מוקד מידרג: 1-700-707-233

מה עדיף ריבית קבועה או משתנה?

36 יועצי משכנתאות מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

יעוץ משכנתאות לקניית דירה

צוות מידרג שאל כך: מה עדיף ריבית קבועה או משתנה? אני עובדת בעבודה קבועה ויציבה עם אפשרויות קידום והגדלת הכנסה בעתיד. אני צפויה לקחת משכנתא לקניית דירה לפריסה של בין 10-15 שנים. אני יודעת שעל שליש מסכום המשכנתא אני חייבת לקחת ריבית קבועה ועל השאר קיימת אפשרות בחירה בין ריבית קבועה וריבית משתנה. מה עדיף ריבית קבועה או משתנה? אשמח שתפרטו מדוע.



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר ליועצי משכנתאות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 36 יועצי המשכנתאות משקל זהה.


אז נראה שיש לנו כאן רוב, אך לא מעט מיועצי המשכנתאות חושב אחרת. כ57.5% בחרו בריבית משתנה על השני שליש הנותרים, אחוז יפה בהחלט, אך לא פחות מ 40.2% בחר בשילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר. אולי התשובות המורחבות של יועצי המשכנתאות כאן למטה יעזרו לכם להכריע בנוגע ל'מה עדיף ריבית קבועה או משתנה?'.


עכשיו שהבנתם מה עדיף - ריבית קבועה או משתנה, אם עדיין נשארו לכם שאלות תוכלו לקרוא על יעוץ משכנתאות במאמר הבא.




מה עדיף ריבית קבועה או משתנה? המומחים עונים:


הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

ברמת ריבית גבוהה, בה אנחנו נמצאים היום, הצפי מדבר על הורדת ריבית של 0.25% בשנה הקרובה ועוד כ 0.5% בשנה שלאחר מכן. בנוסף, קיימת סבירות לעמלת פירעון מוקדם (עמלת היוון) במידה והריביות במידה ויירדו ותרצו לבצע סילוק מוקדם/מחזור משכנתא.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

התשובה אינה חד משמעית. צריך לקבל עוד נתונים על הלווים והתוכניות העתידיות לגבי הדירה/פרעון המשכנתא. כמו כן, התשובה גם תלויה בתקופה בה לוקחים את המשכנתא. לדוגמא בתקופת שפל רביות הייתי ממליץ על 2/3 ריבית קבועה, לא צמודה והשאר בפריים. אבל בתקופה הנוכחית בה הרביות גבוהות מאד ועוד 3 שנים כשהרביות ירדו תהיה כדאיות למחזור משכנתא. עדיף לתכנן את המשכנתא כך, שכשנרצה למחזר אותה נהיה חשופים כמה שפחות לקנסות פירעון מוקדם. לדוגמא, לקחת יותר בריבית פריים שבה אין קנס וכו'. אין באמור לעייל המלצה כוללת לכל מי שלוקח משכנתא. כיועץ משכנתאות, אני בוחן כל מקרה לגופו לאחר שבדקתי את יכולות הלקוח התוכניות העתידיות שלו ומתאים את הרכב המשכנתא ספציפי לאותו לקוח. בהצלחה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

כדי להבין את מערך השיקולים בקבלת ההחלטה נתחיל בלסקור את היתרונות והחסרונות של המסלולים בריבית קבועה לעומת אלו של הריבית המשתנה: מסלול הפריים הוא מסלול בריבית משתנה, כלומר אם ריבית הפריים (הריבית הבסיסית במערכת הבנקאית) עולה, הריבית במסלול הזה תעלה וכתוצאה גם ההחזר החודשי. חוץ מהסיכון הזה יש במסלול הפריים יתרונות רבים: 1. החוב לא צמוד למדד המחירים לצרכן. 2. אפשר לקחת את המסלול הזה לפריסת שנים ארוכה או קצרה וזה לא ישפיע על גובה הריבית שהבנק מציע לנו במסלול הזה. 3. אפשר למחזר או לפרוע מוקדם את הסכום שנמצא במסלול הזה ללא קנסות פירעון מוקדם, כלומר הוא מסלול גמיש. מסלול בריבית קבועה הוא מסלול שבו: 1. הריבית לא תשתנה לנו לעולם (לטוב או לרע) כלומר אם הריביות יעלו אז אנחנו מוגנים וההחזר החודשי שלנו לא יעלה אבל אם הריבית תרד אנחנו לא נוכל ליהנות מאותה הירידה. כך שבתקופות עם ריביות משכנתא נמוכות גדלה הכדאיות לשלב סכום גדול יותר במסלול בריבית קבועה, אך בתקופות עם ריביות גבוהות קטנה הכדאיות מתוך מטרה לאפשר מיחזור משכנתא בעתיד במינימום קנסות מוקדם. 2. במסלול זה על מנת לשפר את הריבית במידה והיא תרד בעתיד, חייבים למחזר את המשכנתא. במעמד המיחזור של המסלול הזה, או לחילופין אם רוצים לבצע פירעון מוקדם שלו, עלול להיווצר קנס פירעון מוקדם (עמלת היוון פערי ריבית) שלעתים יכול להגיע לסכומים של עשרות אלפי שקלים. 3. במסלול זה הריבית נקבעת על פי פריסת השנים ולכן חשוב לדייק בפריסת השנים שבא לוקחים את המסלול על מנת להשיג את הריבית האופטימאלית. את המסלול זה ניתן לקחת באופן שבו הוא צמוד למדד המחירים לצרכן או לא צמוד למדד המחירים לצרכן ויש לשים לב מה בוחרים. לכל מסלול יש יתרונות וחסרונות שונים ולכל לווה יש תוכניות אחרות בנוגע להעדפות למיחזור עם פרעונות מוקדמים של המשכנתא בעתיד ולכן יש להתאים לכל לווה תמהיל מסלולי משכנתא שייקח בחשבון את העדפותיו ובהתאם לכך להקצות את הסכומים בין המסלולים השונים, כמו גם את פריסת השנים של כל מסלול.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

בתקופה הזאת שהריבית יקרה, כדאי להתכונן למחזור עתידי עם עמלות יציאה נמוכות.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

תחזית המשק שהריבית תרד בעוד שנה שנתיים וניתן יהיה למחזר, כלומר - לקחת משכנתא בתנאים טובים יותר ולכסות את המשכנתא הקיימת. בתרחיש כזה עלולים לשלם עמלת פירעון מוקדם גבוהה מאוד במסלול הריבית הקבועה ולכן כדאי לבחור מסלולים בהם החשיפה לעלות פירעון מוקדם נמוכה יותר. כלומר ריביות משתנות ובכך גם לקבע את הריבית לטווח הקצר.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

החסרון הגדול של ריביות קבועות הוא שהתמחור כיום של הריביות קבועות, לא צמודות, גבוה וקיים סיכוי גדול לקנסות פרעון בעת המכירה/מיחזור. לכן, מומלץ לשלב ריביות קבועות צמודות כדי להוריד ריביות ולהפחית סיכוי לעמלות פרעון על חשבון הצמדה למדד . מעבר לשליש מומלץ לשלב מסלולים משתנים כגון פריים ומשתנה צמודים/לא צמודים . בנוסף, יש לקחת את כל השיקולים בעת בניית תכנית המימון בחשבון, ביחס ליכולת של הלקוח לספוג עליה בהחזר החודשי אל מול סיכון לעמלות פרעון והצמדה עתידיים.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

ריבית קבועה נותנת שקט נפשי. ריבית משתנה יכולה לעלות ויכולה לרדת. בתקופה הנוכחית ריביות המשכנתא גבוהות ויש צפי שהן ירדו בעוד שנה או שנתיים. לכן, כדאי לקחת גם ריבית משתנה כדי שנהנה מהירידה הצפויה ובנקודת שינוי הריבית הקרובה, של הריבית המשתנה, כנראה יהיה כדאי למחזר את המסלול המשתנה ולקבע אותו. לכן כדאי גם ריבית קבועה וגם משתנה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

תמהיל המשכנתא נבנה באופן אישי ולאחר ניתוח מעמיק של מאפייני הלווה. הריבית הקבועה לרוב תהיה יותר יקרה מריבית משתנה, אך יש לקחת בחשבון האם היא צמודה למדד או לא, את משך המסלולים, את אחוז המימון, את הכנסות הלקוח ועוד. כל אלו משפיעים על גובה הריבית. אין כלל אצבע לבניית הרכב הלוואה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

בניית תמהיל משכנתא הוא החלק החשוב והמשמעותי ביותר בתהליך ליווי משכנתא, אשר יש להתאים אותו באופן נכון ומדויק לצרכי הלקוח. על מנת להבין מה שילוב המסלולים והתקופות האידיאלי עבור הלקוח יש לעשות זיהוי ואפיון צרכים יסודי ומעמיק ולהתאים את הבחירה גם לסביבת השוק בה אנו נמצאים היום, עם תכנון קפדני הלאה ובניית אסטרטגית של התמהיל. ישנם הרבה ניואנסים שחשוב לשים אליהם לב כדי לוודא שהמשכנתא תותאם ליכולת ולצרכים של הלקוח הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

זה מאוד תלוי לקוח אבל בדרך כלל אם נשלב קצת ריבית משתנה נוכל להרוויח ריביות טובות יותר. אבל זה ממש לא חד משמעית ולכן לכל לקוח יהיה תמהיל שונה.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

ריבית משתנה עדיפה וצריך לקחת בחשבון את עמלת הפירעון במקרה של מחזור משכנתא כאשר הריביות יורדות.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

ריבית משתנה עדיפה מפני שבתקופה זו אנו נמצאים בסביבת ריבית גבוהה וריבית משתנה תאפשר לנו מחזור עתידי כשהריביות ירדו, ללא חשיפה או חשיפה מועטה לעמלות פירעון מוקדם. כמובן שיש עוד שיקולים לכאן או לכאן בהתאם לפרטים נוספים של התיק.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

הבחירה בחלוקת המסלולים והתקופות (בשפה מקצועית- תמהיל) היא לב ליבה של בניית תכנית המימון. בהחלטה כיצד לבנות ואילו סכומים ותקופה נבחר בכל מסלול נכנסים שיקולים של: 1. יחס בין ריביות צמודות ללא צמודות בהתאם לציפיות האינפלציה 2. יכולת הלקוח לעמוד בתנודות בגובה סכום ההחזר החודשי וכמה 3. צפי לשינויים בריבית הנגזרים מתשואות איגרות החוב שעל פיהן הבנק מגייס את הכסף למשכנתא 4. צפי לשינויים בריביות משתנות כגון: פריים, עוגן מקמ, משתנה כל 2/5/9 שנים על סמך ציפיות לקצב האינפלציה 5. הערכה לגבי טווח הזמן שבו יוחזק הנכס, על מנת להימנע מעמלות פירעון ותכנון תחנת " יציאה" 6. בנייה נכונה של המסלול כך שהריבית הנלקחת תהיה נמוכה מהממוצעת , כך נוריד סטטיסטית את הסיכוי לעמלות פירעון 7. טווח ריביות מוצע, ביחס לממוצע לאותו מסלול בטווח של 3-5 שנים קדימה על מנת להכין/ לבנות תיק למיחזור שהריביות יירדו 8. ועוד ועוד לסיכום, יש להבין לעומק מהו כל מסלול וכיצד הוא עשוי להתנהג על מנת שההחזר לא יעלה יותר מהיכולת של הלקוח לשלם כל חודש.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

כיום אנו נמצאים בסביבת ריביות גבוהה. לפי הרוב המוחלט של הכלכלנים, הצפי הוא, כי הריביות ירדו בשנים הקרובות לאחר התמתנות האינפלציה. בהתאם לכך, יש צורך לבנות תמהיל נכון, אשר יפחית למינימום האפשרי את הסיכוי לקנסות פירעון מוקדם כשתרצו למחזר או לפרוע חלק מהמשכנתא. המסלולים המשתנים מאפשרים להפחית ולעיתים אף להימנע לחלוטין מאפשרות של קנסות עתידיים. בהצלחה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

אנו נמצאים בתקופה בה הריביות נחשבות ליקרות והסבירות שבשנים הבאות הרביות ירדו, במצב של ירידה חשובה לשמור על תמהיל משכנתא שיהיה פתוח לשינויים ומחזורים וכמה שפחות יהיה חשוף לקנסות במצבים של מחזור עתידי, לכן אמליץ להשתמש יותר ברביות המשתנות.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

במשכנתא הכי חשוב לפזר סיכונים, לא לקחת הכל במסלול אחד. כשמשלבים חלק בריבית משתנה נהנים מתחנת יציאה שבה ניתן לפרוע או למחזר ללא קנס.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

ריבית קבועה מתחלקת לשני סוגים, ישנה ריבית קבועה הצמודה למדד, וישנה ריבית קבועה שאינה צמודה למדד. בניגוד לחשיבה כביכול שבריבית קבועה אין סיכונים, חשוב להבין כי ריבית קבועה הצמודה למדד, ההחזר החודשי בה עולה עם השנים. הסיבה לכך היא שהקרן עולה והשנים מצטמצמות, לעומתה ריבית קבועה שאינה צמודה שם ההחזר יציב, אך קיים סיכון לעמלות פירעון מוקדם גבוהות בפרט בריביות גבוהות כמו היום שמן הסתם בהמשך ירדו. לסיכום: צריך לשלב בין המסלולים ולקחת את כל הסיכונים בשקלול, בהתאמה מירבית למשק הבית המדובר.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

נכון להיום, ריביות קבועות זולות יותר מאשר ריביות משתנות. לכן, עדיף לקחת ריבית זולה יותר מאשר ריבית גבוהה יותר.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

נכון שעם ריבית קבועה יש פחות הפתעות, אבל במידה ותרצו למחזר או לסלק את המשכנתא או אפילו למכור את הנכס יהיו לכם עמלות גבוהות.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

תלוי בסוג העסקה , יש כאלה שיתאים להם לשלב יותר ריביות קבועות ולקבע את התשלום החודשי, ויש כאלה שעדיף לשלב סכום יותר גבוהה בריבית משתנה כדי להימנע מעמלות פירעון מוקדם. לכן, כל לקוח צריך לבחון את הצרכים שלו לפני שלוקח משכנתא!



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

זה מאוד קשה לענות על השאלה, יש נתונים חסרים של מהי הריבית שקיבלת בהצעה. ככל שהריבית הקבועה שלא צמודה למדד, שווה לקבע אחוז גבוה משלישי. בנוסף, שימי לב שלריבית קבועה או משתנה יש אפשרות לבחור צמודה/לא צמודה למדד. מעבר לריבית המדד הצמודה שאותה את רואה במספרים יש עוד 5% תוספת של המדד שאת צריכה להוסיף, לעומת לא צמודה למדד שהיא כפי שקיבלת בהצעה. כמו בן, הפריים עוד אמור לעלות, כי הנגיד בינתיים לא מצליח לעצור את המדד. כמובן שברגע שהכל נרגע, תמיד ניתן לעשות מחזור ולשפר תנאים. בהצלחה!!



