חורף הוא ללא ספק העונה הפחות אהובה: השמיים אפורים, בכל מקום רטוב ובוצי והכי נורא - קר. כשקר בחוץ הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לחמם את הבית, כך שיהיה לכם כיף לחזור אליו אחרי הסערה שבחוץ, ותוכלו להפשיר את עצמכם. אבל במה הכי כדאי לחמם את הבית? פנינו לחשמלאים, מתקיני הקמין ואנשי המיזוג המומלצים במידרג, והכנו לכם מדריך מפורט לחימום הבית. שיהיה לכם חורף חם
לחימום הבית בחורף לא חסרות אופציות, החל ממזגן ועד חימום תת רצפתי. אבל כשאתם באים לבחור את הדרך שבה תתחממו בחורף, יש כמה פרמטרים שחשוב שתקחו בחשבון:
ראשית, לא כל חימום מתאים לכל בית, או לכל חדר - יש כאלו המתאימים רק לחדרים קטנים ויש כאלו המחממים בצורה נקודתית בלבד - ולכן תצטרכו לשבת ממש קרוב כדי להתחמם. קמין למשל, מתאים לבתים פרטיים כי הוא דורש ארובה.
בנוסף, עליכם להתחשב בענייני בטיחות -אם יש לכם ילדים קטנים שרצים בבית, כדאי לבדוק אילו מוצרים הם בטיחותיים מספיק ואילו מסוכנים לילדים?
סוג החום הוא קריטריון נוסף שתרצו לדעת - האם החום של המוצר נעים וטבעי או מייבש ומחניק?
חסכון בחשמל - מעבר לכך, כדאי לבדוק האם יש במכשיר בורר עוצמת חום, בורר טמפרטורה תרמוסטט או טיימר. אלו גם מאפשרים שימוש נוח יותר במכשיר החימום אבל גם חוסכים בחשמל. ואם כבר חיסכון בחשמל – באיזה מכשיר הכי משתלם להשתמש ואיזה יביא לכם חשבון חשמל גבוה?
ריכזנו לפניכם את אמצעי החימום העיקריים לחימום הבית בחורף, עם כל מה שצריך לדעת. בנוסף, בתחילת 2019 ערכנו את "מידרג חימום הבית" בו שאלנו את בעלי מקצוע, איך לדעתם הכי כדאי לחמם את הבית. בקיצור, המאמר הזה מלא כל טוב.
מזגן הוא אמצעי החימום הנפוץ ביותר, ולא סתם - הוא גם יעיל, גם נוח וגם משתלם.
היתרון הגדול בחימום הבית במזגן הוא היכולת לחמם גם חדרים גדולים וגם קטנים במהירות ובעלות נמוכה. למעשה, המזגן הוא אמצעי החימום החסכוני ביותר. בנוסף, המזגן ישמש אתכם גם בקיץ ואין צורך למצוא לו מקום אחסון, כי טכנאי המזגנים ממילא יתלה אותו על הקיר.
החום שמוציא המזגן הוא חום מייבש. בנוסף, עלויות ההתקנה של מזגן הן גבוהות.
כמה עולה לחמם את הבית במזגן? חימום במזגן של 1 כוח סוס יעלה לכם 70 אגורות לשעה, מזגן של 2.5 כוח סוס יעלה 1.55 ₪ לשעה ומזגן של 3.5 כוח סוס יעלה לכם 2.17 ₪ לשעה. המחירים הם ממוצעים ויכולים להשתנות.
מילה מטכנאי מזגנים: "אני בעד חימום באמצעות מזגן. גם עלויות חשמל זולות, גם חימום מיידי, וגם מחמם חללים גדולים, וגם יש לו תרמוסטט וטיימר. היום כמעט בכל בית יש מזגן, זה הכי מומלץ."
מידרג חימום הבית: המזגן זכה במקום הראשון במידרג חימום הבית! 71.4% מטכנאי מוצרי החשמל והחשמלאים סוברים כי המזגן הוא האמצעי היעיל, החסכוני והבטיחותי ביותר לחימום הבית. כמו כן 74.6% מבעלי המקצוע העידו על עצמם שאת הבית שלהם הם מחממים עם מזגן. עם גב של יותר משבעים אחוז מבעלי המקצוע, אתם יכולים להיות בטוחים.
