מוקד מידרג: 1-700-707-233

מערכות מולטימדיה לרכב

במשך שנים מערכות המולטימדיה לרכב היו נחלתן של מכוניות הפאר, אבל לא עוד! עם כניסתן של עוד ועוד טכנולוגיות, מערכות המולטימדיה לרכב הופכות להיות מוצר נגיש לכל כיס. בעולם בו אפשר לגלוש מהסמארטפון ולהתקשר משעון היד, אין שום סיבה שהמערכת ברכב שלכם תהיה עם תצוגת ספרות גסה וכפתור להגברה. רוצים להשתדרג? כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים לדעת על התקנת מערכת מולטימדיה לרכב


אלו סוגי מערכות מולטימדיה לרכב קיימות?

כמו בשוק הסמראטפונים, כך גם בשוק מערכות המולטימדיה לרכב - השוק פתוח לחברות יבוא מכל העולם וקיים בו מבחר גדול של מערכות. המגוון מאפשר לכם לבחור בדיוק את מה שהייתם רוצים לקבל ממערכת המולטימדיה שלכם ברכב. עם זאת, לפני הקנייה כדאי לעשות סדר בבלגן.

מערכת מולטימדיה רגילה - מדובר במערכת פשוטה וקלה יחסית לתפעול, היכולה להגיע עם מסך צבעוני, חיבור DVD למשענות הראש, חיבור USB ו-AUX.

 מערכת מולטימדיה לרכב
 

מערכת מולטימדיה עם GPS - מערכת זו כוללת את אותן התכונות כמו המערכת הקודמת ובנוסף לכך גם ניווט לוויני.

 מערכת מולטימדיה לרכב
 

מערכת מולטימדיה מבוססת אנדרואיד - שנייה לפני שדרוג הרכב המשפחתי  למכונית אוטונומית, כדאי לכם קודם לחבר אותו לטלפון האנדרואיד שלכם. כך תוכלו לגלוש דרכו באינטרנט, לסמס, להוריד אפליקציות ולראות סרטונים. הכל על מסך מגע כמובן. מערכת זו מתחברת גם בבלוטוס לטלפון החכם שלכם ככה שתוכלו לנהל שיחות בדיבורית בקלות ונוחות.

התקנת מערכת מולטימדיה ברכב רלוונטית לא רק למצב בו אתם רוצים לשדרג את הרכב הקיים, אלא גם כשאתם עומדים לפני רכישת רכב חדש. לפעמים כדאי לשקול אם שווה לבחור במערכת מולטימדיה מובנית של חברת הרכב או לא.


למה לא מערכת מולטימדיה מובנת?

  • הממשק של המערכות המגיעות עם הרכב שונה לרוב מזה שאתם רגילים אליו בטלפון החכם שלכם (מבוסס האנדרואיד)
  • המערכות המובנות כוללות חסימות שאולי הייתם מעדיפים שלא יהיו על המערכת שלכם (כיבוי המערכת כשבלם היד למטה או אינטרנט אלחוטי נעול).

מה כדאי שיהיה במפרט הטכני של מערכת המולטימדיה שלכם ברכב?

1. בחרו במערכת הפעלה של אנדרואיד בה ישנה תמיכת אינטרנט ובה תוכלו להוריד אפליקציות שונות, בהן אפליקציות ניווט כמו WAZE (וייז).

2. כדאי שמערכת המולטימדיה תהיו כזו עם מעבד מהיר עם 4 ליבות, כדי לקבל תפעול מהיר וחלק יותר.

3. חשוב שתהיה אפשרות להחליף ולהגדיל את הזיכרון הפנימי של המכשיר (מראש כדאי שיהיה בעל זיכרון של לפחות 16 GB). דבר זה חשוב מאוד אם ברצונכם להוריד אפליקציות וסרטים.

4. לדוברי עברית מבינכם, כדאי שמערכת המולטימדיה תהיה בעלת תמיכה מלאה בעברית.

5. חשוב שלמערכת יהיה מגבר ווליום פנימי חזק – כדי שתוכלו לקבל את החוויה הכי טובה ממערכת המולטימדיה שלכם.

6. אי אפשר לוותר על דיבורית בלוטוס לחיוג וקבלת שיחות מהמערכת (וקריאה דרך ספר הטלפונים של המכשיר)

7. וודאו כי יש תמיכה בפורמטי וידיאו ואודיו שונים (וכמובן תמיכה בHD).

8. תצוגה ברזולוציה גבוהה (600X1024 לפחות) – רמת הרזולוציה גדלה כל הזמן ועדיף לקנות את פורמט הרזולוציה הגבוה ביותר שקיים ברגע הקנייה. גם בשביל ליהנות מחדות גבוהה של תמונה וגם כדי שלא תרגישו שאתם צריכים להחליף את המסך בעוד שנה.

9. אנטנת GPS – בשביל הימים בהם לא עובד לכם האינטרנט.

10. נגן מוזיקה ורדיו עם קליטה חזקה וברורה – חשוב במיוחד בנסיעות הארוכות שלכם לאילת.

11. יכולת הקלטה ממצלמת דרך – אתם לא יודעים כמה זה יכול להיות לכם לעזר בעתיד.

12. כניסות לכבלים VIDEO IN, VIDEO-OUT וחיבור USB – חשוב מאוד אם אתם מתכוונים לראות סרטים ברכב.
 

 מערכת מולטימדיה לרכב

תוספות למערכת המולטימדיה לרכב

כדי לקבל חוויה כוללת יותר למערכת המולטימדיה לרכב קיימות תוספות שכדאי לשקול כבר בשלב ההתקנה:

1. התקנת מצלמת רוורס - ניתן לחבר את המצלמה כך שבעת החניה היא תקרין מה שקורה מאחוריכם ישירות על מסך מערכת המולטימדיה שלכם.

2. התקנת חיישני רוורס - גם כאן, תוכלו לראות את המרחק המדויק מאובייקט שנמצא מאחוריכם בזמן חנייה.

3. מערכת מולטימדיה עם טיונר טלוויזיה דיגיטלי – זהו למעשה ממיר טלוויזיה קטן המתחבר לרכב המאפשר לכם לצפות בטלוויזיה ישירות מהרכב שלכם. איזה ערוצים כלולים? ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ הכנסת.

 

 מערכת מולטימדיה לרכב


4. מסכים למשענות הרכב - אם יש לכם ילדים ואתם צריכים להעסיק אותם במשהו בזמן הנסיעה או ההמתנה, זהו פתרון אידיאלי.

5. מגברים חדשים (2, 4 או 5 ערוצים) - מדובר במגברים הכי חדישים בשוק הפועלים בסנכרון מלא עם מערכת המולטימדיה ברכב כדי לקבל חווית שמיעה טובה יותר.

 

 מערכת מולטימדיה לרכב

קניית והתקנת מערכת מולטימדיה ברכב

דמיינו לכם שביצעתם מחקר אינטרנטי קצר לגבי מערכת המולטימדיה שאתם רוצים, הגעתם לאתר סיני והזמנת את המערכת בדואר. אתם מחכים נרגשים, המערכת מגיעה אתם לוקחים את הרכב והמערכת למתקין, משלמים על ההתקנה ובסופה מגלים שחלקים נרחבים מהמערכת לא עובדים. לא מדובר בתרחיש פרנואידי אלא מקרים המתרחשים חדשות לבקרים אצל מתקיני מערכות לרכב.

עמית, מתקין מערכות מולטימידיה המדורג באתר בציון 9.72 מספר: "היה לי לקוח שהגיע אלי שלוש פעמים כדי להתקין מערכות מולטימדיה לרכב שהזמין מאתרים סינים שונים כדי לחסוך במחיר. בכל פעם, אחרי שחיברנו את המערכת גילינו שחלקים בה חסרים או לא עובדים כמו שצריך: הרדיו וה-WIFI לא קוראים תדרים ישראליים, בעיות בקליטת המיקרופון ועוד - וכמובן שאין שום אחריות על המערכת ואי אפשר לדעת מראש שחלקים ממנה לא עובדים עד שלא משלימים את ההתקנה".

כשאתם קונים מערכת מולטימדיה כדאי לקנות אותה כבר אצל המתקין אצלו תתקינו את המערכת – במצב כזה ישנה אחריות לא רק על ההתקנה עצמה (שעומדת בדרך כלל על שנה) אלא גם על המערכת עצמה (אחריות שנעה בין שנה לשלוש בין המתקינים השונים). מעבר לכך, לרוב במחיר המערכת כלול גם מחיר ההתקנה - דבר שיחסוך לכם זמן בקניית המערכת וחיפוש מקום להתקנתה.

 

 מערכת מולטימדיה לרכב

מחירי מערכת מולטימדיה לרכב

מחירי מערכת מולטימדיה לרכב משתנים בהתאם למפרטים השונים שבהם בחרתם:

מערכת מולטימדיה מבוססת אנדרואיד

מחירה החל מ-2,000 ₪ עד 7,000. משתנה חשוב במחיר הוא האם אתם רוצים מערכת מובנת, כלומר, כזו המותאמת למערכת הקודמת שהייתה מותקנת בלוח המחוונים או לא (ואז מה שיש לכם לרוב זה טאבלט מחובר לרכב). מחירי ההתקנה משתנים בהתאם לסוג המערכת וסוג הרכב - ברכבים בהם קל יותר לחווט את המערכת מחדש תשלמו 250-400 ₪ על ההתקנה, ואילו בסוגי רכבים בהם יותר קשה לחווט מחדש (מכוניות אמריקאיות לרוב) תשלמו עד 600 ₪.

מערכת מולטימדיה עם GPS - מחירה החל מ-800 ₪ עד 4,000 ₪. עלות ההתקנה 250-300 ₪.

מערכת מולטימדיה רגילה - מחירה החל מ-500 ₪ עד 1,000 ₪. עלות ההתקנה 250-300 ₪.


חסרונות מערכת המולטימדיה ברכב

הבעיה המרכזית ביותר במערכת המולטימדיה ברכב היא פגיעה בריכוז ועליה בהיסח הדעת. התעסקות בהודעות טקסט או אחיזה בטלפון נייד בזמן נסיעה היא פעולה מסוכנת מאוד ואסורה על פי חוק, בעוד צפייה בסרטים במערכת מולטימדיה ברכב איננה מעוגנת בחוק עדיין. עם זאת אין ספק שהיא גורמת לירידה בערנות על הכביש. לכן, לא מומלץ לנסוע עם המערכת כשהיא מופעלת על תוכנות מסיחות דעת. ברכבים בהם המערכת מותקנת מראש על ידי חברת הרכב, אין אפשרות לבצע פעולות מסוימות בזמן נהיגה.


מתקיני מערכות מומלצים להתקנת מערכות מולטימדיה לרכב

לכל סוג מערכת כום,מולטימדיה לרכב ישנן תכונות שונות לכן טרם הקנייה בדקו וחשבו מה הייתם רוצים שמערכת המולטימדיה ברכב שלכם תבצע. את ההתקנה לא מומלץ לבצע לבד - מכיוון שקיימים אינסוף חוטים שצריך לחבר ולא הייתם רוצים לנתק חלקים משמעותיים ברכב ולפגוע בבטיחותכם על הכביש. לכן אספנו לכם רשימה של בעלי מקצוע מנוסים בהתקנת מערכות מולטימדיה לרכב.לאחר כל התקנת מערכת מולטימדיה, נציג מאתר מידרג יוצר קשר עם הלקוח כך שהציונים באתר תמיד מעודכנים.


;

שאלות נפוצות לדף זה

אלו סוגי מערכות מולטימדיה לרכב קיימות?

מערכת מולטימדיה רגילה– מדובר במערכת פשוטה וקלה לתפעול, היכולה להגיע עם מסך צבעוני, חיבור DVD למשענות הראש, חיבור USB ו-AUX. 
מערכת מולטימדיה עם GPS– מערכת זו כוללת את אותן התכונות כמו המערכת הקודמת ובנוסף לכך גם ניווט לוויני. 
מערכת מולטימדיה מבוססת אנדרואיד – כך תוכלו לגלוש דרכו באינטרנט, לסמס, להוריד אפליקציות ולראות סרטונים. הכל על מסך מגע כמובן. מערכת זו מתחברת גם בבלוטוס לטלפון החכם שלכם ככה שתוכלו לנהל שיחות בדיבורית בקלות ונוחות.

מה המחיר של מערכת מולטימדיה לרכב?

מערכת מולטימדיה מבוססת אנדרואיד – מחירה החל מ-2,000 ₪ עד 7,000. מחירי ההתקנה משתנים בהתאם לסוג המערכת וסוג הרכב – ברכבים בהם קל יותר לחווט את המערכת מחדש תשלמו 250-400 ₪ על ההתקנה, ואילו בסוגי רכבים בהם יותר קשה לחווט מחדש (מכוניות אמריקאיות לרוב) תשלמו עד 600 ₪. 
מערכת מולטימדיה עם GPS– מחירה החל מ-800 ₪ עד 4,000 ₪. עלות ההתקנה 250-300 ₪. 
מערכת מולטימדיה רגילה – מחירה החל מ-500 ₪ עד 1,000 ₪. עלות ההתקנה 250-300 ₪.

מה החסרונות של מערכת מולטימדיה לרכב?

הבעיה המרכזית ביותר במערכת המולטימדיה ברכב היא פגיעה בריכוז של הנהג ועליה בהיסח הדעת. התעסקות בהודעות טקסט או אחיזה בטלפון נייד בזמן נסיעה היא פעולה מסוכנת מאוד ואסורות על פי חוק, בעוד צפייה בסרטים במערכת מולטימדיה ברכב איננה מעוגנת בחוק עדיין. עם זאת אין ספק שהיא גורמת לירידה בערנות על הכביש. לכן, לא מומלץ לנסוע עם המערכת כשהיא מופעלת על תוכנות מסיחות דעת. ברכבים בהם המערכת מותקנת מראש על ידי חברת הרכב, אין אפשרות לבצע פעולות מסוימות בזמן נהיגה.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק