אתם אחרי יום עבודה, מותשים ועייפים והבית כבר כל כך קרוב. אתם לוחצים על השלט של השער החשמלי והוא לא נפתח. אתם לוחצים שוב קצת בעצבים, והוא בשלו - מסרב לזוז. הדבר האחרון שאתם צריכים עכשיו זה להזמין טכנאי. אבל אולי זו בכלל בעיה שאפשר לפתור לבד?
תיקון שערים חשמליים כולל בתוכו תקלות פשוטות מאוד שאתם יכולים לפתור בעצמכם וגם כאלה שמחייבות הגעה של טכנאי ויכולות לעלות אלפי שקלים. איך תדעו? המדריך השלם לתקלות בשערים חשמליים כאן לפניכם
החלפת בטריות בשלט לשער החשמלי – כן, כן, זה נשמע פשוט אבל לפעמים מרוב עצבים, אנחנו שוכחים לבדוק את הדברים הפשוטים ביותר. השער החשמלי לא נפתח? נסו להחליף בטרייה לשלט ולבדוק אם הוא עובד. לחילופין, נסו להשתמש בשלט השני ולבדוק אם התקלה נפתרה.
שער חשמלי תקוע – אם הבטריות עובדות והשער עדיין לא נפתח, נסו לבדוק אם אם משהו תוקע את השער החשמלי או החיישן ומונע ממנו תזוזה – זו יכולה להיות אבן, צעצוע של אחד הילדים או אפילו חתולה שהתיישבה ולא מוכנה לזוז. אם אתם לא מצליחים לשחרר את החפץ התקוע בכוח סביר – זה הזמן לקרוא לטכנאי, אחרת תוכלו לגרום לנזק לשער החשמלי.
מערכת הפעלה סלולרית לשער החשמלי – אם פתיחת השער שלכם נעשית דרך אפליקציה בפלאפון, בדקו שהאפליקציה עובדת כמו שצריך ושהחיבור לבלוטות' תקין ועובד.
שימון צירים של השער החשמלי – אם פתיחת השער מתבצעת באופן לא "חלק" ונתקעת מדי פעם, שימון של הצירים והגלגלים בשמן ייעודי יכול לפתור את הבעיה.
שימו לב: אם התקלה מורכבת - אל תתעסקו איתה לבד! מדובר בתקלות חשמליות שיכולות להיות מסוכנות והחיים שלכם שווים יותר מחסכון של כמה שקלים.
החלטתם להזמין טכנאי מורשה לשער החשמלי? אם השער שלכם עוד באחריות, אל תשכחו להפעיל אותה ולחסוך כסף.
תקלות בשער חשמלי יכולות להיות במספר רכיבים:
באביזרים נלווים לשער החשמלי - כמו חיישנים, שלטים רחוקים ומערכת התראה.
במערכת החשמלית – בפיקוד של המנוע או במנוע עצמו.
בשער המתכת עצמו ובמערכת הגלגלים – כשמשהו נתקע בשער או התעקם למשל.
כל תקלה באחד המנגנונים האלה יכול לגרום לשער להפסיק לעבוד ולכם להישאר תקועים מחוץ או בתוך הבית
חוץ מחיבור סלולרי יש עוד שתי מערכות הפעלה אפשריות לשערים חשמליים:
שלטים ולחצני הפעלה – הפתיחה והסגירה של השער נעשות על ידי לחיצה על כפתור או הפעלה של השלט. אם השער לא נפתח, יכול להיות שמערכת הפיקוד בין השלטים לשער התקלקלה או שהלחצן לא עובד יותר. במקרה כזה יש לקרוא לטכנאי שערים חשמליים.
פתיחת שערים אוטומטית – פתיחה וסגירה של השער החשמלי יכולות להיעשות על ידי גלי רדיו שעוברים מהרכב אל אנטנה בשער או על ידי זיהוי תמונה של מספר הרכב. תקלה באנטנה, במערכת זיהוי התמונה או בעין האלקטרונית יכולה לגרום לשער החשמלי לא להיפתח.
שלט שער חשמלי מקולקל – אם החלפתם בטריות והשלט עדיין לא עובד, יכול להיות שצריך להחליף לאחד חדש או לתקן את מערכת הפיקוד של השלטים.
בתיקון המערכת החשמלית יכולות להיווצר תקלות שונות של קצרים, חיווט לקוי ותקלות חשמליות שונות, אך שתי הבעיות הנפוצות ביותר הן במנוע השער החשמלי ובלוח הפיקוד של השער.
