שער כניסה לבית לא רק ימנע מהכלב שלכם לברוח אל הרחוב כל הזמן, הוא גם ימנע מאורחים לא רצויים להיכנס אליכם הביתה וגם ישמש כתוספת עיצובית מרשימה. אבל מה צריך לדעת לפני שמתקינים שער כניסה לבית? איזה דגמים יש וכמה כל זה הולך לעלות? אנחנו פה בדיוק בשביל לענות על כל השאלות האלו. תתחדשו!
ישנם שני דגמים עיקריים לשערי כניסה – שער נגרר ושער צירים, אשר ההבדל ביניהם הוא בצורת פתיחת השער. כמובן שסוג השער נתון לבחירתכם, אבל חשוב לדעת שבעת בחירת הדגם יש להתחשב גם בשיפוע הקרקע עליה השער ייבנה (ומיד נסביר על זה קצת יותר). מהסיבה הזו, לפני תחילת העבודה עם המסגר עליו לראות את המיקום הרצוי של השער ורק לאחר מכן הוא יוכל להגיד איזה דגם מתאים לכם ולתת הצעת מחיר בהתאם.
שער נגרר הוא שער כניסה שעובד על מערכת של גלגלים והוא פשוט נגרר לאחד הצדדים בעת הפתיחה, כמו דלת הזזה.
היתרון המשמעותי של שער נגרר זה החיסכון במקום, שכן, כאשר פותחים אותו הוא נע במקביל לגדר שהוא מחובר אליה ולא מפריע לשום דבר אחר בדרך.
אבל יש לשער נגרר גם חיסרון מרכזי, והוא שניתן להתקין שער נגרר רק על גבי קרקע מישורית, שכן שער נגרר נע על גבי מסילה ייעודית שאותה אפשר למקם רק במישור.
אם לא התמזל מזלכם לגור במקום מישורי ואתם בכל זאת רוצים להתקין שער נגרר – זה אפשרי, אך יקר. במקום שער נגרר תוכלו להתקין שער קונזולי, שהוא שער מסיבי הרבה יותר ובעל מערכת מיוחדת של גלגלים, המאפשרת לו להתגבר על מגבלות השטח ולנוע גם על קרקע בעייתית. שימו לב ששער כזה יכול לעלות פי 2 ויותר משער כניסה נגרר.
שער על צירים זה שער שנפתח ממש כמו דלת רגילה, באמצעות שני צירים שממוקמים באחד משני צידי הכנפיים (שזה בעצם החלק שנפתח ונסגר בשער). שער כזה פחות רגיש לתנאי השטח וניתן למקום אותו בכל מקום כמעט. עם זאת, חשוב לדעת שיש בו שתי בעיות עיקריות:
ראשית, אי אפשר לבנות שערים גדולים על גבי צירים, היות והם לא יצליחו לשאת במשקל הכבד של השער והוא עלול לקרוס.
שנית, פתיחת השער דורשת מקום רב יחסית, כי צריך לאפשר לכנף השער לנוע בחופשיות כאשר פותחים אותו.
אם החלטתם לבנות שער כניסה לבית, אחד השלבים החשובים ביותר בהכנתו יהיה גלוון הברזל. הגלוון הוא תהליך כימי שבו מצפים את הברזל באבץ ששומר עליו שלא יחליד ולא ייהרס כתוצאה ממזג האוויר. הגלוון חשוב במיוחד במקרה של שערי כניסה לבית, שכן הם חשופים כל הזמן לשמש ולגשמים שהורסים את השער במהירות. גלוון ניתן לעשות בשתי דרכים – גלוון חם או גלוון קר.
גלוון חם איכותי ויעיל במיוחד והוא ישמור על שער הכניסה לאורך שנים רבות, כיוון שהוא יוצר שכבת אבץ עבה שמגנה על הברזל. הבעיה בגלוון חם היא שישנם רק שלושה מקומות בארץ שעושים זאת ולכן המסגר צריך לשלוח את השער אל המפעל, מה שמצריך עלויות הובלה ומייקר מאוד את מחיר הגלוון. למעשה, מחיר של גלוון חם יכול להעלות את מחירו של השער ב- 2,000-1,500 ₪.
גם גלוון קר איננו נעשה במסגרייה, אך עם זאת הוא הרבה יותר זמין מאשר גלוון חם וניתן לעשות אותו בכמה וכמה מפעלים בארץ, מה שמוזיל את מחירו משמעותית. עם זאת, גלוון קר נחשב לפחות עמיד מאשר גלוון חם, כי שכבת האבץ על הברזל דקה יותר ומגינה עליו פחות. אבל אל דאגה, גם גלוון זה ישמור היטב על השער שלכם וניתן להסתפק בו.
רוצים שער כניסה בצבע ירוק, שישתלב עם הצמחייה מסביב? או אולי דווקא בצבע זהב? אתם לגמרי יכולים. כל מסגר ישמח לצבוע עבורכם את השער, אבל גם כאן ניתן לעשות זאת בשתי דרכים – צביעה בריסוס וצביעה בתנור. מה ההבדל בין השתיים? טוב ששאלתם.
צביעה בריסוס נעשית על ידי המסגר והיא מייצרת שכבת צבע דקה יחסית ולכן עלולה להתקלף לאחר מספר שנים ותדרוש תחזוקה מדי פעם. צביעה בתנור, לעומת זאת, נצמדת לשער לחלוטין ולא אמורה להתקלף או לדהות במשך שנים ארוכות. אבל על דברים טובים אין ברירה אלא לשלם, ואכן מחיר של צביעה בתנור יהיה גבוה יותר מאשר צביעה בריסוס.
לשער כניסה לבית יש מגוון אין סופי של אפשרויות עיצוב, והכל תלוי ביצירתיות ובדמיון שלכם. אבל שימו לב כי מחירו של שער הכניסה יעלה ככל שהוא יהיה מעוצב יותר, אז מומלץ לקחת זאת בחשבון.
תמחור של שער כניסה לבית נעשה בדרך כלל לפי מטר רבוע, ומשתנה בהתאם לגלוון, צביעת השער ועיצובו. גורם נוסף שמשפיע על המחיר יהיה התקנת השער – ככל שההתקנה קשה ומורכבת יותר עבור בעל המקצוע, מחירו של השער כולו יעלה.
מחיר שער כניסה נגרר – 2,500-3,000 ₪ למ"ר.
מחיר שער כניסה צירים – 2,000-2,500 ₪ למ"ר.
תוספת עיצוב לשער – כ-3,000-2,500 ₪ לכל השער, בהתאם למורכבות העיצוב.
כמו כן, כמעט כל המסגרים נותנים אחריות לשער למשך שנה לפחות.
חשבתם, התלבטתם, התייעצתם ובסוף החלטתם ללכת על זה – להתקין שער כניסה לבית. הדבר היחיד שחסר לכם עכשיו הוא מסגר מומלץ כדי שיבנה אותו? מזל שבדיוק יש לנו רשימה של מסגרים אמינים ומקצועיים עם חוות דעת וציונים מלקוחות קודמים, ככה שנשאר לכם רק לבחור את המסגר בשבילכם. בהצלחה!
באופן כללי, מחיר של שער כניסה משתנה בהתאם לגודל השער, דגם השער, הגלוון והעיצוב שלו.
מחיר בסיסי של שער נגרר נע בין 2,500-3,000 ₪ למ"ר ומחיר שער צירים נע בין 2,000-2,500 ₪ למ"ר, ובמידה ומוסיפים עיצובים מיוחדים המחיר יעלה בהתאם.
יש שני דגמים עיקריים של שערים לכניסה לבית: שער נגרר ושער צירים, אשר ההבדל ביניהם הוא בצורת פתיחת השער. כמובן שסוג השער נתון לבחירתכם, אבל חשוב לדעת שבעת בחירת הדגם יש להתחשב גם בשיפוע הקרקע עליה השער ייבנה. מהסיבה הזו, לפני תחילת העבודה עם המסגר עליו לראות את המיקום הרצוי של השער ורק לאחר מכן הוא יוכל להגיד איזה דגם מתאים לכם ולתת הצעת מחיר בהתאם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.