139 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: פחת קופץ לפעמים, מה הסיבה? גרים בדירת ארבעה חדרים עם חיבור חשמל חד פאזי. לאחרונה ממסר הפחת קופץ מדי פעם ומפיל את החשמל בדירה. לא ביצענו שינויים בלוח החשמל או חיברנו מכשיר חשמלי חדש לאחרונה. מנסיונך, ממה לרוב הבעיה נובעת?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 139 החשמלאים משקל זהה.
הרוב קובע! כ69.9% מהחשמלאים ענו יש זליגת חשמל במערכת. אז אם אתם שואלים 'פחת קופץ לפעמים, מה הסיבה?' - קיבלתם את התשובה.
פחת קופץ לפעמים, מה הסיבה? המומחים עונים:
קפיצת הפחת יכולה להיגרם מכמה תקלות כמו מכשירים תקולים, פחת לא תקין, וזליגת חשמל כתוצאה מחוטים שרופים. יש גם אפילו מצבים שעכברים שמכרסמים את החוטים.
לרוב פחת יקפוץ בגלל שיש קצר באחד ממכשירי החשמל בבית, ולא בגלל עומס יתר.
כל עוד הפחת קופץ וכשמרימים אותו הוא עולה ולא נופל מיד, כנראה שמדובר במכשיר שגורם לקצר. מה שאפשר לעשות לפני הגעת חשמלאי הוא להוציא מהחשמל את כל המכשירים שמחוברים לשקעים, ולראות מה גורם לקצר.
בגלל שלפעמים מכשיר חשמלי או תשתית כבלי החשמל בדירה זולגים להארקה, ממסר הפחת נכנס לפעולה ולכן קופץ.
בעיית קפיצת ממסר הפחת יכולה להיגרם ממספר סיבות עיקריות. ראשית יש לוודא שהפחת הקיים תקין. לאחר מכן לנסות לנטרל מכשירים בעייתיים. בהמשך לנסות לראות אם יש חוקיות בזמני הקפיצה ואם אפשר לעשות בדיקת מגר בזמנים הבעייתיים.
ממסר הפחת יקפוץ כשיש זליגה מאחד המכשירים בבית או שהפחת גם יכול להיות תקול. בכל מקרה, יש לבדוק את ממסר הפחת אחת לחודש על ידי לחיצה עליו.
פחת קופץ בד"כ מקרה של זליגה (כנראה בתשתית החשמלית) או בגלל מכשיר צורך חשמל תקול.
כנראה יש זליגת חשמל במערכת וכדאי להזמין חשמלאי לבדיקת התקלה.
הפחת קופץ בגלל שמפסק הפחת תקול, או בגלל זליגה.
לרוב הפחת יקפוץ בגלל זליגה מאחד המעגלים בלוח החשמל, אך יש פעמים שהפחת עצמו תקול.
כנראה שיש זליגה ממקום מסוים, צריך לנסות להבין מתי זה קורה, באיזה שעות ואיזה מכשיר פועל באותו הזמן. אם יש גינה, מומלץ להפריד את הלוח החשמלי לשני שדות כדי שאחד לא ישפיע על השני.
צריך לבדוק בצורה יסודית למה הפחת קופץ לפעמים.
לרוב יש מכשיר או גוף חשמלי מקצר אך לפעמים הבעיה היא במוליכי החשמל או שממסר הפחת לא תקין.
כשיש זליגה במערכת החשמל, קורה שהפחת קופץ לפעמים בגלל מוצרי חשמל שיש בהם הארקה (מוצרי חשמל מתכתיים).
רוב הסיכויים שיש זליגת חשמל במערכת, אבל יכולות להיות גם סיבות נוספות שיגרמו לפחת לקפוץ.
לרוב פחת יקפוץ בגלל זליגה אבל יכול להיות שיש קצר בין קו האפס להארקה.
לפני שממהרים להחליף פחת שקופץ יש לבדוק סיבה אחרת שבגללה זה קורה.
יש כמה סיבות לקפיצת הפחת כמו מקרר בזמן הפשרה, סכום זליגות מצטבר שעובר את רגישות הפחת, כבל של מזגן פצוע שבזמן רוחות גורם לזליגה, פחת בלוי או עומס שבזמן הפעלה מאומצת גורם לפחת לקפוץ.
