אין ספק שנזילה בבית יכולה להיות סיוט של ממש, אבל מאתר נזילות מנוסה ואמין הופך את כל העסק לפשוט הרבה יותר. לפני שאתם ממהרים לחפש מאתר נזילות, רכזנו עבורכם בטיפ הבא כמה דברים שממש חשוב לדעת: מה צריך לשאול בטלפון? ממה כדאי להיזהר ואיך לזהות מאתר נזילות מחפף? כל התשובות כאן
נזילה בבית או בבנין היא בעיה רצינית, ושווה להשקיע זמן בבחירת בעל המקצוע: לדבר עם כמה מאתרי נזילות, להשוות ביניהם ורק אז להחליט. נכון שהשאלה הראשונה שקופצת לנו לראש היא בד"כ מה מחיר איתור הנזילה, אבל במקרה הזה – יש כמה דברים שחשוב לשאול פני:
אל תסגרו מראש עם מאתר הנזילות שגם יבצע לכם את התיקונים: הרבה ממאתרי הנזילות הם גם אינסטלטורים שיודעים לתקן. אם מאתר הנזילות שהזמנתם הוא במקרה איש לא ישר, הוא עלול לנפח את הנזק הקיים ואפילו להמציא נזקים חדשים, כדי שיוכל לגבות יותר כסף עבור התיקון. יחד עם זאת, ייתכן בהחלט שמאתר הנזילות שהגיע אליכם הוא איש נחמד, אדיב ובעל ניסיון וחבל שהוא לא יבצע עבורכם את עבודות התיקון. אז מה עושים? מחכים לקבל ממנו דו"ח ליקויים מפורט ורק אז מבקשים הצעת מחיר עבור התיקון.
שאלו את מאתר הנזילות על ציוד איתור הנזילות שיש לו: הרבה אינסטלטורים שמגדירים את עצמם מאתרי נזילות מאתרים נזילות פשוטות בלבד (כאלה שלא דורשות ציוד מתקדם), ולכן חשוב לבדוק את הנושא מראש. האמצעי הבסיסי ביותר לאיתור נזילות הוא מצלמה תרמית. חשוב להדגיש שלא בכל איתור נזילה יש צורך להשתמש במצלמה, אבל בהחלט כדאי שהיא תהיה קיימת במידה ועולה צורך. אם הנזילה שלכם היא בחצר, וודאו שלמאתר הנזילות יש חיישן גז. בנוסף, צריך להיות לו מד לחץ ובהחלט רצוי שיהיה גם סיב אופטי שבאמצעותו ניתן לצלם את צנרת הביוב. הכלים האלו יעזרו בייחוד אם יש לכם רטיבות בקיר פנימי.
מתכננים להשתמש בדו"ח בבית משפט? וודאו שלמאתר הנזילות יש תעודת "חוות דעת מומחה". כמעט כל מאתר נזילות מפיק דו"ח ליקויים, אבל לא כל דו"ח ליקויים תופס בבית משפט. אם למאתר הנזילות אין תעודת "חוות דעת מומחה" מטעם 'המכון הישראלי לחוות דעת מומחים', בית המשפט יכול לבחור האם להתייחס לדו"ח או לא. אם יש לו תעודה, בית המשפט מחויב להתייחס לדו"ח. נציין שבמקרים בהם לא נגרם נזק משמעותי לרכוש ואין כוונה להגיע לבית משפט, התעודה לא הכרחית.
ניסיון, ניסיון, ושוב ניסיון. נכון שבכל מקצוע הניסיון חשוב, אבל באיתור נזילות על אחת כמה וכמה. איתור נזילות זה עולם שלם, וככל שמאתר הנזילות נחשף ליותר סוגי נזילות, כך יש יותר סיכוי שהוא יצליח לאתר במדויק את מקור הנזילה. אל תתביישו ושאלו את מאתר הנזילות על הניסיון שיש לו ספציפית באיתור נזילות (ולא באינסטלציה באופן כללי), וספציפית באזור שאתם רוצים. למשל, ייתכן שלמאתר נזילות מסויים יש ניסיון רב באיתור נזילות בבית, אך הוא לא מנוסה באיתור נזילות בגינה.
בחרתם מאתר נזילות? מעולה. הדרך (או במקרה הזה, הצינור) להצלחה היא תיאום ציפיות וסגירת כל הקצוות.
סכמו מה קורה במידה ומאתר הנזילות לא מצליח למצוא את מקור הנזילה. אם בחרתם במאתר נזילות מומלץ ומנוסה רוב הסיכויים שהוא יצליח לאתר את הנזילה, אבל הנאחס לא פוסח גם על הטובים ביותר, ובהחלט יכול לקרות מצב שהמאתר שהזמנתם לא יצליח למצוא את המקור. חלק ממאתרי הנזילות ידרשו תשלום גבוה אם עבדו בביתכם במשך זמן, אך בפועל – אם לא קבלתם את התמורה שציפיתם, אין סיבה שתשלמו עבור העבודה מעבר לעלות ביקור.
סכמו מראש מה כלול במחיר איתור הנזילה. למשל, חשוב שבהצעת המחיר שהמאתר נותן לכם יהיה כתוב במפורש שהמחיר המוצע כולל שימוש בכל המכשירים הדרושים, לרבות מצלמה תרמית. לצערנו, מאתרי נזילות חאפרים נוהגים להציע מחיר מסויים, ולאחר העבודה לדרוש מחיר גבוה יותר בטענה שהמחיר הראשוני לא כלל שימוש במצלמה התרמית. בנוסף, חשוב לוודא שהמחיר כולל הפקת דו"ח ליקויים מפורט, ובו תיאור של הליקויים, מיקומם, תמונות מהשטח (תמונות מהמצלמה התרמית ותיעוד של הרטיבויות) והצעות לתיקון. אם אתם רוצים ללכת על בטוח, בקשו ממאתר הנזילות לשלוח לכם דו"חות לדוגמא, וכך תוכלו להתרשם מרמת הפירוט ומנראות הדו"ח.
מאתרי נזילות לא מצטרפים סתם ככה למידרג. עוד לפני שמאתר נזילות נכנס לאתר אנו מתקשרים ללפחות חמישה לקוחות שונים שבעל המקצוע איתר בביתם נזילה, ומבקשים מהם לדרג אותו (בסולם של 1-10) בפרמטרים שונים כמו הוגנות המחיר, איכות העבודה ועמידה בזמנים. על מנת שמאתר הנזילות יוכל להיכנס לאתר הציון הכולל שלו צריך להיות 9 לפחות. עבודת הדירוג לא מסתיימת כאשר מאתר הנזילות נכנס לאתר – לאחר כל עבודת איתור שבעל המקצוע קיבל דרך האתר, אנו מתקשרים ללקוח ומבקשים חוות דעת ודירוג, כך שהציונים באתר מתעדכנים באופן מתמיד. גם אם עברו שנים מאז שהמאתר הצטרף לאתר.
באיתור נזילות איכות העבודה לא ניכרת מיד. לפעמים עובר זמן מהרגע שמאתר הנזילות הגיש את דו"ח הליקויים עד לרגע בו מזמינים אינסטלטור לתיקון הבעיות. כדי להיות בטוחים שחוות הדעת של מאתר הנזילות הייתה מדויקת ושהנזילה לא חזרה בחורף הבא, אנו מבצעים בקרת איכות חוזרת. לאחר חצי שנה מביצוע העבודה אנו מתקשרים שוב ללקוח ושואלים אותו האם הוא עדיין עומד מאחורי חוות הדעת שלו או שהוא רוצה לשנות אותה.
כדי שלא תצטרכו להתאמץ כדי לאתר מאתר נזילות, רכזנו עבורכם כאן רשימה של מאתרי נזילות מומלצים. אם קראתם עד פה, אתם בטח כבר יודעים איך החלטנו שהם מומלצים. כל מה שנשאר לכם עכשיו זה להיכנס לרשימה, לבחור את העיר שלכם, ולבחור בעל מקצוע בהתאם לקריטריונים שפרטנו. בהצלחה!
לרוב, איתור נזילה בבית פרטי יעלה 1,300-2,000 ש"ח + מע"מ. אם תרצו לדעת ממה מורכב המחיר ומתי הוא עלול להשתנות, תוכלו לקרוא את הטיפ שלנו על מחירים של איתור נזילות.
מאתר הנזילות ישתמש בחיישן גז בעיקר מקרה של נזילה בחצר הבית.
לא! הרבה אנשים נוטים לחשוב שאין איתור בלי מצלמה, אך בפועל זה לא כך. הרבה פעמים המאתר ישתמש בכלי אחרים שיותר מתאימים כמו חיישן גז או סיב אופטי.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.