134 חשמלאים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: כמה מפצלי חשמל מותר להתקין על נקודת חשמל אחת? יש לנו במטבח נקודות חשמל אחת בלבד. כמה שקעים של מפצלי חשמל מותר להתקין על נקודת חשמל אחת מבלי לגרום לעומס או קצר? נשמח אם תוכל לפרט
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לחשמלאים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 134 החשמלאים משקל זהה.
אז נראה שיש לנו כאן רוב, אך לא מעט מהחשמלאים חושב אחרת. כ53.4% בחרו באסור להתקין בכלל, אחוז יפה בהחלט, אך לא פחות מ 26.8% בחר באין הגבלה. אולי התשובות המורחבות של החשמלאים כאן למטה יעזרו לכם להכריע בנוגע ל'כמה מפצלי חשמל מותר להתקין על נקודת חשמל אחת?'.
כמה מפצלי חשמל מותר להתקין על נקודת חשמל אחת? המומחים עונים:
אין הגבלה על חיבור מפצלים על נקודת חשמל אחת. יחד עם זאת חיבור מפצלים מעלה משמעותית את הסיכון לשריפה בבית, 23 אחוז משריפות בבית נגרמות כתוצאה מכשל חשמלי!!!!! השימוש במפצל צריך להיות רק במקרה של חוסר ברירה ורק באופן זמני. רצוי מאוד לא להשתמש במפצלים כלל ועל אחת כמה וכמה מספר מפצלים יחדיו.
כל עוד והעומס של הצרכנים אינו גבוה מהעומס שהקו יכול לצרוך (הקו בעצם זה החוטים שעוברים בתשתית לשקע) אז זה אפשרי אולם באופן כללי כדאי להימנע ממפצלים כמה שאפשר ואם בכל זאת משתמשים חייב שהמפצל יהיה בעל תקן ישראלי
עדיף ליצור נקודת חשמל נוספת מאשר להשתמש במפצלים.
אין הגבלה על כמות השקעים, אולם קיימת הגבלה (הגיונית) על כמות מוצרי החשמל המחוברים לקו אחד, והעומס אותו הם דורשים.
לא מומלץ לחבר מקרר למפצל כלל.
במטבח יש שקעי כוח למכשירים שצורכים המון זרם, לכן תשובתי היא שאסור בכלל לחבר מפצלים לנקודת חשמל, כדי שהקו לא יישרף ולא תצטרכו לקרוא לחשמלאי.
אפשרי לזמן מוגבל להשתמש במפצלי חשמל, לא באופן קבוע
אין הגבלה כל עוד לא מחברים יותר מצרכן אחד כבד. לצורך העניין ניקח דוגמה של מפצל למחשב שולחני, מערכת סטיראו, מטען פלאפון , טלוויזיה וכולה - אלו צרכנים קלים, הספק מאוד נמוך ולכן אין בעיה. אם נחבר לדוגמה: תנור אפיה וקומקום בו זמנית, תהיה בעיה
מומלץ לא לשים מפצלים בכלל, אבל אם בכול זאת שמים אז המקסימום הוא מפצל ל-3 שקעים על נקודת חשמל אחת.
מפצל לצרכנים כבדים כמו במטבח יכול לגרום להתחממות ושריפת המפצל. לכן לא כדאי להתקין מפצלי חשמל על נקודת חשמל אחת.
הכל תלוי איזה מכשירים מפעילים. מכשירים שיש להם גוף חימום עדיף בלי מפצל בכלל
אין חוקיות מבחינת הגבלת כמות מפצלים על נקודת חשמל אחת, אבל לא מומלץ לחבר יותר ממפצל פשוט של 2 שקעים.
במידה ותפצל שקע כח של התנור או של הקומקום בעת העמסת יתר אתה יכול לגרום לשרפה של השקע. זה יכול לגרום לשריפה כללית של הבית! עדיף להזמין בעל מקצוע בעל תעודת חשמל לפיצול החשמל במטבח
בדרך כלל במטבח יש מוצרים בעלי כוח חשמלי רב, אני לא ממליץ בכלל להתקין מפצלי חשמל.
אין הגבלה לכמות המפצלים, כל עוד הזרם הכולל לא עובר את הזרם שאליו מיועד השקע. יחד עם זאת, יש לשים לב כי מפצל מיועד לשימוש זמני ולא קבוע. לכן, במידה ויש צורך קבוע בשקעים נוספים, יש להזמין חשמלאי על מנת שיוסיף שקעים לפי הצורך.
