אם אתם לא מקבלים מזונות כבר תקופה ארוכה, זה לא אומר שלא תוכלו לדרוש אותם - כאן תוכלו למצוא את כל המידע על תביעת מזונות רטרואקטיבית - מתי ניתן להגיש אותה, איך נראה תהליך התביעה וגם כמה תעלה תביעת מזונות רטרואקטיבית (לפחות 5,000 ש׳׳ח, לרוב יותר), אז הנה נקודת הפתיחה שאחריה הכל יהיה מאחוריכם
תביעת מזונות רטרואקטיבית יכולה לקרות ממגוון סיבות שונות, והמשותף לכולם - ההורה שאחראי על תשלום המזונות לא משלם אותם בזמן למשך תקופה מסוימת. תביעת מזונות רטרואקטיבית מתחלקת לשניים:
תביעת מזונות רטרואקטיבית עד שנתיים אחורה - בית הדין לדיני משפחה מאפשר הגשת תביעה לתשלום מזונות עד שנתיים אחורה, דרך האתר של ביטוח לאומי. תביעה כזו לא חייבים להגיש בעזרת עורך דין, אבל זה רצוי במקרים שידוע שההורה השני יסרב לשלם או שיש סכסוך מתמשך בין הצדדים.
תביעת מזונות רטרואקטיבית יותר משנתיים אחורה - כדי לתבוע מזונות יותר משנתיים אחורה, נדרשת התערבות של בית המשפט. בית המשפט יכול לאשר תביעה כזו במידה ויש סיבה טובה מספיק למה לא נדרשו המזונות עד כה (למה חיכיתם, בעצם). סיבות שיכולות להיות לגיטימיות הן מחלה של ההורה עצמו או אדם קרוב אליו, סכסוך מתמשך בין ההורים או אפילו מתן אמון בהבטחות חוזרות ונשנות שהתשלום יעבור, בלי שזה קרה בפועל. כל מקרה כזה נבחן לגופו בבית המשפט - וכאן כבר כדאי ביותר לערב עורך דין בתהליך כדי למקסם את הסיכויים שתקבלו את מה שמגיע לכם.
חשוב לציין שתביעת מזונות רטרואקטיבית יכולה להגיע לסכומים גדולים מאוד, ובית המשפט לא ממהר לאשר תשלומים כאלה ולהטיל אותם בפעימה אחת על ההורה - צריך לשכנע אותו שהייתה סיבה טובה לחכות עד לרגע זה כדי לדרוש את התשלום.
התיישנות על תביעת מזונות רטרואקטיבית היא 7 שנים.
הנה שלושה תנאים שכדאי לוודא שאתם עומדים בהם לפני הגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית:
העדר תשלום - הכלל הראשון והפשוט ביותר הוא שאתם לא מקבלים מזונות בהתאם למה שנקבע בבית המשפט. זה רלוונטי גם במקרים בהם שולמו רק חלק מדמי המזונות ולא הסכום המלא.
קשר עם הילד - אם ההורה לא מודע לקיומו של ילד או שיש מניעה של אחד הצדדים לאפשר לילד להיפגש עם ההורה השני, לא תוכלו להגיש תביעת מזונות רטרואקטיבית. זה מגיע מתוך תפיסה בבית המשפט לפיה עם חובות ההורות (דמי מזונות) צריכות להיות גם זכויות הורות - שזה קשר עם הילד.
תום לב - תביעת מזונות רטרואקטיבית צריכה להיות מוצדקת, טיעון של המתנה בהגשת התביעה בגלל סיבות לא מוצדקות - למשל נקמה או פשוט חוסר ידיעה שזה אפשרי, לא יתקבלו.
במקרה ואתם תובעים מזונות יותר משנתיים אחורה או שאתם מגישים את התביעה בעזרת עורך דין מסיבות אחרות, תצפו לתהליך לא קצר (מתחיל מחודש אבל יכול להגיע לכמה שנים אפילו). ככה הוא יראה:
פנייה בעזרת עורך דין - בשלב הראשוני לרוב העורך דין יפנה להורה שממנו דורשים מזונות וינסה להבין את הגישה שלו ומה ניתן לעשות כדי לקבל תשלום ולפתור את הסוגיה. אם הוא רואה שאין שיתוף פעולה, ממשיכים לשלב הבא.
הליך גישור משפטי - בית הדין לענייני משפחה מחייב את הצדדים לעבור הליך של יישוב סכסוך לפני שהוא מסכים לעבור לתביעה בבית משפט. במסגרת הזו נעזרים בעורך דין מגשר ועובדת סוציאלית כדי לנסות להגיע להסכמות בין הצדדים. משך הליך הגישור נקבע על ידי בית המשפט. אם הליך הגישור לא פתר את הסוגייה במועד הקבוע, ממשיכים לשלב הבא.
הגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית - השלב הבא הוא הגשת תביעה לבית משפט לצורך קבלת המזונות. שימו לב שבמקרה כזה הצדדים חייבים להגיע לדיונים עצמם (חובת התייצבות) עם עורך הדין. לפעמים בית המשפט יסגור את הסכסוך בדיון אחד אבל במקרים מסובכים יותר תצפו להגיע לשם יותר פעמים.
אכיפה - השלב האחרון בתביעת מזונות רטרואקטיבית הוא שלב האכיפה. בתקווה, הכל הולך חלק וההורה החייב משלם לכם את כל מה שאתם אמורים לקבל. אבל, אם ההורה לא משלם את מה שבית המשפט קבע, תצטרכו לערב את הוצאה לפועל כדי לקבל את מה שמגיע לכם. לרוב, עורך הדין שמלווה אתכם בתביעת המזונות יוכל להמשיך לתביעה מול הוצאה לפועל, אבל זו נחשבת תביעה חדשה בתשלום נוסף.
מחיר תביעת מזונות רטרואקטיבית נע בין 5,000-25,000 בממוצע. המחיר משתנה בהתאם למורכבות התיק, משך זמן התביעה וגם גובה התביעה עצמה, הנה קצת סדר במחירים:
מחיר הגשת תביעה לבית משפט בעזרת עורך דין נע בין 5,000-10,000 ש׳׳ח - תלוי כמה מורכב התיק עצמו וכמה זמן נדרש כדי לנסח אותו.
מחיר הגעה לדיון בבית משפט נע בין 1,000-2,000 ש׳׳ח פר דיון. עורכי דין נוהגים לגבות שכר נוסף על הגעה לדיונים בבית משפט.
מחיר הליך גישור משפטי נע בין 700-1,500 ש׳׳ח לפגישה. כאמור, כמות המפגשים תלויה בבית המשפט.
שימו לב: המחירים המצויינים הם הערכה בלבד, ולא מחייבים את עורכי הדין שבאתר.
המחירים כוללים מע''מ.
תביעת מזונות רטרואקטיבית היא תביעה שלא תמיד מתקבלת - אז חשוב לקחת עורך דין שמאמין בתיק שלכם וילווה אתכם לאורך כל הדרך. ריכזנו עבורכם רשימה של עורכי דין מומלצים להגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית. כל עורכי הדין באתר מדורגים על ידי לקוחות קודמים, אז דפדפו בביקורות ובחרו את מי שנקרא לכם הכי מתאים.
על הגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית עם עורך דין תצפו לשלם בין 5,000-25,000 ש''ח, כולל מע"מ. המחיר כולל את ניסוח התביעה, התערבות בית המשפט אם נדרש וגם את הגישור המשפטי.
יש שלושה תנאים עיקריים כדי להגיש תביעת מזונות רטרואקטיבית - אי קבלת מזונות התואמים את החלטת בית המשפט, קשר של ההורה עם הילד וגם סיבה לגיטימית שאתם מבקשים את המזונות רטרואקטיבית ולא בזמן הנדרש.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.