הילד מתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? הקטנה סובלת מכאבי בטן? טיפול רפלקסולוגיה לילדים לגמרי יכול לעזור! איך רפלקסולוגיה לילדים עובדת? באילו בעיות היא יכולה לטפל? כמה בכלל יעלה טיפול? כאן ריכזנו לכם את כל המידע על רפלקסולוגיה לילדים
מהי בעצם רפלקסולוגיה? - על רגל אחת, מדובר בשיטת טיפול מתחום הרפואה המשלימה שלפיה כל איברי הגוף שלנו משתקפים בכפות הרגליים. לפי השיטה, באמצעות אבחון נכון של כף הרגל ומגע בנקודות הלחיצה הנכונות, אפשר לעזור ולהקל על כאבים ובעיות בשלל תחומים כמו עייפות, בעיות עיכול, בעיות שינה, בעיות פוריות ועוד.
אולי תופתעו לגלות, אבל רפלקסולוגיה לא מתאימה רק למבוגרים, היא נותנת מענה לבעיות נפוצות בקרב ילדים ויש רפלקסולוגים שמתמחים במתן טיפול לילדים! כך שאם ילדכם סובל מבעיות קשב וריכוז, בעיות שינה ואפילו אסטמה - טיפול רפלקסולוגי לגמרי יכול לעזור.
כדאי לדעת - רפלקסולוגיה לא מהווה תחליף לטיפול קונבנציונלי אלא מהווה כטיפול משלים תומך. אפשר להתחיל טיפול רפלקסולוגי לילדים החל מגיל 4-5.
באילו בעיות רפלקסולוגיה לילדים יכולה לעזור?
בעיות קשב וריכוז - אולי ילדכם לא יפטר מהריטלין, אבל ללא ספק הוא יחווה פחות תסמינים של בעיות קשב וריכוז. באמצעות לחיצה בכף הרגל על נקודות שמאזנות את מערכת העצבים והמערכת ההורמונלית, ומשפרות את זרימת הדם לאזורי המוח שאחראים על הקשב והריכוז, הרגישות של הילד למצבי גירוי יתר תופחת. לאורך הזמן הוא יהיה רגוע וקשוב יותר ויכולת החשיבה, הזיכרון והקשב תשתפר. בנוסף רפלקסולוגיה ידועה בהשפעתה המרגיעה, דבר שיכול לעזור לילד שסובל מהיפראקטיביות וקשיי ריכוז.
בעיות שינה - קשה לו להירדם בלילה? לחיצות על נקודות הרפלקס שקשורות למערכת העצבים, יפחיתו את רמות המתח בגוף וייצרו תחושת רוגע כללית. בנוסף, עיסוי בנקודות הקשורות למערכת ההורמונלית יסייעו לוויסות ההורמונים הקשורים לשינה, כמו מלטונין שיעזור להכניס את הגוף למצב רגוע יותר, מה שיקל על ההירדמות ויאפשר שינה עמוקה ואיכותית.
מערכת עיכול ומעי רגיז - לא פעם ילדים סובלים מכאבי בטן ומעי רגיז ללא אבחנה של בעיה ספציפית, לרוב הבעיות האלו נגרמות בגלל חומרים משמרים וממתיקים אליהם ילדים רגישים יותר. דרך לחיצות על נקודות שעובדות על אזורי המעי והקיבה אפשר לשפר את תנועת המעיים ולהקל על עצירויות, שלשולים, נפיחויות וכאבי בטן.
אסטמה - הילד סובל מהתקפי אסטמה? לחיצה בנקודות הקשורות למערכת הנשימה, לריאות, לסרעפת ולמערכת החיסון יפתחו את דרכי הנשימה, יעזרו לגוף להתמודד טוב יותר עם זיהומים נשימתיים וישפרו את זרימת הדם בגוף, כולל באזור הריאות - מה שישפר את אספקת החמצן ויקל על תסמינים של חוסר חמצן שנגרמים במהלך התקף.
צינון וסינוסיטיס - הילד מצונן או סובל מסינוסיטיס שלא עובר? באמצעות לחיצה על הנקודות הנכונות בכף הרגל אפשר לשחרר ולהוציא את הנזלת והליחה מאזור הריאות ובכך להקל על תסמיני החולי. לחיצה על כריות כף הרגל שמשויכות לאזורי הראש, האף והסינוסים ישפרו את זרימת הדם, יעודדו את מערכת החיסון לפעול ביעילות גבוהה יותר, יסייעו לגוף להילחם בזיהומים ויקלו על הלחץ והגודש באזורי הסינוסים.
כל כמה זמן צריך להגיע לטיפול? בתחילת הדרך מומלץ להגיע אחת לשבוע. כשהילד מגיב טוב לטיפול וחש שיפור אפשר לרדת לטיפולי תחזוקה אחת לשלושה שבועות. יש לקחת בחשבון שזה משתנה בהתאם למצב הילד ולבעיה המטופלת. לרוב, ההשפעה של טיפול רפלקסולוגיה לילדים מהירה יותר בהשוואה למבוגרים, בגלל שגופם של ילדים בדרך כלל רגיש יותר לטכניקות מגע ורפלקסים.
שימו - כדי להרגיש הקלה יש להגיע ל-3-4 טיפולים לפחות, כדי לראות תוצאות של ממש מומלץ לקחת סדרה של מינימום עשרה טיפולים. זמן התגובה לטיפול משתנה בהתאם לבעיה בה מטפלים ולמצב הילד (אם הוא נוטל תרופות, אם מדובר בבעיה כרונית וכו').
כמו רוב הדברים בחיים, גם סגירת טיפול רפלקסולוגי לילדים מתחיל עם שיחת טלפון בין ההורה למטפל. במהלך השיחה חשוב לציין מה הבעיה שיש לילד ולברר מה הניסיון שיש למטפל וכמובן על מה הוא ממליץ.
המטפל נשמע לכם טוב? מעולה, השלב הבא זה להגיע לפגישה פרונטלית עם הילד. במהלך הפגישה יתקיים תשאול בו המטפל ישאל מה מפריע לילד, איך הולך לו בבית ספר, האם יש בעיות בריאותיות כלשהן, האם הוא נוטל תרופות וכו'. לאחר מכן יהיה תיאום ציפיות והבהרה על מה הולכים לעבוד ואיך הטיפול מתקיים.
הפגישה הראשונה היא פגישת היכרות בלבד (ללא טיפול) והיא אורכת בין 45-60 דקות. אם נשארות כמה דקות פנוית לרוב המטפל יעשה משחק חוויתי עם הילד שמשלב מגע בכף הרגל כדי ליצור חיבור, כמו למשל לצייר לילד מספר או אות על כף הרגל והוא יצטרך לנחש מה מצויר.
מהפגישה השנייה מתחילים בטיפול. בין גילאי 4-7 ההורה יכול להישאר במהלך הטיפול בחדר ולהביט מהצד. בגילאי 8-9 ההורה יכול לחכות בחדר ליד או להשאיר את הילד ולאסוף אותו בסיום הטיפול. כמובן שהדבר תלוי ברמת הפתיחות והביטחון שהילד חש עם המטפל.
הילד שלכם מרגיש בטוח יותר בסביבה מוכרת? יש מטפלים שיוכלו להגיע עד אליכם ולבצע את הטיפול בביתכם.
מי מוסמך להעניק טיפול רפלקסולוגי לילדכם?
כמו בשאר תחומי העיסק גם בעולם הרפלקסולוגיה יש רמות שונות:
רפלקסולוג מוסמך (שנת לימודים אחת).
רפלקסולוג בכיר (שתי שנות לימוד).
רפלקסולוג בכיר מתקדם/מאסטר (שלוש שנות לימוד).
כל מי שנושא באחד מהתארים האלו רשאי להעניק טיפול רפלקסולוגי. בנוסף, יש כאלו שעוברים הכשרות ספציפיות ומתמחים בטיפול רפלקסולוגי לילדים. אל תתביישו לשאול את המטפל על הלימודים שעבר לפני סגירת הטיפול ואפילו תבקשו לראות את התעודה שלו, כך שתוכלו להיות בטוחים שמדובר במישהו שיודע מה הוא עושה. בנוסף כדאי לבדוק שהתעודה מגיעה ממוסד אקדמי מוכר כמו: מכללות רידמן, מעיינות, תמורות, וינגייט, ברושים או באוניברסיטה הפתוחה.
אז הבנתם מה החשיבות של טיפול רפלקסולוגי לילדים ובמה הוא יכול לעזור, עכשיו הגיע הזמן להגיע לתכל'ס - כמה זה עולה?
מחיר טיפול רפלקסולוגיה לילדים נע בין 200-250 ש"ח לטיפול בודד כולל מע"מ. משך הטיפול הוא בין 30-40 דקות, תלוי במטפל.
לרוב טיפולים בודדים לא מספיקים בכדי לראות תוצאות, ולכן רוב המטפלים יציעו לכם לסגור סדרת טיפולים במחיר מוזל שנע בין 200-220 ש"ח לטיפול כולל מע"מ.
החלטתם שטיפול רפלקסולוגי יכול לעזור לילדכם? כדי שלא תכתתו את רגליכם בחיפוש אחר הרפלקסולוג המיוחל, יצרנו בשבילכם רשימה של רפלקסולוגים מומלצים שמתמחים בטיפול בילדים, כולם מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים, ממש כמוכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.