מחיר מנוע לשער חשמלי לא תמיד נלקח בחשבון כשמחשבים כמה עומדת לעלות התקנת השער, אבל אולי תרצו לדעת שיש לו חלק נכבד במחיר הכולל שתשלמו. לפני שאתם מתחילים לשער כמה זה הולך לעלות, תנו לנו לעשות לכם סדר - מחיר מנוע לשער חשמלי בבית פרטי נע בין 2,500-4,500 ₪. אבל מה קורה כשאנחנו צריכים להתקין שער גדול שעובד נון-סטופ? כאן כבר תתכוננו לשלם כפול. אז מה משפיע על מחיר מנוע לשער חשמלי ומה המחיר של כל מנוע חשמלי? חזרנו לפתוח לכם שער לכל המידע שתצטרכו.
מרבית טכנאי השערים החשמליים מתמחים גם בעבודת מסגרות – כלומר יציקת השער, וגם בעבודות חשמל – כלומר התקנת המנוע לשער חשמלי. במקרה שהמסגר שבחרתם לא מתמחה בהתקנת מנועים, הוא ישלח טכנאי שערים חשמליים מטעמו, או שישאיר אתכם לפנות לטכנאי באופן עצמאי.
שימו לב! כשאתם מקבלים הצעת מחיר ממסגר שמתמחה בשני סוגי העבודות, בדקו שהיא כוללת את מחיר השער החשמלי למ"ר, וכן את עלות התקנת המנוע הספציפי לשער שלכם. גם אם פניתם לטכנאי להתקנת המנוע בלבד, אל תוותרו על הצעת מחיר מפורטת שכוללת את המנוע, לוח פיקוד, זוג שלטים וכן אביזרים נלווים הייחודים לכל מנוע.
אין טוב יותר ממראה עיניים כדי להבין כמה אנחנו הולכים לשלם על מחיר מנוע לשער חשמלי. במיוחד בשביל זה, אספנו בשבילכם הצעות מחיר להתקנת מנוע לשער חשמלי – רק קחו בחשבון שהמחיר לא כולל את השער עצמו. כאן תוכלו לקרוא עוד על מחירים של שערים חשמליים.
זוג מנועי בוכנה לכנף באורך 2.5 מטר במשקל 400 ק"ג
לוח פיקוד
זוג שלטים
סך הכל + התקנה: 3,500 ₪ כולל מע"מ
מנוע נגרר אלקטרו-מכני, לשער עד 500 ק"ג
לוח פיקוד
פס שיניים באורך 3 מטר
זוג שלטים
תוספת מקלט סלולרי לפתיחת השער באמצעות טלפון – 1,200 ₪.
סך הכל + התקנה: 4,800 ₪ כולל מע"מ.
מנוע נגרר אלקטרו-מכני (טבול שמן) לשער עד טון וחצי.
לוח פיקוד
פס שיניים באורך 5 מטר
זוג שלטים
סך הכל + התקנה: 6,500 ₪ כולל מע"מ.
מנוע אלקטרו מכני עם מסילת שרשרת
לוח פיקוד
זוג קפיצי הרמה
זוג שלטים
סך הכל + התקנה: 2,800 ₪ כולל מע"מ.
בואו נדבר ביזנס - בתרחיש הזול מחיר מנוע לשער חשמלי יעמוד על כ-2,500 ₪ עבור התקנת מנוע לשער קטן בבית פרטי. לעומת זאת, בתרחיש היקר, תשלמו כ-7,000 ₪ עבור התקנת מנוע לשער גדול שמותקן בבתים משותפים או איזורי תעשייה. הצלחנו לבלבל אתכם? הנה כמה גורמים שיקבעו אם תהיו בצד הגבוה או הנמוך של מחיר מנוע לשער חשמלי:
סוג השער: לכל שער חשמלי יש מנוע ספציפי שמותאם למנגנון ההנעה שלו. כך למשל, בעוד ששער כנפיים פועל באמצעות מנגנון בוכנה, שער הזזה נגרר פועל באמצעות גלגלי שיניים. ולמקרה שתהיתם – כן, ההבדלים בין סוגי המנועים צפויים להשפיע גם על המחיר (קצת סבלנות כי תכף נסביר בדיוק כמה )
סוג המנוע: שערים חשמליים פועלים באמצעות מנגנון אלקטרו-מכני, הידרואלי או אלקטרו-מכני טבול שמן. כאשר הסוג הנפוץ ביניהם הוא המנוע האלקטרו-מכני שמותקן לרוב בבתים פרטיים, ומותאם לשערים חשמליים עם מחזורי עבודה נמוכים (כ-50 פתיחות וסגירות ביממה). מחיר מנוע אלקטרו-מכני נע בין 2,500-4,500 ₪ (כתלות בסוג השער, משקל השער וסוג היצרן).
