24 רואי חשבון מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: מה עדיף לעצמאי לקנות רכב או ליסינג? אני עצמאי וזקוק לרכב אחד במסגרת העבודה. אני מתלבט אם עדיף לקנות רכב או דווקא ליסינג. מה לדעתך עדיף לעצמאי? אשמח לפירוט.
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לרואי חשבון עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 24 רואי החשבון משקל זהה.
חבר'ה יש לנו רוב! 75.8% מרואי החשבון ענו לקנות רכב בתשובה לשאלה 'מה עדיף לעצמאי לקנות רכב או ליסינג?'. לא השתכנעתם? 24.2% מרואי החשבון חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.
מידע נוסף על הוצאה מוכרת תוכלו לקרוא במאמר הבא.
מה עדיף לעצמאי לקנות רכב או ליסינג? המומחים עונים:
יש להשוות בין הוצאות רכב ופחת ומימון לבין הוצאות הליסינג. יש גורמים נוספים כמו האם יש מספיק כסף לקניה או שנדרשת הלוואה, האם עושים הרבה קילומטראז' ברכב או קצת, האם יש נהג חדש בבית שהביטוח שלו מאוד יקר ובליסינג הוא כלול, האם כשתחזירו את רכב הליסינג תחויבו בתיקונים של כמה אלפי שקלים. לרוב עדיף לקנות רכב מיד שניה או מליסינג אחרי 3 שנים על הכביש. הוא כמעט חדש ויותר זול, אין הגבלת קילומטראז', אפשר למכור אחרי כמה שנות שימוש ועוד. ייתכן שבמקרים מסוימים יהיה עדיף ליסינג, יש לבדוק כל עסקה בפני עצמה.
זה מאוד תלוי ואינדיווידואלי: כמה כסף יש ובאיזה רמת חיים נמצאים, וגם האם יש מה לעשות עם הכסף במקום לרכוש.
אין הבדל משמעותי בחיובי מס הכנסה ומע"מ, בין עסקת ליסינג לבין רכישת רכב. בכל רכב פרטי רגיל המע"מ לא מוכר ברכישה ובליסינג חלק השכירות של העסקה. מס הכנסה מכיר בהוצאות בשיעור 45% על כל מרכיבי העסקה בין בליסינג ובין רכישה. השיקול המרכזי שצריך להיות הוא כלכלי . חשוב לבדוק מה מרכיב הריבית שישנה בעסקת רכישה או לחילופין בליסינג, ובנוסף שיקולי נוחות: בליסינג תפעולי אין צורך להתעסק במכירת הרכב, בשידרוג הרכב ועוד.
רכב פרטי נרשם בספרי העסק ומופחת במשך 7 שנים ממחיר רכישה. רכב פרטי בליסינג מימוני - אותו הדבר - מקבלים חשבונית בעת הרכישה ומופחת 7 שנים. רכב פרטי בליסינג תפעולי - חשבונית חודשית - רושמים הוצאה בכל חודש. ב3 האפשרויות ההוצאה שתוכר היא 45 אחוז, ואין החזרי מע"מ. אם מדובר ברכישת רכב מעל 3.5 טון, דהיינו רכב עבודה, כל ההוצאה תוכר במלואה ולא 45 אחוז כולל החזרי מע״מ.
מבחינת מיסוי יש רק הבדל תזמון במיסוי, במהלך השנים ההבדלים מתאזנים. עדיף לבצע את העסקה שיותר מתאימה מבחינת, דרישות, העדפות ויכולת תזרימית.
בגדול, אם אתה עצמאי שזקוק לרכב אמין לתקופה קצרה או לתקופות מתחלפות ורוצה לחסוך זמן באחזקה, ליסינג תפעולי עשוי להיות פתרון מתאים. לעומת זאת, אם אתה מחפש פתרון ארוך טווח וחיסכון בעלויות לאורך שנים, ייתכן שקניית רכב תהיה עדיפה.
