תליתם תמונה בסלון והתחרטתם? הזזתם שולחן והוא פגע בקיר? אל דאגה! סתימת חורים בקיר יכולה להיות די פשוטה וניתן לבצע אותה בקיר בטון וגם בקיר גבס. טווח המחירים רחב ויכול לנוע בין 280 ש"ח לבין למעלה מ-800 ש"ח, תלוי במספר החורים ובגודלם. אז כדי שלא תצטרכו לדפוק את הראש בקיר, סיכמנו עבורכם את כל המידע על סתימת חורים בקיר
תליתם מדף, והבנתם שהוא אמור להיות בכלל בקצה השני של הקיר? עכשיו צריך להזיז את המדף ולתלות במיקום החדש. אבל רגע! מה נעשה עם החור שנפער בקיר ובלב? הנה הצעדים שעליכם לעשות על מנת לסתום את החור ולשכוח לגמרי מכל התקרית:
סתימת חורים בקיר כוללת ארבעה שלבים מרכזיים: הכנת הקיר, מילוי החור, שיוף וצביעה. האופן שבו מבצעים כל שלב, תלוי בסוג הקיר - בטון או גבס, וכן בגודל של החורים.
הכנת הקיר - תחילה, יש לנקות את הקיר עם מטלית, כדי להסיר שכבת אבק או צבע מתקלף. גם אם אתם לא אוהבים לנקות, לא כדאי לדלג על שלב זה, כי האבק או הצבע עלולים להתערבב בחומר המילוי והאיכות שלו תיפגם.
איטום החור - שלב זה תלוי במספר גורמים:
חורים קטנים - במקרים בהם החורים בקיר קטנים (עד כ-20 מילימטר), סתימת חורים בקיר גבס וכן בקיר בטון, תהיה באמצעות גבס. אם החורים ממש שטחיים, ניתן לאטום גם באמצעות שפכטל.
חורים גדולים - כאשר מדובר על חורים גדולים יותר (מספר ס"מ ומעלה), העבודה על קיר גבס תתבצע באופן שונה מאשר קיר בטון:
קיר בטון - ניתן למלא בגבס או במלט באמצעות שפכטל (כלי). את המלט ניתן לערבב עם "קליסימו" - חומר שהופך את המלט לחזק יותר ואת הייבוש שלו למהיר יותר. יתכן ויידרשו מספר שכבות על מנת שהחור ייסתם לחלוטין (חומר האיטום יהיה בגובה הקיר)
קיר גבס - בשביל לסתום את החור צריך לוח גבס שממנו חותכים חתיכה בגודל החור. קיר הגבס חלול, כך שכדי להצמיד את חתיכת הגבס לקיר, יש צורך להבריג חתיכות עץ או מסילות ברזל ועל גביהן ניתן יהיה להצמיד את לוח הגבס. לאחר הצמדת לוח הגבס לקיר, מורחים שפכטל על ריבוע הגבס ועל החיבורים שלו לקיר, כך שהקיר ייראה חלק ולא יראו את החיבורים. כמו שאתם מבינים, סתימת חור כזה מאתגרת יותר מסתימת חור קטן ויתכן כי תצטרכו את עזרתו המיומנת של הנדימן חרוץ.
כמה נקודות חשובות:
שיוף - משייפים את הקיר באמצעות נייר שיוף כדי שהקיר ייראה חלק.
צבע - לאחר איטום החור, יש לצבוע את האזור, כך שיתאים לקיר וייצור מראה אחיד. שימו לב שלפני שמורחים צבע יש לוודא שחומר המילוי התייבש לחלוטין!
איטום החור - שלב זה תלוי במספר גורמים:
עונה - בחורף לוקח לשכבת המילוי יותר זמן להתייבש, כך שאם יש אפשרות, יתכן שתרצו לדחות את משימות התיקונים לקיץ.
סוג האיטום - גבס יכול להתייבש תוך מספר דקות לעומת שפכטל שמתייבש לאחר זמן רב יותר - מעל שעה.
צבע - יכול לקחת כשעתיים. כדאי לשים לב שהצבע תואם את צבע הקיר המקורי!
שימו לב, כאשר החור בקיר החיצוני של הבית, סתימת חורים בקיר יכולה לקחת זמן רב יותר, במיוחד אם משתמשים בחומר מיוחד לקיר חיצוני שלוקח לו זמן רב יותר להתייבש.
אם יש לכם חוש טכני וסבלנות, ואם מדובר על מספר חורים קטנים, תוכלו לבצע סתימת חורים בקיר לגמרי בכוחות עצמכם! שימו לב שאתם עושים שימוש בחומרים הנכונים בכל שלב ומקפידים על ההוראות וזמן הייבוש.
אז מה אתם צריכים?
חומר מילוי (גבס או שפכטל)
שפכטל (כלי)
מברשת צביעה
נייר שיוף
סמרטוט נקי לניגוב האבק לפני שמתחילים לצבוע
אם אין לכם כלים מקצועיים, תוכלו לעשות שימוש בחפצים שונים כתחליף –למשל, כרטיס אשראי (!) שישמש אתכם במקום השפכטל. אם מדובר על חורים גדולים, או שאתם חוששים לבצע את העבודה לבד, תוכלו להיעזר בהנדימן שיסתום עבורכם את כל החורים בקיר.
שימו לב, אם יש רטיבות בקיר או נקודת חשמל קרובה מאוד לחור, יתכן ותצטרכו לקרוא למאתר נזילות או חשמלאי לפני שאתם מתחילים במלאכת סתימת החור.
כמו שהבנתם, סתימת חורים תלויה בכל מיני גורמים ובהתאם, טווח המחירים מאד רחב ויכול לנוע בין 280 ש"ח לבין למעלה מ-850 ש"ח.
מה משפיע על המחיר?
גודל החור - ככל שהחור גדול יותר, ניחשתם נכון! עלות האיטום תהיה יקרה יותר.
חומר האיטום – עלות החומר משתנה לא רק בהתאם לכמות אלא גם בהתאם לסוג ולחברה הספציפית בה תבחרו אתם או ההנדימן, להשתמש.
כאשר מדובר על חור קטן או שניים, לרוב, ההנדימן יגיד לכם שחבל על החור בכיס וכדאי שתבצעו את העבודה לבד או שתנסו לרכז כמה תיקונים קטנים יחד כדי שעלות הביקור של ההנדימן תשתלם לכם.
אז אחרי שהבנתם שאת כרטיס האשראי שלכם את מעדיפים לגהץ בחנות ולא על הקיר, וסתמנו כמה חורים בהשכלה, כאן תוכלו למצוא רשימה של הנדימנים מומלצים לסתימת חורים בקיר, שמדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. שיהיה בהצלחה!
כאשר החור קטן, ניתן לסתום בגבס באמצעות שפכטל (הכלי). כאשר מדובר על חור גדול - יש צורך בלוח גבס שממנו ניתן לחתוך חתיכה בגודל החור. את החתיכה שמים על הקיר באמצעות לוחות עץ או מסילות ברזל עליהן יהיה ניתן להניח את החתיכה כך שתיצמד לקיר.
סתימת חורים בקיר חיצוני יכולה לקחת זמן רב יותר, כיוון שלרוב יש צורך בחומר מיוחד לקיר חיצוני, כיוון שלוקח לו זמן רב יותר להתייבש.
טווח המחירים של סתימת חורים בקיר מאד רחב ויכול לנוע בין 280 ש"ח לבין למעלה מ 850 ש"ח. כיוון שהמחיר תלוי בגורמים שונים: גודל החור |(חור גדול יותר, יהיה יקר יותר לאטום), חומר האיטום (סוג החומר והחברה בה בוחרים להשתמש).
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.