הדבר הכי חשוב בגדר ברזל זה העמידות והחוזק שלה – כדי שהיא תמיד תהיה שם להגן עלינו ולהבטיח את הפרטיות שלנו, וכדי שלא נצטרך להתעסק איתה יותר מדי. בשביל להבטיח את אלו חשוב שתבינו את השיקולים: איזה סוג גדר ברזל עדיף, איזה עיטורים אפשר לעשות ומאיזה רצוי להימנע, כמה זה יעלה לכם ומאיפה אפשר להזמין מסגר אמין ואיכותי. נשמע הרבה, אבל לא צריך לצאת מגדריכם – תכף תבינו כמה שזה פשוט.
גדר ברזל איכותית צריכה להיות כמו בינג' טוב על סדרה אהובה: מצד אחד יפה, מזמינה ומושכת – מצד שני תפקידה להפריד ביניכם לבין העולם החיצון (). ישנם סוגים רבים של גדרות; גדר ברזל, עץ, אלומיניום, PVC, גדר מברזל חשוף (סורגים) וגדר מברזל אטום (שימוש בפלטות פח). אז איך יודעים מה עדיף ובמה לבחור? אנחנו כאן כדי לעשות סדר.
השאלה הראשונה שצריכה ללוות אתכם בתהליך החשיבה היא 'למה לבנות גדר ברזל'. לרוב, הסיבה להקמת גדר מסביב לבית היא כדי להגדיר בצורה ברורה איפה מתחיל השטח הפרטי שלכם. הפרטיות הזאת מתחילה בצורך שלכם לישון טוב בלילה ולדעת שיש שם משהו ששומר עליכם מפריצות וכניסות לבית שלכם, ופה אין שאלה – ברזל ינצח ברוב המקרים.
האמת היא שרצינו לפרוש לכם רשימה של יתרונות וחסרונות של גדר ברזל, אבל בתכלס לגדר ברזל יש בעיקר המון יתרונות: היא יציבה וחזקה, היא איכותית ונשמרת לאורך זמן (כמובן, אם הברזל עבר תהליך נכון של גלוון, אבל על זה נרחיב בהמשך), וההפתעה הגדולה היא שברזל הוא חומר מאוד גמיש כשיודעים לעבוד איתו, כך שמבחינה עיצובית – גדר ברזל זה פתרון אסתטי ודקורטיבי למרחב הפרטי שלכם.
סיבה נוספת לבחור בגדר ברזל היא שבעבודה עם ברזל יש לכם שליטה כמעט מלאה בכמות החומר שבגדר – כלומר: אם תרצו להשאיר לעצמכם כמה שיותר נוף שנראה מעבר לגדר, תוכלו לבחור בגדר ברזל עם סורגים דקים מאוד, וכך הנוף נשאר 'נקי' מהפרעות. סורגי הברזל חזקים ויציבים יותר מחומרים אחרים, כך שגם ברזל דק מאוד יהיה יעיל בהגנה ובטיחות של הבית. לעומת זאת, אם תרצו אטימות מלאה – גם כאן הברזל הוא אופציה טובה מאוד. גדר ברזל אטום מגולוון הוא חזק ויציב, ממש כמו קיר חיצוני נוסף לגינה שלכם.
לעומת כל היתרונות האלו, לגדר ברזל יש חיסרון אחד בולט: מחיר העבודה (וגם על זה נרחיב בהמשך). בגלל שברזל הוא חומר כבד, לפעמים העבודה דורשת מאמץ מיוחד של הובלה והרכבה, ולכן המחיר היקר יחסית.
כמו ברוב עבודות המסגרות, גם בתחום של גדרות ברזל מגוון האפשרויות הוא רחב מאוד, ויש המון עיצובים שונים שתוכלו לבחור מביניהם. למרבית המסגרים אין "מניפת עיצובים" לבחור מתוכה, והם קצת סומכים עליכם שתדעו לאן הרוח שלכם נושבת, ולכן מחובתנו להכין אתכם ולהציג לכם את שלל האפשרויות העומדות בפניכם.
שימו לב: יש המון דגמים של גדר ברזל, ויכולות המשחק עם העיצוב שלהן רחבות, אז זה המקום שלכם להיות יצירתיים.
