רשתות להרחקת יונים הן אמצעי יעיל ונפוץ במיוחד כדי לוודא שהיונים לא בונות לעצמן קן קרוב מדי לבית שלכם. כיום קיימים סוגים שונים של רשתות וכל אחד מהם מתאים לשימוש קצת אחר. אז כדי לעשות סדר בבלאגן אספנו לכם את כל המידע – איפה כדאי להתקין כל רשת, מה היתרונות של כל אחת מהן וכמובן כמה עולה להתקין רשתות נגד יונים. מוכנים? יצאנו לדרך, יונים היזהרו!
ישנם שני סוגים של רשתות שקופות להרחקת יונים - רשת ניילון (מונופיל) ורשת פלסטיק (פוליאתילן).
על אף שקיימים סוגים שונים של רשתות להרחקת יונים, רוב מרחיקי היונים משתמשים ברשת מונופיל. זו גם הייתה התשובה שלהם כששאלנו איזו רשת להרחקת יונים מומלצת.
מה זה? רשת עשויה מניילון שמגיעה בעוביים שונים, בהתאם לצורך באסתטיקה ובחוזק. העובי הכי דק הוא 0.3 מ"מ והכי עבה הוא 0.8, כשרוב מרחיקי היונים ממליצים על רשת שקופה בעובי 0.7, כיון שהיא חזקה בפני רוב הציפורים ועדיין שומרת על שקיפות ואסתטיות. אמנם מדובר על ניילון אבל כל חוט ניילון (שנקרא גם "גיד") בעובי 0.7 מ"מ יכול להחזיק 22 ק"ג מבלי להיקרע, כך שהיא חזקה מאוד מול מזיקים ובפני פגעי מזג האוויר.
למה? רשת ניילון להרחקת יונים יעילה בעיקר כשמדובר בחללים גדולים כמו מסתורי כביסה או גגות. כשהחללים האלה לא חסומים על ידי רשתות, היונים יכולות לקנן בפנאן שלהן תחת החבלים, בפינות של מסתור הכביסה וכן, גם מעל הבגדים שלכם. איכס.
איך? מרחיק היונים מודד את החלל וגוזר את הרשת בהתאם. לאחר מכן הוא משחיל כבל פלדה מסביב לרשת (באזור מישור החוף משתמשים בכבל נירוסטה בגלל מליחות הים). בשלב הבא מרחיק היונים קודח חורים בקיר ומבריג לתוכם ווים. את הכבל שממסגר את הרשת להרחקת יונים הוא משחיל על הווים ומותח באמצעות ראצ'ט.
מתיחת הכבל חשובה משתי סיבות: הראשונה – כשהרשת רפויה היא יכולה להיקרע בקלות רבה יותר. השניה – אם הרשת רפויה, היונה יכולה להיכנס פנימה ולהיתקע שם, כך שהיא הופכת למלכודת מוות ליונים.
על הרחקת יונים וחיות אחרות: אמנם הרשתות נקראות "רשתות להרחקת יונים" אבל הן יכולות להרחיק גם ציפורים אחרות, תלוי בגודל החורים ברשת. ברשת רגילה החורים בגודל 50X50 מ"מ ומונעים כניסה של יונים בלבד. רשת שקופה עם חורים בגודל 35X35 מ"מ מונעת גם כניסה של ציפור המיינה. רשת עם חורים בגודל 30X30 או 20X20 מונעת גם כניסה של ציפורי דרור וסנוניות קטנות. בחרו את הרשת לפי המטרד המעופף שמחוץ לדירה שלכם
מה זה? פוליאתילן הוא סוג של פלסטיק בגוון בז'. בעבר רשת הפוליאתילן להרחקת יונים הייתה נפוצה מאוד, כיון שהיא עמידה לאורך זמן. בשנים האחרונות גילו שהיא דליקה יותר מרשתות אחרות ולכן חלק ממרחיקי היונים הפסיקו להשתמש ברשת זו.
למה? רשת הפוליאתילן די דומה לרשת המונופיל. המחיר דומה ונע בין 700-1000 ₪ להתקנה על מסתור כביסה בגודל של 3X3. בדומה לרשת הניילון, רשת הפוליאתילן מתאימה בעיקר לחללים גדולים כמו מסתורי כביסה.
איך? בדומה לרשת מונופיל, רשת פוליאתלן מרכיבים באמצעות ווים ועוגנים.
על הרחקת יונים וחיות אחרות: רשת הפוליאתילן מתאימה בעיקר להרחקת יונים וציפורים גדולות.
מה? רשת מתכת עשויה ממתכת מגולוונת ומריבועים צפופים. בגלל המתכת היא חסינה לאש ומתאימה למקומות בהם יש טמפרטורה גבוהה כמו גגות של מפעלים, גגות ישנים שאוטמים אותם בזפת או יריעות ביטומניות שמצריכות שימוש בברנר.
למה? רשת המתכת נועדה בעיקר להרחקת יונים ממקומות קטנים כמו חורי אוורור, ארובה של אח, פירים, עליות גג או, כמו שכבר כתבנו, מקומות עם חום גבוה. רשת המתכת יעילה גם למקומות נמוכים שנגישים לחיות בית כמו חתולים או כלבים ויכולה למנוע כניסה שלהם.
עם זאת, לרשת המתכת כמה חסרונות: החיסרון הראשון הוא הנראות והאסתטיקה. הרשת בולטת ואי אפשר להסתיר אותה. חיסרון נוסף של הרשת הוא שאחרי כמה שנים היא מחלידה וצריך להחליף אותה. החיסרון האחרון הוא שרשת מתכת נגד יונים כבדה ומאסיבית ולכן מסובך ולא יעיל להרכיב אותה על משטחים גדולים.
איך? את רשת המתכת מתקינים על ידי הברגה של רשת המתכת אל המשטח שעליו רוצים להגן.
על הרחקת יונים וחיות אחרות: רשת מתכת מרחיקה יונים וגם ציפורים קטנות אחרות.
מה? רשת הפלסטיק אמנם זולה מאוד ואפשרית להתקנה עצמאית, אבל היא גם לא מאוד מומלצת כיוון שהפלסטיק נוטה להתייבש במהירות רבה בשמש ואז להישבר תוך כמה חודשים. בנוסף, הרשת צוברת הרבה מאוד אבק ויש לה מראה לא אסתטי במיוחד.
למה? כמו הרשת השקופה ורשת הפוליאתילן, גם רשת הפלסטיק מתאימה להרחקת יונים ממרחבים וחללים גדולים שנוחים לקינון.
איך? התקנה של רשת הפלסטיק זהה להתקנה של הרשתות השקופות.
על הרחקת יונים וחיות אחרות: רשת הפלסטיק מתאימה בעיקר להרחקת יונים וציפורים גדולות.
מחיר התקנת רשתות להרחקת יונים מורכב ממספר פרמטרים: גודל המקום אותו רוצים למגן, האם מדובר במקום אחד (מרפסת / חלון / מסתור כביסה) או מספר מקומות, סוג הרשת, רמת הנגישות של המיקום וגובה התקנת הרשת.
התקנת רשת שקופה במסתור כביסה סטנדרטי בגודל 3X3 מטר, נע בין 800-1,200 ש"ח.
התקנת רשת פלסטיק למסתור כביסה סטנדרטי בגודל 3X3 תעלה 700-900 ש"ח.
התקנת רשת נגד יונים במרפסת שמש בגודל 3X4 תעלה 1,500-2,500 ש"ח.
עבודות קטנות יותר כמו התקנת רשת נגד יונים בחור אוורור למשל, יעלו 350-500 ש"ח.
עבודה שמצריכה ניקיון מקדים מאסיבי באמצעות לחץ מים, מתייקרת ב-1,800-2,000 ש"ח.
גלישת סנפלינג מייקרת את העבודה ב-800-1,200 ש"ח.
איך ניתן להוזיל את עלות התקנת רשת להרחקת יונים? אם אתם גרים בבניין יש סיכוי טוב שהיונים מטרידות גם את השכנים שלכם. התקנת רשת נגד יונים משותפת לכל הבניין תוזיל משמעותית את המחיר לכל דירה.
טוב לדעת - ברוב הבניינים החדשים התקנת רשת להרחקת יונים מתבצעת כבר בבנייה הראשונית, עוד לפני כניסת הדיירים.
אם התקנת רשת נגד יונים מתבצעת בגובה, וודאו שמרחיק היונים הוא גולש סנפלינג מקצועי ושיש איתו עוד מנהל מקצועי לגלישה. בנוסף, אל תשכחו לוודא שלמרחיק היונים יש ביטוח ותעודה. אם אין למרחיק היונים ביטוח וחלילה הוא נופל בזמן התקנת רשת נגד יונים – האחריות עליכם. אל תסתבכו לחינם.
בהתקנת רשת במקום גבוה ולא נגיש, עשו לנו טובה ואל תיקחו את הסיכון. החיסכון לא שווה את החיים שלכם ובדיוק בשביל זה קיימים מרחיקי יונים מקצועיים. אם דווקא כן מדובר במקום נגיש ולא גבוה, כל מה שאתם צריכים זה ידיים טובות, רשת נגד יונים, מקדחה וסרטון התקנת רשת נגד יונים, שלב אחר שלב
כבר שבועיים שאתם שומעים את ההמייה של היונה מתחת לחלון, אפילו ראיתם התחלה של קן, אבל למי יש כוח להתחיל לחפש מרחיק יונים? בדיוק בשביל זה אספנו לכם רשימה של מרחיקי יונים מומלצים, לפי דירוג וחוות דעת של לקוחות קודמים שהתקינו רשת להרחקת יונים. כל שנשאר לכם לעשות זה לקרוא את חוות הדעת, לבחור את מרחיק היונים ולהרים את הטלפון. בהצלחה!
טווח המחירים של רשתות להרחקת יונים נע מ-700 ש"ח ועד 1,500 ש"ח. המחיר נקבע לפי סוג הרשת, האיזור אותו אתם בוחרים למגן (מרפסת, מסתור כביסה, חלונות) וכמובן גודל השטח המיועד.
כל עוד מדובר במקום נמוך, ניתן להתקין את הרשת לבד. אם ההתקנה מתבצעת במקום גבוה שמסובך להגיע אליו - דברו עם מרחיק יונים מקצועי ואל תסתכנו.
התקנת הרשת באמצעות סנפלינג מייקרת את מחיר ההתקנה ב-800-1,200 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.