עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ מחוייבים על פי חוק בניהול חשבונות תקין בשתי דרכים: הנהלת חשבונות חד צידית לעסקים קטנים עד בינוניים והנהלת חשבונות כפולה לעסקים בינוניים עד גדולים. מה המחיר של הנהלת חשבונות? ומה משפיע על מחיר הנהלת חשבונות? כל התשובות ממש כאן
נתחיל מהתכל'ס, מחירי הנהלת חשבונות נקבעים בעיקר לפי שני פרמטרים:
היקף המחזור השנתי של העסק: ככל שההיקף גדול יותר כך מחיר הנהלת החשבונות יהיה גבוה יותר.
היקף הפעילות העסקית: אם העסק פעיל יותר, זה שאומר שיש בו עסקאות מרובות יותר (וגם קבלות וחשבוניות רבות יותר), כך שהוא ידרוש יותר התעסקות בתהליך הנהלת החשבונות שלו.
הנהלת חשבונות היא איסוף המידע והסידור שלו לטובת הוצאת דו"חות חודשיים/רבעוניים/שנתיים, בהתאם לצרכי העסק.
המטרה של הנהלת חשבונות היא מצד אחד ליצור סדר בירוקרטי לעסק ומצד שני למנוע תקלות מס כך שהעסק לא יפסיד כסף שמגיע לו או יקבל קנסות מרשות המיסים ושאר הגופים שמולם הוא מתנהל.
ישנם שני סוגים של הנהלת חשבונות: הנהלת חשבונות כפולה והנהלת חשבונות חד צידית והמחירים ביניהם משתנים.
כל חברה בע"מ ועסקים עם מחזור פעילות שנתי שלרוב יהיה גבוה מ-3.5 מיליון ₪ (הסכום מתעדכן בכל תחילת שנת מס) ומספר עובדים מסוים (שמשתנה בהתאם לסוג העסק/חברה) מחויבים בהנהלת חשבונות כפולה.
הנהלת חשבונות כפולה כוללת רישום מסודר של שני צדדים לכל עסקה: זכות וחובה. היא מתייחסת לחייבים, לזכאים, לאופי העסקה ולהכנסות והוצאות מול גורמים שונים כמו בנקים וספקים.
בנוסף, יש פירוט של נכסים והתחייבויות של העסק כמו הלוואות ואשראי. במסגרת הנהלת חשבונות כפולה מנהל החשבונות יגיש עבורכם דו"חות רווח והפסד (1320) ודו"ח שנתי לצורכי מס (1301) שאותו מתמחרים בנפרד.
מחיר הנהלת חשבונות כפולה לעסק לא מאוד פעיל ינוע בין 600-1,000 ₪ בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות כפולה לעסק ברמת פעילות בינונית ינוע בין 1,500-3,000 ₪ בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות כפולה לעסק מאוד פעיל ינוע בין 4,000-5,000 ₪ בחודש.
עסקים עם מחזור פעילות שנתי שלרוב יהיה נמוך מ-3.5 מיליון ₪ (גם כאן הסכום מתעדכן בכל תחילת שנת מס) ומספר עובדים מסוים (שגם הוא משתנה בהתאם לסוג העסק/חברה) מחויבים בהנהלת חשבונות חד צידית.
הנהלת חשבונות חד-צידית כוללת תיעוד של הכנסות והוצאות ללא פירוט אמצעי תשלום ותשלומים עתידיים. במסגרת הנהלת חשבונות חד צידית מגישים שני דו"חות תקופתיים: דו"ח רווח והפסד עבורכם (1320), המספק מידע על רווחים והפסדים, ודו"ח שנתי (1301), המגדיר את המס שיש לשלם על השנה הקודמת ומתומחר בנפרד. הנהלת חשבונות חד-צידית נחשבת פשוטה יחסית, ולמרות שאפשר לבצע אותה עצמאית, היא דורשת ביקורת של מנהל חשבונות.
מחיר הנהלת חשבונות חד צידית לעסק לא מאוד פעיל ינוע בין 300-350 ₪ בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות חד צידית לעסק ברמת פעילות בינונית ינוע בין 450-800 ₪ בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות חד צידית לעסק מאוד פעיל ינוע בין 1,000-1,200 ₪ בחודש.
מספר העובדים: ככל שיש יותר עובדים כך הבירוקרטיה סביב התשלומים להם גדלה (תשלומים של ביטוח לאומי, שכר, פנסיה וכו')
מספר הלקוחות: הרבה לקוחות זה סימן טוב, כן? אבל למנהל החשבונות הם מייצרים עבודה נוספת, שתגדיל את התשלום החודשי בהתאם.
סוג החברה או העסק: לעוסק מורשה וחברה בע"מ יש בירוקרטיה שונה, ובדרך כלל לחברה בע"מ תהיה יותר עבודה בירוקרטית.
גישה למנהל החשבונות: בשביל שמנהל החשבונות יוכל לעשות את הנהלת החשבונות כמו שצריך תצטרכו לאפשר לו גישה למידע הפיננסי של העסק. זה כולל גישה לחשבונות הבנק ולכרטיסי האשראי (לצפייה בלבד), גישה למערכות החברה/עסק, גישה לחשבוניות וקבלות וכו'.
זמינות מידע: חלק מהמסמכים תצטרכו להביא בעצמכם למנהל החשבונות בכל תקופת זמן שתקבעו ביניכם. ככל שתגישו את המסמכים למנהל החשבונות מהר יותר כך הוא יוכל לטפל בבירוקרטיה מהר.
כל כמה זמן מבצעים הנהלת חשבונות: יש מנהלי חשבונות שמבצעים הנהלת חשבונות כל שלושה שבועות/חודש, יש כאלו כל חצי שנה ואפילו שנה. תבדקו מראש מה תוכנית העבודה של מנהל החשבונות שמולו תעבדו.
קנסות: חוץ מהפסד כספי ישיר כתוצאה מחוסר סדר, ניהול חשבונות לקוי יכול להוביל גם לקנסות והליכים משפטיים.
הנהלת חשבונות יכולה להיות עניין קצת מסובך, בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם רשימה של מנהלי חשבונות מומלצים להנהלת חשבונות שמדורגים על פי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי שתקבלו את השירות נתקשר אליכם כדי לשמוע את חוות דעתכם.
מחיר הנהלת חשבונות משתנה בהתאם להיקף הפעילות העיסקית של העסק והמחזור השנתי שלו.
כן, כל חברה בע"מ מחוייבת לבצע הנהלת חשבונות כפולה
תלוי במספר העובדים בחברה ובהיקף המחזור השנתי. לא מעט עוסקים מורשים לא מחוייבים לבצע הנהלת חשבונות כפולה ויכולים להסתפק בהנהלת חשבונות חד צידית.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.