הרדיאטור הוא אמצעי חימום פשוט ונוח. בתוכו עובר שמן והוא מפזר חום באמצעות צלעות חימום. ככל שיש ברדיאטור יותר צלעות, כך הוא יחמם יותר. הוא מתאים לחימום חדרים קטנים ובינוניים.
יתרון משמעותי בחימום הבית ברדיאטור הוא הבטיחות. אין בו סכנת בערה או התלקחות, ולכן אתם יכולים לשים אותו בחדר של הקטנטנים ללא חשש. בנוסף, החום שמפיץ הרדיאטור הוא חום נעים ולא מייבש, וישנם רדיאטורים שמגיעים עם מתקני מים שמאפשרים להפוך את החדר ללח יותר. מעבר לכך, לרדיאטור יש אופציה לשינוי דרגות חום, ותרמוסטט - כך שברגע שהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה הוא מפסיק לחמם ורק שומר על החום - דבר שיחסוך לכם בחשמל. ואם כבר מדברים על שמירה על החום, גם לאחר שתכבו אותו, הרדיאטור ישאר חם לעוד 15-20 דקות.
החיסרון העיקרי בחימום הבית ברדיאטור הוא שהוא יעלה לכם לא מעט כסף - רדיאטור הוא בין אמצעי החימום היקרים ביותר, כי הוא צורך לא מעט חשמל.
מהירות החימום שלו - אם חזרתם הביתה מהכפור שבחוץ ואתם רוצים להתחמם מהר, אל תבנו על הרדיאטור כי לוקח לו לא מעט זמן.
חיסרון נוסף הוא שהרדיאטור דורש מקום אחסון לשאר השנה.
כמה עולה לחמם את הבית ברדיאטור? רדיאטור צורך בין 2000-2500 וואט, ולכן חימום ברדיאטור יעלה לכם בין 1.24-1.55 ₪ בממוצע לשעה.
מילה מהחשמלאי: "מומלץ לחמם ברדיאטור רק כשיש שקע כוח, שהזרם שעובר דרכו גבוה יותר. הרדיאטור הוא גוף חימום שצורך לא מעט חשמל ולכן הוא צריך שקע מיוחד כמו זה של מכונת הכביסה או התנור, אחרת חוטי החשמל יכולים להישרף."
מידרג חימום הבית: הרדיאטור קיבל מקום שני מבעלי המקצוע בקטגוריה חשובה - 37.5% מבעלי המקצוע בחרו בו בתור מוצר החשמל שמחזיק הכי הרבה שנים. היחיד שניצח אותו הוא המזגן, עם 51.1% מהקולות. לעומת זאת הוא קיבל מקום שני מבעלי המקצוע כמוצר החשמל שצורך הכי הרבה חשמל, כשעליו מתעלה רק תנור הספירלה הידוע לשמצה.
הוא קטן, הוא נייד, הוא מחמם במהירות – האם כדאי לחמם את הבית במפזר חום?
חימום הבית במפזר חום מאפשר חימום מהיר ומיידי. בנוסף, מפזר החום הוא קטן ונוח לאחסון, ויש לו בורר דרגות חום ועוצמה.
חימום הבית במפזר חום יעלה לכם לא מעט כסף, ובנוסף, הוא מחמם באופן ממוקד ולא חלל גדול. אם לא בא לכם לשבת צמוד למפזר החום כדי להתחמם - וותרו עליו. חיסרון נוסף הוא סוג החום - כמו המזגן, גם מפזר החום מייבש. מעבר לכך, מפזר חום נוטה להרעיש, והוא גם לא הכי בטיחותי - אם תחסמו את פתחי האוורור שלו אתם עלולים לגרום להתלקחות.
כמה עולה לחמם את הבית במפזר חום? חימום במפזר חום של 2000 וואט יעלה לכם 1.24 ₪ בממוצע לשעה.
מילה מהחשמלאי: "מפזר חום הוא יונק אבק. האבק מגיע לגוף החימום או למאוורר, ואז הוא נסתם ומתקלקל, וזה גם עלול לגרום להתקלחות."
מידרג חימום הבית: מפזר החום "הצטיין" בציוניו הגרועים במידרג חימום הבית. הוא דורג כלא בטיחותי, לא מחמם במיוחד ולא מחזיק לאורך זמן. יחד עם זאת הוא במקום השני במוצרי החשמל החסכוניים בחשמל, אז זה גם משהו.