מה שיותר כלכלי יותר עדיף. בליסינג העלות מצטברת גבוהה יותר. לצורך דוגמא קחו עלות ליסינג ל-3 שנים + 3 שנים: העלות תהיה גבוהה מלקנות רכב ולהחזיק אותו 6 שנים. מצד שני ליסינג זה נוחות. תחליטו אם שווה לשלם יותר על נוחות. ככלל אצבע, כשקונים רכב ומחזקים אותו זמן רב יותר הכדאיות יותר מובהקת לקניה.
אין תשובה חד משמעית, מבחינת מיסוי שניהם מוכרים אותו הדבר. מומלץ להתייעץ פרטנית כי יש יתרונות וחסרונות לכל דבר.
הבחירה בין קניית רכב לליסינג עבור עצמאי תלויה בצרכים שלך, באופי השימוש ברכב, ובשיקולי המס והפיננסים שלך. להלן ניתוח היתרונות והחסרונות של כל אפשרות: --- קניית רכב יתרונות: 1. עלות לטווח ארוך: אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב למשך כמה שנים, קנייה עשויה להיות משתלמת יותר מבחינה כלכלית. 2. שליטה מלאה: הרכב בבעלותך, אין מגבלות על קילומטראז' או מצב הרכב. 3. מכירה עתידית: תוכל למכור את הרכב ולקבל חלק מההשקעה חזרה. 4. רישום הוצאות מוכרות: ניתן להכיר בהוצאות דלק, ביטוח, תיקונים ופחת כעלות מוכרת לצורכי מס. 5. הימנעות מתשלומים חודשיים קבועים: לאחר הקנייה, אין התחייבות חודשית (פרט לעלויות שוטפות). חסרונות: 1. הוצאה ראשונית גבוהה: רכישת רכב דורשת השקעה ראשונית גבוהה. 2. שחיקה ופחת: הרכב מאבד מערכו במהירות (במיוחד בשנים הראשונות). 3. תחזוקה ואחריות: כל עלויות התחזוקה עליך לאחר תום האחריות. --- ליסינג (תפעולי או מימוני) יתרונות: 1. פיזור תשלומים: תשלומים חודשיים קבועים ללא הוצאה ראשונית כבדה. 2. הוצאות מוכרות: כל תשלומי הליסינג (או חלקם) מוכרים כהוצאה עסקית, בהתאם לחוקי המס. 3. תחזוקה כלולה (בליסינג תפעולי): בליסינג תפעולי, התחזוקה, הביטוח, והטיפולים נכללים בעסקה – חוסך זמן וכסף. 4. חידוש הרכב: קל לעדכן רכב כל כמה שנים, מה שמונע שחיקה של הערך ותחזוקה של רכב ישן. 5. נוחות אדמיניסטרטיבית: החברה המטפלת בליסינג אחראית לטיפולים ולביטוחים. חסרונות: 1. תשלומים חודשיים ללא נכס בבעלותך: בתום התקופה, אין לך רכב. 2. מגבלות שימוש: בליסינג תפעולי יש לעיתים הגבלה על קילומטראז', וקנסות על חריגה. 3. עלות לטווח ארוך: תשלום חודשי מתמשך עשוי להיות יקר יותר אם אתה מתכנן להחזיק ברכב למשך שנים רבות --- שיקולים מרכזיים: 1. תזרים מזומנים: אם יש לך תזרים מוגבל, ליסינג עשוי להיות פתרון נוח יותר. 2. שימוש ברכב: אם אתה נוסע הרבה או זקוק לרכב חדש לעיתים קרובות, ליסינג תפעולי עדיף. אם השימוש קל ומצומצם, קנייה עשויה להיות זולה יותר. 3. צרכים עסקיים ומס: תשלום חודשי על ליסינג מוכר יותר כהוצאה, בעוד בקנייה יש הכרה בפחת ובעלויות שוטפות. 4. סוג הרכב: רכב יוקרה או רכב לשימוש קצר טווח סיכום והמלצה: אם יש לך תזרים יציב וברצונך להחזיק רכב לאורך זמן: קנייה עשויה להיות משתלמת יותר. אם אתה מעדיף נוחות אדמיניסטרטיבית ותשלומים קבועים: ליסינג (בעיקר תפעולי) יתאים.
