8 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איזה שמן טוב לטיגון? טיגון רגיל, לא בשמן עמוק. מחפשים פתרון שיהיה כמה שפחות מזיק בריאותית
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 8 הדיאטניות משקל זהה.
כששאלנו את הדיאטניות 'איזה שמן טוב לטיגון? ' לא שיערנו שהתשובה תהיה חד משמעית כל כך. 99.4% מהדיאטניות ענו שמן זית ! נותרנו ללא ספקות, אנחנו מקווים שגם אתם.
איזה שמן טוב לטיגון? המומחיות עונות:
שמן זית הוא השמן עם הרכב חומצות שומן הטוב ביותר והוא עמיד בחום. צריך לשים לב שהוא מתאים לטיגון קצר בלבד. טיגון ממושך אינו מומלץ כלל כיוון שחשיפה ממושכת לחום מחמצנת את חומצות השומן והופכת אותן למזיקות.
שמן זית הוא השמן הכי בריא! כמה טיפים לקניית שמן זית טוב: ✅ כבישה קרה ✅ כתית טהור ✅ דרגת חמיצות כמה שיותר נמוכה. טיגון באופן כללי היא שיטת הכנת המזון הכי פחות בריאה מכיוון שבתהליך הטיגון נוצרים בשמן רדיקלים חופשיים שגורמים למחלות, לדלקות ולהזדקנות תאים מוקדמת. אפשר לטגן בשמן זית טיגון קל ומהיר (כמו חביתה למשל). יש להיזהר בטיגון ממושך מכיוון שטמפרטורת העישון של שמן זית היא נמוכה יחסית, כשהשמן מעלה עשן הוא מיועד לפח ולא מומלץ להשתמש בו יותר.
עדיף להשתמש בשמן זית בכבישה קרה. בסופו של דבר, זה הכי איכותי ובריא עבורינו, גם בטיגון רגיל.
שמן זית מסוג כתית מעולה מומלץ יותר לתיבול אבל גם לבישול וטיגון. בעבר הפיקו שמן זית לעיתים רחוקות ואם הוא לא נשמר טוב הוא היה מתחיל להתחמצן ובטיגון היה לו ריח לא טוב, ולכן נהוג לחשוב ששמן קנולה טוב יותר לטיגון. לשמן קנולה ולשמן זית יש נקודת עשן דומה, ושניהם בטוחים לטיגון. מבחינת ההרכב לשמן זית יש תכונות מנצחות. לעיתים נעדיף בכל זאת שמן קנולה כי טעמו ניטרלי יותר ומחירו נמוך יותר בהשוואה לשמן זית.
לדעתי השמן המומלץ לטיגון הוא שמן קוקוס אורגני כתית טהור, בגלל שיש בו חומצות שומן רוויות קצרות. הוא אינו מתחמצן ואינו מזיק, להפך, הוא אפילו בריא. שמנים צמחיים טובים באופן נא ללא טיגון, הטיגון פוגע באיכות שלהם והם הופכים מחמצנים ומזיקים.
באופן כללי, מומלץ לצרוך שמן זית כתית מעולה לבישול, אפייה ולטיגון רגיל (בטמפרטורות לא גבוהות). חשוב לוודא שהשמן אינו עובר חימום יתר משום שלשמן זית יש נקודת עישון נמוכה ביחס לשאר השמנים, כך שיש לו נטייה גבוהה להישרף. זהו השמן היחיד שבתהליך הייצור שלו מופק בכבישה קרה כך שבתהליך הייצור שלו הוא אינו עובר זיכוך, תהליך אותו עוברים לרוב שאר סוגי השמנים לצורך הפקתם.
מומלץ לקנות בחנויות הבית שפריצר מיוחד ששמים בתוכו שמן איכותי, לא את אלה שקונים בסופר שמכילים הרבה חומרים מסוכנים.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
שמן זית | 7.9 | 99.5 |
אחר | 0 | 0.5 |
שמן קנולה | 0 | 0 |
מרגרינה | 0 | 0 |
חמאה | 0 | 0 |
שמן חמניות | 0 | 0 |
שמן אבוקדו | 0 | 0 |
שמן סויה | 0 | 0 |
אין הבדל בין הסוגים | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
שמן זית | 7 | 87.5 |
אחר | 1 | 12.5 |
שמן קנולה | 0 | 0 |
מרגרינה | 0 | 0 |
חמאה | 0 | 0 |
שמן חמניות | 0 | 0 |
שמן אבוקדו | 0 | 0 |
שמן סויה | 0 | 0 |
אין הבדל בין הסוגים | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איזה שמן טוב לטיגון? " אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.