הקדמה הטכנולוגית לא פסחה על עולם האינסטלציה, וחידושים שונים משדרגים את יכולות האינסטלטורים לאתר ולפתור בעיות. אחד הכוכבים העולים הוא המצלמה התרמית - שמאפשרת לאינסטלטורים לאתר נזילות ביעילות, ללא צורך בשבירת קירות והרמת בלטות. מתי כדאי להשתמש במצלמה תרמית (ספויילר: לא תמיד), ובכמה היא מייקרת את כל העסק? רכזנו עבורכם כל מה שצריך לדעת על שימוש במצלמה תרמית לאיתור נזילה
המצלמה התרמית עובדת באמצעות קרני אינפרא אדום שרגישות לחום, וכך יכולות לזהות הפרשי טמפרטורה באזור מסוים.
נסביר - כדי לאתר נזילה באמצעות מצלמה תרמית, צריך בשלב ראשון לחמם את המים בכל הבית. כשהמים חמים וזורמים בצינורות, עוברים עם המצלמה על הקירות והרצפה בבית, ומחפשים את הנזילה. המצלמה קולטת את טמפרטורת המים הנמצאים בצנרת מבעד לקירות ולבלטות ומציגה אותה בעזרת צבעים שונים על המסך. אם הצנרת פגועה, או סדוקה, המים החמים דולפים החוצה מהצינור ומחממים את האזור. השוני ניכר במצלמה, וכך, האינסטלטור יכול לאתר היכן בדיוק זה קורה ויידע את המיקום המדויק בו צריך לפתוח את הרצפה או את הקיר.
תהליך איתור נזילה באמצעות מצלמה תרמית הוא לא קצר ולוקח בדרך כלל עד 4 שעות בדירה סטנדרטית.
השימוש הנפוץ ביותר של מצלמה התרמית הוא במטרה לאתר נזילות שמקורן לא ברור, כמו רטיבות בקיר פנימי. המצלמה יכולה לתת מיקום מדויק של הצינור הפגוע ולחסוך את הצורך לשבור קירות ולהרים רצפות.צ במילים אחרות, המתלמה התרמית תרמה המון למהפך איתור הנזילות ללא הרס.
שימוש נוסף הוא בדיקה לפי רכישת בית - אם אתם רוצים לרכוש דירה יד שנייה, ההמלצה שלנו היא להשקיע ולהזמין אינסטלטור שיעבור עם המצלמה התרמית על הקירות והרצפות בבית, כדי לוודא שלא יהיו לכם הפתעות לא נעימות לאחר שתעברו. נכון שמדובר בבדיקה לא זולה (כל המחירים בהמשך, לא לדאוג), אך היא תאפשר לכם לעבור בראש שקט וזה שווה זהב.
שמה הטוב של המצלמה התרמית הולך לפניה, ואנשים רבים מתעקשים על שימוש בה. עם כל הכבוד (ויש כבוד), במקרים מסוימים השימוש במצלמה התרמית ממש אינו הכרחי ומייקר את העבודה ללא סיבה. אינסטלטור מיומן יוכל לא פעם לאבחן את מקור הנזילה על סמך התיאור שלכם וסקירה של הבית. במקרים כאלה, שימוש במצלמה תרמית יעלה את עלות העבודה במאות עד אלפי שקלים (!) וכנראה יביא בסופו של דבר לאותה תוצאה... עצה שלנו – אל תפנו לאינסטלטור ותבקשו מצלמה תרמית, אלא פשוט תגידו שיש נזילה. את הדרך הטובה ביותר לאיתור הנזילה הוא כבר יחליט בעצמו, סמכו עליו.
מתי עוד אין טעם להשתמש במצלמה?
עומק מוגבל - המצלמה התרמית מגיעה לעומק של סנטימטרים בודדים, כך שהיא יעילה בבית ולא בחצר או בגינה.
נזילות מצינורות ביוב - במקרים בהם לא ניתן לחמם את המים (לרוב מדובר בנזילות ביוב, אבל לא רק) קשה מאוד לאתר נזילה בעזרת מצלמה תרמית.
טיפ שלנו - אינסטלטורים רבים מסבירים שהם מזהים בוודאות שמדובר בנזילת ביוב, ועדיין לקוחות מתעקשים על שימוש במצלמה תרמית שמיותרת בסיטואציה. אל תעשו את הטעות הזו.
