מוקד מידרג: 1-700-707-233

בניית קיר גבס

בין אם אתם רוצים לחלק את הבית שלכם מחדש, או רק לפצל חדר אחד לשניים, בניית קיר גבס היא הדרך הפשוטה והמהירה לבצע את הבנייה. במאמר הבא נפרט בדיוק איזה סוג גבס תצטרכו לבית שלכם, מה היתרונות של בניית קיר גבס, מה החסרונות וכמובן וכמה עולה לבנות קיר גבס.


בנייה של קירות גבס

בניית קירות גבס נעשית בשני מצבים – בניית בית חדש או שיפוץ וחלוקה מחודשת של הבית או המשרד שלכם. קירות הגבס משמשים לבנייה פנימית בלבד ואפשר לבנות אותם בכל מקום בבית, על רצפת קרמיקה, אבן ואפילו פרקט.

 

 


תמונות של בניית קיר גבס

בניית קיר גבס לסגירת חדר בגודל 3 מטר על 2.40 ...
צילום: אסנת וייס, תל אביב.
בניית קיר גבס מלא וקיר נמוך במשרד.
צילום: עינבל מאור אל, בת ים.
בניית קיר גבס למשרד.
צילום: ניסים גואטה, קרית מלאכי.
בניית חדר על ידי קירות גבס בקליניקה.
צילום: ‫גדעון פיין‬‎, רמת גן.
בניית קיר גבס מעל מטבח קיר גבס.
צילום: חנה שומרון, הוד השרון.
בניית חיפוי קירות גבס אקוסטיים להפחתת רעשים ...
צילום: שרון אורנשטיין שחק, חיפה.
בניית מסגרת גבס לקיר ירוק בגודל 3.50 על 2.70.
צילום: לורה לוי, תל אביב.
בניית קיר גבס.
צילום: ו. ל. כפר יונה.
בנייה של קיר עם מדפי גבס בסלון הבית.
צילום: ערן פארן, הוד השרון.
בניית קיר הפרדה כולל בידוד במשרד.
צילום: שי רוה, כפר סבא.

גבס לבניית קירות

לפני שאנחנו מתחילים לדבר על בנייה של קיר גבס, נתחיל רגע מהתחלה - מה זה גבס?

כשהיינו קטנים היינו מערבבים קצת אבקת גבס עם מים, שופכים לתוך תבניות גבס קטנות בצורות, מחכים ה-מ-ו-ן זמן עד שהן יתייבשו ובסוף צובעים אותן בצבעים. אולי גם אתם דמיינתם שככה בונים קירות גבס – בונים תבנית גדולה של קיר, מערבבים המון המון אבקה ומים ויוצקים את הגבס לתוך תבנית קיר גדולה. בתהליך בניית קיר גבס יש הרבה קווי דימיון אבל כמובן שזה נראה קצת אחרת.

גבס לבניית קירות מגיע בצורה של פלטה גדולה עשויה מגבס יצוק שעטוף בנייר מיוחד. לרוב, פלטות הגבס מגיעות בגודל של 1.20X2.60 מטר.

סוגי גבס לקיר גבס:

נקודה גבס לבן – הגבס הלבן הוא הגבס הסטנדרטי והנפוץ ביותר לשימוש, גם לבניית קירות גבס אבל גם להנמכת תקרה ולעבודות גבס אחרות. הפלטה של הגבס הלבן מגיעה בעובי של 12.5 מ"מ לבניית קירות והנמכת תקרה ובעובי של 9 מ"מ לעיצובים בגבס כמו בניית קרניזים או סיומות מעוגלות לתקרה.  

נקודה גבס ירוק או גבס כחול – פלטת הגבס הירוק נועדה כדי לבנות קירות גבס במקומות רטובים ולחים, כמו חדרי שירותים ואמבטיה. ברוב הבתים צנרת המים מותקנת ברצפה, אבל אם הצנרת שלכם נמצאת בקירות, מומלץ לעשות גם אותם מגבס ירוק. הגבס הירוק מגיע גם הוא בעובי של 12.5 מ"מ. התייעצנו בשאלה מה עדיף לאמבטיה, גבס ירוק או כחול? עם קבלני גבס ולמרות שהדעות היו חלוקות רובם המליצו דווקא על הגבס הכחול כמתאים ביותר לחדר האמבטיה.

נקודה גבס ורוד– הגבס הורוד עמיד בפני אש ומומלץ לבנייה סביב ארונות חשמל או מקומות בהם נדרשת עמידות בפני אש. הגבס הוורוד נפוץ פחות לבניית קירות גבס בבתים ומשמש לבנייה במשרדים או במפעלים.

