אם תפסנו אתכם בזמן שיפוץ כולל בדירה או אחרי קניית מזגן מיני מרכזי, כנראה שבקרוב תצטרכו להוסיף נקודות חשמל חדשות. שנייה לפני שאתם מתפנים למלאכה, כדאי להכיר כמה גורמים שצפויים להשפיע על מחיר נקודת החשמל. כדי לחבר בין כל הנקודות, צירפנו עבורכם מחירים לדוגמה.
נקודת חשמל מותקנת לרוב בזמן שיפוץ או בבית חדש, אבל לא רק. הרבה פעמים נרצה להזיז נקודת חשמל בשביל להפוך את החיים לקצת יותר נוחים (כמו למשל, אם אתם רוצים את מתג התאורה ממש ליד המיטה שלכם), או במקרים של קניית מכשירי חשמל שדורשים התקנה של שקע תלת פאזי (כמו במקרה של מזגן מיני מרכזי, כיריים אינדוקציה ועוד).
לפעמים בגלל תקלות כאלה ואחרות צריך להחליף שקע קיים. כאן תוכלו לקרוא את כל הפרטים על מחיר החלפת שקע חשמל.
מחיר נקודת חשמל נע בין 350-2000 ₪, ואם תהיתם ממה נובע הפער המשמעותי במחיר, כדאי לדעת שמחיר נקודת חשמל מושפע מכמה גורמים שיכולים לייקר או להוזיל את עלות העבודה משמעותית – סוג השקע, כמות נקודות החשמל שתרצו להוסיף, שיטת ההתקנה, המרחק של נקודת החשמל, והתשתית הקיימת.. מבולבלים? פירוט לפניכם.
לא כל מכשירי החשמל מותאמים לחיבור לשקע חשמל רגיל, ומכשירים בעלי צריכת חשמל גבוהה כמו תנורים, מזגן וכיריים חשמליות זקוקים לשקע כוח או לשקע תלת פאזי, שדורשים עבודה מורכבת יותר של החשמלאי ולכן גם יעלו יותר משקע רגיל.
שקע חשמל חד פאזי - מתאים למכשירים עם צריכת חשמל נמוכה יחסית כמו טלוויזיה, מחשב וגופי תאורה שונים, ומחירו נע בין 350-700 ₪ (הפער במחיר תלוי במרחק של נקודת החשמל, שיטת ההתקנה ועבודות תשתית נוספות).
שקע כוח ישיר - שקע שמותאם בעיקר למכשירים עם גוף חימום כמו אטמור, תנור אפייה, מכונת כביסה או כיריים חד פאזי ומחירו נע בין 450-800 ₪. (גם כאן, הפער במחיר תלוי במרחק של נקודת החשמל, שיטת ההתקנה ועבודות תשתית נוספות).
בהתקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי יש צורך בהתקנת שקע כח בחניה, ובשל המרחק מלוח החשמל המחיר יהיה גבוה יותר.
שקע תלת פאזי - שקע שמותאם למכשירי חשמל כמו מזגן מיני מרכזי או כיריים חשמליות ומחירו נע בין 800-1800 ₪ (אתם כבר בטח מנחשים - הפער במחיר תלוי במרחק של נקודת החשמל, שיטת ההתקנה ועבודות תשתית נוספות). חשוב להדגיש שהמחיר מתייחס להתקנת שקע תלת פאזי בלבד, בהנחה שיש לכם תשתית קיימת לתלת פאזי. אם יש לכם מערכת חד פאזית בדירה והחלטתם להשתדרג למערכת תלת פאזית, כדאי שתכינו את עצמכם מראש להוצאה כספית לא קטנה, עליה תוכלו לקרוא במדריך המלא לתלת פאזי.
כשמחשבים מחיר נקודת חשמל, גם לתזמון בו מוסיפים את נקודת החשמל יש משמעות. אם קניתם בית חדש או שאתם עומדים בפני שיפוץ כללי בדירה, כנראה שתצטרכו להתקין כמות נכבדת של נקודות חשמל. אבל אל חשש, דווקא במקרה של התקנת מספר נקודת חשמל – פחות זה יותר. ככל שתוסיפו יותר נקודות חשמל, כך עלות נקודה בודדת תרד. הוספת נקודת חשמל בזמן שיפוץ או בבניית בית חדש היא פשוטה יותר עבור החשמלאי שכבר מבצע מחדש את עבודת החציבה וחיווט חוטי החשמל. לצורך ההשוואה, התקנת נקודת חשמל חד-פאזית בבית שגרים בו נעה בין 350-700 ₪, לעומת מחיר התקנה של מספר נקודות חשמל תוזיל את המחיר ותנוע בין כ-250-350 ש"ח עבור נקודת חשמל בודדת. אז בפעם הבאה שאתם קוראים לחשמלאי להוספת נקודת חשמל אחת, כדאי שתעשו בדיקה קצרה של נקודות נוספות שצריך להתקין שיחסכו לכם קריאה נוספת חשמלאי וכמה עשרות שקלים.