פיקוד של שער חשמלי – לוח הפיקוד הוא "המוח" של השער החשמלי. בלוח אפשר לכוון את הכיוון של פתיחת השער ואת עוצמת הכוח ומהירות הפתיחה. לוח הפיקוד גם אחראי על הקשר החשמלי שבין המנוע לשער המתכת. תיקון תקלות בלוח הפיקוד של השער החשמלי יכולות לנוע מקצרים קלים שמחיר תיקונם תהיה 250 ₪ ועד החלפה של כל לוח הפיקוד של השער החשמלי שמחירה כ-1500 ₪ ללוח חד פאזי ו- 3,000 ₪ ללוח תלת פאזי.
מנוע של שער חשמלי – אם התקנתם מנוע חדש ואיכותי, אתם לא צפויים לתקלות במנוע של השער החשמלי ב-10-15 שנים הראשונות שאחרי ההתקנה. אם התקנתם מנוע יד שניה או שחלפו השנים, הבלאי והשימוש שוחקים את המנוע של השער החשמלי וכנראה שתאלצו לקרוא לטכנאי שיחליף אותו. תקלות במנוע יכולות לגרום לתקיעה של השער החשמלי או לסגירה ופתיחה איטיות מאוד. מחיר מנוע של שער חשמלי עולה 1,800-3,000 ש"ח.
פגיעה בברזל של השער החשמלי יכולה להיות פשוטה וניתנת לתיקון במקום, על ידי מסגר. אם הפגיעה במתכת מורכבת יותר, אפשר לקחת את דלת השער החשמלי לתיקון או במקרים גרועים במיוחד – להחליף את כל השער.
עוד תקלה בתחום המתכת יכולה להיות במסילה או בגלגלים של השער החשמלי. במקרה הזה המסגר יבוא ויתקן את המסילה והגלגלים או יחליף אותם לחלוטין, תלוי בעצמת הפגיעה.
בגלל ששער חשמלי מורכב מהמון חלקים, עלות התיקון שלו יכולה לנוע מכמה מאות בודדות של שקלים לרכיבים קטנים ופשוטים ועד אלפי שקלים לתיקונים מורכבים. כדי להקל עליכם, צירפנו כמה מחירים לדוגמא. שימו לב שהמחיר יכול להשתנות כתלות באיכות שתבחרו, בדוגמא וכולי.
עלות ביקור של טכנאי שערים חשמליים או מסגר - 250-400 ₪.
החלפה של מפסקי גבול (המפסקים שאחראים על הפתיחה או הסגירה של הזרם החשמלי בשער) - 500 ₪ כולל ביקור.
החלפה של עין אלקטרונית בשער חשמלי – 550-650 ₪ + מע"מ, כולל ביקור ושנה אחריות.
החלפת שני שלטים ומערכת פיקוד לשלטים – 650 ₪ + מע"מ, כולל אחריות.
החלפת לוח פיקוד של שער חשמלי – 1,000-1,500 ₪ + מע"מ וכולל אחריות.
החלפת מנוע נגרר של שער חשמלי – 3,500-4,500 ₪ לבית פרטי או בניין, ו-5,500-6,000 ₪ לשער תעשייתי + מע"מ וכולל אחריות.
החלפת מנוע כנפיים – 1,800-3,500 ₪ + מע"מ וכולל אחריות, כשהמחיר הנמוך ליחיד וקצה הטווח הגבוה - לזוג.
תיקוני ברזל פשוטים בשער חשמלי – 300-500 ₪.
תיקונים ברזל מורכבים והחלפת שערים חשמליים – 700-1,200 ₪ למ"ר.
אם החלטתם שהתקלה בשער החשמלי מורכבת ושאתם צריכים טכנאי לשערים חשמליים, זה הזמן להכנס לאתר מידרג, לקרוא את חוות הדעת שאספו צוות מידרג על המסגרים המומלצים ולבחור מסגר אמין ומומלץ לתיקון השער החשמלי שלכם.
בהצלחה!
בשער חשמלי יש כמה תקלות נפוצות:
1. תקלות במערכת החשמלית, במנוע או בפיקוד.
2. תקלות באביזרים הנלווים כמו שלטים או עין אלקטרונית
3. פגיעות במתכת של השער
לפני שקוראים לטכנאי שערים חשמליים אפשר לבדוק כמה דברים לבד:
--> אם יש בטריות בשלט הרחוק.
--> אם אתם משתמשים באפליקציה לפתיחת השער - וודאו שהבלוטות' מחובר כמו שצריך.
--> לבדוק שאין משהו שתקוע בין הגלגלים או בברזל של השער החשמלי.
--> לשמן את הצירים בשמן ייעוד.
החלפת לוח פיקוד של שער חשמלי עולה 1,000-1,200 ₪ + מע"מ וכולל אחריות.
אם המנוע התקלקל לגמרי, מחיר של החלפת מנוע חדש תהיה 1,800-3,500 ש"ח, תלוי בסוג השער שלכם, בבית פרטי. בבניין עד 4,500 ש"ח, ובתעשייתי גבוה אפילו יותר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.