יותר ויותר מטבחים בישראל מתהדרים בקולט אדים שבין ריחות האוכל דואג לנטרל עשן ואדים פחות נעימים. בטיפ הבא נעבור על כל מה שצריך לדעת על התקנת קולט אדים מא' ועד ת' – סוגים של קולטי אדים, איך לבחור קולט, וכמה תעלה לכם ההתקנה
בין ניחוחות הבישול שעולים מן המטבח כשיש סירים ומחבתות על הכיריים, יש גם לפעמים ריחות פחות נעימים של טיגון, עשן, טיפות שמן ועוד דברים שיכולים להרוס לנו את חווית הבישול ואת ארונות המטבח ששילמנו עליהם ממיטב כספנו. התקנת קולט אדים היא בדיוק הדבר שיכול לפתור את הבעיה! תפקידו של קולט האדים הוא לקלוט את האדים שמתפזרים ברחבי המטבח בזמן הבישול, לנטרל ריח רע ובגדול להפוך את החוויה לטבח ולבני הבית להרבה יותר נעימה .
יש מספר סוגים של קולטי אדים וכל אחד מהם מתאים לסוג מטבח שונה. לפני שמתחילים בהתקנת קולט אדים, חשוב קודם כל לבחור את סוג הקולט – ורק לאחר מכן את המותג והדגם הספציפי. אם תבחרו דגם ומותג נפלאים – אך מבנה הקולט לא מתאים למטבח, תישארו כנראה עם אדי הבישול והעשן ונטולי קולט אדים במטבח.
קולט אדים עם ארובה מורכב מארובה התלויה מהתקרה ואליה מחובר הקולט עצמו. קולט עם ארובה מתאים יותר למטבחים בהם אין מעל הכיריים ארון מטבח, כך שהקולט יכול להתחבר לתקרה.
היתרון הגדול של קולט ארובה טמון בכך שהוא מוציא את האוויר שהוא קולט אל מחוץ למטבח, כך שהאוויר במטבח נותר נקי ורענן והתחזוקה שלו פשוטה יותר.
החיסרון שלו הוא בעיקר במחיר, עליו נפרט בהמשך, ובהתקנה המורכבת יותר. יש יאמרו כי הוא גם בעל מראה מגושם יותר ופחות 'אלגנטי' – אבל את עניין הטעם נשאיר לכם .
במטבחים בהם יש ארון מעל לכיריים, ניתן להתקין קולט אדים תחתון המחובר לארון. קולט תחתון מאפשר למנוע וחלקי הקולט להיות בתוך ארון מטבח, מה שיוצר מראה יותר אסתטי.
היתרון של קולט כזה הוא כאמור במראה 'נקי' יותר, ובהתקנה פשוטה יחסית. לרוב גם מחירו יהיה זול יותר.
החיסרון שלו הוא שבהעדר הארובה – הקולט שואב את האדים פנימה, הם עוברים דרך מסנן פחם וחוזרים למטבח בסירקולציה של אוויר. בנוסף, את מסנן הפחם צריך להחליף והניקיון והתחזוקה של קולט כזה דורשים מעט יותר.
מלבד קולט אדים תחתון וקולט עם ארובה, ישנם גם קולטי אדים המתאימים בצורתם למטבחים שבהם הכיריים פועלות על אי במטבח, וקולטים המתאימים לכיריים פינתיות.
לפי שאתם בוחרים קולט למטבח שלכם, יש כמה גורמים שכדאי לקחת בחשבון:
כשאתם שוקלים לרכוש קולט אדים, חשוב לקחת בחשבון שהמחיר שתשלמו בסופו של דבר נחלק לשניים: מחיר קולט האדים עצמו, ומחיר התקנת קולט אדים.
מחיר התקנת קולט אדים נע בין 350 ₪ ועד 1500 ₪. ההבדל במחירים תלוי בעיקר בסוג הקולט. קולט אדים עם ארובה דורש הרכבה והתקנה מורכבות יותר מקולט תחתון ללא ארובה. מעבר לכך, קדיחה של מעברי אוויר, התקנת שקעים והכנות אחרות שמתווספות לעבודת ההתקנה, כמובן ייקרו אותה.
מחיר קולט אדים נע בין 350 ₪ ועד 5,000 ₪. טווח המחירים של קולטי אדים רחב במיוחד, ואפשר למצוא קולטים פשוטים יחסית במחירים נוחים מאוד, וקולטי אדים יקרים יותר ומעוצבים יותר. מחיר הקולט מושפע מכוח היניקה, העיצוב שלו וכמובן המותג. מותגים מובילים בתחום קולטי האדים כוללים את דלונגי, Ly Vent, סימנס ובוש.
בכדי שקולט האדים שלכם יאריך שנים ותיהנו מאוויר נקי ורענן במטבח, הוא מצריך ניקיון מידי פעם.
ראשית, חשוב לנקות את משטח השאיבה (אחרי שהוא התקרר כמובן) משאריות של שמנים כדי למנוע הצטברות שלהם.
שנית, אם קולט האדים שלכם הוא מהסוג שמבצע סירקולציה של האוויר – הוא מכיל פילטרים ומסננים שיש לנקות מידי פעם. כדאי לדעת שבשוק קיימים גם מסננים חד פעמים שלא דורשים ניקיון, הם אומנם מעט יקרים יותר, אבל חוסכים את הטרחה.
מכיוון שכל מטבח שונה במבנה שלו, כל התקנה דורשת ניסיון ומקצועיות רבה. בדיוק בגלל זה הכנו לכם רשימה של הנדימנים מומלצים להתקנת קולט אדים במטבח, לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי כל התקנה או תיקון של קולט אדים בבית הלקוח, נציג ממידרג מתקשר כדי לקבל חוות דעת וציונים אודות השירות ומעדכן את הדירוג באתר.
ניתן למצוא קולטי אדים בטווח מחירים רחב מאוד. המחיר מתחיל מ-350 שקלים ויכול גם להגיע ל-5,000 שקלים.
קולטי האדים מתחלקים לסוגים עם ארובה ובלי ארובה. קולטי אדים עם ארובה הם חזקים יותר ונשמרים בדרך כלל לאורך זמן רב, אבל קולטים ללא ארובה הם לרוב אסטתיים יותר.
מחיר התקנת קולט אדים נע בין 350 ₪ ועד 1500 ₪, כתלות בסוג הקולט וההתקנה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.