71 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: כמה אמפר צריך לטעינת רכב חשמלי? אנחנו אמורים לקבל רכב חשמלי מדגם סקייוול ET5 מהעבודה, וצריכים להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית. הבנו שצריך להתקין שקע תלת פאזי, אבל כמה אמפר צריך לטעינת רכב חשמלי? נשמח שתפרטו
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 71 החשמלאים משקל זהה.
הרוב קובע! כ75.2% מהחשמלאים ענו 16 אמפר. אז אם אתם שואלים 'כמה אמפר צריך לטעינת רכב חשמלי?' - קיבלתם את התשובה.
אם יש חשמל באוויר והתרגשות לקראת רכישת רכב חשמלי חדש, ריכזנו לכם את כל המידע על התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי.
כמה אמפר צריך לטעינת רכב חשמלי? המומחים עונים:
כל הרכבים החשמלים נטענים ב16 אמפר
32A זה המומלץ והמקסימלי לטעינה מהירה, אבל ישנם מקרים שגם 16A מספיק.
ברוב הבתים הראשי הוא 25 אמפר, לכן על מנת לא להעמיס על הבית מומלץ להגביל עד 16 במקסימום.
בעיקרון, אפשר מ-6 אמפר תלת פאזי ועד 25 תלת פאזי, תלוי בלוח החשמל שיש בבית וברצון שלכם להטעין מהר או לאט. מומלץ בבית טעינה איטית.
לרכב שלכם הספק טעינה AC של 11 ק״ו, ולכן 16 אמפר יספיק. מצד שני, בעתיד צפוי שהספק הטעינה המקובל יעלה ל22 ק״ו. אז אם אתם מתכננים לשדרג בעוד כמה שנים את הרכב שוב פעם, כדאי לשקול הכנת תשתית משודרגת, שתתמוך בהספק גבוה יותר בעתיד.
16 אמפר מתאים עד 11 קילו ואט, מעל 11 קילו ואט צריך 20 אמפר לטעינת רכב חשמלי.
מינימום 16 אמפר ועד 32 תלוי בעמדה שרכשתם.
היי בגדול רוב הרכבים נטענים על חד פאזי 16 אמפר. יש מטענים שאפשר לקייל אותם עד ל 32 אמפר. ברמת העיקרון אתם צריכים כבל 4*5
לרוב זה מספיק, חוץ מכמה עמדות שצריכות יותר כמו מרצדס.
רוב המוחלט של הרכבים החשמליים בארץ נטענים בתלת פאזי 16 אמפר
בדרך כלל המפסק הראשי שמזין את לוח החשמל של הבית יהיה לכל היותר 3X40A , לכן את עמדת הטעינה יש להזין במאמת 16A תלת פאזי ולקבל הספק טעינה של 11kva. במידה שתזינו מאמת 32 אמפר, תשאירו 8 אמפר לפאזה לשאר הצרכנים בבית, ואז המפסק הראשי יקפוץ אחרי שתפעילו צרכנים נוספים במקביל לפעולת עמדת הטעינה.
הכיוון של העמדת טעינה צריכה להיות עד 16 אמפר.
כעיקרון, 32 אמפר זה המקסימום, ככה לא תהיה מוגבל בסוג המטען.
החיבור של חברת החשמל ושל רוב הצרכנים הוא 3×25 אמפר.
חד פאזי 32 אמפר, תלת פאזי 25*3 אמפר.
בד"כ הרכב סקייוול הוא חד פאזי ואפשר לטעון אותו עם 32 אמפר, אולם זה תלוי ברשת הביתית אם היא מסוגלת לתת כזה אמפר. לחלק מן הבתים בבית יש גודל חיבור 3×25 אמפר תלת פאזי ואז לא ניתן לתת בפאזה אחת 32 אלה רק 20 אמפר מקסימום. לחלק מן הבתים יש גודל חיבור 1×40 אמפר ואז כן אפשרי לטעון ב 32 אמפר אבל זה יקח כמעט את כל האמפר בבית ולא ניתן יהיה להפעיל עוד מכשירי חשמל בבית. ההמלצה שלי: או לעשות הגדלת חיבור ל 3×40 אמפר או לטעון ב 1×20 אמפר חד פאזי ולהתקין עמדת טעינה שניתן בה לשנות את זרם הטעינה לעמדה.