פחת קופץ לפעמים בגלל קצר בבית, שיכול להיות בגלל כמה סיבות. הראשונה, מכשיר חשמלי מקצר. בדרך כלל מכשיר יקצר רק כשהוא עובד אחרי כמה דקות או חצי שעה, ולרוב זה יהיה תנור או מקרר. השנייה, שקעים במרפסות או בגינות, שחשופים לשמש שמייבשת אותם וגורמת לסדקים. לתוך הסדקים לפעמים נכנס מים וזה גורם לקצר, אפילו אם אין חשמל בשקעים. ולפעמים ממסר הפחת ישן והוא נהיה רגיש וקופץ מדי פעם. בשביל למצוא את הבעיה צריך לנסות ולנתק כל פעם מכשיר אחר, ולראות אם הפחת קופץ.
פחת קופץ כשיש קצר באחד ממכשירי החשמל, לרוב מדובר באחד המזגנים או המקרר. כדאי לבדוק שאין רטיבות בייחוד מתחת לכיור המטבח שלפעמים יש שם שקע שנפגע מהרטיבות הזאת.
קצר פחת נובע בדרך כלל מזליגה במערכת. יש מקרים שאפשר לעלות על התקלה על ידי הורדת מפסק אוטומטי מגנטי תרמי, ולמצוא את האחד שמקפיץ ולפתור נקודתית, ויש מקרים שהפחת תקול וצריך להחליפו. אם הבעיה יותר מורכבת צריך מכשיר בודק בידוד מגר, כדי למפות את המעגל המקצר.
יש סיבות רבות לקפיצת הפחת. אחת מהן, היא זליגה באחד ממכשירי החשמל בבית. במקרה כזה, מנתקים את כל מכשירי החשמל מהשקעים אליהם הם מחוברים, מרימים את הפחת ומחברים את המכשירים אחד אחד. אם חיבור של מכשיר מסוים גורם לפחת לקפוץ, הבעיה היא במכשיר הזה. יש גם אפשרות שהשקע אליו הוא מחובר, לא תקין. גם לפעמים הפחת התיישן ולכן קופץ. הדרך היחידה לדעת מה הבעיה היא להזמין חשמלאי עם רישיון שיבצע בדיקת זליגה עם מכשיר מגר, על כל הקווים היוצאים מהלוח.
הכוונה לזליגה היא שחלק מהמתח מגיע לגוף המכשיר וזה עלול ליצור חשמול. במקרים יותר נדירים קיימת תקלה במפסק עצמו שגורמת לפחת לקפוץ לפעמים.
לרוב מפסק פחת קופץ בגלל זליגה הנגרמת מרטיבות, התקנה לקויה, הארקה לא טובה ועוד. כשקופץ הפחת, יש לבצע סקירה מהירה של המתקן התקול ולנסות להבין מה הסיבה לתקלה. אחר כך צריך לבדוק בעזרת מכשיר בידוד את תקינות המפסק וטיב הארקה, ולפי זה להמשיך טיפול.
1.הקצר יכול להיות באחד המכשירים 2. הפחת לא בסדר ולזה יש מכשיר שבודק פחתים
פחת קופץ לפעמים מעידה על זליגת חשמל במערכת. זו תקלה שיכולה להיות קצת מסובכת. מה שהחשמלאי צריך לעשות זה לבדוק עם מגר את הקווים ומה שנראה לו חשוד להעביר על פחת נוסף, ולהמתין יום יומיים עד שיקפוץ אחד מהפחתים. אחר כך, הוא צריך שוב להפריד עד שמגיעים לתוצאה. לפעמים החלפת הפחת לפחת חדש תגלה שהזליגה היא קבועה.
יש כנראה זליגה בין האפס לארקה וזה מה שמקצר, וגורם לפחת לקפוץ לפעמים.
פחת יכול לקפוץ מכמה סיבות: זליגת זרם כתוצאה מכבל חשמל פגוע או קצר באחד ממכשירי החשמל, זליגת זרם למים החמים בדוד כתוצאה מתקלה בגוף החימום של הדוד, זרימת זרם גבוה מעל הזרם הנקוב בנתוני הפחת או קצר באחת מקופסאות ההסתעפות בבית.
קיימת זליגה/קצר עם גוף חשמלי בבית, ולכן הפחת קופץ לפעמים. לפי התיאור נשמע שמדובר אולי במקרר שנכנס למצב הפשרה.
יש מספר סיבות לכך שהפחת קובץ לפעמים: * ממסר הפחת תקול * זליגה במערכת החשמל * קצר באחד ממכשירי החשמל
כנראה יש זליגת חשמל במערכת ולכן צריך לבדוק בידוד עם מגר ועולים על הבעיה מיד.