זו סוגיה שנשאלת הרבה, התשובה תלויה הרבה בסוף בעל העסק וגובה המס שולי שלו. ההמלצה שלי היא אם יש עוסק מסודר תזרימית ויודע להתנהל נכון ויש לו מס שולי מ- 31% אחוז מס ומעלה, אז העדיפות היא להשקיע את הכסף ולהשכיר רכב ליסינג. אם העוסק לא עומד באחד מהתנאים הללו עדיף לקנות רכב.
במידה שהתזרים מאפשר, עדיף מבחינה כלכלית לרכוש.
הבחירה הראשונית שלי היא ליסינג, זה תלוי בקילומטראז'.
ממה שתיארת, אני ממליץ לקנות רכב. הבחירה בין קניית רכב לליסינג תלויה במספר גורמים.
אם אתה רוצה לחסוך בתזרים מזומנים ולהחזיק רכב לתקופה ארוכה יותר משלוש-ארבע שנים, כדאי לקנות רכב. בעולם של ריביות גבוהות ועולות כדאי לבדוק אפשרות של מימון עצמי עם כמה שפחות הון זר.
אם אין בעיה תזרימית עדיף לרכוש רכב מאשר ליסינג. עלות רכב נמוכה בד"כ מהסכומים המצטברים בליסינג, מבחינת מיסוי אין הבדל בין בעלות לליסינג.
לצערי לא ניתן לענות על השאלה הזאת ללא נתונים כמו, כמה עולה הרכב לרכישה מול כמה התשלום החודשי לליסינג , ונתונים נוספים כמו למשל האם לוקחים הלוואה לרכישת הרכב (אם כן, כמה הריבית ), או לחילופין מה הסכום הראשוני לליסינג. מניסיוני מומלץ לרכוש רכב עד 3 שנים על הכביש .
הבחירה שלי היא לקנות רכב אבל כל מקרה לגופו, אין תשובה כללית, היא תלויה בעסק הספציפי, תזרים מזומנים, צרכים, מימון אפשרי וחלופי וכו'. מומלץ לפנות ולהתייעץ פרטנית. בהצלחה.
התשובה שלי מתייחסת להיבט המיסוי בלבד ולא מבחינת כדאיות כלכלית ו/או תזרימית. יש יתרון קל מבחינת הכרה בהוצאה כאשר הרכב נרכש בעסקת ליסינג אל מול רכישה עצמית. ראשית, הייתי בוחן מה כדאי כלכלית יותר ורק לאחר מכן בוחן זאת מיסויית.
יש להתייחס לכמה היבטים: 1. האם לעצמאי יש אפשרות כלכלית לרכוש רכב או שעליו לקחת הלוואה לשם כך? 2. אם מדובר ברכישה, לאיזה תקופה יוחזק הרכב? בדרך כלל מומלצת רכישה. מבחינה מיסויית גם בליסינג וגם ברכישה מוכרים 45%.
במידה ואתה עוסק שנוסע קילומטראז׳ גבוה ברכב נכון יהיה לבצע ליסינג, כיוון שהירידת ערך גבוהה יותר ברכב עם קילומטראז׳ גבוה. במידה ולא אז בכל מקרה אחר - עדיפה אפשרות הקנייה
תלוי בכמה אתה נוהג, ליסינג זו לא מתנה. בהנחה שאתה נוסע סביב ה-15,000 ק"מ בשנה כניראה כדאי לרכוש, במידה ואתה נוהג 40,000 ק"מ הייתי ממליצה לקבל הצעות מחברות ליסינג ואז לבצע השוואה מה כדאי. אפשר להתייעץ עם הרואה חשבון שיעשה בשבילך את החישוב.
ליסינג מימוני היא למעשה עסקה משולבת של רכישת רכב ומימון של חברת הליסינג. שיעורי הריבית המגולמים בעסקה בדרך כלל נסתרים ויותר יקרים משיעורי הריבית המוצעים על ידי הבנקים.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
לקנות רכב | 25.4 | 81.5 |
ליסינג | 5.8 | 18.5 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
לקנות רכב | 19 | 79.2 |
ליסינג | 5 | 20.8 |
המידע המוצג כאן על "מה עדיף לעצמאי לקנות רכב או ליסינג?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.