שערים חשמליים לחניה של הבית או הבניין הם הפתרון האידיאלי לשמירה על החניה שלכם. מעבר לעובדה שהשער יבטיח שאף אחד לא יחנה בחניה ששייכת לכם; ההתקנה שלו תאפשר גם שמירה על הרכב מ'מכות חניה' אפשריות. אם אתם שוקלים שער חשמלי, הכנו לכם כאן את כל המידע שאתם צריכים לדעת
אם נמאס לכם להגיע הביתה ולגלות ששוב תפסו לכם את החניה, אולי כדאי שתשקלו ברצינות התקנה של שער חשמלי לבניין או לבית. סוגי השערים השונים הקיימים היום מאפשרים התאמה של שער חשמלי כמעט לכל מקום. לכן, במקום להתעצבן בכל פעם מחדש, כדאי לברר את האפשרויות שעומדות בפניכם, כדי להתאים שער חשמלי בצורה הטובה ביותר לחניה שלכם
השערים החשמליים מתחלקים לסוגים שונים, שמאפשרים התאמה טובה למרחבים שונים. נפרוש אותם כאן:
שער חשמלי חד-כנפי או דו-כנפי הוא למעשה שער חשמלי בעל צירים, כאשר על כל ציר מותקנת דלת. שער חד - כנפי הוא בעל כנף אחת הנפתחת ונסגרת על הציר, בדומה לדלת סטנדרטית שיש בכל בית. שער דו - כנפי הוא שער בעל שתי כנפיים, המורכבות על שני צירים בעלי מנועים נפרדים. הדלתות נפתחות פנימה או החוצה, בהתאם לדרישה.
שער מתקפל הוא שכלול של השער החשמלי בעל הכנפיים. בשער מתקפל על כל כנף נמצאות מספר יחידות, בשונה משער כנפיים רגיל שבו על כל כנף קיימת יחידה נפתחת אחת. היחידות על הכנף מחוברות אחת לשנייה עם צירים, כך שבזמן שהשער נפתח, היחידות כולן מתקפלות בצורת אקורדיון.
שער חשמלי נגרר הוא שער המותקן על מסילה (עליונה או תחתונה) ובעת הפתיחה והסגירה של השער נגרר הצידה, לאורך המסילה. השער הנגרר נחשב לחסכוני במקום, כיוון שהפעלתו גוררת את השער לאורך המסילה בלבד, ולא אל תוך מתחם החניה או החוצה ממנו.
כשאין אפשרות להתקין מסילה, מתקינים שער הזזה צף, שנקרא גם שער קונזולי.
בשער חשמלי מתרומם, שנקרא לפעמים גם שער מרחף, כנף הדלת מתרוממת כלפי מעלה. השער המתרומם כלפי מעלה כמו דלת דחיפה גדולה, ונעצר במקביל לתקרה או לפתח נבחר אחר, והוא יכול להיפתח כלפי פנים או כלפי חוץ.
שער פאנלים, או דלת פאנלים, הוא כמו שער מתרומם שנפתח בכמה יחידות במקום באחת שלמה. דלת הפאנלים נפתחת גם היא כלפי מעלה, במקביל לתקרה, וחוסכת שטח.
שער גלילה חשמלי הוא למעשה מעין תריס חשמלי, העשוי לרוב אלומיניום, ונגלל כלפי מעלה בעת פתיחתו.
המרכיב שהופך את השער שלנו לחשמלי הוא כמובן המנוע החשמלי. לכן, חשוב לבדוק הימצאות של תשתית חשמל לפני התקנת השער.
כוח המנוע החשמלי חייב להתאים כמובן לשער אותו אתם מתקינים. ככל שהשער גדול יותר ומשקלו רב יותר, כך יידרש מנוע חשמלי חזק יותר.
לרוב המסגר שבונה את השער הוא זה שמתאים את המנוע החשמלי, אבל חלק מהמסגרים מעדיפים להעסיק חשמלאי המתמחה במנועים, שיוכל להתאים באופן אידיאלי מנוע לשער החשמלי.
חשוב לשים לב – גם אם האחראי על התקנת המנוע הוא לא המסגר עצמו, חשוב לוודא שהמסגר נמצא איתו בשטח בעת ההתקנה. הסיבה היא שהתקנת מנוע לשער חשמלי היא איננה עבודה חשמלית בלבד, אלא דורשת גם תוספות חיבור מיוחדות שמותאמות למנוע, ואותן מבצע המסגר.
המסגר בונה את מבנה השער ובודק שהוא עובד מכנית
שלב החיבור של מנוע חשמלי, שמחייב הכשרה של חשמלאי מוסמך. המנוע מאפשר פתיחה וסגירה של השער ללא צורך בהפעלה ידנית (לרוב באמצעות שלט, אך קיימות אפשרויות נוספות כמו פתיחת השער באמצעות אפליקציה וכו').
כפי שציינו, את התקנת המנוע יכול לבצע המסגר עצמו, או מומחה ייעודי למנועים, אך בכל אופן – חשוב ששניהם יימצאו במקום בעת חיבור המנוע, כיוון שמדובר בעבודה הכוללת חיבור חשמלי ועבודת מסגרות גם יחד.
בסופה של ההתקנה, איש המנועים צריך לכוון את השער ולבדוק שהוא עובד גם באופן חשמלי.
היתר בנייה – בהתקנת שער חשמלי יש סוגיות משפטיות הנוגעות לתקנות התכנון והבנייה, כמו חריגה של השער אל המדרכה ועוד. לכן, לפני שאתם קוראים למתקין, בררו עם הוועדה המקומית במקום מגוריכם מהו ההליך הבירוקרטי הנדרש לצורך התקנה של שער חשמלי, ופעלו בהתאם.