בשנים האחרונות נכנס אל שוק הגבס גם הגבס הכתום שעמיד מאוד לפגעי נזק האוויר ומשמש לבנייה חיצונית, אבל השימוש בו עדיין לא נפוץ.

 

 


יתרונות של בניית קיר גבס

אבל למה לבנות קיר מגבס ולא מבטון? יש לזה כמה סיבות:

קיר גבס נוחות ומהירות הבנייה - בזכות העובדה שגבס מגיע בלוחות ולא מצריך חציבה בקירות או יציקה של בטון, בניית קיר מגבס היא עבודה קלה ופשוטה שמתבצעת במהירות. איש גבס מקצועי יכול לבנות קיר סטנדרטי בגודל של 2.70 X 2 ביום עבודה אחד. זה אומר שאם קמתם בבוקר בדירת שני חדרים בערב תלכו לישון דירת שלושה חדרים. מגניב, אה?

אבל זה לא רק שמהיר לבנות את קיר הגבס, אלא שאפשר גם לפרק אותו. כך לדוגמא, אם נולד לכם ילד חדש (מזל טוב!) ואתם רוצים לפצל את חדר השינה הענקי שלכם לשניים – בניית קיר גבס היא פתרון מצוין. ואם החלטתם לעבור ללינה משותפת שנתיים אחר כך? אין שום בעיה לפרק את קיר הגבס ולהחזיר את החדר לקדמותו. משמע אם אתם מחפשים פיתרון הפיך לחלוקת חדרים - קיר גבס הוא הפיתרון.

קיר גבס מחיר של בניית קיר גבס – מחיר של בניית קיר גבס יוצא זול ומשתלם יותר מבניית קיר בטון בגלל שני דברים: 1. פלטות הגבס הן חומר זול בהרבה מיציקת בטון. 2. זמן העבודה של בניית קיר גבס קצר יותר.

 קיר גבס עיצוב ונראות של קיר גבס – פלטות הגבס מגיעות גם בעובי של 9 מ"מ, מה שמאפשר ליצור בקלות קימורים ועיצובים מיוחדים על הקיר והתקרה. כך לדוגמא, קרניז על התקרה יכול להפוך את החדר ממרובע משעמם למעוצב ויוקרתי.

קיר גבס עוד יתרון שכיף במיוחד לגלות – כשבונים קיר מגבס הבית לא מושבת ויש הרבה פחות לכלוך מקיר בטון. אנחנו לא מבטיחים לכם מרצפות נקיות ושלא תצטרכו לכסות חלק מהרהיטים, אבל האבק לא מתפזר בכל הבית והעבודה היא נקודתית בלבד.

 

 קרניז בקיר גבס

חסרונות של בניית קיר גבס

אבל כמובן שלא הכל מושלם. כשבאים לבנות קיר מגבס יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:

 קיר גבס חוסר עמידות בפני רטיבות - קירות גבס מצוינים לבניית קירות פנימיים, אבל אי אפשר לבנות איתם קירות חיצוניים, כיון שהם לא עמידים בפני תנאי מזג האוויר. באופן דומה, אם הקירות הפנימיים יחשפו לרטיבות מתמשכת, הם לא יחזיקו מעמד. כך שאם שאלתם את עצמכם איך לייבש קיר גבס? התשובה כנראה תהיה שתצטרכו לבנות את הקיר מחדש.

אבל באנו להרגיע. יש לחסרון הזה גם שני יתרונות משמעותיים – בניגוד לקיר בטון שבו ייקח לכם זמן לגלות רטיבות, הרטיבות בקיר גבס מתגלה בקלות. בנוסף, התיקון של רטיבות בקיר גבס היא פשוטה מאוד יחסית. במקום להתחיל לחצוב קיר שלם, פשוט מנסרים את הגבס הרטוב ומחליפים בחלק יבש.

קיר גבס חוזק הקיר – קירות גבס חזקים ויציבים לאורך שנים. עם זאת, כדי שתוכלו לתלות עליהם דברים כבדים כמו טלוויזיה, צריך לתכנן את הקיר מראש כך שהקונסטרוקציה תהיה חזקה יותר. זה אומר שאם בניתם קיר גבס בחדר ילדים ואחרי 5 שנים בא לכם להפוך אותו לחדר טלוויזיה, תצטרכו לבצע שיפוץ בקיר הגבס. 

 

 בניית קיר גבס

איך בונים קיר גבס?

בגדול, בניית קירות גבס כוללת שלושה שלבים עיקריים – בניית הקונסטרוקציה, חיבור פלטות הגבס, שפכטל וצביעה.

מספר 1 צבוע בניית קונסטרוקציה – הבסיס של בניית קיר גבס הוא קונסטרוקציה ממתכת שמורכבת מבסיס וניצבים. הבסיס הוא בעצם מסילות מתכת שקודחים אל התקרה ואל הרצפה. עוד אפשרות היא הדבקה של המסילה אל הרצפה באמצעות דבק אקרילי, כך שאם תרצו להסיר את הקיר בעתיד, לא ישאר נזק ברצפה. שווה לדעת שאם תבנו קיר גבס על רצפת פרקט, תצטרכו להחליף את אותו פס פרקט, גם אם הקונסטרוקציה הודבקה בדבק אקרילי.

אל הבסיס מחברים ניצבים, גם הם ממתכת, שמגיעים עד לבסיס שמחובר אל התקרה. הבסיסים מחזקים את הקונסטרוקציה כך שתהיה יציבה וחזקה מספיק להחזיק קיר גבס. על פי התקן, הרווחים בין הניצבים לא יעלו על 60 ס"מ.

מספר 2 צבוע חיבור פלטות גבס – בשלב השני מחברים את פלטות הגבס אל צד אחד של הקונסטרוקציה, באמצעות קדיחה וברגים. אם ביקשתם שיהיה בידוד טרמי או אקוסטי, זה יהיה השלב שבו יכניסו את החומר הבידוד (כמו צמר סלעים) אל תוך הקיר. לאחר מכן, יחברו את פלטות הגבס אל הצד השני של הניצבים.

מספר 3 צבוע שפכטל וצביעה – עכשיו כבר אפשר לראות שמדובר בקיר, אבל הוא עדיין בצבע של הגבס ומלא בברגים וקדיחות. זה יהיה השלב שבו איש הגבס יחליק את הקיר באמצעות שפכטל ולאחר מכן יצבע אותו. וזהו, יש לכם קיר חדש. תתחדשו מחייך.  
אם תרצו לצבוע בעצמכם, אז כדאי שתדעו שקבלני הגבס ששאלנו המליצו להשתמש בצבע רגיל כדי לצבוע קיר גבס.

 

 בניית קיר גבס

 

 

קבלן גבס מסביר איך בונים קירות גבס:


מחיר של בניית קיר גבס

מחיר של בניית קיר גבס מחושב בשתי דרכים שונות:

 

במקרה של עבודה קטנה יחסית (כמו קיר אחד או שניים) העבודה תתומחר לפי מחיר גלובלי:

מחיר לקיר בגודל 2.70X3 מ"ר המחיר נע בטווח של 2,000-3,500 ₪, לא כולל מע"מ וחומרים, תלוי בגודל המדויק של הקיר, סוג הגבס, זמן העבודה והאם יש עיצובים מיוחדים.

 

במקרה של בנייה של קירות גבס מעל 30 מ"ר, המחיר יתומחר לפי מ"ר:

מחיר מחיר בניית קיר גבס נע בין 300-400 ₪ למ"ר, לא כולל מע"מ.

עלות של בניית 5 קירות בגודל של 2.70X3, כלומר - 40.5 מ"ר:

300 ש"ח למ"ר כפול 40.5 מ"ר =

מחיר סך הכל: 12,150 ₪, לא כולל מע"מ. 

 

 בניית קיר גבס

אנשי גבס מומלצים לבניית קיר גבס

כבר החלטתם אם אתם רוצים קיר אחד או לחלק את כל הבית מחדש? כי מיד אחרי שתחליטו, תוכלו לקרוא את חוות הדעת על אנשי הגבס המומלצים. לאחר כל בניית קיר גבס, צוות אתר מידרג מתקשר ללקוח כדי לשמוע איך הייתה העבודה ולדרג מ-0 עד 10 את איש הגבס, כך שהציונים באתר נשארים מעודכנים כל הזמן.


;

שאלות נפוצות לדף זה

איך בונים קיר גבס?

בניית קיר גבס מורכבת משלושה שלבים עיקריים - בניית קונקטרוקציית מתכת, חיבור פלטות הגבס, שפכטל וצביעה. 

אם מעניין אתכם הפירוט המדויק של תהליך העבודה, תוכלו לקרוא הכל במאמר שלמעלה. 

כמה עולה קיר גבס?

המחיר של בניית קיר גבס מתומחר בשתי דרכים: 

מתחת ל-30 מ"ר אנשי הגבס יתנו מחיר גלובלי על העבודה, כשהמחיר הממוצע יהיה 2,000-3,500  לקיר גבס בגודל 2.70X3 מ"ר, לא כולל החומרים. 

מעל 30 מ"ר של קיר, המחיר נע בין 300-400 למ"ר אחד של קיר גבס. 

מה זה קיר גבס?

בניית קיר גבס היא בעצם פתרון קל ויעיל לבנייה של קירות פנימיים חדשים או חלוקה מחדש של הבית. 

הקיר בנוי מקונסטרוקציית ברזל ופלטות גבס שמחוברות אליה. 

 

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק