פרגולה רעפים היא פיתרון מעולה למי שרוצה פרגולה מבודדת במיוחד – שתבודד אפילו אור! פרגולת רעפים נחשבת לעמידה מאוד ויכולה גם להחזיק עשרות שנים – אבל בגלל הכובד של הרעפים יש צורך בתשתית חזקה לפרגולה. פה תמצאו את כל מה שצריך לדעת על התקנת פרגולה רעפים – כולל מחירים וטיפים
לפני שנבין איך בונים פרגולה רעפים, כמה היא עולה ומאיזה חומר כדאי לבנות אותה, נתחיל מלרכז את היתרונות והחסרונות של פרגולת רעפים כדי שתוכלו לקבל את ההחלטה הכי נכונה לכם, ובפסקה הבאה תוכלו כבר לקרוא איך מתקינים פרגולת רעפים:
יתרונות של פרגולה רעפים |
חסרונות של פרגולה רעפים |
עמידה במיוחד – לא דורשת חידוש או תחזוקה (מלבד העץ) |
כבדה מאוד |
מבודדת רוח, חום וקור |
עיצובים מוגבלים |
אטומה לגשם |
רעפים הם חומר מאוד מבודד, עמיד ויעיל נגד שמש, רוח ומים – אבל הם גם כבדים מאוד ולכן התקנת פרגולה עם רעפים דורשת הכנות מיוחדות, ככה יראה התהליך:
היתר בנייה - לפני תהליך העבודה חשוב לקבל היתר בנייה. פרגולת רעפים לא נחשבת בחוק הפרגולות כי יש לה גג אטום, ולכן תדרשו להגיש בקשה להיתר בנייה מול העירייה או המועצה המקומית- את ההיתר יגיש לרוב קונסטרוקטור או אדריכל. תוכלו להתחיל בבנייה רק אחרי שהאישור יתקבל.
הכנת תשתית לפרגולה – השלב הראשון הוא בניית פרגולה מעץ, זו המוכרת, ובשביל זה צריך להקים תשתית. פרגולת רעפים לרוב תהיה פרגולה עומדת, אבל תוכלו גם לבנות פרגולת רעפים תלויה עם הגבלות גודל (בהתאם למקום ולמבנה אליו היא מוצמדת).
את הפרגולה מעץ מקימים על אדמה שטוחה בעזרת קורות שחופרים עמוק באדמה כדי לייצב אותן, פרגולת רעפים תדרוש קורות עבות יותר מהממוצע, ותוכלו להתייעץ עם הנגר על עובי מתאים בהתאם לגודל הפרגולה.
בניית הפרגולה – אחרי שהאדמה והתשתית לפרגולה מוכנים, הנגר יתחיל בבניית הפרגולה עצמה – בהתאם לעיצוב ולעץ בו בחרתם. זה אולי שלב שאורכו משפט וחצי, אבל במציאות הוא ייקח כמה ימים.
גג רעפים – השלב האחרון יהיה להתקין את הרעפים על גג הפרגולה. הרעפים מתחברים זה לזה ומחזקים אותם בעזרת ברגים אם יש צורך (בעיקר אם יש רוחות חזקות או גשמים מרובים באזור). במקרים שיש חשש לנזילה, ניתן להוסיף יריעות ביטומניות בין העץ לרעפים בפרגולה כדי למנוע רטיבות – אבל הרעפים אמורים להספיק במקרים סטנדרטיים.
שימו לב שפרגולת רעפים ניתן להתקין רק במקום בו יש זווית מספקת (של לפחות 35 מעלות). אם אין מקום לשיפוע מתאים, כדאי לבחון אופציות קירוי אחרות כמו פרגולת עץ רגילה או סוכך בד.
הרעפים הם ההיילייט של פרגולת רעפים – והם גם יקבעו את הלוק הכולל של הפרגולה. תוכלו לבחור את סוג הרעפים שיותקנו על הפרגולה, ולרוב בוחרים באחת מהאופציות הבאות:
רעפי חרס – רעפים מחרס הם הנפוצים ביותר והמומלצים ביותר. הם קיימים המון זמן בשוק, מגיעים בכל הצבעים ונחשבים עמידים מאוד לאורך זמן. החיסרון העיקרי שלפעמים רעפי החרס יפתחו ירקת (בגלל לחות ורטיבות), מה שדורש ניקוי יסודי.
רעפי בטון – רעפי בטון הם כבדים יותר מרעפי חרס ונחשבים פחות עמידים. היתרון ברעפי בטון הוא שניתן לצבוע אותם בכל צבע שתבחרו, לעומת רעפי חרס שמגיעים צבעוניים אבל בצבעים קבועים מראש ואפשרות הבחירה מוגבלת.
רעפי שינגלס – רעפים שעשויים מחומרי איטום, ונחשבים גמישים יותר מרעפי חרס, מה שמאפשר להתקין אותם גם אם אין שיפוע מספק לרעפי חרס ובטון. רעפי שינגלס זולים יותר משאר האופציות, אבל דורשים איטום קבוע ותחזוקה מדי פעם שכוללת ניקיון וחיזוק ההברגה.
כששאלנו את הגגנים באתר אם עדיף רעפי חרס או בטון, רובם הגדול בחרו ברעפי חרס.
בגדול ניתן לבחור בכל עץ שמתאים לתנאי חוץ כדי לבנות פרגולה עם רעפים, אבל כדאי לבחור בעץ אורן או דאגלס. כמו שכבר אמרנו, פרגולה עם גג רעפים צריכה להחזיק משקל רב, ולכן העץ והקורות יצטרכו להיות עבים מהממוצע. אם אתם עדיין תוהים איזה עץ כדאי לבחור לפרגולה, מרבית הנגרים באתר המליצו על אורן פיני.
מחיר פרגולת רעפים מושפע בעיקר מגודל הפרגולה, סוג העץ לפרגולה והרעפים בהם בחרתם.
במקרה הסטנדרטי, מחיר פרגולת רעפים נע בין 550-1,000 ש''ח למטר. המחיר למטר ירד ככל שהפרגולה גדולה יותר.
המחיר יהיה יקר יותר בכ-80 ש''ח למטר אם תבחרו להשתמש בעץ מיוחד כמו דאגלס (העץ הסטנדרטי הוא אורן פיני).
המחיר יהיה זול בכ-70 ש''ח למטר אם תבחרו להשתמש ברעפי שינגלס.
כדי לקבל תמונה יותר מדויקת על מחיר פרגולה רעפים, ריכזנו לכם מחירים של לקוחות קודמים:
מחיר פרגולת רעפים בגודל 15 מטרים, מעץ אורן פיני עם רעפי חרס עלה 18,000 ש''ח.
מחיר פרגולת רעפים בגודל 15 מטרים, מעץ שינגלס ורעפי בטון עלה 22,500 ש''ח.
פרגולת רעפים בונים כדי שתישאר המון שנים, כדי שתהיו בטוחים שאתם מרוצים מהעבודה, ריכזנו עבורכם רשימה של נגרים מומלצים לבניית פרגולת רעפים. כל הנגרים במידרג מדורגים על ידי לקוחות קודמים, אז תרעיפו עליהם אהבה גם אתם!
מחיר פרגולת רעפים נע בין 550- 1,000 ש''ח למטר. המחיר למטר ירד ככל שהפרגולה תהיה גדולה יותר.
שימו לב שהמחיר מתייחס לבניית הפרגולה וגג הרעפים בלבד.
הרעפים המומלצים ביותר לפרגולת רעפים הם רעפי חרס, שנחשבים הכי עמידים ומגיעים בשלל צבעים וגדלים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.