לאחר בדיקה מעמיקה על רוב הסוללות שקיימות רוב היצרנים ממליצים על טעינה זו וכך גם לשמור על אורך חיי הסוללה ברכב החשמלי
אתה יכול להתחיל להטעין מ5 אמפר ומקסימום 32 אמפר. הכי טוב 16 אמפר, וזה מצוין בלי נפילות חשמל
קיימות מגוון עמדות טעינה ומגוון אפשריות טעינה לרכב חשמלי, הטעינה הסטנדרטית והמקובלת בבתים פרטיים הינה 3x16 אמפר
רוב הבתים היום הם בין 25 ל40 אמפר, אז אם המא"ז יהיה יותר גדול מ16 יהיה בעיה של עומס, ואז המפסק הראשי יקפוץ. כמובן חייב שיהיה תלת פאזי בבית.
רוב הרכבים נטענים היום ב16 a יש רכבים קצת יותר ויש עמדת טעינה יעודית, שקע פחות רצוי
תלוי בעמדת טעינה שהלקוח רוכש ולפי הוראות יצרן
16A זה די מספיק. עניין הזרם בעמדות טעינה הוא כך : ככל שהרכב צורך יותר זרם ככה הוא יגיע לטעינה מלאה בפחות זמן לדוגמא : אם הרכב צורך 32A אז הוא יגיע לטעינה מלאה ב4 שעות ולעומת זו אם הרכב צורך 16A הוא יגיע לטעינה מלאה ב8 שעות.
בגדול מספיק 16A אבל עדיף לשים כבל יותר עבה ואז בעתיד אם מחליפים רכב שצריך זרם יותר חזק תהיה הכנה לכך.
16 אמפר בשל שזה הצריכה המקסימלית של עמדת טעינה לרכב חשמלי. ויש לשים הגנה שמגנה גם על הכבל וגם על העמדה עצמה
בנוסף לשקע שיוצא מהלוח אל עמדת הטעינה, צריך להיות מפסק פקט, ולא רק זה, גם סוג הכבל הוא שונה. הכבל צריך להיות מינימום ארבע מילימטר או שש מילימטר, זה תלוי מאוד באורך הארון לעמדה עצמה כי נופל מתח על הכבל. אם תשימו כבל דק מידי הבית יכול להישרף.
* 32 אמפר - הבחירה המומלצת: בעוד 16 אמפר יספיקו לטעינה, 32 אמפר נחשב לאופציה הטובה ביותר מכמה סיבות: * זמני טעינה מהירים יותר: אמפר גבוה יותר יאפשר טעינה מהירה יותר של הרכב שלכם. * התאמה לרכבים עתידיים: אם תחליפו את הרכב בעתיד, סביר להניח שרכבים חשמליים חדשים יוכלו לטעון בהספק גבוה יותר. * גמישות: 32 אמפר מספקים גמישות רבה יותר, ומאפשרים לכם לטעון את הרכב במהירות גם בעת נסיעות ארוכות.
לרכב חשמלי שמוזן מלוח ביתי של 25 אמפר, מתאים מקסימום 16 אמפר. לבית שהוא 40 אמפר, אפשר להתאים הזנה של 25 אמפר לרכב חשמלי
שקע תלת פאזי 16A הוא המינימום להטענת רכב חשמל בעל הספק סוללה 11kw. כמובן שאפשר גם להטעין רכב חשמל בעל הספק של 22kw בתלת פאזי 32A, במידה שיש תשתית מתאימה לכך.
לטעינת רכב חשמלי צריך תלת פזי 3+16
נתון חשוב שחסר הוא המרחק בין עמדת הטעינה ללוח שממנו היא מוזנת. האם היא מוזנת מהלוח הציבורי? האם היא מוזנת מקומה גבוהה? המרחק מעמדת הטעינה חשוב משום שיש מפל מתח. ככלל, ברוב עמדות הטעינה נדרש מינימום של 16 אמפר.
המטענים המתקדמים יותר צורכים 32 אמפר, יחד עם זאת יש הרבה מטענים שניתן לכוון בהם זרם מירבי ולהשתמש ב16 אמפר בלבד כשהחיבור בבית לא מאפשר יותר. בכל מקרה אם יש לכם לילה שלם לטעינה זה יספיק גם ב'הילוך נמוך ' 16 אמפר.
עמדת טעינה מהירה לבית פרטי הינה 11kw ונדרש עבורה שקע תלת פזי 16 אמפר.
היי, לרכב חשמלי מספיק חצי אטוטמט תלת פאזי 16 אמפר, בנוסף מחברים גם פחת הגנה נגד התחשמלות. רק צריך לבדוק אורך כבל בין הלוח חשמל לעמדת טעינה
העמדות הסטנדרטיות מוזנות ב 16 אמפר. ניתן להזין גם ב 32 אמפר בתנאי שמתאימים את חתך הכבל לפי חישוב הזרמים והמרחק. ככל שעמדה יכולה לעבוד באמפר גבוה יותר, זמן הטעינה מתקצר.
אני מתקין עמדות טעינה ,מניסיון של מס' לא מבוטל של התקנות, זרם מינימאלי 16 אמפר תלת פאזי כמובן התקנה כמוגדר בחוק. ישנם רכבים שניתן להטעין גם בזרם של 32 אמפר תלוי בסוג הרכב. בעמדת טעינה חכמה ניתן לשלוט על הזרם בהתאם צרכי הבית במידה.
3*16 אמפר יספיק לטעינת רכב בלילה אם הלוח בבית הוא תלת פאזי. אפשר גם יותר. תלוי באיזו מהירות אתם רוצים שהרכב יטען. אם הלוח חד פאזי אז כדאי לעשות 20 אמפר או 32. תלוי מה מאשר המפסק הראשי.
תלוי בעמדה. במידה שזו עמדה 11 וואט, צריך 16 אמפר. עמדה 22 וואט דורשת 32 אמפר וכבל 6 ממ"ר.
כל רכב חשמלי לטעינה צריך תלת פאזי 16 אמפר, שזה 11kw, או חד פאזי 32 אמפר שזה 7.4kw , תלוי ביצרן הרכב , הסקוויל הדגמים הראשונים היו חד פאזי רק אחרי זה החליפו לתלת פאזי , ( הפלוס בדגמים התלת פאזי שאפשר גם להטעין אותם בחד פאזי , הדגם החד פאזי אי אפשר להטעין אותם בתלת פאזי) . לגבי הרכב סקוויל ET5 , תלת פאזי 16 אמפר , זמן טעינה יהיה מ10% ל100% בסביבות 8 שעות בהצלחה !
התקנת תשתית עבור עמדת טעינה אינה זולה, ואם מסתכלים לתווך הארוך אז בעתיד עמדות הטעינה יהיו מהירות יותר, ויצרכו אמפר יותר גבוה.
לרוב עמדות הטעינה נדרש מינימום 16 אמפר הספק, לסוללה של 11 kw. יש כאלה שיצטרכו 32.
רוב עמדות הטעינה מגיעות ל-16 אמפר, אך תלוי מה כותב היצרן.
רוב הרכבים שמגיעים היום לארץ מוגבלים בזרם טעינה של עד 16×3 אמפר. עם זאת, יש לקוחות המעדיפים חיבור גדול יותר על מנת להתכונן לעתיד הקרוב, שבו מספר גדול יותר של רכבים חדשים יוכלו לקבל זרם טעינה גדול יותר ומהיר יותר.
הזנת החשמל שאתה צריך לרכב החשמלי תלויה בכמה גורמים: 1. סוג הרכב והמטען – רוב הרכבים החשמליים יכולים להיטען משקע ביתי (16A חד-פאזי) אך זה איטי מאוד. עדיף להתקין עמדת טעינה ייעודית. 2. עוצמת ההטענה הרצויה – עמדות טעינה ביתיות מגיעות בהספקים שונים: חד-פאזי 16A (כ-3.6 קילוואט) – טעינה איטית יחסית, מתאימה לשימוש לילה. חד-פאזי 32A (כ-7.2 קילוואט) – טעינה מהירה יותר, דורשת חיווט מתאים. תלת-פאזי 16A (כ-11 קילוואט) – טעינה מהירה ויעילה יותר. תלת-פאזי 32A (כ-22 קילוואט) – לרוב משמש בעמדות ציבוריות, דורש חיבור תלת-פאזי חזק. 3. תשתית חשמל בבית – אם יש לך חיבור תלת-פאזי, עדיף להשתמש בעמדה של 11 קילוואט. אם יש רק חד-פאזי, ניתן להתקין עמדה של 7.2 קילוואט לכל היותר (בהתאם לזמינות הזרם). 4. התקנת מפסק הגנה (פחת ונתיך מתאים) – ההתקנה חייבת לכלול מפסק זרם מתאים (לרוב C40) ומפסק פחת תואם (טייפ A או B, בהתאם לדרישות).
בסוג הרכב הזה עוצמת הטעינה המירבית (נכון להיום) היא 11 קילוואט - כלומר 16 אמפר. יש כמובן משקל למרחק בין עמדת הטעינה לרכב עצמו - אם המרחק גדול מדי מפל המתח יגדל וגם זמן הטעינה יגדל בהתאם. רוב הרכבים כיום מקבלים זרם טעינה של 16 אמפר תלת פאזי. בעיקרון, כהכנה עתידית אפשרי ומומלץ כבר מראש להתקין עמדה של 32 אמפר, זה לא ישפיע על זמן הטעינה של הרכב הזה אבל יחסוך עלויות לא קטנות של שדרוג תשתית קיימת בעתיד במקרה של רכישת רכב עם עוצמת טעינה של 22 קילוואט - 32 אמפר.
שלום וברכה, הרכב מסוגל להיטען בטעינה ביתית ב11 kw זאת אומרת מספיק 3/16A בכדי לקבל טעינה במהירות מקסימלית. חשוב לבדוק לפני ההתקנה מול החשמלאי המבצע שכבל ההתקנה יהיה בשטח חתך (עובי כבל) יותר גדול מגודל החיבור המבוקש. אם בעתיד תרכשו רכב עם טעינה חזקה יותר אז תיהיה תשתית מתאימה, ולא תצטרכו להחליף את הכבל מחדש.
כרגע 16 אמפר מומלץ, עם זאת בעתיד כנראה שהדרישה תעלה עם היצרן של הרכב לטעינה מהירה יותר.
לרוב הבתים בישראל אין את האופציה ליותר מ 16 אמפר צריכה לרכב ,בכל מקרה זהו רכב שצורך רק 11 קילו וואט בטעינה ביתית שזה 16 אמפר.
לרכב חשמלי צריך 16 אמפר תלת פאזי, רוב מוחלט של הרכבים צורכים 11kw וזה מספיק בהחלט, עם זאת יש לשקול לשים תשתית ל32 אמפר ככל שהטכנולגיה מתקדמת ויש סיכוי לשדרוג של הרכב בהמשך, הכול כמובן בהתאם לתשתית החשמל הקיימת בבית.
16 אמפר זהו המינימום הנדרש בדר"כ לעמדות טעינה תלת פאזיות, עם זאת זה תלוי גם בסוג הרכב (ישנם רכבים שלא מסוגלים לקבל יותר מ16 אמפר וישנם רכבים שמקבלים גם 32 אמפר). אני תמיד ממליץ ללקוחותיי שאם כבר עושים עמדת טעינה, כדאי להכין את התשתית ל-32 אמפר מתוך מחשבה עתידית אך זה לא חובה.
זה הגודל הנפוץ . אבל זה תלוי בגודל הלוח ובדרישות הטעינה של הרכב.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
16 אמפר | 56.1 | 75.8 |
32 אמפר | 15.6 | 21.1 |
10 אמפר | 2.3 | 3.1 |
6 אמפר | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
16 אמפר | 56 | 78.9 |
32 אמפר | 13 | 18.3 |
10 אמפר | 2 | 2.8 |
6 אמפר | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "כמה אמפר צריך לטעינת רכב חשמלי?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.