רטיבות מעל הפנלים זה לא יפה, וגם יכול להיות די מסוכן. רטיבות מעל הפנלים לרוב נגרמת מנזילה או בעיית איטום, ולוקח כמה שבועות כדי לטפל בבעיה עד השורש שלה. פה תמצאו את כל המידע על רטיבות מעל הפנלים, איך נראה תהליך הטיפול, כמה הוא עולה (מתחיל מ-5,000 ש''ח) ולמי בעצם פונים. לא נייבש אתכם (רק את הקיר), מתחילים
רטיבות מעל הפנלים נקראת גם רטיבות קפילארית, והיא נגרמת כשיש רטיבות ברצפה שעולה במעלה הקיר. מקור הרטיבות יכול להשתנות ולנוע בין פיצוץ צינור לנזילה מהאסלה.
לרוב תזהו רטיבות מעל הפנלים בסמוך לחדרים רטובים כמו חדר רחצה. הסיבה שהרטיבות חודרת החוצה ולא תהיה בחלל הרטוב עצמו היא בגלל סוג הריצוף - בחדרים רטובים הריצוף דוחה מים (וגם עמיד במים), והוא "דוחף" את הנוזלים החוצה, אל הקיר.
אם אתם תוהים למה זה קרה לכם, הנה הסיבות הכי נפוצות לרטיבות מעל הפנלים:
אביק אמבטיה - אביק שזז ממקומו או אביק בלוי יכולים לגרום לנזילה.
כשלי איטום - אחת הסיבות הנפוצות לנזילות ורטיבות היא כשלי איטום או איטום שחוק - במצב כזה מים חודרים לחלל הקיר בקלות יחסית.
ירידת לחץ מנקודת המים - לחץ מים תקין בצנרת הוא 3 בר, לחץ מים נמוך או גבוה יותר אומר שיש בעיה בצינור - לרוב זה קורה כתוצאה מחור או נזילה באחד הצינורות של מערכת המים.
למרות שיש מגוון רחב של גורמים לרטיבות, הטיפול יהיה זהה בכל המקרים ומיד נרחיב עליו.
טיפול ברטיבות מעל הפנלים הוא תהליך לא קצר שיכול לקחת גם כמה שבועות, תלוי בחומרת המצב, ככה זה יראה:
בדיקת לחץ מים - השלב הראשון הוא להזמין מאתר נזילות שיבצע בדיקת לחץ מים. בדיקה זו תזהה אם יש נזילה במערכת המים הקרים או החמים בדירה.
בדיקה עם מצלמה תרמית - אחרי שבדיקת הלחץ זיהתה נזילה או דליפה, המאתר ישתמש במצלמה תרמית כדי לבדוק היכן ממוקמת הנזילה ומה המקור המדויק שלה. אם הנזילה בחצר, המאתר ישתמש גם בחיישן גז.
דו''ח - אחרי איתור הנזילה (זה יכול לקחת כמה דקות או כמה שעות ואפילו ימים, תלוי בגודל הדירה בעיקר) המאתר יפיק דו''ח מסודר על מיקום הנזילה והמקור שלה. חשוב לוודא לפני שהמאתר יכול להפיק דו''ח קביל שתוכלו לספק גם לחברת הביטוח אם הפוליסה שלכם מאפשרת החזר על נזילות.
איטום - אחרי שהנזילה אותרה הגיע הזמן לטפל בה. במרבית המקרים תצטרכו לאטום את החלל מחדש, אבל לפעמים נדרשת התערבות של אינסטלטור כדי להחליף חלק במערכת הביוב שגורם לנזילה. חשוב לוודא שאתם מטפלים במקור הנזילה לפני שאתם עוברים לשלב הבא והאחרון.
ייבוש - השלב האחרון יהיה ייבוש הרטיבות בעזרת מכשיר ייבוש ייעודי. מכשירי הייבוש יושבים בבית לרוב בין שבוע לכמה שבועות, והם ייבשו לגמרי את החלל שנרטב ונפגע. אחרי הייבוש תוכלו לסייד ולצבוע מחדש את הקיר - ולא תרגישו אפילו שפעם הייתה נזילה.
חשוב לציין שאם לא תטפלו במקור הבעיה הנזק עלול להחמיר, הקיר יכול לפתח ירקת, עובש או טחב ואפילו להגיע לרמה של פגיעה בתשתיות המבנה.
מחיר טיפול ברטיבות מתחת לפנלים מתחלק לכמה תשלומים (וגם כמה בעלי מקצוע) -
מחיר איתור נזילה נע בין 1,200-2,000 ש''ח. המחיר כולל את השימוש במכשירים השונות והפקת דו''ח לביטוח או לבית משפט במידת הצורך.
מחיר איטום נע בין 50-200 ש''ח למטר. המחיר משתנה בהתאם לחומר האיטום שמשתמשים בו.
מחיר ייבוש תת רצפתי נע בין 3,000 ש''ח לכמה עשרות אלפי שקלים, זה תלוי בעיקר בגודל השטח הרטוב וגם בכמות מכשירי הייבוש שצריך להשאיר בדירה.
לסיכום, מחיר טיפול ברטיבות מעל הפנלים נע בין 5,000 ש''ח לכמה עשרות אלפי שקלים. המחירים המצויינים כאן לא כוללים מע''מ.
מומלץ מאוד לבדוק אם ביטוח הדירה שלכם מכסה נזילות - אם הוא כן, בדקו אם אתם צריכים להזמין איש מקצוע דרך הביטוח או שתוכלו להעזר בבעל מקצוע פרטי לבחירתכם ולקבל החזר.
הצעד הראשון לטיפול ברטיבות מעל הפנלים הוא מאתר נזילות. ריכזנו עבורכם רשימה של מאתרי נזילות מומלצים לטיפול ברטיבות מעל הפנלים. כל המאתרים באתר מדורגים על ידי לקוחות קודמים ואם תעזרו באחד מהם נבקש שתדרגו אותו גם אתם - ככה אנחנו שומרים על הביקורות באתר מעודכנות תמיד 🙂
מחיר טיפול ברטיבות מעל הפנלים מתחיל ב-5,000 ש''ח ויכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. המחיר מורכב מאיתור נזילה, איטום (טיפול במקור הנזילה) וייבוש.
יש כמה סיבות שונות לרטיבות מתחת לפאנלים, לרוב הסיבה תהיה פיצוץ צינור, נזילה או כשלי איטום שונים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.