התקנת וילונות היא הדבר האחרון שחושבים עליו כשמשתקעים במקום חדש, הרבה אחרי שפורקים ארגזים ותולים תמונות. אז אם החלטתם להפסיק להזניח את החלונות החשופים, אתם מוזמנים לקרוא כאן כל מה שצריך לדעת על התקנת וילונות על ידי הנדימן: מה צריך לעשות לפני שמתקינים וילון, על מה חשוב להקפיד בהתקנה, כמה זמן זה ייקח וכמה זה יעלה לכם. אם תרצו לנסות להתקין בעצמכם, תמצאו בסוף טיפים להתקנת וילונות מההנדימנים המומחים המדורגים באתר
אם תרצו וילון מעוצב אישית לבית שלכם, שייתפר לפי בחירתכם, אתם מוזמנים לפנות למעצבי וילונות. לרוב, הם ידאגו להתקנת הוילון אחרי שייצרו אותו עבורכם. אבל אם וילון מעוצב אישית הוא לוקסוס שתשמרו לשלב מאוחר יותר בחייכם, תוכלו לקנות וילונות באיקאה, בהום סנטר, ובעוד הרבה חנויות טקסטיל או ריהוט, ולהתקין אותו בעזרת הנדימן.
לפני שתלכו לקנות, חשוב שתמדדו את החלון המיועד. כדאי שהמוט או המסילה שתקנו לווילון יהיו בגודל מעט רחב יותר מרוחב החלון, 5-10 ס"מ מכל צד. אורך הווילון הרצוי הוא מעט יותר מאורך החלון. אם הווילון שמצאתם ארוך הרבה יותר, תוכלו לקצר אותו בחנות או אצל תופרת, או פשוט לתלות אותו גבוה יותר, זה גם ייתן אשליה של חלון גדול יותר.
אחרי שהווילון המיוחל בידכם ולפני שההנדימן מגיע, כדאי שתפנו את החלל המיועד להתקנת הווילונות ותסדרו את האזור שיהיה נח לעבודה, זה יחסוך זמן להנדימן וכסף לכם. כדאי גם שתהיו כמה שיותר סגורים על מה אתם רוצים שייתלה, באיזו צורה ואיפה. ככל שתחסכו יותר "אממ... נראה לי... שאת זה אולי בעצם פה," תחסכו יותר זמן וכסף.
אז בוא נסיט את הווילון ונשפוך אור על תהליך התקנת וילונות:
אתם צריכים לדאוג מראש לקניית הווילון והמוט או המסילה עליו הוא יהיה תלוי, אבל את הברגים והדיבלים הדרושים להתקנה ההנדימן בדרך כלל יביא איתו. גם אם יחד עם המוט של הוילון הגיעו ברגים ודיבלים, עדיף להשתמש באלה שאיש המקצוע מצויד בהם – הם בדרך כלל איכותיים יותר, ובנוסף לא בטוח שהדיבל שקיבלתם מהחנות מתאים לסוג הקיר שלכם. כאן תוכלו לראות הנדימן מסביר על סוגי דיבלים שונים לקירות שונים:
ההנדימן שיגיע אליכם קודם כל יבחן את הקיר המיועד, ימדוד אותו, ויוודא שכל מה שדרוש לתליית הוילון נמצא, ושהוילון והחלקים שקניתם מתאימים ובגודל המתאים. הוא יבדוק מה עוד נמצא על הקיר וצריך להתחשב בו: אם קיים ארגז תריס, צריך לתלות את הוילון במרחק נכון ממנו. אם קיימות נקודות חשמל או מים קרובות, צריך לוודא שאין קווי מים או חשמל שעוברים מאחורי הקיר ועלולים לפגוע בהם בקדיחה בזמן תליית הווילון. אם יש, אפשר לבצע תליית וילון מהתקרה.
השלב הבא הוא חיבור התושבות (התופסנים שמחברים בין המוט לקיר) של המוט או המסילה של הווילון לקיר בעזרת קדיחה. מודדים מרחק שווה ממסגרת החלון, מסמנים את המיקום הרצוי לקידוח (במרכז החור שיש בתושבת), קודחים, מקבעים את הדיבלים למקום, ומחברים את התופסנים בהברגה. אחרי שהמחברים מקובעים למקום, אפשר להשחיל את הווילון על המוט או המסילה ולהרכיב אותו עליהם.
בווילון מסילה, המיקום של המחברים של הוילון לקיר לא משנה, כי הם לא מפריעים לתנועה של הוילון.
בווילון הזזה (כלומר, וילון שמושחל על מוט) צריך למקם את התופסנים איפה שרוצים שהתנועה של הוילון תיגמר, כי הוילון יתקע בהם.
בהתקנת וילון גלילה או וילון רומאי, הוילון אמור להגיע כשהוא כבר כרוך סביב המסילה, וגם בו חשוב למקם את המחברים לקיר בקצות המסילה.
בהתקנת וילון זברה ובחלק מוילונות הגלילה, הוילון מגולגל במעין ארגז שצריך להיות ממוקם מעל החלון. הוילון מגיע עם מחברים שעליהם מרכיבים את הארגז, ואותם אפשר לחבר בעזרת קדיחה לתקרה או לזוויות שמחברים לקיר.