מקום – שער חשמלי לחניה דורש חשיבה על כמות המקום הפנוי להתקנתו. באופן כללי, השער בעלי הכנפיים דורשים מקום פנוי רב יותר, כיוון שהכנפיים נפתחות אל תוך מתחם החניה, או החוצה ממנו (בפתיחה החוצה יש גם לעיתים עבירה על תקנות הבנייה). השער הנגרר נחשב לחסכוני במקום, כיוון שהוא נע לאורך המסילה שלו בלבד, והמתרומם כלל לא גולש מחוץ לחניה.
אפשרות לפתיחה ידנית של השער – במקרים של הפסקת חשמל, או כשאין אפשרות לפתוח את השער באופן חשמלי – חשוב שיהיה פתרון. וודאו שאתם מקבלים מהמסגר את המפתח והסבר כיצד לעשות זאת: נטרול המנוע, ובאמצעות מפתח ייעודי פתיחה ידנית של השער.
אלומיניום או ברזל – שערים חשמליים בנויים לרוב אלומיניום או ברזל, ורוב המסגרים מתמחים באחד החומרים האלו. שערים מתרוממים ושער גלילה חשמלי עשויים לרוב אלומיניום, כיוון שמדובר בחומר קל יותר. בשער מתרומם, לדוגמא, יש צורך בקונסטרוקציה מורכבת יחסית כדי להחזיק את השער מורם. כדי לוודא את החומר שמציע המסגר ולשקול חסרונות ויתרונות מראש.
ברזל מגולוון וצבוע – בעבודה עם ברזל, בשונה מאלומיניום, ישנו חשש שהברזל יצבור לאורך השנים חלודה כתוצאה מחשיפה ממושכת לתנאים בחוץ. לכן, חשוב להקפיד על עבודה עם ברזל שעבר תהליך גילוון – ציפוי אבץ נגד חלודה.
תו תקן – לחלק מהשערים והמנועים החשמליים קיים תו תקן, המופיע לרוב בתעודת האחריות. כדאי לבדוק זאת.
מאותה הסיבה, חשוב להקפיד גם על צביעה שתחזיק מעמד גם בשהייה ארוכת שנים במקום חיצוני, חשופה לפגעי מזג האוויר. הצביעה המומלצת ביותר לברזל היא צביעה בתנור הנחשבת עמידה יותר ולא מתקלפת. אם לא בחרתם בצביעה בתנור – ניתן ליישם צבע יסוד על הברזל.
אז כמה עולה שער חשמלי? טווח המחירים שאתם עשויים לשלם עבור השער רחב מאוד, והוא מושפע מהרבה דברים: משקל השער, גודלו, העיצוב שלו, החומר ממנו הוא עשוי, סוג השער והמנוע שאתם מחברים אליו.
עם זאת, אספנו טווח מחירים ממוצע עבור השערים השונים, לפי מטר רבוע:
מחיר שער כנף חשמלי – 1,000 - 1,500 ש"ח למ"ר, לפני מע"מ.
מחיר שער נגרר - 1,000 - 1,500 ש"ח למ"ר, לפני מע"מ.
מחיר שער חשמלי מתרומם – 1,200 - 800 ש"ח למ"ר, לפני מע"מ.
מחיר שער גלילה - 900 - 750 ש"ח למ"ר, לפני מע"מ.
מחיר מנוע לשער חשמלי – 2,500 – 4,500 ₪, כולל התקנה.
אז אחרי שבחרתם את השער החשמלי הכי מתאים עבורכם, אתם מוכנים לקרוא למסגר. כאן באתר מידרג, הרכבנו עבורכם רשימה של מסגריות מומלצות המתמחות בהתקנת שערים חשמליים, המבוססת על חוות דעת של לקוחות קודמים. לאחר כל התקנת שער, נציג ממידרג מתקשר ללקוח, מקבל ממנו חוות דעת וציונים על ההתקנה ומעדכן את הדירוג באתר, כך שהרשימה נשארת מעודכנת כל הזמן. בהצלחה
טווח המחירים של שערים חשמליים הוא רחב מאוד, בהתאם למשקל, עיצוב וסוג השער שתרצו.
:: שער חשמלי בעלי כנפיים – 1,000 – 2,000 ₪ למ"ר.
:: שער חשמלי נגרר – 1,200 – 2,500 ₪ למ"ר.
:: שער הרמה חשמלי – 800 – 1,500 ₪ למ"ר.
מחיר מנוע איכותי לשער חשמלי נע בין 2,500 ל – 3,500 ₪, כולל התקנה.
במקרה של הפסקת חשמל, לשער החשמלי יש אופציה להיפתח באופן ידני. עם התקנת השער, בקשו מהמסגר את המפתח הייעודי למנוע, כך שבשעת הצורך תוכלו לנטרל את המנוע ולפתוח ידנית את השער.
ראשית, עבודתו של המסגר מתחילה בבניית השער עצמו, מאלומיניום או ברזל. המסגר מתקין את השער ובודק שהוא עובד מכנית. לאחר מכן, מתבצע שלב החיבור לחשמל – מרכיבים את המנוע החשמלי לשער, מכוונים אותו ובודקים שהוא עובד גם חשמלית.
כאן, באתר מידרג, אספנו עבורכם רשימה של מסגריות מומלצות המתמחות בשערים חשמליים. הרשימה נבנתה על סמך חוות דעת של לקוחות קודמים. לאחר כל התקנת שער, נציג ממידרג מתקשר ללקוח, מקבל ממנו חוות דעת אודות השירות ומעדכן את הדירוגים באתר, כך שהרשימה נשארת מעודכנת כל הזמן.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.