משטח בטון, שיש או עץ? אם הצנרת נמצאת מתחת למשטח מבודד חום (למשל אם יש לכם רצפת פרקט, או חיפוי שיש) המצלמה התרמית לא תעזור מפני שהיא לא תוכל לזהות את טמפרטורת המים מתחת למשטח.
אין ספק כי המצלמות התרמיות שדרגו פלאים את יכולת האינסטלטורים לאתר נזילות, אך יחד עם זאת גם מחיר העבודה השתדרג. איתור נזילה עם מצלמה תרמית עולה בין 1,200-2,000 ₪, בעוד במקרים בהם האינסטלטור מגלה את מקור הנזילה ללא שימוש בציוד אלקטרוני תשלמו בדרך כלל עלות ביקור בלבד.
שלא יעבדו עליכם! בעלי מקצוע חאפרים לעיתים רוכשים מצלמה תרמית זולה ולא איכותית רק בשביל לעשות הצגה בפני הלקוחות, ומציעים בדיקת מצלמה תרמית במחירים זולים של מאות שקלים. המחיר הזול יכול להראות מפתה, אבל בסופו של דבר המצלמות הזולות הן בעלות יכולת איתור נמוכה מאוד עד לא קיימת, ולכן בהחלט סביר שאם תבחרו באופציה הזולה תתאכזבו ותאלצו להזמין בעל מקצוע נוסף.
הרזולוציה המומלצת למצלמה התרמית משתנה בין החברות השונות כך שללקוחות אין ממש דרך לדעת איזו מצלמה טובה ואיזו לא, ולכן יש חשיבות רבה לבחור אינסטלטור אמין ומומלץ.
אם אתם כבר משקיעים סכום לא קטן באיתור נזילות במצלמה תרמית, כדאי שתקבלו תמורה הולמת עבור התשלום. בדיוק בשביל ריכזנו עבורכם כמה טיפים שממש חשוב לדעת לפני שמחליטים על שימוש במצלמה תרמית:
שימוש במצלמה תרמית וקריאה נכונה שלה דורש ידע ומיומנות רבים, ולכן כדאי לקחת אינסטלטור שעבר קורס תרמוגרפיה או כזה שמתמחה באופן רשמי באיתור נזילות.
וודאו מראש כי האינסטלטור שבחרתם מנפיק דוח מסודר עם צילומים של הבדיקה. ייתכן כי בעתיד תצטרכו אותו בשביל הביטוח או במקרה בו תרצו למכור את הדירה.
סכמו מראש מה קורה במידה ובעל המקצוע לא הצליח לאתר את הנזילה בעזרת המצלמה התרמית. מחיר איתור הנזילות כולל שימוש בכלל האמצעים ולא רק במצלמה, כך שאם המצלמה התרמית לא מעלה תוצאות והאינסטלטור עובר למכשיר אחר (למשל חיישן גז) זה לא אמור לגרור תוספת בתשלום. אם מקור הנזילה לא נמצא, מקובל שבעל המקצוע יגבה עלות ביקור בלבד גם אם הוא השתמש במצלמה או באמצעים אחרים.
כשמחליטים ללכת על איתור נזילות מקצועי חשוב לפנות לבעל מקצוע מנוסה וישר. לכן, רכזנו עבורכם באתר רשימה של אינסטלטורים מומלצים לאיתור נזילות במצלמה תרמית לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. אחרי כל עבודה ועבודה, נציגת מידרג יוצרת קשר עם הלקוח ולוקחת דירוג עבור מאתר הנזילות שביקר אצלו. כך ההמלצות באתר תמיד מעודכנות.
איתור נזילות בעזרת מצלמה תרמית או כל אמצעי טכנולוגי אחר (כמו חיישן גז או מכשיר אקוסטי) עולה בין 1,400-2,000 ש"ח.
המצלמה התרמית מגלה הבדלי טמפרטורות בצינורות בבית. בעזרת המצלמה סורקים את הקירות והרצפה, והמצלמה קולטת את הטמפרטורה שבצינורות. לפני השימוש במצלמה התרמית צריך לחמם את המים בבית וכך במקום בו יש נזילה המים יצאו החוצה והמצלמה תוכל לאתר את מקור הנזילה.
השימוש הנפוץ במצלמה התרמית הוא לאיתור נזילות סמויות בתוך הבית. ניתן לבצע בדיקה גם במקרים בהם רוצים לרכוש דירה יד 2 ולוודא שאין נזילות.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.