התקנת וילון חשמלי היא מורכבת יותר ועל פי התקן אמורה להתבצע על ידי חשמלאי. אם תרצו, חלק מההנדימנים כן מתקינים וילונות חשמליים, אבל כדאי לוודא לפני שאתם מזמינים אחד שהוא אכן מבצע את העבודה ושיש לו ניסיון בזה. במקרה שתתקינו וילון חשמלי לא על ידי חשמלאי, האחריות על המנוע ועל הוילון לא תהיה תקפה.
באופן כללי, הנדימנים מתמחרים את העבודות שלהם לפי שעה, כך שהתקנת הוילון תעלה לפי כמות הזמן שהיא תארך. שעת עבודה של הנדימן עולה 200-300 ₪, וזה גם המחיר המינימלי שתשלמו על ביקור של הנדימן בבית.
התקנת וילון פשוט יכולה לארוך חצי שעה או פחות, וכך מחיר ההתקנה יהיה 100-150 ₪ או פחות – זה בתנאי שההנדימן כבר אצלכם. אם הזמנתם את ההנדימן לעבודה הזאת בלבד, תשלמו עליה את המחיר המינימלי לביקור.
אם אתם מתקינים כמה וילונות, אם החלון שלכם גדול במיוחד, אם אתם מתקינים שתי שכבות של וילון על חלון אחד, או אם ההתקנה מורכבת בגלל תנאים של הבית שלכם (קיר ישן שדורש התאמות בקידוח, למשל) – ההתקנה תתארך והמחיר שלה יעלה בהתאמה. התקנת וילונות מורכבת וגדולה במיוחד יכולה לארוך שעתיים, והמחיר שלה יהיה 400-450 ₪, אבל רוב העבודות של תליית וילון לא אורכות יותר משעה, ולכן יעלו לכם 200-300 ₪ בממוצע.
טיפ מאיתנו: אם כבר הזמנתם הנדימן להתקנת וילון, תוכלו להיעזר בו למגוון תיקונים והתקנות בבית: תליית טלוויזיה, הרכבת רהיטים, תיקונים קטנים, תיקוני צבע ו(כמעט) כל דבר אחר שתוכלו לחשוב עליו. ככל שתעשו יותר עבודות בביקור אחד, המחיר שתשלמו על כל אחת מהן ירד.
אם הווילון שלכם פשוט להתקנה, ואתם מצוידים במקדחה ובזוג ידיים טובות, אתם בהחלט מוזמנים לנסות להרכיב וילון בעצמכם. כאן תוכלו לראות את רועי ההנדימן מסביר על התקנת וילון:
אספנו עבורכם טיפים להתקנת וילון מההנדימנים המדורגים במידרג:
חשוב לעבוד בכלים מתאימים! לקירות שונים יש ראשי מקדחה שונים ודיבלים שונים שמתאימים להם.
הקפידו על מדידות מדוייקות ועל תליה ישרה של הווילון. שימו לב! הווילון צריך להיות ישר ביחס לחלון, ולא ביחס לרצפה. אז במקום להשתמש בפלס, וודאו שהמרחק בין המוט לוילון למסגרת החלון קבוע.
המוט או המסילה של הוילון צריכים להיות ארוכים יותר ממסגרת החלון. וודאו שאתם מתקינים את הוילון כך שהמוט או המסילה בולטים באותו אורך מכל צד.
מקמו את המסילה של הווילון במרחק נכון מארגז התריס. שימו לב, צריך לקחת בחשבון את הקפלים של הווילון, שגם הם לא יתחככו יותר מידי בארגז התריס.
בכמה מקרים כדאי לבצע תליית וילון מהתקרה ולא מהקיר: אם הווילון גבוה מידי ביחס לחלון, אם הקיר המיועד מחביא בתוכו קווי מים או חשמל ועדיף לא לקדוח בו, או אם רוצים לתת אשליית גובה לחלון. במקרה כזה, כדאי לוודא שיש לכם את הידע המתאים והכלים המתאימים לכך. כאן תוכלו לראות הנדימן מסביר על קידוח בתקרה:
אל תשאירו את הווילון בארון! ריכזנו כאן במיוחד בשבילכם רשימה של הנדימנים מומלצים, מדורגים על פי חוות דעת של לקוחות קודמים. אתם מוזמנים להזין את האזור שלכם, לקרוא פידבקים על אנשי המקצוע בסביבה ולבחור את ההנדימן המתאים לכם. תתחדשו!
מסילה לוילון אפשר למצוא באיקאה, בהום סנטר, ובעוד הרבה חנויות של ריהוט או טקסטיל.
התקנת וילון על ידי הנדימן מתומחרת לפי שעה, כלומר המחיר שתשלמו יהיה לפי זמן העבודה. התקנת וילון פשוט תעלה 100-150 ₪- זה במקרה שההנדימן הגיע אליכם לבצע כמה עבודות יחד. אם הזמנתם את ההנדימן רק עבור ההתקנה, תשלמו מחיר מינימלי לביקור של הנדימן, שהוא 200-250 ₪ בממוצע.
התקנה מורכבת יותר או גדולה יותר יכולה להגיע עד 400-450 ₪, אבל התקנה ממוצעת לא תעלה על 250 ₪.
מוזמנים לקפוץ לקישור ולקרוא כאן על בחירת וילון לסלון, ועל עיצוב וילונות.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.