ייבוש תת רצפתי הוא בלתי נמנע אם הצינור החליט להתפוצץ או שהנזילה מגיעה כבר לשכנה – אבל המחיר שלו לא ממש ברצפה. מחיר ייבוש תת רצפתי מושפע מלא מעט גורמים ומתחיל מ3,000 ₪. לא לדאוג - הנה כל המידע על מחיר ייבוש תת רצפתי, כולל פירוט על הבדיקות השונות. לא יהיה פה יבש
במקרה של הצפה, נזילה או סתם פיצוץ של צינור שגורם לרטיבות – יש צורך בייבוש תת רצפתי. ייבוש תת רצפתי נעשה באמצעות מכונה שנקראת יבשן, ששואבת בעזרת ואקום את המים מתחת לריצוף, בתהליך שנמשך בין שבוע לכמה חודשים (תלוי בגודל החלל וכמות הלחות). מחיר תהליך ייבוש תת רצפתי כולל מתחיל מ-3,000 ש''ח ויכול לטפס לכמה אלפי שקלים.
לפני שנצלול לפירוט המחירים של תהליך ייבוש תת רצפתי, ככה יראה תהליך הייבוש, לפי שלבים:
איתור נזילה – לפני שמתחילים בתהליך הייבוש, יש צורך לזהות את מקור הרטיבות. איתור נזילות נעשה באמצעות מכשירים שונים – בהתאם לסוג הריצוף. שימו לב שלא כל קבלני הייבוש מבצעים גם איתור.
בדיקת לחות – בדיקת לחות מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד שנשלח לפיענוח במעבדה. בדיקת הלחות מאפשרת להתאים יבשן מתאים ולהעריך כמה זמן נדרש לייבוש התת רצפתי.
ייבוש – אחרי שהנזילה אותרה וידוע כמה היא חמורה (כמה היא לחה, בעצם), קבלן הייבוש יתקין את היבשן – בהתאם למצב ובהתאם לסוג המצע מתחת לריצוף (חול או סומסום).
שימו לב שלפעמים נדרש להזיז או לשבור מרצפות כדי להתקין את מכונת הייבוש.
דו''ח לביטוח – אם יש לכם ביטוח דירה, תוכלו לבקש החזר (בהתאם לפוליסה) על ייבוש תת רצפתי. לצורך כך תוכלו לבקש דו''ח ייבוש מהקבלן – רק שימו לב שהוא אכן מעניק את השירות הזה.
שלא תתייבשו, כבר מפרטים על כל שלב בתהליך וכמה הוא עולה.
מחיר איתור נזילה מושפע ממורכבת האיתור וגם אם הקבלן הצליח למצוא את מקור הרטיבות או לא.
מחיר איתור נזילה נע בין 1,100 ל-2,000 ש''ח לדירה עד 120 מטר.
אם נדרש שימוש בחיישן גז, הוא מייקר את איתור הנזילה בכ-200 ש''ח.
אם הקבלן לא הצליח לזהות את מקור הנזילה – לא תדרשו לשלם על האיתור, אלא על הביקור עצמו בלבד.
יש מקרים בהם איתור הנזילה כולל בדיקה שנקראת פיענוח תוואי הצנרת – כדי לדייק את מיקום הנזילה ולמנוע שבירת מרצפות מיותרות. בדיקת פיענוח תוואי הצנרת תייקר את מחיר האיתור בכ-500 ש''ח.
בדיקת לחות בודקת את רמת הלחות וכמה רטיבות יש מתחת לריצוף, אחרי שאיתרו את המקור הבעייתי. כדי לפענח את בדיקת הלחות, נדרשת בדיקת מעבדה מיוחדת – ולא לכל קבלני הייבוש יש מעבדה משלהם. מחיר בדיקת לחות מושפע ממי שמבצע את הבדיקה -
מחיר בדיקת לחות אצל קבלן ייבוש – אם לקבלן הייבוש שלכם יש מעבדה ניידת משלו, מחיר בדיקת לחות לרוב נע בין 1,000-1,400 ש''ח. העלות של בדיקת הלחות מגולמת במחיר הסופי של תהליך הייבוש התת רצפתי.
מחיר בדיקת לחות אצל מכון התקנים – במקרה שלקבלן הייבוש אין מעבדה ניידת, הוא יפנה אתכם למכון התקנים לביצוע בדיקת לחות. מחיר בדיקת לחות במכון התקנים נע בין 1,300-1,800 ש''ח – ותצטרכו לשלם למכון ישירות.
מחיר ייבוש תת רצפתי מושפע מסוג המצע שנדרש לייבש, גודלו, כמה המצע עבה וגם כמות הלחות שיש לייבש.
שימו לב שכל מכונת ייבוש יכולה לייבש במקביל 70 מ''ר סביבה בלבד. אם תדרשו לייבש חדר גדול יותר – תזדקקו לשתי מכונות שיפעלו במקביל, וכן – זה מכפיל את המחיר.
יש קבלני ייבוש שידרשו מחיר מינימום של כ- 3,000 ש''ח לייבוש – גם אם החדר קטן.
סומסום הוא המצע הנפוץ בישראל מתחת לריצוף – והחדשות הטובות שהוא חומר שמתייבש יחסית בקלות, בשבוע עד שבועיים לרוב.
מחיר ייבוש סומסום נע בין 80-130 ש''ח למ''ר (עבור כל מכונת ייבוש).
חול נחשב למצע הכי מסובך לייבוש – כי הוא צפוף וסופג הרבה מים, הרבה פעמים ייבוש חול יהיה ארוך ויימשך שבועיים לפחות.
מחיר ייבוש חול נע בין 130- 200 ש''ח למ''ר (עבור כל מכונת ייבוש).
השלב הסופי אחרי ייבוש תת רצפתי הוא הפקת דו''ח ממצאים להגשה לחברת הביטוח. לא כל קבלני הייבוש יכולים להנפיק דו''ח מתאים, אז שימו לב שאם אתם זקוקים לדו''ח – ודאו זאת עם הקבלן מבעוד מועד.
מחיר הנפקת דו''ח ייבוש נזילות לביטוח נע בין 300- 700 ש''ח.
יש קבלני ייבוש שמנפיקים דו''ח ייבוש ללקוחות שלהם באופן אוטומטי, במקרה כזה הם לא ידרשו על כך תוספת מחיר.
עכשיו כשאתם יודעים כמה עולה ייבוש תת רצפתי, נשאר לכם רק לבחור בקבלן הייבוש המתאים. קבלני ייבוש לייבוש תת רצפתי מומלצים תוכלו למצוא באתר מידרג! כל הקבלנים באתר מדורגים על ידי לקוחות קודמים, ואם ייבשו אחד מהם יותר מדי – הוא יוצא מהאתר.
המון דברים יכולים להשפיע על המחיר הסופי של ייבוש תת רצפתי, אבל לרוב המחיר מושפע מגודל החלל, כמות הרטיבות בו ולכמה זמן אתם זקוקים למכונת הייבוש.
ייבוש תת רצפתי הוא תהליך שלוקח לפחות שבועיים ברוב המקרים, ויכול להימשך אפילו חודש, כתלות בחומרת הרטיבות בחלל.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.