עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

אישור קונסטרוקטור

להרבה מאוד מהשינויים שנרצה לעשות בבית שלנו נצטרך אישור קונסטרוקטור. לאלו שינויים? מה מחיר אישור קונסטרוקטור ומה כולל התהליך? כתבנו עבורכם כל מה שצריך לדעת וגם הוספנו המלצות לקונסטרוקטורים מומלצים.


מתי צריך אישור קונסטרוקטור?

כשאתם לקוחות פרטיים מהשורה, אישור קונסטרוקטור צריך בשני מקרים מרכזיים:

נקודה אישור קונסטרוקטור לפני שיפוצים - אם רוצים להוריד או להוסיף אלמנט בבית, צריך קודם כל אישור קונסטרוקטור שהדבר לא יפגום ביציבות הבניין. כך למשל אם רוצים לעשות בבית שינוי הכולל הזזה או הריסה של עמודים, קורות או קירות יש צורך באישור קונסטרוקטור.

אתם אולי מופתעים, "לכל זה צריך אישור קונסטרוקטור?!" והתשובה היא כן. אכן בארץ אין המון מודעות, גם בקרב השיפוצניקים והאדריכלים, שיש צורך באישור קונסטרוקטור להמון שינויים משמעותיים בבית. אם מבצעים תוכניות בנייה ללא אישור מהנדס, עלולים לעשות שינויים בבית שיגרמו לחוסר עמידה בתקן במקרה הקל ולאסונות במקרה הרע, כמו קריסת קירות ותקרות.

אבל רגע, אם אתם משפצים, אתם לרוב נעזרים באדריכל או במעצב פנים, זאת לא העבודה שלהם בכלל?? אז תופתעו אבל לא. האדריכל אחראי על צורת המבנה, אבל המהנדס אחראי להוציא לפועל את חזון האדריכל כך שהמבנה יהיה יציב ובטוח, הם חצאים משלימים ולא יכולים בלי השני! רומנטי. עוד על מה זה קונסטרוקטור אתם יכולים לקרוא כאן.

נקודה אישור קונסטרוקטור לפני הוספת עומס על המבנה - המקרה השני בו צריך קונסטרוקטור הוא כשנרצה להוסיף משהו כבד מאוד לבית ולכן יכביד על שלד המבנה. לכל מבנה יש הגבלת עומס, כלומר מה השלד שלו יכול לשאת, ואם עוברים הגבלה זו, זה עלול להסתיים לא טוב. מתי זה פוגש אותנו בחיים? לדירות שלנו שני חלקים שמאוד מוגבלים בעומס שהם יכולים לשאת ואי אפשר לעשות איתם מה שרוצים - מרפסת וגג.

כשרוצים לשים במרפסת בריכה, להתקין ג'קוזי במרפסת או בגג, כשרוצים לסגור מרפסת, להוסיף מרפסת או לבנות חדר נוסף - בכל המקרים האלה נצטרך אישור מקונסטרוקטור שהבית שלנו מסוגל לעמוד בעומס, ונקבל ממנו הנחיות איזה עומס בדיוק אנחנו יכולים לשים על המבנה. במקרה של תוספת בנייה למשל, לפי חישוב העומסים על המבנה הקונסטרוקטור גם ימליץ האם כדאי לבנות בבנייה קלה או לא ואיך לבצע אותה.

 שיפוצים הדורשים אישור קונסטרוקטור

אז מתי צריך לפנות לקונסטרוקטור לאישור?

הבנתם שאתם זקוקים לאישור קונסטרוקטור, אז מתי צריך לפנות אליו בתהליך הבנייה? לקונסטרוקטור פונים דבר ראשון בתהליך. אם אתם מתכננים שיפוץ, כדאי לפנות לקונסטרוקטור דבר ראשון כדי לראות מה אפשרויות השיפוץ העומדות מולכם, זוהי "בדיקת התכנות". יכול להיות שהחלום שלכם הוא open space, אבל אין אפשרות כזאת מבחינת מתווה העמודים בדירה, כך שגם אם אדריכל או מעצב פנים יתכננו עבורכם כך את החלל, השיפוצניק יאלץ לעצור באמצע השיפוצים מכיוון שהוא יתקל באלמנטים שלא ניתן להסיר מבלי לפגוע ביציבות הבית. בדיקת קונסטרוקטור במקרה זה תחסוך לכם כאב לב ועיכובים בשיפוצים.

