מהם התנאים להיתר בניה?
בעלות על הקרקע - לפני הכל, יש להציג ולהוכיח שיש לכם בעלות אישית על הקרקע או שיש בידכם הסכמה/ייפוי כוח מבעל הקרקע לביצוע הבנייה המחודשת.
תכנון תואם תב"ע - הבנייה שמתוכננת צריכה להיות מתואמת לתוכנית בניין עיר המקומיות (תב"ע). תוכנית הבנייה צריכה לעמוד בכללי התב"ע מבחינת גובה, שטח, ייעוד הקרקע ומרחקים בין המבנים. שימו לב שתב"ע משתנה בין ערים.
תוכניות אדריכליות - יש להגיש תוכניות אדריכליות של הפרויקט שנעשו באמצעות אדריכל מורשה. התוכניות צריכות לכלול שרטוטים והדמיות של הבנייה המתוכננת.
הגשת בקשה - הבקשה להיתר בנייה צריכה לכלול טפסים, שרטוטים, מסמכים ואישורים שנדרשים. את הבקשה מגישים לוועדה העירונית המקומית לתכנון ובנייה.
תשלום אגרות והיטלים - יש לשלם אגרות שונות, כמו אגרות היתר בנייה, היטלי פיתוח (תשתיות) והיטלים נוספים בהתאם לדרישות של הרשות המקומית.
אישורים מגורמים מקצועיים - במקרים מסוימים, בהתאם לסוג ומיקום הפרויקט, תזדקקו לאישורים נוספים מגורמים שונים כמו כיבוי אש, משרד הבריאות או רשויות הסביבה.
פרסום לציבור - לאחר הגשת הבקשה, הוועדה יכולה לדרוש לפרסם את התוכנית לציבור לצורך הגשת התנגדויות. במידה ויהיו התנגדויות רלוונטיות, הוועדה תצטרך לדון בהן לפני קבלת ההחלטה.
בדיקה - לבסוף, הוועדה בוחנת את הבקשה ומוודא שהיא עומדת בכל התנאים והדרישות החוקיות. יש לזכור שיש לוועדה את הזכות לאשר, לדחות או לדרוש שינויים בתוכנית.
קבלת היתר הבנייה - לאחר האישור הסופי של הוועדה תוכלו לקבל היתר בנייה. ההיתר יכלול את כל התנאים וההגבלות שתצטרכו לעמוד בהם במהלך הבנייה.
כדאי לדעת:
לעיתים במהלך תהליך הבנייה, יהיה צורך בפיקוח של מהנדס או אדריכל כדי לוודא שהבנייה מתבצעת בהתאם להיתר ולתוכניות המאושרות.
עם סיום הבנייה, תצטרכו להגיש בקשה לתעודת גמר שמעידה שהבנייה הושלמה בהתאם להיתר והתקנים הנדרשים.
כאן תוכלו לראות מי רשאי להגיש היתר בניה. בהצלחה!