72 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: תלת פאזי 25 או 40? אנחנו גרים בבית של שתי קומות ומתכננים מעבר לתלת פאזי במהלך השיפוץ הקרוב. מתלבטים האם להתקין תלת פאזי 40 או ש-25 יספיק. בנוסף למכשירי החשמל הסטנדרטיים אנחנו עומדים להתקין מיזוג מרכזי וכיריים אינדוקציה. חשוב לנו שהמערכת תהיה יציבה, לכן אנחנו מוכנים גם להוצאה כספית גבוהה במידת הצורך. מניסיונך מה עדיף להתקין - תלת פאזי 25 או 40?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 72 החשמלאים משקל זהה.
כששאלנו את החשמלאים 'תלת פאזי 25 או 40?' לא שיערנו שהתשובה תהיה חד משמעית כל כך. 90.1% מהחשמלאים ענו תלת פאזי 40! נותרנו ללא ספקות, אנחנו מקווים שגם אתם.
מתלבטים עדיין לגבי התלת פאזי שאתם צריכים? קראו את המדריך לתלת פאזי ותראו מה צריך לעשות כדי לעבור לחשמל תלת פאזי, איך תדעו שאתם צריכים וכמה זה יעלה.
תלת פאזי 25 או 40? המומחים עונים:
אפשרות להעמיס יותר ולצרוך יותר זרם
בגלל שהצריכה במקרה המתואר לא קטנה, עדיף ללכת על בטוח, שלא יהיו בעיות ושתהיה אפשרות לשינויים בעתיד.
כיריים ומזגן לוקחים בערך 25 אמפר כדאי מאוד שיהיה 40 אמפר
אם כבר משקיעים אז כדאי להשקיע עד הסוף. התשתית וההכנות כבר קיימות והמחיר מול חברת חשמל לא משמעותי. שקט לדורות.
שלום רב לכולם אין ספק שמעבר לרשת חשמל תלת פאזי חשובה ויעילה מאוד. לגבי בחירה בין 3*25 /3*40 אמפר השיקול העיקרי צריך להיות סה"כ מכשירי החשמל בבית שעשויים לעבוד בו זמנית בזמן נתון. אם ישנה אפשרות תמיד 3*40 אמפר עדיף. במידה ויש מגבלות כאלה ואחרות גם 3*25 אמפר נותן מענה טוב בהחלט בחלוקת פאזות נכונה.
במידה והצפי הוא לצריכה גבוהה אז עדיף 40.
ברוב המקרים זה מספיק. רצוי תמיד להתייעץ עם חשמלאי. אם יש אפשרות כלכלית ולא חייבים לחסוך אז מומלץ תלת פאזי 40.
אותו מחיר לחברת חשמל ואותה עבודה לחשמלאים
עדיף תלת פאזי 40 ולא 25. כך העומס יכול להתחלק בצורה טובה
כיום ברוב הבתים מסבים גם חדר או מרתף ליחידת דיור. עדיף חיבור 40×3 כדי למנוע עומס עתידי. ההפרש במחיר זניח וחד פעמי.
אם משקיעים אז עד הסוף. הפרש עלויות מינורי ושווה.
אם כבר עושים הגדל חיבור חשמל, למה לעשות פחות? אם רוצים שקט הולכים על תלת פאזי 40
אם כבר עושים הגדלה ושיפוץ מומלץ מאוד 40 וסוגרים את הפינה לתמיד. יש לציין שגם 25 מספיק, אבל במקרים מסוימים יכולה להיות צריכה גדולה על פאזה מסויימת לכן מומלץ 40.
כמות הצרכנים והעומס על החשמל היא לא כמו בעבר..אני ממליץ להגדיל לכמה שיותר אמפר כשזה כמובן כרוך בתשלום נוסף לחברת החשמל. זה יוצר מרווח של הספק ופחות תקלות , וגם ניתן להוסיף עוד צרכנים ללא חשש של עומס.
אם אתם רוצים להשתמש בחשמל באופן חופשי ולהדליק את כל המכשירים באותו זמן רק 3×40 אמפר. זה עולה קצת יותר מבחינת התשלום לחברת חשמל, אבל שווה את זה.
במקרה המתואר עדיף 40 אמפר להבטחת מערכת יציבה. לרוב המתקן הנ''ל לא יצרוך יותר מ25 אמפר לפאזה אך במקרים מיוחדים כגון \ ריבוי משתמשים יתכן מצב שיגיעו לסף העליון.
לדעתי עדיף 3× 40, אם כי זה תלוי בכמה פרמטרים כמו כמות האנשים הגרים בבית, שטח הבית וגודל יחידת מיזוג אויר. האם יש חימום ריצפתי? יכול להיות ש 3× 25 גם יספיק אבל אם אתם רוצים ללכת על בטוח תלכו על 3×40.
בגלל אמרו שהלכים לעשות שיפוץ ומוסיפים קוים חדשים למזגנים, כדאי תלת פאזי 40 כדי לדאוג לצריכה העתידית
אין הבדל בין העלויות, ו3*40 נותן אופציות רחבות יותר
ההבדל במחיר לא משמעותי ולכן לבית פרטי עם 2 קומות הייתי מזמין תלת פאזי 3*40A.
לרוב יספיק תלת פאזי 25 אמפר, אולם בתקופה שאנו חיים שוק הרכבים החשמליים מוסיף לצריכת הבית ולכן במידה ואפשר יש להערך בהתאם כבר בתקופת השיפוץ וכך להימנע מעלויות נוספות בעתיד
הפער הכספי בין 25 אמפר ל-40 אמפר הוא זניח לכן עדיף לבחור ב-40 אמפר.
אני הייתי משקיע עוד קצת ועושה תלת פאזי 63 או 80 אמפר.
מניסיוני תלת פאזי 25 אמפר מספק. אם ייעשה איזון פאזות נכון בלוח לא אמורה להיות בעיה.
ההפרש בין העליות של תלת פאזי 25 ו-40 הוא לא גבוה כמו גם האגרה, אלא אם כן המרחק מהפילר גדול. בכל מקרה גם אם תחליטו ללכת על 25, כדי להכין תשתית המותאמת ל-40 אמפר במחשבה עתידית.
אם אתם מתכננים לחלק את הבית לעוד יחידת השכרה או שאתם מתכננים לעשות פאנלים סולארים אז מומלץ לעשות תלת פאזי 40 אמפר. אם התשובה לשתי השאלות היא לא אז מספיק בהחלט תלת פאזי 25 אמפר. בהצלחה
ההפרש במחיר ובעבודה לא משמעותי בין תלת פאזי 25 או 45. להגדיל את החיבור בהמשך יהיה תהליך יותר מורכב.
דבר ראשון, תשתית ההכנה תהיה אותו הדבר, בין אם מגדילים ל-25 ובין אם מגדילים ל-40 אמפר. דבר נוסף, עם הזמן יש יותר ויותר צריכה של חשמל, (כמו לדוגמה רכב חשמלי בעתיד), ולכן מומלץ להגדיל ל-40 אמפר.
ההבדל בעלויות קטן ושווה את ההשקעה.
25 אמפר מספיק כל עוד אין מעלית ובריכה.
דעתי בעניין היא שעדיף את החיבור הגדול של תלת פאזי 40 על פני 25, , במידה וירצו להוסיף צרכנים כבדים נוספים. במיוחד היום, כשיש תנופה בעניין הרכבים החשמליים וירצו לדוגמא להוסיף עמדת טעינה לרכב, חשוב שיהיה חיבור גדול.
תלת פאזי 40 אמפר בטוח יספיק והמערכת תהיה יציבה בלי הקפצות חשמל. זה גם תלוי איך בונים את לוח החשמל כדי שהרשת תישאר יציבה.
העניין הוא כזה. עד עכשיו השתמשתם במערכת חד פאזית של 40 אמפר. האם הסתדרתם או שהיו מצבים של עומס יתר? אם הסתדרתם, סביר להניח שתסתדרו עם 3x25. מצד שני, מבחינת עלויות, ההבדל בין 3 פאזי 40 או 25 הוא בסביבות 1,500 או 2,000 ש"ח לחברת החשמל (אני לא בטוח בסכום, אבל אפשר בקלות לברר זאת איתם). מבחינת החשמלאי המבצע, ההפרש אמור להיות זניח וייתכן שאפילו לא יהיה הפרש. נקודה שחשוב להבין מבחינת מערכת 3 פאזית - מערכת כזו צריך לאזן מבחינת עומסים. כלומר אם לצורך העניין מבחינת החלוקה, על פאזה אחת יהיה עומס של 40 אמפר ועל השתיים האחרות 5 אמפר, המא"ז (מפסק) יקפוץ. מבחינת האיזון, הרבה יותר קשה לאזן 3x25 מאשר 3x40 בשורה התחתונה, יש המון דירות שיש להם 3x25 והם מסתדרים עם זה מצוין. מצד שני, אם מאד חשובה לכם יציבות ב 100%, ושווה לכם להשקיע עוד כ 1500-2000 ש"ח, תלכו על 3x40.
לפי ניסיוני המקצועי תמיד ניקח שני דרגות מעל מה שיש לנו כי אנחנו לא יודעים מה יהיה בעוד חמש שנים ואם נוסיף עוד דברים שלא לקחנו בחשבון כרגע. כמובן שהכל בהתאם לתכנון נכון של הדירה גם תלת פאזי 25 יכול לשרת אותנו מצוין במידה והתכנון וחלוקת העומסים נכונה
אם כבר אז כבר. עדיף לשים 40 כי בעתיד אם יש דברים נוספים לא תהיה בעיה להוסיף.
יכול להיות שבדיעבד, ועם חלוקת עומסים נכונה בלוח ה25*3 יספיק, אבל זה מאוד גבולי, ולא תמיד חלוקת עומסים מדויקת אפשרית.
אני חושב 25 יספיק אך הפער הוא 2,000₪ בערך אז למה לא להזמין כבר 40. אם תרצו עמדת טעינה בהמשך, אז ללכת כבר על ההכי גדול.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
תלת פאזי 40 | 77.4 | 90.1 |
תלת פאזי 25 | 8.5 | 9.9 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
תלת פאזי 40 | 65 | 90.3 |
תלת פאזי 25 | 7 | 9.7 |
המידע המוצג כאן על "תלת פאזי 25 או 40?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.