אם התקנתם שער כבד במיוחד שגם עובד ללא הפסקה, כנראה שלא תוכלו להסתפק במנוע אלקטרו-מכני סטדנרטי, ותאלצו להתקין מנוע עם כוח עבודה חזק יותר (ניוטון). במקרה הזה, האופציות שעומדת בפניכם הן מנוע הידראולי שמבוסס על לחץ שמן (מיועד לשערי כנף גדולים), או מנוע אלקטרו-מכני טבול שמן (מיועד לשערים נגררים גדולים). במקרה כזה, המחיר שתשלמו יהיה כפול, ולעיתים משולש בהשוואה למנוע אלקטרו-מכני, וינוע בין 5,800-8,400 ש"ח.
משקל המנוע: מנועים לשערים חשמליים מותאמים לשערים במשקלים שונים. כך בעוד שמנועים מסוימים יתאימו לשער במשקל 200 ק"ג, מנועים אחרים מסוגלים לשאת שערים במשקל 3 טון. זה בטח לא יפתיע אתכם שככל שהשער שלכם יהיה כבד יותר, כך גם ההוצאה הכספית שתשקיעו תהיה כבדה יותר עבור הכיס שלכם.
סוג יצרן: סוגי היצרנים המובילים של מנועים לשערים חשמליים הן חברות אירופאיות, בדגש על האיטלקיות. אם אתם מחפשים להוזיל קצת בעלויות תוכלו לרכוש מנוע מתוצרת סינית שיחסוך לכם כמה מאות שקלים. למרות הסטיגמות, יש מנועים מתוצרת סינית שיעשו עבודה לא רעה בכלל. רק קחו בחשבון שמנועים של חברות בעלות שם כמו SOMFY יבטיחו לכם כתובת במקרה של תקלות, חלקי חילוף וגם אחריות ל-3 שנים.
שידרוגים: אם תרצו לקחת את השער החשמלי שלכם צעד אחד קדימה, תוכלו לרכוש תוספים נלווים למנוע כמו מנורת אזהרה להולכי רגל או מקלט סלולרי. מקלט סלולרי הוא אחד האביזרים הנפוצים בבניינים שמאפשר פתיחה של השער באמצעות חיוג טלפוני, ללא צורך בשלט לכל דייר. התוספת על מחיר מקלט טלפוני עומדת על כ-1,000-1,200 ₪. אבל תסתכלו על הצד החיובי - המחיר יתחלק בין כל הדיירים
אז אחרי שחיברנו את הנקודות והבנו מה הולך להשפיע על מחיר המנוע החשמלי, הגיע הזמן לערוך היכרות עם המנועים השונים ולהערך לקראת ההוצאה הבאה עלינו לטובה:
שער כנפיים מזכיר במבנה שלו דלת, שמותקנת על גביי ציר ונפתחת החוצה או פנימה. שער כנפיים יכול להגיע עם כנף אחת (חד-כנפי) או עם שתי כנפיים (דו-כנפי), כאשר כל כנף מותקנת על גביי ציר ומנוע נפרד – וכן, במקרה של מנוע דו-כנפי, תאלצו להתקין זוג מנועים.
מנוע לשער כנפיים מבוסס על מנגנון בוכנה אלקטרו-מכני או הידראולי, והבחירה בסוג המנוע תעשה בהתאם לגודל השער ואופי השימוש בו. לרוב, מנוע כנפיים אלקטרו-מכני יותקן בבתים פרטיים ואילו מנוע כנפיים הידראולי יותקן בבתים משותפים או איזורי תעשייה.
מחיר מנוע לשער חד-כנפי (אלקטרו מכני) + התקנה נע בין 2,000-2,800 ₪ כולל מע"מ.
מחיר מנוע לשער דו-כנפי (אלקטרו-מכני) + התקנה נע בין 3,000-3,600 ₪ כולל מע"מ.
מחיר מנוע לשער דו-כנפי (הידראולי) + התקנה נע בין 6,000-8,000 ₪ כולל מע"מ.
שער שמותקן על גבי מסילה צמודת קרקע או מרחפת (שער קונזולי) ונפתח באמצעות גרירה. מנוע לשער נגרר מורכב מגלגל שיניים שמתחבר לפס השיניים על גביי השער, ואחראי על הנעת השער לאורך המסילה.
מנוע לשער חשמלי נגרר פועל על מנגנון אלקטרו-מכני או אלקטרו-מכני טבול שמן. את המנוע האלקטרו-מכני מומלץ להתאים לשערים בבתים פרטיים, בהם נפח העבודה נמוך. לעומת זאת, מנוע טבול שמן מומלץ להתאים בבתים משותף/איזורי תעשייה, בהם מותקנים לרוב שערים מאסיבים (קונוזליים) שעובדים שעות רבות ביממה.
מחיר מנוע לשער נגרר (אלקטרו-מכני) + התקנה נע בין 3,000-3,600 ₪ כולל מע"מ.