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

ראשית, שווה לבדוק אם את זכאית להלוואת זכאות ממשרד הבינוי והשיכון, יש מחשבון מאד פשוט שבודק את זה. ככל שאת זכאית, זו הלוואה במסלול צמוד מדד בריבית קבועה עם הטבה בריבית ופטור מעמלת פירעון מוקדם (וגם הנחה בשאר המסלולים). מסלול הזכאות יתפוס חלק מהשליש של הקבועה. אנו מעדיפים לקחת מינימום במסלולים קבועים מהסיבה שהם חשופים לעמלות פירעון מוקדם בעת מחזור עתידי. היום נכון לתכנן את המשכנתא מראש למחזור עתידי לכשהריביות בשוק ירדו לרמה נורמלית ולכן נעדיף להקטין חשיפה לעמלת פירעון מוקדם. הרבה הצלחה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

יתרונות הריבית המשתנה הם שיש תחנות יציאה הממזערות/מבטלות את קנסות היציאה בעת מיחזור או סילוק משכנתא. יש ריביות משתנות כגון פריים שזה ללא קנסות כלל ,החסרון שלהן שבכל תחנה הריבית יכולה להשתנות ובהתאם לכך ההחזר החודשי משתנה. בריבית קבועה ההחזר נשאר קבוע (אלא אם כן זה צמוד למדד אז יכול לעלות בהדרגה). מבחינת קנסות משום שאין תחנות יציאה במידה ואת תרצי למחזר/לפרוע והריבית בשוק תהיה נמוכה מהריבית הממוצעת מהתקופה שלקחת משכנתא את חשופה לקנס. ומשום שאנו בסביבת ריביות גבוהה יותר בשנים האחרונות זה תרחיש שעלול לקרות לכן מומלץ בד״כ לפזר סיכונים. בשביל לבנות תמהיל נכון ולמזער סיכונים צריך להכיר אותך ולהבין את הצרכים והכוונות שלך בקשר למשכנתא. אם תרצי לסלק משכנתא בהמשך, אם לא מפריע לך שההחזר החודשי יגדל במעט או אם את צריכה גמישות וכו' הייתי ממליצה לך לקחת שירות אישי ולא להסיק מסקנות לבד. כמובן שאם תרצי אני פה לשירותך!



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

אין כאן תשובה חד משמעית, בניית תמהיל הוא אישי לכל תא משפחתי. בניית התמהיל תלויה מאוד בכלכלת המשפחה ובהסתכלות העתידית על המשכנתא. לאחר פיענוח כלכלי ובירור הצריכים העתדים שלך אפשר לבנות לך תמהיל מדוייק.



הבחירה שלי: ריבית קבועה על כל סכום המשכנתא

בתנאי אי הוודאות לעליית ריבית עדיף ריבית קבועה. ניתן לקחת מסלול משתנה כל 5 שנים קבוע. בעוד 5 שנים עושים מחזור משכנתא ורמת הסיכון לעלית ריבית בתוך ה-5 שנים נמוכה.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

בתקופת אינפלציה גבוהה כל כך עדיף לא להצמיד משכנתאות למדד, ואם כן אז חלק קטן מאוד.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

כפי שצוין בשאלה, אין מנוס כי שליש מהתמהיל נדרש להיות בריבית קבועה - צמודה או לא צמודה למדד המחירים לצרכן. פה הייתי בוחן את הפער בתמחור במספר מצבים - צמודה, לא צמודה, שילוב בין השניים. כמובן שזה על קצה המזלג. יתר התמהיל, בנוסף לאמור, צריך להיות מחולק בהתאם לצרכים. מה כוונתי? אם במקרה שלך השכר צפוי לעלות בשנים הקרובות וכך גם יכולת התשלום החודשית, כדאי לשקול ריבית משתנה בחלק מיתרת התמהיל. גם לבחירת הריבית המשתנה משתנה יש משמעות - פריים, צמודה, לא צמודה, שינוי כל שנתיים, חמש וכו'. כל שכן, לטווח הקצר, אולי כדאי לקחת חלק מיתרת המשכנתא בריבית משתנה - אולי תסלקי , תמחזרי. כמובן, הכל בבחינת יוקר הריבית הקבועה אל מול הריבית המשתנה. במצב זה נצטרך לבחון, בין היתר, מהו קנס הפירעון הצפוי לנו, שכאמור על מסלול הקבועות החשיפה לקנס פירעון גבוה היא גדולה יותר. בכל אופן, יש חשיבות מאוד גדולה בבחירת ריבית משתנה או קבועה שכן היא צריכה להתיישב טוב עם המטרות שלך למשכנתא, בין אם לטווח הארוך או הקצר. האם משכנתא לדירה להשקעה? מגורים? עתידה לקנות בית אחר בשנים הקרובות? מתוכננת ל"הכניס" כסף למשכנתא? לרצונות אלו יש חשיבות בבניית התמהיל שלנו, בפרט בבחירה שבין ריבית קבועה למשתנה.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

זו שאלה הקשורה לתמהיל הלוואה והתשובה לכך מותנית בהרבה פרמטרים: הכנסות הלקוח, חסכונות, צפי פירעון או סילוק עתידי של חלקים מהמשכנתא, לקוח אוהב/שונא סיכון, סילוק מלא או לא של כל המשכנתא כעבור מספר שנים וכו'. רק עם מידע של כל הנתונים הנ"ל ניתן להגדיר תמהיל הלוואה.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

היום, כשהריביות גבוהות יותר מבעבר, קיים סיכון גבוה יותר לעמלות היוון בעת פירעון המשכנתא לפני המועד, ריבית משתנה מפחיתה מהותית את הסיכון לעמלות היוון גבוהות. בנוסף, ריבית משתנה תשאיר את המשכנתא עם יותר גמישות לשינויים כאשר הריבית במשק תרד.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

למה לא לקחת הכל בריבית קבועה? בהתאם לכך שאת עובדת במקום יציב עם אפשרויות לקידום וצפי גידול בהכנסות, כנראה שבהמשך תהיה לך אפשרות להגדיל את ההחזרים החודשים של המשכנתא לעומת ההחזר היום ו/או לחסוך יותר בכל חודש ולהשתמש בתכנית החיסכון הזו על מנת לפרוע מסלולים מהמשכנתא בעתיד. כך, בעצם תוכלי לחסוך בשנים ובתשלום על ריביות מיותרות. אם כך, איפה הבעיה? במידה וכן תרצי לבצע במשך חיי המשכנתא שלך שינוי כלשהו, כי מצבך הפיננסי השתנה, חסכת/קיבלת סכום כסף ואת רוצה להשתמש בו כדי להקטין את המשכנתא או שווי הנכס עלה או באמת מכל סיבה שהיא, את תרצי לבצע מחזור למשכנתא או לפרוע את המסלול באופן חלקי או מלא, להחליף מסלול או אפילו רק לשנות את התקופות. בקיצור, בכל שינוי שתרצי לבצע בהמשך את חשופה לשלם לבנק פיצוי על כך שפרעת או שינית את התנאים של אותו המסלול לפני הזמן שהתחייבת. במסלול עם ריבית קבועה, החשיפה שלך לשלם לבנק עמלת פירעון מוקדם (או כמו שישראלים אוהבים להגיד קנס יציאה) גבוה יותר. לעומת זאת, במסלול משתנה גם יש חשיפה לעמלת פירעון, אבל בסיכון נמוך יותר. למה? במסלול משתנה, כשמו, יש נקודות מוגדרות בהן הבנק מעדכן לנו את הריבית בהתאם לשינוי העוגן של אותו מסלול, אבל יחד עם זאת נותן לנו אפשרות לפרוע או למחזר את המסלול בלי לשלם לו קנס. בנוסף, גם אם נניח ופרענו לא בנקודת שינוי וכן נצטרך לשלם את הקנס אז החישוב יהיה רק עד לנקודת שינוי הבאה ולא על כל תקופת המשכנתא כמו במסלול הקבוע שבו אין נק׳ יציאה ואין שינוי ריבית. נ.ב בכלל לא בטוח שתצטרכי לשלם עמלת פירעון מוקדם כשתרצי לבצע שינוי. החישוב של הקנס הוא על ההפרש בין הריבית שקיימת לך במשכנתא לבין הריבית הממוצעת לאותו מסלול במועד הפירעון. הכוונה היא שאם הריבית הממוצעת היום באותו מסלול זהה או עלתה לעומת הריבית הקיימת באותו מסלול במשכנתא לא נצטרך לשלם קנס. אם הריבית הממוצעת באותו מסלול ירדה כן נשלם פיצוי לבנק. אף אחד לא יודע אם הריביות מחר יעלו או ירדו, אבל אנחנו כן יכולים למזער את החשיפה לסיכון ולבנות תכנית כלכלית נכונה ובטוחה שמותאמת למטרות שלך ושל התא המשפחתי שלך. מקווה שהצלחתי קצת לעזור, שיהיה סופ״ש נעים.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

