6 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איזה חלבון טבעוני מומלץ? בחור בן 35, מתאמן 4 פעמים בשבוע ומעוניין להגביר את צריכת החלבון. מחפש חלבון טבעוני טבעי, כלומר לא מאבקות. מה כדאי לאכול אחרי אימון?
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 6 הדיאטניות משקל זהה.
אז נראה שיש לנו כאן רוב, אך לא מעט מהדיאטניות חושבות אחרת. כ57.3% בחרו בקטניות (כמו חומוס ועדשים), אחוז יפה בהחלט, אך לא פחות מ 42.7% בחרו במוצרי סויה (כמו טופו). אולי התשובות המורחבות של הדיאטניות כאן למטה יעזרו לכם להכריע בנוגע ל'איזה חלבון טבעוני מומלץ?'.
איזה חלבון טבעוני מומלץ? המומחיות עונות:
הקטניות הן מקור מצוין לחלבון, הן מזון טבעי ולא מעובד ולכן בעדיפות ראשונה. גם סויה וטופו הם מקור מצוין
כדאי לאכול קטניות כמו עדשים, כי יש בהן כמות חלבון גבוהה. בכוס עדשים כ(180 גרם) יש כ18 גרם חלבון! כמו 180 גרם של גבינה מבחינת חלבון, וגם סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים שמועילים לבריאות ולספורטאים כמו ברזל אבץ ועוד.
חלבון טבעוני מומלץ זה טופו וכל מוצרי הסויה שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות. בנוסף, זה חלבון יחסית קל ומהיר לעיכול. לכן, מבין כל החלבונים הטבעוניים, מומלץ לצרוך טופו אחרי אימון. כדאי לדעת שיש גם אבקות חלבון טבעוניות טבעיות, ובהחלט ניתן לשקול לצרוך מהן לאחר אימון כדי לשפר את בניית מסת השריר.
היי, מקורות החלבון של טבעוניים כוללים קטניות שהן גרגרי חומוס, פולי סויה, עדשים בכל הצבעים, שעועית חומה, שעועית לבנה, שעועית מאש ואפונה. בנוסף, חלבון טבעוני מצוי גם במוצרים העשויים מקטניות כמו טופו העשוי מפולי סויה, וכן קמחי קטניות כמו קמח עדשים וקמח חומוס.
קטניות הן מזון על! הן מכילות חלבון מן הצומח, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים ודלות בשומן ובקלוריות. קטניות הן: שעועית, אפונה, עדשים, פול, חומוס וסויה. הן מקור נפלא ומומלץ מאד לטבעונים כחלבון מן הצומח וגם לאנשים שאוכלים בשר, מומלץ לפחות פעם בשבוע לצרוך חלבון מן הצומח במקום מן החי. גם טופו שמופק מסויה בהחלט מומלץ.
סויה למעשה משתייכת לקב' הקטניות. קב' הקטניות בכלל וסויה בפרט היא בעלת תכולת חלבון גבוהה מאוד ולכן יכולה להוות תחליף טוב לחלבונים מן החי. חשוב לשלב יחד איתה בתפריט גם דגנים מלאים שניהם יחד יספקו לגוף חלבון מלא שיכלול את כל חומצות האמינו החיוניות שיאפשר לגוף לעשות בהן שימוש לצורך שיקום ובניית שריר.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
קטניות (כמו חומוס ועדשים) | 4.7 | 69.7 |
מוצרי סויה (כמו טופו) | 2.1 | 30.3 |
קינואה | 0 | 0 |
אגוזים ושקדים | 0 | 0 |
טחינה | 0 | 0 |
זרעי צ'יה | 0 | 0 |
חלבון אחר | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
קטניות (כמו חומוס ועדשים) | 3 | 50.0 |
מוצרי סויה (כמו טופו) | 3 | 50.0 |
קינואה | 0 | 0 |
אגוזים ושקדים | 0 | 0 |
טחינה | 0 | 0 |
זרעי צ'יה | 0 | 0 |
חלבון אחר | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איזה חלבון טבעוני מומלץ?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.