשימת מדבירים מומלצים שמתמחים בהדברת חדקונית האורז ומזיקי מזון אחרים, ומדורגים עם חוות דעת של לקוחות קודמים. בהצלחה!
חדקונית האורז היא חיפושית קטנה בגודל שנע בין 3-5 מ"מ, בצבע שחור, חום או שילוב של בשניים. בקדמת הראש יש לה איבר דמוי חדק.
חדקונית האורז לא מסוכנת אבל כדאי לא לאכול מזון שהיא הייתה בו.
כדאי להתחיל את הטיפול בחדקונית האורז בזקירת האריזה הנגועה ואז ניקוי הארונות והמזווה שבהם מצאתם אותה. במידה וזה לא עזר ואתם ממשיכים למצוא את חדקונית האורז, הזמינו מדביר מקצועי שיבצע ניטור וריסוס.
הדרך הטובה ביותר למניעת התפשטות של חדקונית האורז היא ניקוי המטבח והאורונות ואחסון של המזון היבש כמו אורז, קמח ותבלינים בכלים אטומים.
מחיר הדברת חדקונית האורז נע בין 300-450 ₪.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.