אין הגבלה למספר השקעים של מפצל שניתן להתקין על נקודת חשמל. אבל, זה תלוי איזה מכשירי חשמל עובדים במקביל על אותה נקודה.
ניתן לחבר מפצל עד שני שקעים לנקודת חשמל אחת.
לא מומלץ לפצל, וגם אם כן, אז רק למכשירים קטנים (מטען לטלפון וכו׳).
אין הגדרה מוגדרת בחוק החשמל לכמות המפצלים המותרת להתקנה על שקע אחד, מצד שני ישנה חשיבות רבה לסוג המכשירים שמחברים לאותו המפצל כמו תנור או קומקום ולכן מומלץ להפעיל מכשיר אחד בכל פעם על מנת לא להעמיס על נק' החשמל הקיימת ולגרום לעומס
ההגבלה היחידה זה בעומסים (צרכים) שאליהם אתם רוצים להתחבר. לשקע בודד יש מעגל בלוח חשמל, יש לבדוק שהוא 16A והמוליכים 2.5 מ"מ במקרה כזה ניתן לפצל לכמה שקעים אבל לא מומלץ לשמש אותם כשקעי כח .
שלום וברכה! עדיף שלא לחבר מפצלי חשמל בכלל, וגם הרבה תלוי בסוגי הצרכנים שנחבר לנקודה.
אפשר להשתמש בכמות מכשירי חשמל שהעומס שלהם לא עולה על מה שהקו מסוגל להחזיק, ואז אין בעיה להשתמש במפצלים על נקודת חשמל.
אין הגבלה בכמות מפצלים שניתן להתקין על מפצל, בתנאי שלא יעבור את העומס המותר
מפצל מיועד לפתרון זמני בלבד ולא מומלץ להשתמש באופן קבוע במפצלים על נקודת חשמל. ואם אין ברירה, אז רק לצרכנים שלא צורכים הרבה חשמל.
במטבח לא כדאי לשים מפצל. אבל אם אין ברירה, ויש רק נקודה אחת, אז הדבר החשוב ביותר הוא לשים מפצל שיכול להעביר 16 אמפר ולא לשים עליו מכשירים "כבדים" כדי שלא יהיה עומס והמפצל יותך.
יש להתאים את תשתית החשמל לפי הצריכה החשמלית. כדאי להימנע ממפצלים בכלל על כל נקודת חשמל. משמעות המפצל בעיקרה נוחות ולא עומס. הרעיון שיהיו מחוברים מספר מכשירים מטעמי נוחות אך אין הדבר אומר שניתן להפעילם יחדיו על אחת כמה וכמה שמדובר במטבח שיש בו מכשירים זוללי חשמל. בתכנון קווי חשמל בבית תכננו עומס של שקע אחד ולכן אין להעמיס מעבר לכך. במידת הצורך רצוי להניח קווי חשמל נוספים ישירות ללוח ולהוסיף נקודות חשמל תקניות ובטיחותיות.
מפצל 2 שקעים יוצר פחות עומס.
לא מומלץ לחבר מפצלים כלל . אפשר לחבר צרכנים לעבודה במקביל כמובן שלא צורכים מעבר ל16a בעבודה כולם יחד , מעבר לצריכה זו המאז שמזין את קו הכוח יקפוץ וינתק את המעגל מחשמל במקרה הטוב , במקרה הגרוע חימום הגידים קצר חשמלי ושריפה.
אין בעיה עם המפצל, יש בעיה עם אותם צרכנים שמתכוונים לחבר למפצל הנל. יש להתייעץ עם חשמלאי לפני החיבור ולשלוח אליו הספקים חשמליים של כלל הצרכנים המחוברים
עדיף כמה שפחות מפצלי חשמל על נקודה אחת
אם יש נקודה אחת, רוב הסיכויים שהיא מיועדת לתנור ואסור לפי החוק לחבר יותר ממכשיר אחד
תלוי איזה מכשירים מותקנים על השקעים. התנאי לחיבור מפצלים לנקודת חשמל הוא שמסך כל המכשירים לא יעלה הזרם יותר מעל הזרם הנתמך שיורכב על המעגל.
תלוי מה השימוש ואיזה שקע אבל עדיף שלא להשתמש במפצלים למפזרי חום ותנורים וגופי חימום - כל שהם שצורכים מקסימום חשמל. למשך הזמן השקע מתחמם ואפשר יהיה לראות עליו בחורים של השקע שהוא מתחיל להישרף קצת, אז יש להימנע משימוש יתר של מפצלים בנקודות חשמל.