תנור הספירלה מחמם באמצעות סלילים, שהם גופי החימום. ניתן לשלוט על מספר גופי החימום שיפעלו וכך לקבוע את רמת החום.
מבחינה בטיחותית לא היינו ממליצים על תנור ספירלה, בעיקר אם יש לכם ילדים קטנים בבית. תנור הספירלה כבר גרם ללא מעט אסונות ברחבי הארץ ולכן כדאי להשתמש בכל אמצעי חימום אחר.
היתרון הבולט של חימום הבית בתנור ספירלה הוא המהירות שבה הוא מחמם, וגם החום שלו - שהוא חום חזק, נעים ולא מייבש.
לא בטיחותי, עלול להתלקח במהירות במקרה שבו שמיכה או כל בד אחר נופלים עליו, ומסוכן להשאיר אותו דולק ליד ילדים, שיכולים בטעות ליפול עליו ולהיכוות. סלילי החימום נושאים זרם ויכולים לגרום להתחשמלות. מעבר לכך,
לא חסכוני בחשמל, החימום שלו ממוקד והוא מתאים לחדרים קטנים.
כמה עולה לחמם את הבית בתנור ספירלה? חימום הבית בתנור של 2100 וואט יעלה לכם 1.3 ₪ בממוצע לשעה.
מילה מהחשמלאי: "אני לא הייתי ישן בשקט עם תנור ספירלה בחדר של הילדים שלי. תנור ספירלה זה ממש אש, ברגע שיש לזה מגע של בד או משהו אחר זה יכול להישרף."
מידרג חימום הבית: הו הו תנור הספירלה. 47% מבעלי המקצוע הצביעו עליו בהאשמה כצורך החשמל הזולנני ביותר, הוא דורג על ידיהם כחימום הכי פחות בטיחותי, וגם בדירוג אורך החיים הוא הגיע למקום אחד לפני האחרון. בקיצור, אם אתם יכולים להסתדר בלי תנור ספירלה בחיים, עדיף.
מקרן חום הוא גוף חימום המגיע בצורת מאורר, בשלוש צורות: עומד, תלוי או שולחני.
חימום הבית במקרן חום יקנה לכם חום נעים שלא מייבש, ויחמם את הבית במהירות. יתרון נוסף הוא שיש לו מנגנון בטיחות, וכך ברגע שהוא נופל הוא מפסיק את פעולתו. בנוסף, יש לו בורר דרגות חום.
מקרן החום מחמם באופן נקודתי, ובנוסף, החום שלו חזק מאוד, ולכן לא בטיחותי לילדים, אבל גם לא תמיד נעים (אלא אם כן אתם אוהבים תחושה של שמש זורחת מעל הראש שלכם).
כמה עולה לחמם את הבית במקרן חום? מקרן חום צורך בין 1000-1200 וואט, ולכן חימום הבית במקרן חום יעלה לכם בין 0.62-0.75 אגורות בממוצע לשעה.
מילה מהחשמלאי: "אני לא הייתי ממליץ - גם מבחינת האיכות וגם מבחינה בטיחותית. מבחינת האיכות יש לו חום חזק מדי, ומבחינת הבטיחות - הוא לא מסוכן כמו הספירלה אבל לא בטיחותי כמו הרדיאטור."
קמינים הפכו להיות אחד האמצעים הפופולאריים לחימום הבית, בעיקר בגלל האווירה הרומנטית שמקנה הקמין והמראה האסתטי שלו.
חשוב לדעת: קמין עץ נחשב לאמצעי לחימום הבית שפולט גזים רעילים לסביבה ומסוכנים לבריאות האדם.
היתרון החשוב יותר של חימום הבית בקמין עץ הוא העובדה שקמין עץ לא תלוי בחשמל, ולכן אף הפסקת חשמל לא תשפיע על חימום הבית שלכם. בנוסף, החום של קמין העץ הוא גם חזק וגם טבעי, ולכן נעים ולא מייבש. יתרון חשוב נוסף הוא עלות החימום - העץ הוא חומר בעירה זול בהשוואה לחומרי הבעירה של הקמינים האחרים (כמו גז ונפט).
קמין עץ דורש התעסקות, ואם לא מתאים לכם להחליף עצים, לנקות את הקמין ולפנות את האפר - קמין עץ זה לא בשבילכם. בנוסף, קמין עץ מסוכן בסביבה שבה יש ילדים קטנים, ומעבר לכך, הוא מצריך שטח רב לאחסון העצים. בנוסף כדי שהתנור שלכם יהיה יעיל, ועל מנת לשמור על בטיחות, חשוב להקפיד לנקות את הארובות.