ריבית משתנה בשני שליש הנותרים. הסיבה העיקרית היא בגלל שנכון להיום, אוגוסט 2024, הריבית במשק מאד יקרה ולכן נעדיף שתקחי במסלולים בהם יהיה אופציות למחזור או פרעון בעתיד ללא קנסות גבוהים.



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

מאחר ואין אפשרות לבחור יותר מאפשרות אחת בחרתי בשילוב של קבועה ומשתנה. הסתייגות היא שתמיד חייבים להתאים את התמהיל ללקוח הספציפי. ועדיין כיום הריבית הקבועה שלא צמודה למדד, גבוהה יחסית ופירעון שלה לפני הזמן, סביר להניח שיגרור קנס. הריבית הקבועה הצמודה למדד אומנם נמוכה יחסית אבל טומנת בחובה סיכון של עלייה גבוהה בגלל ההצמדה וגם פה יתכן שיהיה קנס פירעון מוקדם. לכן, ההעדפה שלי היא יותר משתנה שלא צמודה למדד מאחר וכמעט ולא יהיה בה קנס פירעון מוקדם אם בכלל, בשילוב ריבית קבועה צמודה שהריבית בה כיום נמוכה יחסית וגם הקנס אם יהיה צפוי להיות נמוך.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

היי, בסביבת ריביות גבוהה יש עדיפות לריבית משתנה אותה תוכלי בקלות ובפחות עלויות למחזר ולשפר תנאים בעתיד. לריבית משתנה יש נקודות יציאה ואם מדובר על מסלול פריים או מק"מ אין קנסות כלל שהן עמלות פירעון מוקדם. אז אם יש לך אופציה בעתיד למחזר כי את תוכלי להחזיר יותר ולקצר עוד יותר את התקופה או אם רק השתפרו התנאים ותרצי למחזר אז עמלות הפירעון שלך יהיו נמוכות יותר. בהצלחה :)



הבחירה שלי: שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר

מכיוון שיש לך הכנסה שאמורה לגדול בעתיד, הייתי משלב משתנה כדי למזער אותך מקנסות פירעון מוקדם כשתרצי לפרוע או למחזר את המשכנתא.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

היי. יש מגוון מסלולים משתנים לתקופות שונות כך שבתקופה כזאת מאוד אטרקטיביים. יחד עם זאת צריך לבחון צרכים ויכולות ולבנות תמהיל מותאם צרכים ותכנון עתידי נכון. בהצלחה.



הבחירה שלי: ריבית משתנה על השני שליש הנותרים

כמובן שהתמהיל צריך להתאים לצרכים שלך, הריבית תשתנה ותרצי למחזר, לכן כדאי להימנע מעמלות פירעון מוקדם.



מה עדיף ריבית קבועה או משתנה? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
ריבית משתנה על השני שליש הנותרים 23.9 60.7
שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר 15.4 39.3
ריבית קבועה על כל סכום המשכנתא 0 0
תשובה מספר משיבים אחוז
שילוב של ריבית קבועה ומשתנה על הסכום הנותר 18 50.0
ריבית משתנה על השני שליש הנותרים 17 47.2
ריבית קבועה על כל סכום המשכנתא 1 2.8


המידע המוצג כאן על "מה עדיף ריבית קבועה או משתנה?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק