עורך דין לענייני משפחה דואג לכם ולמשפחה לאורך כל מעגל החיים, החל מייעוץ וניסוח הסכמי ממון ועד לייצוג בהליכי גירושין וניהול עזבונות וירושות. בואו נדבר גלויות - שכר טרחה של עורך דין משפחה זה לא משהו שאפשר לתמחר במחירון קבוע, כל סיפור משפחתי הוא שונה, עם האתגרים והמורכבויות שלו. כדי להבין מה משפיע על המחיר של עורך דין משפחה וכמה יעלה לכם כל דבר, אתם מוזמנים להמשיך לקרוא 🙂.
הוצאת צו ירושה: בשביל הוצאת צו ירושה נדרשים שני תשלומים עיקריים: תשלום אגרה ממשלתית ושכר טרחת עורך דין משפחה. לשכת עורכי הדין פרסמה המלצה לשכר טרחה מינימלי עבור טיפול בהוצאת צו ירושה: 1.5% משווי העיזבון, אך לא פחות מ-3,630 ש"ח. חשוב להדגיש שהמלצה זו אינה מחייבת את עורכי הדין, ולכן שכר הטרחה הסופי יכול להשתנות. בפועל, אפשר למצוא עורכי דין שהמחיר שהם גובים הוא בין 3,000 ל-5,000 ש"ח לטיפול בהוצאת צו ירושה.
עוד על הוצאת צו ירושה בסרטון הבא:
עריכת צוואה: טווח המחירים לעריכת צוואה גמיש. אבל באופן כללי, מחיר עריכת צוואה נע בין 2,500 ל-3,000 שקלים, ויכול להשתנות בהתאם למורכבות התיק. במקרים מורכבים במיוחד, העלות יכולה להגיע עד 5,000 שקלים.
ייפוי כוח מתמשך: מחיר ייפוי כוח מתמשך נע בין 2,500 -5,000 ש"ח לפני מע"מ, ברוב המוחלט של המקרים.
עוד על ייפוי כוח מתמשך בסרטון הבא:
הסכם חלוקה בין יורשים: עלות עריכת הסכם חלוקה בין יורשים תלויה במורכבות העניין. המחיר של הסכם חלוקה בין יורשים נע בין 5,000 ל-20,000 שקלים.
התנגדות לצוואה: עלות התנגדות לצוואה משתנה בהתאם למורכבות התיק. עורכי דין משפחה נוהגים לגבות בין 5% מהסכום שהיורש עתיד לקבל או סכום קבוע, כאשר המחיר הממוצע נע בין 40,000 ל-80,000 שקלים.
עוד על התנגדות לצוואה בסרטון הבא:
הסכמים בין בני זוג:
שכר טרחת עורך דין עבור עריכת הסכם חיים משותפים נע בין 4,000-10,000 ש"ח ללא מע"מ.
שכר טרחת עורך דין לעריכת הסכם ממון נע בדרך כלל בין 2,500 ל-5,000 ש"ח, לא כולל מע"מ. הסכמים מורכבים במיוחד יכולים להגיע גם ל-6,000-8,000 ש"ח ואפילו יותר.
רוצים להבין את ההבדלים בין הסכם חיים משותפים להסכם ממון? צפו בסרטון הבא:
הליכי גירושין
כשבני זוג מסכימים על תנאי הגירושין, שכר טרחת עורך הדין עבור עריכת הסכם גירושין נע בדרך כלל בין 7,000 ל- 15,000 ש"ח. במקרים בהם אין הסכמה ונדרש הליך משפטי, המחיר צפוי להיות גבוה יותר ולנוע בין 10,000 ל-25,000 ש"ח.
עלות שעת גישור אצל עורך דין מגשר נעה בין 1,200 ל-2,000 ש"ח, בתוספת מע"מ.
תביעות מזונות
טיפול בתביעת מזונות משתנה בהתאם למורכבות המקרה ולנסיון עורך הדין, והמחיר של תביעת מזונות נע בדרך כלל בין 5,000 ל-10,000 ש"ח.
שימו לב: כלל המחירים המצויינים הם הערכה בלבד, ולא מחייבים את עורכי הדין שבאתר.
כשזה נוגע לענייני משפחה יש כמה דברים שיכולים להשפיע על שכר הטרחה של עורך דין:
מורכבות התיק: ענייני משפחה יכולים להיות מורכבים, ולכלול כמה נושאים כמו גירושין, חלוקת רכוש, ירושה ועוד. ככל שהתיק מורכב יותר וכולל סוגיות משפטיות סבוכות יותר (כמו למשל, נכסים מרובים, עסקים משפחתיים, סכסוכים בין הצדדים), כך יגדל שכר הטרחה של עורך דין משפחה.
היקף העבודה: היקף העבודה הנדרש מעורך דין משפחה משפיע ישירות על שכר הטרחה. תיקים שדורשים ניהול משא ומתן אינטנסיבי, הגשת כתבי טענות רבים, השתתפות בדיונים מרובים בבית המשפט וניהול הליכים משפטיים ממושכים, יגררו שכר טרחה גבוה יותר.
ניסיון ומקצועיות של עורך הדין: הניסיון, המוניטין והמומחיות של עורך הדין בתחום דיני המשפחה משפיעים על שכר הטרחה. עורכי דין מנוסים עם מוניטין גבוה, נוטים לגבות שכר טרחה גבוה יותר. כי הם מביאים איתם ניסיון, ידע וקשרים שיכולים לקדם את האינטרסים של הלקוח.
עכשיו כשאתם יודעים כמה אתם אמורים לשלם לעורך הדין שלכם, אתם יכולים להתקדם לשלב הבא ולמצוא אותו. הכנו לכם רשימה של עורכי דין משפחה מומלצים המדורגים על ידי חוות דעת של לקוחות קודמים, ככה שתוכלו לעבור על הרשימה, לקרוא את ההמלצות ולהחליט בהתאם במי להיעזר.
טווח המחירים המקובל לעריכת הסכם ממון נע בדרך כלל בין 2,500 ל-5,000 ש"ח, לא כולל מע"מ. הסכמים מורכבים במיוחד יכולים להגיע גם ל-6,000-8,000 ש"ח ויותר.
טווח המחירים לעריכת צוואה נע בדרך כלל בין 2,500 ל-3,000 שקלים, אבל יכול להגיע ל 5,000 שקלים במקרים מורכבים במיוחד. מורכבות הנכסים וההוראות בצוואה, היא הגורם העיקרי שיכול להשפיע על המחיר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.