כמה עולה לחמם את הבית בקמין עץ? משפחה ממוצעת משתמשת ב-2 קוב עץ לחודש, והעלות היא בין 600 – 1,600 ₪ בחודש.
מילה ממתקין קמין: "בקמינים של היום הבעירה היא בעירה ירוקה- אין הרבה עשן שפוגע באוזון, הטכנולוגיה חדשה וטובה יותר לסביבה, ומבחינת עלויות - העץ הוא הדבר הכי זול שיש ונותן חום בעוצמה מאוד חזקה, הכי חשוב שזה לא תלוי בחשמל. זה גם מתאים לשטחים גדולים כי החום עולה למעלה, לקומות העליונות, ומחמם את רוב הבית."
היתרון של חימום הבית בקמין גז הוא בעירה נקייה, בלי התעסקות בעץ. הוא ניתן להדלקה עם שלט ויש לו טיימר ותרמוסטט- כך, ברגע שהבית מגיע לטמפרטורה הרצויה, הקמין מפסיק את זרימת הגז - ואתם חוסכים כסף
החיסרון הגדול של חימום בקמין גז הוא עלויות החימום הגבוהות.
כמה עולה לחמם את הבית בקמין גז? בממוצע, בלון גז של 48 קילו מספיק לחימום טוב של דירה ממוצעת בגודל 150 מ"ר. בחודש של חימום רציף בקמין גז משתמשים בממוצע בשני בלוני גז, והמחיר של כל אחד מהם הוא כ- 500 - 800 ₪.
מילה ממתקין קמין: "חוץ מהעובדה שהקמין נועד לחמם, הוא גם מגיע במגוון עיצובים יפים - הוא בעצם פריט עיצובי דקורטיבי".
קמין הנפט הוא אמצעי חימום אמין, הוא לא תלוי במזג האוויר, ויעשה את העבודה נאמנה לאורך כל החורף.
נפט עולה כסף, והרבה. עלויות החימום בקמין נפט הן החיסרון המשמעותי של קמין נפט. מעבר לכך, קמין הנפט דורש התעסקות - תצטרכו להזמין אחת לכמה זמן בעל מקצוע שינקה את הקרבורטור מנפט ואת תא הבעירה.
כמה עולה לחמם את הבית בקמין נפט? מחיר ליטר נפט או סולר לשימוש ביתי משתנה כל הזמן, ועומד כיום על בין 6-8 ₪ לליטר. משפחה צורכת בממוצע כ - 200 עד 300 ליטרים של נפט לחימום חודשי, ולכן העלות הממוצעת היא בין 1,200 ל – 2,100 ₪ בחודש.
מילה ממתקין קמין: "הקמין מתאים בעיקר לבתים פרטיים. מה שטוב בו זה שיש לו מערכת אוורור והוא פולט את העשן דרך הארובה אל מחוץ לבית. עוד דבר טוב זה שלוקח לו זמן להתקרר, אז אחרי שמכבים אותו הוא עוד מחמם את הבית."
חשוב לציין שהתקנת חימום תת רצפתי היא עניין של תכנון מראש, ומתקין מערכות החימום יוכלו להתקין את המערכת בעת בניית הבית או בעת שיפוץ מסיבי שכולל הרמה של כל הריצוף. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על חימום תת רצפתי.
אם אתם רוצים לדעת בעצמכם כמה יעלה לכם השימוש במכשיר חשמלי לשעה, תוכלו לחשב זאת על פי נוסחה פשוטה:
צריכת החשמל בוואט X מחיר קילוואט לשעה = המחיר שתשלמו לשעה
צריכת החשמל רשומה לרוב על המוצר החשמלי, בקילוואט. כדי לדעת את צריכת החשמל בוואט, פשוט חלקו באלף (אלף וואט=קילוואט אחד).
מחיר החשמל המעודכן של קילוואט לשעה עומד היום, נכון לאפריל 2024, על כ-62 אגורות, כולל מע"מ. ניתן גם להתעדכן באתר של חברת החשמל.
ולכן, אם למשל יש לכם רדיאטור של 2300 וואט, החישוב יהיה:
1.426 = 0.62 * 2.3
כלומר, המחיר שתשלמו עבור השימוש ברדיאטור הוא 1.426 ₪ בממוצע לשעה.
