חושבים על בניית מרפסת תלויה? אל תישארו תלויים באוויר. הוספת מרפסת תלויה יכולה לשדרג את ערך הדירה אבל היא גם תהליך שכרוך בלא מעט בירוקרטיה והתלבטויות. אז למי מרפסת תלויה מתאימה? מה המחירים? ומה חשוב לבדוק לפני ההתקנה? כל התשובות כאן!
מי מאיתנו לא חולם על לסיים את היום עם איזה כוס יין במרפסת על רקע הים? טוב, לגבי הים אין לנו איך לעזור אבל בכל מה שקשור למרפסת, אנחנו אולי יכולים לפתוח לכם איזה פתח להגשמת החלום. אז אם כבר התחלתם לחלום על מרפסת, אתם בטח יודעים שהוספת מרפסת לבניין קיים זה עסק לא פשוט. הוספת מרפסת בטון קלאסית כרוכה בלא מעט אישורים, היתרי בנייה, תקציבים ותקופת בנייה לא קצרה. אבל לפני שאתם אומרים נואש ומוותרים לגמרי על הרעיון, כדאי שתשקלו בנייה של מרפסת תלויה.
מרפסת תלויה היא למעשה מרפסת שמותקנת חיצונית למבנה הנתמכת על ידי מסגרות פלדה. המבנה שלה לא נתמך באופן ישיר על ידי יסודות הבניין ולכן אין סכנה שיווצר עומס על אחד מקירות הבניין.
עקרונית, אפשר להגיד שבניית מרפסת תלויה מתאימה לכל מי שמוגבל בבנייה של מרפסת בטון רגילה. למשל, במקרה של בניינים ישנים יחסית או במקרים שבהם יש סכנה של חוסר יציבות.
אז האם ניתן להתקין מרפסת תלויה בכל בניין? לא בטוח. כאן נכנס לתמונה החלק הבירוקרטי של הסיפור. כמו בכל בניה נדרש היתר בניה מהרשות המקומית. רק לאחר קבלת היתר, אישור מקונסטרוקטור ותוכניות מפורטות ממהנדס או אדריכל ניתן יהיה לקבוע בוודאות אם הבניין שלכם יציב וערוך לבניה של מרפסת תלויה.
זמן התקנה של מרפסת תלויה הוא קצר משמעותית בהשוואה למרפסת בנויה. גם תהליך הבנייה עצמו הוא הרבה יותר "ידידותי" ומה שמכונה גם "בנייה יבשה" (כי אין שום רכיב רטוב כמו בטון או מלט שנדרש לייבש), רוב החלקים של המרפסת מורכבים מראש במפעל ומובלים באמצעות מנוף אל היעד. מכאן שלא מדובר בעבודה "מלוכלת" שהופכת את הבניין עצמו לאזור בניה למשך זמן ארוך.
כמובן שגם ברמת המחיר מרפסת תלויה זולה משמעותית ממרפסת בטון שדורשת בנייה הרבה יותר מורכבת.
החיסרון הבולט (תרתי משמע) של מרפסת תלויה הוא האסתטיקה. אופן הבנייה משאיר את המרפסת עם שני קורות פלדה בולטים בקווצות המרפסת מה שיכול "לכער" את הבניין או לספק מראה פחות נקי. חשוב לציין שכיום קיימות גם אפשרויות עיצוב שונות שיכולות להסתיר או לשדרג את מראה הקורות כך שלא יפריעו לעין.
אז במה תלויה הצעת המחיר של בניית מרפסת תלויה? אז האמת היא שיש הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על המחיר כמו גודל המרפסת, האם מדובר בהוספה של מרפסת בודדת או מספר מרפסות בבניין, מספר נקודות החשמל, הקומה, העיצוב, חומרי הגלם, התשתית, תשלום נוסף לבעלי המקצוע ועוד.
כדאי לדעת שטווח המחירים עבור מרפסת של 12 מ"ר (הגודל המקסימלי שניתן לבניה) הוא בין 60,000-90,000 ש"ח. כאמור, הסיבה לפער המשמעותי במחיר הוא ריבוי הפרטים שצריך לבדוק לפני הצעת המחיר הסופית.
שוקלים להוסיף מרפסת? אתם יכולים לבנות עלינו! הנה רשימה של ספקי בנייה מומלצים שכל אחד מהם מדורג לפי חוות דעת של לקוחות קודמים, ממש כמוכם. לאחר הטיפול ניצור איתכם קשר על מנת לקבל חוות דעת.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.