בלחץ שיש לכם נזילה פעילה בבית? בדיקת לחץ מים תתן לכם תשובה ברורה! כאן תמצאו את כל המידע על בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה, מתי צריך לבצע אותה, מה היא בעצם בודקת (ספוילר: לא את מיקום הנזילה) וגם כמה עולה בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה. בלי לחץ, התשובות כאן
בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה היא בדיקה ראשונית שמבצעים כדי לבדוק אם בכלל קיימת נזילה פעילה בבית.
בדיקת לחץ מים לא תוכל לזהות איפה נמצאת הנזילה, והיא נחשבת לבדיקה ראשונית בלבד. לרוב זו הבדיקה הראשונה שתתבצע לאיתור נזילה, גם אם אתם מאוד בטוחים שיש נזילה פעילה ואפילו אם יש לכם ניחוש מאיפה היא מגיעה.
כמו שהבנתם, בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה מבצעים כשיש חשד לנזילה פעילה ברחבי הבית, אז הנה כמה סימנים שיכולים להעיד שאתם זקוקים לבדיקת לחץ מים:
חשבון מים מופרז - רמז ראשון לנזילה פעילה זה חשבון מים מוגדל - זה אומר שיש שימוש יתר במים במקור לא ידוע - והמקור בהחלט יכול להיות נזילה.
רטיבות בדירה - דבר נוסף הוא רטיבות בדירה, זה יכול להיות ברצפה, בקירות או בתקרה - ולפעמים אפילו להגיע למצב של עובש וירקת על הקיר.
שעון מים מסתובב בלי סיבה - אם אתם מזהים ששעון המים ממשיך להסתובב למרות שסגרתם את כל הברזים בבית, זה כנראה אומר שיש נזילה פעילה שבדיקת לחץ מים לאיתור נזילה תוכל לאשש.
שינוי צבע מרצפות - לפעמים אם הנזילה היא מתחת לרצפה המרצפות עצמן ישנו צבע ותהיה מן אבקה לבנה שיוצאת מהרובה.
בין אם החלום שלכם הוא להיות מאתרי נזילות או שאתם סתם רוצים לדעת מה יעשה הבודק אצלכם בבית, הנה תהליך בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה:
התקנת שעון מנומטר (שעון לחץ) - השלב הראשון בבדיקת לחץ מים לאיתור נזילה הוא להתקין שעוני לחץ בחדרים רטובים או שיש חשש לנזילה בהם - לרוב יתקינו בחדר רחצה, בחדר שהוא מתחת לחדר רחצה במקרה של כמה קומות או בעליית גג - אלו המקומות הכי נפוצים לנזילה.
בדיקת לחץ - בשלב הבא השעון ימדוד את הלחץ (שאמור להיות 3-4 אטמוספרות) בזמן שימוש במים.
סגירת שיבר - אחרי שיש מדידת לחץ ראשונית המאתר יסגור את השיבר (ברז המים הראשי לדירה) כדי לוודא שאם אכן יש נזילה, היא לא מגיעה מברז שנשכח פתוח או דוד דולק.
בדיקת לחץ - השלב האחרון הוא לבצע בדיקת לחץ כשהשיבר סגור. אם רואים ירידת לחץ, זה סימן להימצאות נזילה פעילה בבית - והשלב הבא יהיה לפנות לכלים ואמצעים נוספים כדי לאתר את מקור הנזילה.
בדיקת לחץ מים אורכת בערך שעה.
לרוב מאתרי נזילות יגבו תשלום כללי על איתור הנזילה, לא משנה איזה בדיקות הם ביצעו ובאיזה כלים הם השתמשו (אם בוצעה בדיקת לחץ בלבד או שהיה גם שימוש גם במד גז, מצלמה טרמית וכו') כך שאין מחיר מוגדר לבדיקת לחץ מים לאיתור נזילה.
מחיר בדיקה לאיתור נזילה נע בין 1,200-2,000 ש''ח. המחיר משתנה בין מקומות שונים בארץ ובהתאם למורכבות הבדיקה.
הנה כמה דוגמאות למחירים ששילמו לקוחות קודמים עבור איתור נזילה:
מחיר איתור ארבעה מוקדי נזילה מקירות בדירה עלה 1,500 ש''ח.
מחיר איתור מקור רטיבות בבית קרקע באמצעות מצלמה טרמית עלה 1,170 ש''ח.
מחיר איתור מקור נזילה בפיר מעלית עלה 1,400 ש''ח.
כדאי לדעת שבחלק מהמקרים חברת הביטוח תוכל להחזיר לכם כסף על בדיקת איתור נזילה, אז חשוב לוודא שאתם מתאמים עם בעל מקצוע שיכול להנפיק דו"ח לחברת הביטוח ומבקשים דו''ח איתור מפורט בסיום העבודה.
בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה זה צעד אחד קרוב יותר ללפתור את הנזילה ולהגיע לבית יבש ונקי! ריכזנו עבורכם רשימה של מאתרי נזילות מומלצים לבדיקת לחץ מים לאיתור נזילה. כל המאתרים מדורגים על ידי לקוחות קודמים ותוכלו לראות את כל הביקורות באתר - אז בלי לחץ.
מחיר איתור נזילה נע בין 1,200-2,000 ש''ח. המחיר כולל את כל האמצעים לגילוי הנזילה, לא משנה בכמה כלים השתמשו או כמה זמן זה לקח.
בדיקת לחץ מים היא בדיקה שמשתמשת בשעון לחץ כדי לבחון האם קיימת נזילה פעילה בדירה או לא. בדיקת לחץ מים תוכל לאשר לכם שיש נזילה פעילה בבית, אבל לא תוכל להצביע על מקור הנזילה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.