אם גם אתם מעוניינים להיפטר מהיונים אחת ולתמיד - הגעתם למקום הנכון. הרחקת יונים זו משימה מורכבת, שמצריכה הבנה של תכונות היונה, מעט תחמנות והרבה אורך רוח. ואם כל אלה לא עזרו, תוכלו להיעזר במרחיק יונים מקצועי. במאמר הבא סיכמנו את כל השיטות להרחקת יונים - יתרונות, חסרונות וכמובן מחירים. זה הזמן לשנס כנפיים ולשים סוף למטרד היונים. מוכנים?
קיימים מגוון אמצעים להרחקת יונים - רשת נגד יונים, דוקרנים נגד יונים, סליל קפיצי נגד יונים, דחלילים נגד יונים, הרחקת יונים חשמלית ואפילו הרחקת יונים אלקטרונית. חלקם הוכחו כיעילים מאוד בהרחקת יונים וחלקם פחות. כדי שתעשו את הבחירה הנכונה ביותר עבורכם, ריכזנו לכם רשימה של כל האמצעים הקיימים בשוק - יתרונות, חסרונות ומה שביניהם:
רשת להרחקת יונים היא שיטה יעילה למניעת כניסת יונים לחללים כמו מסתור כביסה, מרפסת שמש או גג בניין. קיימים מספר סוגי רשתות, הנבדלים זה מזה בנראות, בחוזק וכמובן במחיר:
רשת מונופיל שקופה להרחקת יונים - הרשת המומלצת על מרחיקי היונים. עשויה ניילון ועמידה בפני מזיקים ופגעי מזג אוויר.
רשת פוליאתילן להרחקת יונים - רשת חזקה במיוחד ועמידה בפני חשיפה לשמש אך פחות אסתטית.
רשת פלסטיק להרחקת יונים - זולה וניתנת להתקנה עצמאית אך לא מאוד מומלצת כיון שהפלסטיק נוטה להתייבש ולהישבר תוך כמה חודשים.
רשת מתכת להרחקת יונים - עשויה מתכת מגולוונת וצפופה, מתאימה למקומות שבהם הטמפרטורה גבוהה. מתאימה למקומות קטנים כמו חורי אוורור, ארובה של אח, פירים, עליות גג ולא אסתטית.
רשתות נגד יונים יועילו גם בהרחקת ציפורים נוספות כמו מיינות ועורבים, תלוי בגודל החורים ומהחומר שממנו הן עשויות.
דוקרנים להרחקת יונים הם שיטה יעילה ונפוצה מאוד. הם מקשים על היונה לעמוד על המשטח וגורמים לה לקנן במקום אחר. קיימים שני סוגים עיקריים של דוקרנים להרחקת יונים - דוקרני פלסטיק ודוקרני נירוסטה, כאשר המומלצים יותר הם דוקרני נירוסטה שמגיעים במגוון צורות וגדלים ומתפרסים לזוויות שונות כך שיעילותם גבוהה יותר.
מדובר באמצעי קל להתקנה באופן עצמאי ואסתטי יחסית. עם זאת יעילותו מוגבלת כיוון שאינו מונע כניסת יונים לחללים כמו מסתור כביסה אלא רק מונע מהן לעמוד ולקנן על משטח מסוים, וגם זה לא וודאי
סליל נירוסטה בצורת קפיץ הפרוס לאורך משטח כמו גג רעפים או מעקה. סליל קפיצי כשמו כן הוא - ברגע שהיונה מתיישבת עליו, הוא מקפיץ את היונה שעפה ממנו בגלל אי הנוחות. הקפיץ המקפיץ הוא פתרון טוב במקרים בהם אי אפשר להציב דוקרנים, למשל כשיש חשש מפגיעה בילדים או כשמדובר במשטח צר מידי. הוא אסתטי, קל להתקנה עצמית אך יעילותו שנויה במחלוקת.
שיטה פשוטה יחסית להרחקת יונים היא הצבת דחלילי עורבים או ינשופים בקרבת המשטח שעליו היונים מקננות, בתקווה שהיונה תראה שיש לה תחרות על הטריטוריה ותמשיך לבית חסר-המזל הבא. מדובר בפתרון אסתטי ואפילו נחמד כקישוט למרפסת או לגינה אך לא יעיל לאורך זמן כיוון שלרוב היונה עולה על 'הטריק' ומבינה שאין לה תחרות של ממש. במקרה שבעיית היונים איננה חמורה - שווה לנסות ולראות אם זה עובד.
הרחקת יונים חשמלית נעשית באמצעות הדבקת פסי דריכה שקופים לאורך האזור ממנו רוצים להרחיק את היונים. הפסים מגיעים בעובי 4 ס"מ ובאורך 50-100 מטרים לפס. הפסים מתחברים לשנאי, שמצידו האחר מחובר לשקע חשמלי רגיל ומעביר מתח נמוך בעוצמה של 4-5 ואט. ברגע שיונה דורכת עליהם, נסגר מעגל חשמלי והיא מקבלת פולס שגורם לה להתרחק מהמקום. מדובר באמצעי הרחקה יעיל ואסתטי אך מעט יקר ומצריך תחזוקה שוטפת.
על אף השם הדומה, הרחקת יונים אלקטרונית איננה הרחקת יונים חשמלית אלא מתייחסת להרחקה באמצעות מכשיר המפיק גלי קול אולטרה-סוניים, שגורמים ליונים לחוש אי נוחות ולהסתלק מהאזור. התדר אינו נשמע לאוזן אנושית ולכן אינו מפריע לבני האדם. עם זאת, ייתכן שהוא לא מפריע גם ליונים ולכן יעילותו מוטלת בספק.
בשונה מאינסטלטור, טכנאי מזגנים או חשמלאי, רובנו לא פוגשים במרחיקי יונים לעיתים קרובות ולכן קל יותר 'ליפול' על שרלטנים. לצורך כך הכנו לכם מספר דגשים לבחירת מרחיק יונים:
היתרים
יונים מטבען מקננות במקומות גבוהים ולכן התקנת אמצעי ההרחקה נעשית לרוב במקומות גבוהים שאינם נגישים - גג רעפים, מסתור כביסה, פתחי אוורור וכו'.
עבודה בסנפלינג ואפילו על סולם בגובה 2 מטרים מצריכה היתרים ממשרד העבודה. מרחיק יונים שמבצע את ההתקנה בגובה ללא היתר, לא מסכן רק את עצמו אלא גם אתכם, בתביעות מהביטוח.
אחריות
הרחקת יונים מקצועית נמדדת ביעילותה לטווח ארוך, לכן מרחיק יונים מקצועי ואיכותי מעניקים שנה עד שלוש שנות אחריות עבור עבודת ההתקנה (מספר שנות האחריות משתנה בהתאם לאמצעי הנבחר). מרחיק יונים שלא מעניק לכם אחריות, כנראה פתר את הבעיה באופן זמני בלבד ואחרי ההפוגה – היונים יחזרו, ואיתן הלשלשת, הנוצות ושאר הבלאגן.
הרחקה משותפת
כאשר מבצעים הרחקת יונים משותפת לכל הבניין, מחיר ההתקנה אמור לרדת באופן משמעותי, כיוון שישנם עלויות (כמו למשל עלות העבודה בגובה) המתחלקות בין כל הדירות. אם הצעת המחיר המשותפת לא משתלמת יותר מההצעה הפרטית, ככל הנראה עושים עליכם קופה.
כל עוד מדובר בהתקנה פשוטה במיקום נגיש כמו אדן החלון או מעקה המרפסת - ישנם אמצעי הרחקת יונים כמו דוקרנים, סליל קפיצי, דחלילים ואפילו רשת - שקל ופשוט לקנות ברשתות לאחזקת הבית ולהתקין לבד. אך אם תרצו להתקין רשת במסתור כביסה, פס חשמלי על גג רעפים ואפילו דוקרנים על מעקה לא נגיש במרפסת בקומה השלישית - מומלץ לא לקחת את הסיכון שבנפילה ולהזמין מרחיק יונים מקצועי, שמנוסה בעבודה בגובה ויבצע את ההתקנה בצורה יסודית ומקצועית יותר.
אם מדובר במקום נגיש והחלטתם לנסות להתקין בעצמכם, תוכלו להיעזר בסרטון הבא:
מחיר הרחקת יונים מתחיל בכמה מאות שקלים ויכול להגיע לכמה אלפי שקלים (ואפילו עשרות אלפי שקלים כאשר מדובר בהרחקה משותפת לבניין). על מנת לקבל הצעת מחיר מדויקת תצטרכו להתייעץ עם מרחיק יונים, לתאר לו את המצב ואף לשלוח לו תמונות. המחיר נקבע ממורכבות ההרחקה, גודל המיקום, נגישותו וגם מרמת הלשלשת שהצטברה בו.
על מנת לעזור לכם לקבל מושג, מצורפת רשימת עבודות שבוצעו ללקוחות מידרג על ידי מרחיקי יונים מומלצים באתר:
התקנת דוקרנים נגד יונים בחלון ממ"ד = 250 ₪
התקנת רשת פוליאתילן נגד יונים במסתור הכביסה = 850 ₪
התקנת פס חשמלי להרחקת יונים על גג רעפים = 1,650 ₪
התקנת דוקרנים נגד יונים בבניין בן 7 קומות, באמצעות סנפלינג = 2,200 ₪
הרחקת יונים מהגג באמצעות שילוב אמצעים - רשת, דוקרנים ואטימת פתחים = 4,750 ₪
צריכים פירוט נוסף? הכנו לכם מאמר מפורט על מחירי הרחקת יונים.
בכדי להיפטר ממטרד היונים אחת ולתמיד, נדרש מרחיק יונים מקצועי ובעל ניסיון. כאן תוכלו למצוא רשימה של מרחיקי יונים מומלצים לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. כל ההמלצות באתר מתקבלות מלקוחות אמיתיים, לאחר שקיבלו שירות של הרחקת יונים
קיימות מגוון שיטות להרחקת יונים כאשר המבוקשות ביותר הן רשת נגד יונים ודוקרנים נגד יונים. לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות והיעילות שלה תלויה במיקום ההרחקה ובהעדפות אישיות הנוגעות לנראות, האסתטיקה וכמובן למחיר.
ניתן לקנות אמצעים להרחקת יונים לקנות ברשתות כלבו ולהתקינם לבד, כל עוד מדובר בהתקנה פשוטה במיקום נגיש כמו אדן החלון או מעקה המרפסת. אך אם תרצו להתקין רשת במסתור כביסה, פס חשמלי על גג רעפים ואפילו דוקרנים על מעקה לא נגיש במרפסת בקומה השלישית - מומלץ להזמין מרחיק יונים מקצועי ולהימנע מהסיכון.
מחיר הרחקת יונים מתחיל בכמה מאות שקלים ויכול להגיע לכמה אלפי שקלים (ואפילו עשרות אלפי שקלים כאשר מדובר בהרחקה משותפת לבניין). הוא נקבע ממורכבות ההרחקה, גודל המיקום, נגישותו וגם מרמת הלשלשת שהצטברה בו. על מנת לקבל הצעת מחיר מדויקת תצטרכו להתייעץ עם מרחיק יונים, לתאר לו את המצב ואף לשלוח לו תמונות. ריכזנו לכם כל מה שצריך לדעת על מחירי הרחקת יונים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.