או בשמה השני: גדר סורגים. זו גדר הברזל הסטנדרטית והנפוצה ביותר בבתים, שמגיעה בצורת סורגים לאורך או לרוחב, המחוברים לאדמה ולמעמידים שמחזקים את הגדר כל כמה מטרים (הכל תלוי בסוג העבודה, סוג הגדר וסוג הקרקע).
המלצה נחמדה: אם אתם כבר מתכננים גדר ברזל כזו, אפשר לעצב אותה בקווים אופקיים ולא אנכיים, כדי לאפשר ראייה "נקייה" יותר של הנוף, בצורה שבה קווי הברזל יפריעו כמה שפחות ברקע.
גדר ברזל סטנדרטית תעלה לכם בין 1,000-1,100 ₪ למטר.
שיטה נוספת להכנת גדר ברזל היא שימוש בסורגים בפרופיל צפוף. הכוונה היא שהסורגים קרובים יותר אחד לשני, ויוצרים תחושה אטומה יותר לגדר. זה פתרון מושלם לשמירה על הפרטיות שלכם. שימו לב שהעבודה על גדר כזו יכולה להיות כפולה בזמן ובהשקעה, ולכן בהתאמה – המחיר שלה יכול להיות כפול מזה של גדר ברזל רגילה.
גדר ברזל בפרופיל צפוף תעלה לכם בין 1,400-1,800 ₪ למטר.
גדר ברזל אטומה היא גדר חזקה מאוד, שעשויה מיריעות פח שעוברות גלוון והלחמה. השימוש ביריעות פח מולחמות הופכת את הגדר להיות קיר יציב לכל דבר, שאי אפשר לראות דרכה את החצר שלכם – פתרון מעולה לפרטיות בגינה. אם דאגתם שמדובר בקיר ברזל שיכער לכם את השטח הפרטי, תחשבו שוב. גדר פח מגיעה בהמון צורות וצבעים, וגם תוכלו לעצב אותה על פי הדמיון (שלכם ושל המסגר), אז אל תזרקו את האופציה הזאת ישר לפח.
גדר פח תעלה לכם כ-1000 ₪ למטר.
כשמה כן היא – גדר ברזל, בשלל עיצובים ואפשרויות, שקיבלה טאץ' אישי ומיוחד של חומר אחר, עץ או זכוכית – שעושה את כל ההבדל. בגלל המחיר שלה, הגדר הזו לא נפוצה במיוחד בנוף העירוני והרבה בוחרים ללכת על הגדר הסטנדרטית, אבל אם תרצו לבחור בגדר היוקרתיות, אז הגדר הזו היא אופציה טובה עבורכם.
ברוב המקרים, בבניית גדרות ברזל משולבות עץ או זכוכית, המסגר כבר ידאג לכם לזכוכית ועץ מתאימים – סמכו עליו שהוא כבר עשה כמה גדרות כאלו, והוא מכיר את המידות המדויקות לחיתוכים ואת האנשים הנכונים. אבל – אם תרצו לדאוג לזכוכית או לעץ בעצמכם, זו לגמרי אפשרות. ההמלצה שלנו היא לבקש מהמסגר לראות עבודות קודמות של גדרות ברזל כאלה, להתרשם ולהבין איך בדיוק אתם רוצים שהגדר שלכם תיראה.
גדר ברזל משולבת עץ או זכוכית נעה בין 1,400-1,300 ₪ למטר. זה עבור הזכוכיות והעץ הפשוטים בשוק (אל תדאגו, זה יותר ממספיק עבור גדרות ביתיות). אך אם תתעקשו על עץ מיוחד או זכוכית עבה יותר – קחו בחשבון שהמחיר יעלה.
את הגדר הזו תפגשו לרוב מסביב למקומות תעשייתיים, ולא סביב בתים פרטיים, כי אפשר לפרוץ אותה יחסית בקלות. בגדר כזו משתמשים לרוב בשביל לגדר שטח גדול, שמכוסה גם במצלמות ובאבטחה מרבית. היתרון הגדול בציפוי ה-PVC הוא שגדר כזאת נשמרת לאורך זמן. PVC הוא חומר פלסטי דק מאוד וגמיש, שעוטף את הברזל, כך שהברזל לא נחשף באופן ישיר לסביבה ולתנאי מזג האוויר, ונשמר לתקופה ארוכה.
על גדר ברזל מצופה PVC תשלמו כ-900 ₪ למטר. המחיר כולל את הפלסטיק של הציפוי.
גם הגדר הזו נמצאת בעיקר מסביב למוסדות ציבוריים, בעיקר בגלל הזמינות והחומר הזול. גדר רשת ברזל גם היא עוברת גלוון, אך לא צביעה – זו גדר פשוטה שעושה את העבודה. מצד שני, הפשטות שלה לא הכי אסתטית סביב בתים פרטיים, ולכן הרבה בוחרים שלא להתקין גדר כזו.
גדר רשת ברזל תעלה לכם כ-700 ₪ למטר.
סגנון העבודה על גדר ברזל משתנה בין מסגר למסגר ובין גדר לגדר, אבל יש דברים שהם בגדר חובה כשמתעסקים עם ברזלים, וחשוב לנו שתדעו מהם:
כל ברזל, חלול או מלא, עובר תהליך גלוון. תהליך זה שומר עליו מקבלת חלודה, ומאריך את חייו. הגלוון בדרך כלל יהיה כלול בתמחור העבודה, כלומר – כל גדר ברזל שתזמינו מגיעה אליכם כבר אחרי תהליך גלוון, אלא אם כן בחרתם במפורש אחרת. קיימים שני סוגי גלוון וההמלצה שלנו היא להתייעץ עם המסגר לגבי סוג גלוון שעדיף במיוחד עבורכם ולגבי השיקולים הרלוונטיים. חוץ מזה ידע זה כוח, ולכן אנחנו תמיד מזמינים אתכם ללמוד יותר על גלוון.
אחרי תהליך הגלוון, צריך לצבוע את גדר הברזל וזה נעשה בשתי דרכים אפשריות: צביעה בתנור – שזו צביעה תעשייתית וחזקה במיוחד, שנעשית בכמה מקומות בודדים בארץ (המסגר ישלח לשם את הברזל) ומשנה את הצבע של הברזל מהיסוד, או צביעה בהתזה – בצביעה זו המסגר מרסס צבע מיוחד ועמיד בפני חלודה והתפוצצויות שנגרמות בגלל תנאי מזג אוויר קשים. רוב המסגרים יעדיפו לצבוע את גדר הברזל בתנור, במיוחד עבור גדרות שעומדות בחוץ ונחשפות לשינויי מזג אוויר בצורה יומיומית.
בקצרה: כל גדר יכולה להתאים לכל סוג קרקע. לפעמים זה יהיה כרוך בהוצאות נוספות ובתכנון מוקפד, למשל: עבור בית בלי יציקות בטון מוכנות מסביב (עליו נשענים עמודי הגדר), יהיה צורך לקדוח כוסות מיוחדות, על ידי מכשיר מיוחד, כדי שהגדר תשב בתוכן. הכוסות האלו הן למעשה "השרשה" של גדר הברזל בתוך האדמה, כדי לתת לה יציבות וחוזק נוספים. לעבודות כאלו אין תמחור מדויק, ומסגרים יתנו לכם הצעת מחיר לפי גודל העבודה והמורכבות שלה.
לסיכום הדברים, הנה המחירים של סוגי הגדרות השונים:
מחיר גדר ברזל סטנדרטית נע בין 1,100-1,000 ₪ למטר.
מחיר גדר ברזל בפרופיל צפוף נע בין 1,400-1800 ₪ למטר.
מחיר גדר פח הוא כ-1,000 ₪ למטר.
מחיר גדר ברזל משולבת עץ או זכוכית נע בין 1,300-1,400 ₪ למטר.
מחיר גדר ברזל מצופה PVC הוא כ-900 ₪ למטר.
מחיר גדר רשת ברזל הוא כ-700 ₪ למטר.
אלו המחירים עבור גדרות ברזל פשוטות. אבל יש עוד כמה דברים שיכולים לייקר את העבודה עם גדרות ברזל. אז מה משפיע על המחיר? מספר העיטורים על הגדר, גובה הגדר הרצוי, אורך הגדר, סוג הצביעה של הברזל (כלומר, הצביעה כלולה במחיר. אבל אם תבחרו לצבוע בהתזה במקום בתנור – תוכלו אולי להוזיל קצת את העלות). בנוסף לאלו, יש עוד כמה מקרים שישפיעו על מחיר העבודה, וכדאי שתדעו מזה:
יש פרצה בגדר? לא מרגישים מספיק בטוחים בבית? תמיד תוכלו להגביה עוד גדר על הגדר הקיימת.
היתרונות:
זה מוסיף עוד גובה לגדר שכבר קיימת אצלכם בבית, ועובדת מצוין.
זה חוסך לכם את העלות של הכנה של גדר חדשה (וגבוהה במיוחד) והפירוק של הגדר הישנה.
החיסרון:
קשה לדייק בהתאמה של המוטות – גדר מוגבהת לא תשב בדיוק במקביל למוטות הקיימים, ולכן זה עניין אסתטי שתצטרכו אולי לוותר עליו.
במקרה שיש לכם גדר ברזל ישנה שתרצו להחליף באחת חדשה, קחו בחשבון שמסגרים מסוימים יחייבו אתכם גם עבור הפירוק. זה סה"כ הגיוני; מלאכת הפירוק של הגדר היא מורכבת ודורשת מאמץ נוסף ולבסוף המסגר גם יצטרך לפנות את הגדר הישנה.
נחמד לדעת: במקרים מסוימים, שבהם התקנת גדר הברזל היא עבודה גדולה (כלומר; אם הזמנתם גדר מאוד ארוכה) – הרבה מסגרים "יבליעו" את עבודת הפירוק בתוך הצעת המחיר, ולא יחייבו אתכם במחיר נוסף.
בנוסף לכל האמור, גם תנאי שטח מסובכים יכולים לייקר את העבודה.
אם האדמה, עליה הגדר החדשה אמורה לשבת, לא מישורית – המסגר יצטרך להתאים אליה את הגדר ולהביא כלים מיוחדים כדי להכין את הקרקע לפני העבודה.
אם הזמנתם כמות גדולה וארוכה של גדר ברזל, המסגר ייאלץ להזמין משאית בשביל להעמיס את הגדר וזה יכול לייקר את העבודה.
אם הגדר שלכם ממוקמת בהגבהה מהקרקע, המסגר יצטרך להזמין משאית מנוף שתרים את הגדר החדשה.
כל הפרמטרים האלו הם שיקולים שצריך לקחת מראש, וקשה להעריך מראש בכמה המחיר עלול להתייקר. לכן, אנחנו ממליצים להסביר את השיקולים האלו למסגר עוד בשיחת הטלפון הראשונה.
תחזוקה? לא ולא! אם העבודה נעשתה כמו שצריך, אין צורך להתעסק עם הגדר בכלל!
אחריות? זה באמת משתנה בין מסגר למסגר. יהיו שיביאו לכם 2-3 שנות אחריות ויהיו שיפרגנו אפילו ב-10 שנות אחריות. בינינו? אתם לא באמת צריכים את זה, כי גדר תפקידה שתהיה יציבה ולכן ברוב המקרים, בכלל לא מממשים את האחריות.
שימו לב: האחריות שתקבלו תהיה על הגלוון והצביעה של הברזל בלבד. המסגרים לא יתנו לכם אחריות על חומרי העץ והזכוכית שמשולבים בגדר הברזל. אם יש אחריות מהיצרן, זו האחריות שתקבלו. חשוב לברר גם את זה מראש.
אז אחרי שהגדרנו לכם את שלל האפשרויות שיש לכם עם גדר ברזל (ויש עוד המון, והמקלדת קצרה מלהכיל), הגיע הזמן לצאת לדרך ולבחור את איש המקצוע הנכון לעבודה. אז איך תדעו שלא בחרתם באיש הפח? זה קל! מסגר מקצועי בוחרים רק על פי המלצות וחוות דעת קודמות של אלפי לקוחות עבר! תתחדשו
יש המון סוגים שונים של גדרות ברזל, והמחירים שלהן נעים בין 700-2000 ₪ למטר. במאמר למעלה תוכלו לראות פירוט של סוגי הגדרות השונים.
גלוון מתכות זה למעשה ההגנה של הברזל מקבלת חלודה בעתיד. מכסים את המתכת בשכבה דקה של אבץ, שמונעת התגבשות של חלודה על גבי הברזל ועוזרת לשמור על הברזל חי ויפה לאורךזמן. תוכלו לקרוא וללמוד עוד על גלוון מתכת כאן.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.