ראשית כל אין קשר כלל בין כמות השקעים לקצר! אבל ודאי שככל שנעמיס על אותה נקודה יוכל להיווצר עומס על הקו דבר אשר יגרום לנפילת המאמת בלוח החשמל. ואף במקרים חריגים יכול לגרום לשריפה. חשוב שמפצל החשמל יהיה מקובע. כמובן שבמצב שכזה כדאי להזמין חשמלאי שיבדוק את עובי חוטי החשמל בשקע, האם הוא קו ישיר מהלוח, האם מחוברים על קו זה צרכנים נוספים... כל אלו יתנו מענה מקצועי בעבור השאלה " כמה שקעים ניתן לחבר לנקודה אחת" וכמובן מה ניתן לחבר על מנת שלא יהיה עומס
רצוי לא להשתמש במפצלים.
תלוי איזה צרכנים מחברים על המפצליפ. אם מחברים כמה צרכני כבדים (1500/2000)w זה יכביד על הקו ועלול לגרום לקצר. אם מדובר במחשבים מדפסות מטענו וכו' אז אין בעיה להשתמש במפצל של שלושה שקעים על נקודת חשמל אחת.
אין הגבלה למספר השקעים שניתן לחבר באמצעות מפצל, אולם הדבר אינו מומלץ כלל שכן מפצל מיועד לפתרון זמני בלבד
בגדול לא מומלץ לעבוד עם מפצלים בצרכנים כבדים בעלי גוף חימום . אם אין ברירה בהשגחה בלבד
בתנאי שחיבור המפצלים לנקודת חשמל לא גורם לצריכה גבוהה מהמותר בהתאם למא״ז בלוח החשמל והשטח חתך של הכבילה.
במטבח בדרך כלל יש מוצרים שצורכים הרבה חשמל כל מוצר צריך שקע ישיר ללוח.
העומס תלוי בשימוש מוצרי החשמל
בגלל עומס יתר וכן בגלל שזוהי סביבה רטובה אסור להתקין מפצלי חשמל בכלל
לא מומלץ להתקין מפצלים בכלל בשום מכשיר חשמלי במיוחד כאלה שבמטבח שיש להם צריכת זרם גבוהה, עומס גבוה וסכנת שריפה
במטבח רוב מכשירי החשמל הם בעלי צריכת חשמל בהספקים של 2000-2500 ואט ואם יפצלו את המעגל לעוד שקעים יהיה עומס יותר שיעלה על ערך המא״ז של 16 אמפר ויגרום לו להתנתק. לכן, אסור להתקין במטבח בכלל מפצלים על נקודת חשמל.
שימוש במפצל באופן קבוע מהווה סכנה
אין הגבלה בשקעים כל עוד קו ההזנה תקין מבחינת שטח, חתך המוליך והגנה מותאמת בלוח החשמל.
מאחר ומדובר במטבח, לא מומלץ להתקין מפצלים בכלל, משום שרוב מוצרי הצריכה במטבח הם בעלי צריכת חשמל גבוהה ולחבר מספר מוצרים על קו אחד יעמיס על הקו.
אפשר לחבר מכשיר אחד ולהחליף בין המכשירים, אבל אין להתקין מפצל חשמל
על שקע אחד ניתן לחבר מאה מפצלים לטעינת פלאפונים. אבל אפילו לא תנור אפייה אחד. הכל תלוי מה מחובר למפצל.
עומס פשוטו כמשמעו תלוי בעומס, לכן כמות השקעים לא משנה. אך יש להתחשב בסוג ובהספק הצרכנים אשר מחברים לאותה נקודת חשמל יחידה
עדיף להמנע כמה שניתן ממפצלים וכבלים מאריכים על נקודות חשמל, במיוחד במטבח ששם המכשירים צורכים יותר חשמל. מפצלים וכבלים מאריכים הם זמניים בלבד לא קבועים וחייב שיהיה בהם שימוש סביר וזמני וחשוב לציין שחייב תו תקן.
השימוש במפצל על פי החוק הוא עבור שימוש זמני ולא קבוע ולכן מומלץ לבצע התקנה של שקעים קבועים.
יש לדאוג לא להפעיל את כל הצרכנים שמחוברים ביחד על נקודת חשמל אחת, עדיף להפעיל אותם כל אחד לבד.
נקודת כח מיועדת למכשיר אחד. כמה שנוסיף יותר מכשירים, הסיכוי שהמפצל יתחמם ויישרף גבוהה יותר.
לא מומלץ לעבוד עם מפצלים שלרוב הגישורים בפנים לא מתאימים לעומס, ועלולים לשרוף את השקע ובעקבות כך, להקפיץ את ממספר הפחת או לפגוע במכשירים
אסור להתקין מפצל, בעיקר במטבח, מהסיבה שמכשירי חשמל צרכנים "כבדים" עלולים לגרום לשריפה!!
עדיף להימנע אבל אם אין ברירה אז כדאי לקנות מפצל תיקני.
תלוי בהספק החשמלי של כל צרכן (ביחס ישיר,צריכת זרם). בכל מקרה קיים מפסק בלוח החשמל המגן בפני זרם יתר הנובע מעומס או קצר לכל מעגל חשמלי, כך שגם אם תחבר/י צרכן גדול או מספר צרכנים המעמיסים על המעגל החשמלי, המפסק בלוח החשמל ינתק את המעגל באופן אוטומטי.
באופן עקרוני, במטבח לא מומלץ להפעיל מכשירים דרך מפצלים. הסיבה לכך היא בגלל שהמכשירים במטבח הם לרוב צרכני חשמל כבדים, כגון טוסטרים למיניהם, קומקום חשמלי, תנור אפיה, מיקרוגל ועוד.
על פי החוק, אסור להשתמש במפצלי חשמל לאורך זמן. המפצל נועד לתת מענה זמני ולא קבוע.
רק לשימוש לזמן קצר ולא צרכנים גדולים
במטבח יש צרכני כח שצורכים כמות חשמל גדולה שלא מתאימה לצריכה עם מפצל ויגרום לעומס יתר בשעה של הפעלת המכשירים גם יחד !!
ברמת העיקרון, במטבח יש צרכנים גדולים ולכן צריך לחשוב על זה טוב. אם יש אפשרות להוסיף נקודות חשמל זה יהיה מצוין.
גם זה לא הכי מומלץ בגדול צרכני החשמל במטבח הם גדולים ויכול להגרם עומס על הקו
רק למקרר ומיקסר ומעבד מזון כי זה לא לוקח המון חשמל. דברים כמו תמי 4 או בר מים או קומקום אסור לחבר למפצל בשום אופן.
מפצל חשמל אינו בטיחותי בפרט במטבח, שישנם המון צרכנים כבדים.
שקע אחד במטבח אינו מספיק כי מכשירים כמו תנור, מקרר וכיריים אינדוקציה זקוקים לשקע כוח משלהם ולמפסק ייעודי. כל מכשיר דורש זרם גבוה, ושקע אחד עלול לגרום לעומס יתר, קצר וסכנות בטיחותיות.
העומס תלוי במאז האחראי לשמור על הקו.
מאוד תלוי באיזה מוצרים מחבלים לנקודת המפצל. והאם משתמשים בהם ביחד. לכן במוצרי חשמל שכן צורכים הרבה כגון טוסטר אובן ,כיריים חשמליות, טוסטר, מיקרו ,תמי 4, קומקום - עדיף לא ביחד ואם אין ברירה אז לנסות לא שלא יעבדו ביחד שלא ייווצר עומס על הקו.
הכל תלוי בעומס של המכשירים כשהם עובדים במקביל. אבל אסור להתקין מפצל
במטבח עדיף לא להשתמש במפצלים. הצורך של מוצרי החשמל למטבח יחסית גבוה, יש סיכון לכשל המפצל.
הכל תלוי באילו צרכנים נמצאים על אותו השקע (מעגל) וכמה צריכת חשמל הם לוקחים. אבל בכללי, אני לא ממליץ לשים מפצלים כיון שזה מתכון לשרפות.
אין בעיה לפצל שקע אם הצרכן הוא לא כבד כמו בלנדר או מטען או כל מוצר חשמלי שאין לו גוף חימום או מדחס כמו למזגן או מקרר.
הדרך הכי נכונה זה להוסיף עוד נק חשמל ישירה ללוח תלוי כמה מכשירי חשמל יש במטבח.
לפי חוק חשמל. כל צרכן קבוע חייב שקע כוח. ובמטבח יש כמה צרכנים קבועים בדרך כלל: מקרר, תנור, מדיח ועוד. וגם אם תסכימו מפצל השקע לא יעמוד בעומס
עומס תלוי בצרכנים שיופעלו על השקע הזה, מה שכן חשוב לזכור, חיבור נוסף = הזדמנות נוספת לתקלות עקב חיבור רופף וכו'..
זה תלוי בצריכה הנקובה של המכשירים. שקע כוח יכול לספק עד 3680 וואט בנקודת חשמל אחת.
הכל שאלה של מה מחובר לרב שקע- כעיקרון בבתים פרטיים ניתן לחבר לרב שקע אביזרי מחשב ונלווים כמו רמקול וכו
תלוי מה מחברים לשקע. העדיפות הראשונה והפתרון - להוסיף נקודות.
באופן כללי לא מומלץ להשתמש במפצלים עבור צרכנים גדולים (קומקום, טוסטר, תנור) מאחר שבמפצלים יש מספר של נקודות חיבור וכתוצאה מכך הסיכוי להתחממות מגעים ונקודות כשל גבוה יותר.
מה שמגביל את הזרם זה המפסק בלוח. עד 16 אמפר אפשר לצרוך משקע כוח.
אפשר גם יותר אבל לא למכשירים זוללי חשמל כמו תנור וטוסטר וקומקום
אין הגבלה ספציפית לכמות מפצלים שניתן להתקין בנקודה אחת. רק חייב לוודאות שהפיצול הוא לטובת ״שקעי שירות״ ולא לטובת מדיח כלים / מייבש כביסה/ מכונת כביסה/ כיריים אינדוקצייה וכו׳
אין הגבלה לכמות מפצלים אבל יש לקחת בחשבון שזה מסוכן. לא מומלץ להתקין במטבח מפצלים כלל! במטבח יש צרכנים כבדים ולמפצלים יש נטייה לייצר תקלות ובמקרים נדירים להישרף.
מדובר במטבח המכיל צרכנים גדולים כמו תנור אפייה, מקרר וכו׳. לכן אין להעמיס על אותו השקע. במקרה כזה, יש לדבר עם חשמלאי שידאג לעוד נקודות חשמל במטבח.
אין הגבלה על כמות השקעים. אני הייתי ממליץ להימנע מיותר מדי חיבורים, וכמובן לשים לב לעומס שנצרך כדי שלא יגרום להתחממות יתר או קפיצה של פקק בלוח.
מותר להתקין בהתאם לגודלו של הקו המזין וגודל המא״ז מתאימים לחיבור צרכנים שונים.
בעיקרון מפצלים הם ללא תקן במיוחד בחיבור קבוע.
העומס נקבע לפי הצרכנים. למשל 2 מטענים של פלאפון יצרכו פחות מחיבור 2 מכשירים כבדים כגון מכונת כביסה ומייבש עדיף להימנע ככל שניתן ממפצלים ועדיפות לשקעים קבועים בקיר (רוב הקצרים וההתחממות נובעים ממגע רופף ויכולים לגרום לשריפה)
מפצלים לא מוגני מים.
על פי חוק החשמל אסור להשתמש במפצל לאורך זמן. המפצל נועד לתת מענה זמני ולא קבוע. אין בעיה להוסיף מפצל לשימוש בצרכן רגיל שלא יוצר עומס במיוחד בדירות ישנות כשהתשתיות הן אינן חדשות, לדוגמא: רדיו, הטענת מכשיר סלולארי. ההמלצה שלי היא להוסיף קווי הזנה ישירים מהלוח למטבח וליהנות.
אפשר להרכיב מפצל בעל שני שקעים. עבור צרכנים קלים עדיף להימנע מכך ולעבוד חכם ובטוח ולהתקין עוד כמה נקודות כוח ישיר מלוח החשמל על מנת להפחית עומס על הקו, מה שעלול לגרום לנזק.
אסור להתקין מפצל.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
אסור להתקין בכלל | 80.8 | 53.4 |
אין הגבלה | 40.6 | 26.8 |
מפצל 2 שקעים | 21.5 | 14.2 |
מפצל 3 שקעים | 7.3 | 4.8 |
מפצל 6 שקעים | 1.1 | 0.8 |
מפצל 4 שקעים | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
אסור להתקין בכלל | 70 | 52.2 |
אין הגבלה | 34 | 25.4 |
מפצל 2 שקעים | 22 | 16.4 |
מפצל 3 שקעים | 7 | 5.2 |
מפצל 6 שקעים | 1 | 0.8 |
מפצל 4 שקעים | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "כמה מפצלי חשמל מותר להתקין על נקודת חשמל אחת?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.