נכון שבחורף אתם רוצים לחזור מהכפור שבחוץ אל בית חם ונעים, ולא לשבת רועדים בסלון, אבל יחד עם זאת, אתם גם לא רוצים שהדאגה העיקרית שלכם בחורף תהיה חשבון הבנק שלכם. בדיוק בגלל זה ריכזנו לכם כמה המלצות מבעלי מקצוע לחיסכון בחימום הבית בחורף:
אטמו את החלונות - כשאתם מחממים את הבית דאגו לסגור את כל החלונות על מנת לשמור על החום של הבית. מעבר לכך, בעלי מקצוע ממליצים לוודא שהחלונות אטומים להחליף את גומיות האטימה במקרה הצורך, ולסגור את החריצים.
השתמשו במזגן - מזגן הוא האמצעי הזול ביותר לחימום הבית, ולכן לא מעט בעלי מקצוע ממליצים פשוט לחמם את הבית עם מזגן, (אלא אם כן אתם לא אוהבים רוח ויובש).
השאירו את המזגן על טמפרטורה קבועה - טכנאי מזגנים ממליצים להשאיר את המזגן על 20-24 מעלות בעת חימום הבית.
שימו טיימר למכשיר החימום - ובנוסף התאימו את התרמוסטט לטמפרטורה הרצויה. כך, לאחר שהחדר יגיע לטמפרטורה שרציתם, המכשיר רק ישמור על החום, ויחסוך בצריכת החשמל.
גם אם לא החלטתם עדיין באיזה מכשיר לחמם את הבית, כדאי שתבדקו את השקעים שלכם על ידי חשמלאי אמין, שתתקינו מזגן עם איש מיזוג מיומן ואת הקמין באמצעות מתקין קמינים מומלץ. כאן במידרג, הכנו לכם רשימה של חשמלאים, טכנאי מזגנים, מתקיני קמינים ומתקיני מערכות חימום לבית אמינים ומומלצים, שדורגו על ידי לקוחות אמיתיים כמוכם. לאחר כל עבודה שמבצעים בעלי המקצוע, מתקשרת נציגה ממידרג, מקבלת חוות דעת וציונים אודות השירות, ומעדכנת אותם באתר.
לא חסרות דרכים לחימום הבית - החל ממזגן ועד תנור ספירלה. מבחינת חיסכון בעלויות חשמל, בטיחות, מקום אחסון וחימום חללים גדולים, הדרך הכי מומלצת לחימום הבית היא באמצעות מזגן. אם אתם לא אוהבים את החום המייבש של המזגן, רדיאטור הוא פתרון בטיחותי, ובעל חום נעים – אבל צריכת החשמל שלו יקרה.
חדר של תינוקות מומלץ לחמם באמצעות רדיאטור – הוא מחמם חדרים קטנים בצורה טובה, יש לו חום נעים ולא מייבש (חלק מהרדיאטורים מגיעים עם מתקן מים שמוסיף לחות בחדר) והוא מאוד בטיחותי.
תנור ספירלה הוא מוצר חשמלי לא בטיחותי. קיימת בו גם סכנת כוויה וגם סכנת התלקחות – חשוב להרחיק ממנו בדים, שמיכות וכו'. לכן לא מומלץ להשתמש בו בבית עם ילדים קטנים.
תנור ספירלה ומפזר חום מחממים שניהם באופן נקודתי ולא חללים גדולים, אולם מפזר החום מעט יותר זול בצריכת החשמל, ובנוסף בטיחותי יותר מתנור ספירלה. עם זאת, החום שלו מייבש, בניגוד לחום החזק והנעים של תנור הספירלה.
לתנור ספירלה אמנם יש חום חזק ונעים, אך הוא מסוכן ולא בטיחותי. קיימת בו גם סכנת כוויה וגם סכנת התלקחות, ולכן לבית שבו יש ילדים קטנים מומלץ להשתמש ברדיאטור. עם זאת, חימום ברדיאטור יעלה לכם יותר מחימום בתנור ספירלה.
מומלץ לחמם חדר ילדים באמצעות רדיאטור – הוא מחמם חדרים קטנים בצורה טובה, יש לו חום נעים ולא מייבש (חלק מהרדיאטורים מגיעים עם מתקן מים שמוסיף לחות בחדר) והוא מאוד בטיחותי.
בעלי המקצוע ממליצים על כמה דרכים לחימום הבית בצורה חסכונית:
• אטמו את החלונות – כשאתם מחממים את הבית דאגו לסגור את כל החלונות על מנת לשמור על החום של הבית. מעבר לכך, בעלי מקצוע ממליצים לוודא שהחלונות אטומים להחליף את גומיות האטימה במקרה הצורך, ולסגור את החריצים.
• השתמשו במזגן – מזגן הוא האמצעי הזול ביותר לחימום הבית, ולכן לא מעט בעלי מקצוע ממליצים פשוט לחמם את הבית עם מזגן, (אלא אם כן אתם לא אוהבים רוח ויובש).
• השאירו את המזגן על טמפרטורה קבועה- טכנאי מזגנים ממליצים להשאיר את המזגן על 20-24 מעלות בעת חימום הבית.
• שימו טיימר למכשיר החימום – ובנוסף התאימו את התרמוסטט לטמפרטורה הרצויה. כך, לאחר שהחדר יגיע לטמפרטורה שרציתם, המכשיר רק ישמור על החום, ויחסוך בצריכת החשמל.
לכל מוצר חימום צורך חשמל בכמות שונה, ואם אתם מחממים את הבית בקמין או חימום תת רצפתי על מים, זה כבר מחושב לפי עצים, גז, נפט או המים.
המוצר החשמלי הזול ביותר לחימום הינו מזגן, ואילו היקר ביותר הוא הרדיאטור.
חימום במזגן של 1 כוח סוס יעלה לכם 75 אגורות לשעה, מזגן של 2.5 כוח סוס יעלה 1.55 ₪ לשעה ומזגן של 3.5 כוח סוס יעלה לכם 2.17 ₪ לשעה.
רדיאטור צורך בין 2000-2500 וואט, לכן חימום ברדיאטור יעלה לכם בין 1.24-1.60 ₪ לשעה.
בממוצע, בלון גז של 48 קילו מספיק לחימום טוב של דירה ממוצעת בגודל 150 מ"ר. בחודש של חימום רציף בקמין גז משתמשים בממוצע בשני בלוני גז, והמחיר כל אחד מהם הוא כ- 500 - 800 ₪.
הכנו לכם מדריך מפורט להתקנת חימום תת רצפתי. הקליקו על הקישור כדי לקרוא מה עלות ההתקנה ועוד דברים שכדאי לדעת.
כאן תוכלו לקרוא מדריך מפורט על התקנת קמינים.
אם אתם רוצים לדעת בעצמכם כמה יעלה לכם השימוש במכשיר חשמלי לשעה, תוכלו לחשב זאת על פי נוסחה פשוטה:
צריכת החשמל בוואט X מחיר קילוואט לשעה = המחיר שתשלמו לשעה
צריכת החשמל רשומה לרוב על המוצר החשמלי, בקילוואט. כדי לדעת את צריכת החשמל בוואט, פשוט חלקו באלף (אלף וואט=קילוואט אחד).
מחיר החשמל המעודכן של קילוואט לשעה עומד היום על 0.62 אגורות – ניתן גם להתעדכן באתר של חברת החשמל.
ולכן, אם למשל יש לכם רדיאטור של 2300 וואט, החישוב יהיה:
1.426 = 0.62 * 2.3
כלומר, המחיר שתשלמו עבור השימוש ברדיאטור הוא 1.426 ₪ לשעה.
כדי לדעת בעצמכם כמה יעלה לכם השימוש במכשיר חשמלי לשעה, תוכלו לחשב זאת על פי נוסחה פשוטה:
צריכת החשמל בוואט X מחיר קילוואט לשעה = המחיר שתשלמו לשעה
מחיר החשמל המעודכן של קילוואט לשעה עומד, נכון אפריל 2024, על 0.62 אגורות
1 כוח סוס= 745 וואט
ולכן, אם למשל יש לכם מזגן של 2 כוח סוס, המשמעות היא שהוא צורך 1490 וואט.
כדי לבצע את החישוב יש לחלק באלף (אלף וואט=קילוואט אחד).
לכן, החישוב יהיה:
0.9238 = 0.62* 1.49
כלומר, המחיר שתשלמו עבור השימוש במזגן הוא קצת יותר מ- 90 אגורות לשעה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.