כך גם אם החלום שלכם הוא ג'קוזי על הגג, תצטרכו דבר ראשון לוודא שניתן להעמיס על הגג שלכם דבר כבד כמו ג'קוזי, ואם כן איפה בדיוק הוא המקום האופטימאלי למקם אותו. בכל אופן חשוב מאוד לפנות לקונסטרוקטור לפני שאתם עושים כל שינוי בבית, ולא אחרי לאישור בדיעבד, זה עלול להיות מסוכן מאוד.


איך מקבלים אישור קונסטרוקטור?

לקבלת אישור קונסטרוקטור יש כמה שלבים:

אחדטלפון ראשוני - קונסטרוקטורים הם אנשים נחמדים, ואם אין סיכוי שתקבלו אישור קונסטרוקטורי לתוכניות שלכם, הם ישמחו לחסוך לכם את התשלום ולהגיע למסקנה הזאת כבר בטלפון. בשיחת הטלפון הראשונה הקונסטרוקטור ישאל על התכנונים שלכם, מה גיל הבניין שלכם, איפה הוא נמצא ועוד פרטים יבשים, כדי להעריך מראש מה האופציות השונות במבנה שלכם ואם יש טעם להגיע לבדיקה מעמיקה.

שתייםסקירה הנדסית - לאחר שיחת הטלפון יגיע הקונסטרוקטור אליכם הביתה. שם הוא יבדוק את מיקום העמודים, הקורות וקירות התמך ואת מבנה הקונסטרוקציה. בעזרת מכשירים שונים ולפעמים אף בעזרת קדיחה בכמה מקומות אסטרטגים הקונסטרוקטור יעריך את קונסטרוקציית המבנה, ואלו שינויים ניתן לעשות בו. אם יש לכם את התוכניות של הבית, הקונסטרוקטור ישמח להסתכל גם בהן, אך זה לא הכרחי.

שלושהגשת אישור הקונסטרוקטור - בתום הסקירה הקונסטרוקטור ייתן לכם את האישור (במידה וניתן) עם פירוט מה בדיוק ניתן לעשות בבית וכיצד.

אם ברצונכם להוריד קירות תמך או עמודים, יהיה צורך לתכנן גם את החלופה לאלמנטים האלה בבית, כדי שיציבות הבניין תישאר על כנה. במקרה כזה הקונסטרוקטור יתכנן עבורכם את התוכנית ההנדסית של החלופה שצריך לעשות, יפקח על בנייתה וייתן אישור סופי בתום העבודה שהשיפוץ בטוח ויציב ונעשה בהתאם להוראות ההנדסיות שלו.

אז דיברנו בגדול על אישור קונסטרוקטור, עכשיו בואו נדבר על מקרים ספציפיים שכנראה מעניינים אתכם.


אישור קונסטרוקטור לשבירת קיר

סימן שאלה מה זה? אתם רוצים לשפץ הבית ובתוך כך מתכננים לשבור קיר. לפני כן צריך אישור קונסטרוקטור שהריסת הקיר לא תפגע ביציבות הבית. חשוב!

מתי כנס מידרג? מתי פונים? כמו שאמרנו כבר, דבר ראשון. אם עוד לא פניתם לאדריכל, כדאי קודם כל לפנות לקונסטרוקטור לראות מה ניתן לעשות בדירה שלכם ומה לא. אם כבר אדריכל או מעצב פנים תכנן עבורכם את החלל, יש לפנות לקונסטרוקטור לראות אם ניתן לממש את התוכניות במלואן. אופס, אתם כבר באמצע השיפוצים? באסה. בכל זאת ניתן לפנות לקונסטרוקטור לאישור, בתקווה שלא תכננתם להרוס קיר תמך. במקרה כזה יכול להיות שהקונסטרוקטור יחליט שלא ניתן להרוס את הקיר ותצטרכו לחשב מסלול מחדש.