מחיר מנוע לשער נגרר (טבול שמן) + התקנה נע בין 5,800-8,000 ₪ כולל מע"מ. (הפער במחיר כתלות במשקל השער ובאופי השימוש)
קיימות שתי גרסאות לשערי המוסך - הנפוצה ביניהן היא שער גלילה חשמלי, שבדומה לתריס מורכב משלבים ונגלל למעלה בעת הפתיחה. האופציה השניה היא שער שנפתח כיחידה אחת ומתרומם כלפי מעלה בזווית של 90 מעלות. שער מוסך הוא שער במשקל קל יחסית, שמותקן בחניות של בתים פרטיים או בתים משותפים קטנים, לכן יסתפק במנוע קטן כמו המנוע האלקטרו-מכני.
מחיר מנוע לשער מוסך (אלקטרו-מכני) + התקנה נע בין 2,400-3,200 כולל מע"מ.
אנחנו יודעים, שער חשמלי הוא גם ככה הוצאה לא קטנה, אז אנחנו לא מאשימים אתכם אם אתם לא ששים להשקיע כמה אלפי שקלים במנוע לשער חשמלי. שיטוט קצר בגוגל יעלה עשרות אתרים שמציעים מנועים יד שניה, ואין ספק שהם מציעים מחירים אטרקטיביים למדי. אנחנו לא רוצים להיות משביתי שמחות, אבל תרשו לנו מילה קטנה – מנוע יד שניה הוא חתול בשק.
בקנייה של מנוע יד שניה תקבלו מוצר שטיבו לא ברור, מה שמגדיל את הסיכויים לתקיעות, סגירות איטיות ושאר ירקות שיהפכו את חווית הכניסה שלכם לבית למתסכלת. בנוסף, במקרה שרכשתם מנוע יד שניה, תאלצו להתקין את המנוע בעצמכם מאחר שטכנאי שערים חשמלים לא ששים (בלשון המעטה) להתקין מנוע משומש.
שימו בקנייה של מנוע חדש ואיכותי אתם לא צפויים להיתקל בתקלות, לפחות ב-10 שנים הראשונות לאחר ההתקנה. ואם זה לא מספיק, התקנת מנוע חדש תבטיח לכם לרוב גם אחריות של שנה עד שלוש שנים.
התאמת מנוע לשער חשמלי היא השלב האחרון בתהליך התקנת שער חשמלי, והיא גם זאת שתקבע אם תיכנסו לבית ברגל ימין, או לא. אחרי שבחרתם מנוע של חברת איכותית, הגיע הזמן לבחור גם מתקין שערים חשמליים איכותי. כדי שלא תמצאו את עצמכם נגררים אחרי טכנאי לא מנוסה, אספנו עבורכם רשימה של טכנאי שערים חשמליים מומלצים, שקיבלו חוות דעת מלקוחות קודמים ממש כמוכם. ושיהיה בהצלחה!
מדובר בשאלה די מורכבת, מכיוון שיש מספר גורמים שיכולים להשפיע על מחיר מנוע לשער חשמלי כמו סוג השער, משקלו, סוג המנוע (אלקטרו-מכני או הידראולי) וסוג היצרן. במקרה של מנועים אלקטרו-מכניים שמותקנים בשערים בבתים פרטיים המחיר נע בין 2,500-4,500 ש"ח. לעומת זאת, כשמדובר בשערים מאסיביים, בשימוש בתדירות גבוהה יש צורך להשתמש במנועים הידראוליים או בגרסה טבולת השמן של המנוע האלקטרו מכני. במקרה הזה המחיר ינוע בין 5,500-8,000 ש"ח.
מנועים לשערים חשמליים נגררים בשימוש ביתי, עם מספר פתיחות וסגירות נמוך יחסית (עד 50) יעלו כ-3,000-4,500 ש"ח.
שערים חשמליים נגררים כבדים, עם מספר פתיחות וסגירות גבוהה (600-800) יעלו כ-5,800-8,000 ש"ח (בהתאם למשקל השער).
שער חד-כנפי בשימוש ביתי, עם מספר פתיחות וסגירות נמוך (עד 50) יעלה כ-2,000-2,800 ש"ח.
שער דו-כנפי בשימוש ביתי, עם מספר פתיחות וסגירות נמוך יעלה כ-3,000-3,600 ש"ח.
שער דו-כנפי בשימוש בבניינים/איזורי תעשייה, עם מספר פתיחות וסגירות נמוך יעלה כ-6,000-8,000 ש"ח.
שערי מוסך חשמליים הם שערים קלים יחסית ולכן מיועדים בעיקר לשימוש ביתי, ופועלים באמצעות מנוע אלקטרו-מכני.
שער מוסך חשמלי לשימוש ביתי, עם מספר פתיחות וסגירות נמוך (עד 50) יעלה כ-2,400-3,500 ש"ח.
ביקשנו מטכנאי שערים חשמליים מומלצים במידרג לעזור לנו להכריע איזה מנוע לשער חשמלי נגרר בשימוש ביתי הכי מומלץ. כ-34% מהטכנאים בחרו ב-SOMFY כמנוע המומלץ ביותר. בקישור הבא תוכלו לראות את הפירוט של המומחים שלנו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.