משאבת חום לחימום תת רצפתי - היא קצת כמו לב המערכת. המשאבה מזרימה את המים החמים לצינורות שמתחת לרצפה, וככה מפעילה את החימום. מאיפה המשאבה שואבת את האנרגיה שלה? איזה סוג משאבה מתאים לחימום תת רצפתי? אין צורך לשאוב את המידע מתחת לבלטות, הכל כבר בפנים
משאבת חום לחימום תת רצפתי היא סוג של גוף חימום, שפועל על ידי אנרגיה חשמלית. המשאבה היא חלק קריטי בחימום תת רצפתי שמבוסס על מים, כי בלי המשאבה - המים לא יתחממו, וכך גם שאר מערכת החימום התת רצפתי לא תעבוד.
משאבת חום לא רק תדאג למים בחימום התת רצפתי, יש לה עוד בונוסים חשובים - המשאבה יכולה גם לחמם את המים למקלחת והמים לרדיאטורים. כן כן, שלוש במחיר אחד. ובעיקר, לא עוד צעקות מהמקלחת של "מי גמר את המים החמים?!".
מצד שני, גם לבונוסים האלה יש מחיר - משאבת חום היא לא עסק זול. אל דאגה, על המחירים נדבר בהמשך. החימום אומנם ברצפה, המחירים קצת פחות.
משאבת חום פועלת בעזרת מדחס ששואב את החום מהסביבה, ומחממת איתו את המים שמוזרמים לחימום התת רצפתי. למעשה, משאבת החום פועלת במעגל סגור, ככה שלתוך המשאבה זורמים מים קרים ממערכת המים. המשאבה מחממת אותם, ואז מעבירה אותם לצינורות שנמצאים מתחת לרצפה, כן, אלה שיחממו לכם את הרגליים.
אל תגידו שלא הזהרנו - משאבת חום מרעישה והרעש דומה לזה של מזגן גדול. לכן, כדאי להניח את המשאבה במקום מרוחק, כמו בגינה או על הגג.
גודל משאבת החום לחימום תת רצפתי - צריך להיות מותאם לבית שלכם. כדי לבחור בגודל הנכון ובכמות הקילו וואט של המשאבה המיועדת, הנה כמה דברים שתצטרכו לקחת בחשבון:
גודל ומבנה הבית - ככל שהבית גדול יותר, תצטרכו להתקין משאבת חום גדולה יותר, שתוכל להפיק חום בצורה טובה לכל השטח. גם מספר החלונות והגודל שלהם זה דבר שצריך לחשוב עליו. בכל זאת, שהחום לא יברח.
משאבות חום לבית נעות בטווח שבין 9-32 קילו וואט. לבית בגודל 100 מ"ר - מומלץ להתקין משאבת חום עם צריכת אנרגיה של 9 קילו וואט. לעומת זאת, לבית בגודל 200 מ"ר - מומלץ להתקין משאבת חום של 16 קילו וואט.
שימושים במשאבת החום - אם אתם מתכוונים לנצל את משאבת החום גם לחימום של רדיאטורים, ולא רק לטובת חימום תת רצפתי, כדאי לשקול להתקין משאבת חום בעוצמה גבוהה.
אזור המגורים - אם אתם גרים באזורים קרים יותר בארץ, כמו בחרמון או בהרי ירושלים, מומלץ להתקין משאבת חום עם צריכת אנרגיה יחסית גבוהה, לפחות 16 קילו וואט.
אחרי הכנת תשתית של צנרת מתאימה לחימום תת רצפתי, ואחרי בדיקת לחץ מים - הגיע הזמן לחבר את משאבת החום. הנה השלבים:
הובלה: זה הזמן לחשוב ואולי גם להתייעץ עם המתקין לגבי המיקום של המשאבה. המקום שבו תרצו למקם את משאבת החום וגם הגודל שלה, ישפיעו על ההובלה. למשל, אם תרצו להניח את המשאבה על הגג, תצטרכו להוביל אותה עם מנוף הרמה.
חיבורים: למשאבת החום יש שתי כניסות נפרדות - אחת למים ואחת לחשמל (אוי ואבוי לנו אם הם יתערבבו). כדי שמשאבת החום תתחיל לעבוד, מחברים אותה למערכת המים ולמערכת החשמל.
מחיר משאבת חום נע בין 22,000-35,000 ₪ ולא כולל התקנה. מחיר המשאבה תלוי בגודל שלה ובתפוקה שלה, ככל שהגודל והתפוקה עולים - כך גם המחיר.
שימו לב: הובלה של המשאבת חום על ידי מנוף הרמה תהיה בתוספת שנעה בין 1,000-1,500 ₪.
מחיר משאבת חום 9 קילו וואט נע בין 22,000-26,000 ₪.
מחיר משאבת חום 16 קילו וואט נע בין 26,000-35,000 ₪.
מחיר התקנת משאבת חום נע בין 5,000-7,000 ₪.
כדי שתוכלו ללכת יחפים בכיף על הרצפה והחימום התת רצפתי יעבוד בצורה טובה, הכנו לכם רשימה של מתקיני מערכות חימום להתקנת משאבת חום לחימום תת רצפתי. משאבת חום צריכה להיות מותאמת לבית שלכם, וגם על זה תוכלו להתייעץ עם מתקיני מערכות חימום מומלצים.
משאבת חום מחממת את המים שעוברים בצינורות של החימום התת רצפתי.
בשביל להגיע להחלטה המדויקת תצטרכו לקחת בחשבון את צורת הבניה של הבית, את מקום המגורים שלכם והאם תשתמשו במשאבת החום לא רק לחימום התת רצפתי.
באמצעות חיבור של המשאבה למים ולחשמל.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.