סימן קריאה מה התהליך? אחרי שיחת טלפון ראשונית הקונסטרוקטור יגיע אליכם להעריך את המבנה. הוא יבדוק את הקיר שאתם רוצים להרוס - האם הוא סתם קיר תמך או בלוקים, בטון ומה לא. במידה ולקיר יש חשיבות ביציבות המבנה הקונסטרוקטור יאשר להרוס אותו רק אם בונים לו חלופה שתשמור על יציבות הבית. במקרה כזה הקונסטרוקטור יתכנן עבורכם את האלמנט שיש לבנות במקום הקיר (לרוב עמוד). לאחר מכן הקונסטרוקטור יפקח על הבנייה וההריסה של הקיר כדי לוודא שהכול נעשה לפי ההוראות שלו, ושהמבנה יציב ובטוח גם לאחר השיפוצים.

מחיר מה המחיר? מחיר אישור קונסטרוקטור להריסת קיר הכולל סקירה הנדסית בלבד יעלה בין 1,500-2,000 ש"ח כולל מע"מ. אם יש צורך בתכנון של אלמנט להחלפת הקיר, הדבר תלוי בסדר גודל התכנון שמשתנה מאוד בין דירה לדירה. ניתן לומר שלרוב תכנון קונסטרוקטיבי יוסיף למחיר בין 1,000-3,000 ש"ח.

 צריך אישור קונסטרוקטור לבריכה?

אישור קונסטרוקטור לבריכה

סימן שאלה מה זה? ימי הקיץ חמים, נקסט מלא בבגדי ים מתוקים לקטנטנים ואתם רוצים לעשות בריכה בבית, נפלא! אז קודם כל, כמו שאמרנו מותר לשים בריכה במרפסת רק באישור קונסטרוקטור. כל בריכה, גם בריכת ילדים, כנראה כבדה הרבה יותר ממה שאתם חושבים. תקן העומס ברבות מהמרפסות בארץ הוא 350 ק"ג למ"ר. מה זה אומר מבחינת בריכה? שכנראה אי אפשר לשים במרפסת שלכם בריכת ילדים עם גובה מים של יותר מ-35 ס"מ! מבאס. עם זאת זה לא הסוף, קונסטרוקטור ידע לבדוק מה בדיוק העומס המותר אצלכם, ואם אתם יכולים להעמיס בריכה שווה יותר מזו במרפסת.

מתי כנס מידרג? מתי פונים? לפני שממלאים את הבריכה! תשמעו זה יכול להסתיים באסון. אחד הקונסטרוקטורים סיפר לנו שהוא בדק דירה לא מזמן בה שמו בריכת מבוגרים גדולה ושווה במרפסת, מלאה במים גבוהים. המרפסת בדירה הזאת הייתה ממוקמת בדיוק מעל החדרים של המתבגרים, ובאמת שמזל אדיר שרצפת המרפסת לא קרסה לחדרים לפני שהוא הגיע. כשהוא הגיע לפני הכול, הוא עזר ללקוחות לרוקן אותה, כי לא היה ניתן להתעכב רגע אחד נוסף.

סימן קריאה מה התהליך? כבר בשיחת הטלפון הקונסטרוקטור ישאל על גיל הבניין שלכם ופרטים נוספים שמהם הוא יסיק האם יש טעם להגיע לסקירת עומסים אצלכם במרפסת כדי לבדוק התכנות של הצבת בריכה, או שאין טעם בכלל וחבל על הכסף שלכם.

אם יש תקווה הקונסטרוקטור יגיע אליכם, יבדוק את מתווה המרפסת ואת התמיכה בה וייתן לכם אישור עם הוראות מדויקות - איזה גודל בריכה אתם יכולים להציב ומה גובה המים שאתם יכולים למלא בה.

במקרה של בריכה על הגג התהליך יהיה דומה וגם יותר מלא תקווה. הקונסטרוקטור יסקור את הגג ויגיד לכם בדיוק מה הנקודה החזקה ביותר בגג עליה כדאי להציב את הבריכה (לרוב מעל הממ"ד למשל העשוי בטון מזוין).

מחיר מה המחיר? מחיר אישור קונסטרוקטור לבריכה הוא בין 1,200-1,600 ש"ח כולל מע"מ.