תפקיד ממסר הפחת הוא לאתר זליגות מתח למעשה הוא משווה בין הזרם שיוצא ממנו לזרם שנכנס אליו וכאשר אין שיוויון בינהם הוא מנתק את הזרם כי מבחינתו קיימת זליגה יכול להיות שכל מספר שעות אחד הצרכנים נכנס לעבודה והממסר מזה זליגה ומנתק את החשמל מנסיוני תקלות מיסוג זה נפוצות במקררים
ממסר פחת שקופץ לפעמים יכול לנבוע מזליגה באחד המעגלים או באחד הצרכנים בבית.
הפחת קופץ לפעמים וזו תקלה נפוצה שמצריכה סוג של "בילוש" של החשמלאי, אחרי התקלה. לפני הזמנת בעל מקצוע מומלץ לנסות לנתק מפצלים ישנים, כבלים מאריכים או כולאי ברקים ישנים, שיכולים לגרום לזליגה כתוצאה מעייפות החומר. יש גם מכשירים שחשודים בגרימת קצר חשמלי כמו מזגן, מקרר, תנור, תמי 4, קו גינה אם יש. אפשר לנתק אותם ולבדוק אם התקלה ממשיכה. אם כן, ניתן להזמין בעל מקצוע שיבצע בדיקת בידוד לבית. הבדיקה לא תמיד תמצא משהו חד משמעי ותקלה כזו יכולה לקחת מספר ימים עד שמגלים מה הבעיה.
בדרך כלל תקלה באחד מהמכשירים ברוב המקרים מקרר, מזגן או תמי 4, גורמת לזליגה להארקה ולפחת לקפוץ. במקרים נדירים, המפסק תקול אם הוא ישן מאוד.
פחת שקופץ לפעמים מעיד על קצר במכשיר חשמלי בבית. דבר ראשון יש לנתק את כל המכשירים ולבדוק האם הקצר חוזר. במידה וחוזר יש להזמין חשמלאי לבדיקת פחת ובדיקת בידודים בקווים
יכולות להיות הרבה סיבות שפחת קופץ, לפעמים זה מכשיר חשמלי כגון מקרר, או רטיבות.
כשהפחת קופץ, יש להזמין חשמלאי מוסמך לבדיקה.
נשמע שיש תקלת זליגה, או בציוד חשמלי (גופי תאורה/מכשיר חשמלי) או במערכת החשמל (כבלי החשמל).
אם הפחת קופץ אז או שיש זליגה שגורמת להקפצה או שדצמבר הפחת נשרף
הפחת קופץ כי יש זליגת חשמל. במקרה כזה, יש צורך להזמין חשמלאי מוסמך שיבצע בדיקה מעמיקה עם מכשיר מגר על מנת למצוא איזה קו חשמל תקול במערכת.
ברוב המקרים פחת קופץ כתוצאה מפגיעה בבידוד או מרטיבות במכשיר כשהוא מחובר לחשמל. לעיתים רחוקות יותר הבעיה במפסק פחת עצמו.
לרוב קפיצת הפחת נגרמת מזליגה, פריט עם פגם או לחילופין גוף חימום של מקרר. אם קורה בעיקר בחורף ובגשם כנראה שיש חדירת מים למערכת. כמובן גם פחת תקול יכולה להיות הסיבה.
פחת קופץ לפעמים זו תקלה לא ברמה שבעל הבית יוכל לאתר, מכיוון שזה קופץ לפעמים. נדרש להזמין חשמלאי, לבצע בדיקת מגר, לאתר את המעגל הבעייתי ולטפל בו.
ישנן כמה אופציות לכך שהפחת קופץ. הראשונה, כנראה שיש זליגה בין האפס להארקה, השנייה היא שהפחת תקול והשלישית היא שיש בעיה של רטיבות. בכל מקרה, פחת לא קופץ בגלל העומס.
לרוב הפחת יקפוץ בעקבות זליגת חשמל, מכשירי חשמל תקולים או מתשתית החשמל. לעיתים נדירות יותר הבעיה היא שהמפסק עצמו תקול.
רוב הפעמים כשהפחת קופץ, כנראה שאחד ממכשירי חשמל בבית תקולים או לעיתים רחוקות קורה גם שהפחת עצמו תקול.
פחת קופץ לפעמים כאשר מגיע מתח למקום שלא אמור להיות בו מתח, וכך הוא מונע התחשמלות. פחת תקול זה מצב די נדיר, בדרך כלל הבעיה היא באחד מצרכני החשמל, ולפעמים בקווי החשמל שנמצאים בצינורות בתוך הבית.
יש כנראה זליגת זרם במערכת החשמל לכיוון האדמה דרך מוליך הארקה. הבעיה נובעת מכשל בבידוד של מוליכי החשמל בדירה או בציוד הקצה. כשיש זליגה, כדאי להזמין חשמלאי מורשה עם מכשיר מדידה ייעודי לבדיקת איתור הליקוי או התקלה.
לרוב פחת קופץ לפעמים כי יש רטיבות באחד המעגלים או כי הפחת לא תקין.
בדרך כלל זו בעיה של זליגה בגלל קצר בין קו האפס להארקה. הקצר נובע מחדירת מים לאחד מגופי התאורה או מקופסאות חיבורים שלא אטומים כמו שצריך. לפעמים גם הבעיה באחד המכשירים בבית שמקצרים.
פחת קופץ משמעותו קצר לאדמה שנגרם מאחד המכשירים בבית
ישנה זליגה בחשמל באחת המכשירים או בחיוט שבבית ולכן הפחת קופץ לפעמים.
פחת יקפוץ כשיש זליגה בין קו האפס להארקה.
יש זליגה מסויימת כל שהיא מהפאזה לאדמה, הזליגה יכולה להיות ממכשיר חשמלי לא תקין או רטיבות באחת הנקודות. בנוסף, יכול שהפחת לא תקין.
צריך לבדוק מה הבעיה שגורמת לפחת שקופץ לפעמים. אם זה בעיה רטיבות, של מקרר שמקצר או אם זו בעיה של נקודת חשמל שמקצרת
כאשר יש זליגה של חשמל הפחת יקפוץ. בדרך כלל זה קורה למכשירים עם גופי חימום או מנועים גדולים כגון מקרר מקפיא תמי 4 מזגנים וכדו'.
בדרך כלל זליגה מאיזשהו מכשיר חשמלי שהוא נכנס לפעולה אוטומטית.
פחת קופץ לפעמים כי הוא רגיש מאוד לזליגת חשמל, ולכן כל רטיבות קלה על מכשיר עשויה לגרום לו לקפוץ. מומלץ לנתק מהחשמל (לגמרי, לכבות זה לא מספיק) את כל המכשירים החשמליים בבית (בדגש על אלה שעשויים להירטב), ולבדוק אם עדיין קופץ. במידה ולא כנראה שאף אחד המכשירים יוצר זליגה. במידה וכן כנראה שיש זליגה במערכת החשמל עצמה, מניסיוני במקרים כאלה בדרך כלל התקלה בתאורות חוץ שלא נאטמו כראוי.
אם לא חיברתם משהו חדש לשקעים לרוב הסיבות האפשריות הן מזגן או מקרר או מכונת כביסה ישנים שהמנוע שלהם גורם לזליגת זרם ומקפיץ את הפחת, במקרה כזה תזמינו חשמלאי שמטפל במוצרים לבנים (מקרר וכדו')
תקלות במפסק הפחת יכולות לנבוע מכמה גורמים. ראשית, ייתכן שישנה תקלה במפסק עצמו. בנוסף, זליגות חשמל מכמה מכשירים קטנים עלולות להצטבר ולגרום להפעלת המפסק. כמו כן, מכשירים אלקטרוניים מורכבים, כמו מקררים, עלולים ליצור זליגות זמניות בעת פעולה, למשל בעת תהליך ההפשרה. חשוב לזכור שתיקלות במפסק הפחת הן לעתים מורכבות ודורשות בדיקה מעמיקה.
אם הפחת קופץ לפעמים, ייתכן שיש מכשיר מקצר או זליגה באחד מקווי החשמל. ניתן לבדוק ע"י ניתוק מכשירי החשמל
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
יש זליגת חשמל במערכת | 114.7 | 69.2 |
יש קצר באחד ממכשירי החשמל בבית | 35.3 | 21.3 |
בעיה אחרת | 8.3 | 5.0 |
המפסק עצמו תקול | 6.4 | 3.9 |
יש עומס על המערכת וצריך להגדיל חיבור חשמל | 1 | 0.6 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
יש זליגת חשמל במערכת | 97 | 69.8 |
יש קצר באחד ממכשירי החשמל בבית | 26 | 18.7 |
המפסק עצמו תקול | 8 | 5.8 |
בעיה אחרת | 7 | 5.0 |
יש עומס על המערכת וצריך להגדיל חיבור חשמל | 1 | 0.7 |
המידע המוצג כאן על "פחת קופץ לפעמים, מה הסיבה?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.