גם אופן חיווט נקודת החשמל - פנימי או חיצוני, משפיע על מחיר העבודה הכולל, ותלוי בשני שיקולים עיקריים - אסתטיקה ומחיר. התקנה חיצונית של נקודת חשמל בתעלה היא פתרון נוח למי שגר בדירות שכורות, מעדיף להימנע מחפירות (תרתי משמע ), שכוללות חציבה של קיר קיים ומשאירה לא מעט לכלוך, וגם מחפש להוזיל את המחיר. מחיר הוספת נקודת חשמל חד פאזית עם חיווט חיצוני, שמותקנת בתוך תעלת פלסטיק, נע בין 350-500 ₪.
רוב האנשים מעדיפים את את חוטי החשמל שלהם רחוקים מהעין, ויבחרו בחיווט פנימי באמצעות חציבה בקיר שלא ישאיר זכר לחוטים או תעלות בולטות. אבל כמו שאנחנו תמיד אומרים - ליופי יש מחיר. התקנת נקודת חשמל חד-פאזית באמצעות חציבה תייקר את עלות העבודה הכוללת ותנוע בין 500-700 ₪. ברוב המקרים הוספת נקודת חשמל בחציבה תעשה בקיר בטון או בלוקים ונקודת חשמל חיצונית תותקן על קיר גבס, אבל זה לא מחייב.
התקנת שקע כוח כוללת שינויים בלוח חשמל, אבל לעתים אפשר להשתמש בתשתית הקיימת בקיר, ורק להשחיל חוטים. אם אי אפשר, מחיר התקנת שקע כוח בתעלה יהיה 500 ש"ח, ומחיר חציבה יהיה 800 ש"ח לפחות.
גם בהתקנת תלת פאזי ניתן להשתמש בתשתית קיימת, ואז המחיר יהיה 700-900 ש"ח. אם יש צורך בהתקנת תעלה לשקע תלת פאזי, המחיר יהיה 1000 ש"ח לפחות. בחציבה, המחיר מתחיל ב-1200 ש"ח.
ברוב המקרים, חיווט של נקודת חשמל בבתים פרטיים יגיע עד לאורך של כ-3-5 מטרים. במקרים אחרים בהם יש צורך בחיווט של נקודת חשמל ארוכה במיוחד עד כ-15 מטרים, המחיר צפוי לעלות במאות ואלפי שקלים. דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא התשתית דרכה עוברת נקודת החשמל. כך למשל במקרים בהם נקודת החשמל עוברת דרך תשתית מורכבת כמו צנרת מים, מחיר העבודה הכולל צפוי לעלות בכמה מאות שקלים.
כמו שכבר הספקתם להבין, מחיר נקודת חשמל מושפע מגורמים שונים שיכולים לייקר או להוזיל משמעותית את עלות העבודה. חוץ מזה, יש גורמים נוספים שצריכים לקחת בחשבון כמו התשתית של נקודת החשמל, והאם אנחנו מתקינים נקודת חשמל חדשה או מזיזים נקודה קיימת. כדי להאיר את הנושא קצת יותר, ריכזנו עבורכם התקנות של נקודות חשמל שבוצעו ע"י החשמלאים המדורגים במידרג:
נקודת חשמל חד-פאזי
הוספת נקודת חשמל במטבח - 350 ₪.
הוספת נקודת חשמל למזגן - 450 ₪.
הוספת נקודת חשמל בבית עסק - 550 ₪.
הוספת נקודת חשמל בחדר שינה - 700 ₪.
שקע כוח
התקנה של שקע כוח - 450 ₪.
הוספה של שקע כוח וטיפול בארון חשמל - 600 ₪.
התקנת שקע כוח - 650 ₪.
התקנה של שקע כוח במרחק מארון החשמל - 750 ₪.
התקנת שקע כוח - 800 ₪.
התקנת שקע תלת פאזי
התקנת שקע תלת פאזי וחיבור כיריים אינדוקציה - 750 ₪.
התקנת שקע תלת פאזי - 850 ₪.
התקנת שקע תלת פאזי - 900 ₪.
התקנת נקודת חשמל תלת פאזית לצורך התקנת כיריים מסוג אינדוקציה - 1000 ₪.
החלפת שקע כוח במטבח לשקע תלת פאזי לכיריים - 1050 ₪.
התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי כולל העברת קו חשמל תלת פאזי 10 מטר מהלוח עד לשער החניה בתשתית קיימת - 1900 ₪.
אז אחרי שחיברתם בין כל הנקודות והבנתם קצת יותר מה המחיר של נקודת חשמל, עכשיו נשאר רק לבחור את החשמלאי המוסמך שיאיר לכם את היום. בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם רשימה של חשמלאים מומלצים לפי עשרות חוות דעת קודמות. בהצלחה!
מחיר נקודת חשמל חד-פאזית הכוללת חציבה בקיר בלוקים הוא 500-700 ₪. המחיר מתייחס לחיווט לכל 3 מטר.
טווח המחירים של נקודת חשמל רחב ונע בין 350-700 ₪ ובמקרים מסויימים (כמו במקרה של התקנת נקודת חשמל תלת פאזית) המחיר יכול להגיע ל-1000 ₪ ולמעלה מכך. הסיבה לשוני בין המחירים נובעת מהשוני בין סוגי השקעים השונים (בהתאם לצריכת החשמל השונה של מכשירי חשמל), מספר נקודות החשמל שנרצה להתקין והבחירה בהתקנה נקודת חשמל עם חיווט חיצוני בתעלה או בחיווט פנימי בחציבה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.