קונסטרוקטורים מומלצים

אתם צריכים אישור קונסטרוקטור ועכשיו רק צריך קונסטרוקטור מומלץ להשלים את המשימה! במידרג אספנו עבורכם חוות דעת מלקוחות קודמים על קונסטרוקטורים מומלצים. כי אין סיבה שתפספסו בתחום הזה את חכמת ההמונים!


;

שאלות נפוצות לדף זה

האם צריך אישור לסגירת מרפסת?

כן, בהחלט צריך אישור קונסטרוקטור לסגירת מרפסת. זאת מכיוון שתוספת הבנייה תוסיף עומס על המרפסת, ויש לוודא לפני כן שהמרפסת יכולה לעמוד בו. קונסטרוקטור יבדוק את התנאים בבית, איזה עומס ניתן להוסיף למרפסת והאם כדאי לבנות בבנייה קלה או לא. 

האם צריך אישור לבריכה בחצר?

לבריכה ניידת בחצר אין צורך באישור קונסטרוקטור, אך בריכה חפורה חייבת באישור קונסטרוקטור לפני בנייה. הקונסטרוקטור יבדוק אם הקרקע מתאימה לחפירה, אם חפירת הבריכה לא תפגע ביסודות הבית ועוד.

אנשים שהתעניינו באישור קונסטרוקטור התעניינו גם בזה...

קונסטרוקטור בשטח
מה זה קונסטרוקטור?
איך בוחרים קונסטרוקטור מומלץ?
איך בוחרים קונסטרוקטור?
קונסטרוקציה - מחירים
קונסטרוקטור – מחירים
כמה עולה מפקח בניה
מתי צריך קונסטרוקטור?
הגשת בקשה להיתר בניה
מה זה היתר בניה?
פרגולת עץ שצריכה אישור יציבות
אישור לפרגולה
בניין מסוכן שקרס
מבנים מסוכנים – המדריך המלא
קונסטרוקטור בשטח
 מה זה קונטור בניין?
חלון דריי קיפ וחלון ממ"ד רגיל
תקן חלון ממ"ד
דלת ממד
תקן דלת ממ"ד
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מינימלי
ממד
תקן עובי קירות ממ"ד
רוחב ממד
תקן ריצוף ממד
הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מקסימלי
תוספת בניה על הגג
רוחב ממד
רוחב ממ"ד מינימלי
תכנון שיפור מיגון
איך הופכים חדר רגיל לממ"ד?
ממד
מה ההבדל בין ממ"ד למקלט?
תוכנית שיפוץ והפיכת חדר לממ"ד
הפיכת חדר לממ"ד
בניה טרומית
איך מזהים בניה טרומית?
בריכה על הגג
בריכה על הגג
בניה רוויה
מה זה בניה רוויה?
תשלום אגרת בנייה
מה זה אגרת בנייה
תשלום אגרת בנייה
מתי משלמים אגרת בנייה
קירוי לפרגולה סנטף BH
האם מותר לשים סנטף על פרגולה?
קורות בטון של מבנה מסוכן עם סדקים
הסרת צו מבנה מסוכן
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
תכנון ממ"ד
שיפור מיגון
שיפור מיגון
קיר בטון
עובי קיר בטון
שבירת קיר בטון
עובי קיר תומך
בניית תקרת בטון
עובי תקרה סטנדרטי
תריס לחלון ממד
עובי תקרת ממ״ד
בריכה במרפסת
בריכה במרפסת
מבנה יביל
מה זה מבנה יביל?
אישור מסמך
אישור יציבות - מה זה?
ציפוי דלת ממד
מה ההבדל בין מיגונית לממד?
קיר חיצוני שפריץ לפני צביעה
גובה קיר תומך
פיקוח בניה פרטית במהלך עבודה בשטח
מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס?
קיר באמצע הבית
זיהוי קיר תומך
תריס לחלון ממד
האם ממ"ד חייב חלון?
מבנה המיועד לתמא 38
הסרת צו מבנה מסוכן
קונסטרוקטור מומלץ
בדיקת אל הרס
שבירת קיר תומך בבית
הורדת עמוד תומך
אישור
אישור קונסטרוקטור לשבירת קיר
אישור
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה?
תוכנית
תנאים להיתר בניה

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק