מערכות אזעקה הפכו לחלק בלתי נפרד מאבטחת הבית וככל שהאזעקות הופכות למתקדמות ומשוכללות יותר, כך מוצאים הפורצים שיטות מתוחכמות לנטרל ולעקוף אותן. אולי לעולם לא נהיה חסינים לגמרי מפני פריצה אבל בחירת מערכת אזעקה מתאימה תעזור לנו לפחות לישון בשקט (אם אין אזעקות שווא). בטיפ זה נסביר איך לבחור מערכת אזעקה לבית, כמה זה עולה ואיך נבדיל בין מתקין חאפר למתקין אזעקות מומלץ
מערכת אזעקה לעסק או לבית אולי לא תמנע את הפריצה, אך היא כן תוכל לעזור לנו לתפוס את הפושעים על חם. שוק מערכות האזעקה מגוון מאוד אבל לפני שנקרא למתקין אזעקות, חשוב שנכיר את האופציות העומדות לפנינו. בהמשך רשימה של שאלות שכדאי לשאול לפני שבוחרים אזעקה לבית.
קודם כל, עלינו להחליט בין מערכת אזעקה קווית לבין מערכת אזעקה אלחוטית. מה ההבדלים ביניהן:
מערכת אזעקה קווית - אזעקה זו מבוססת על העברת חוטי תקשורת בקירות הבית וחיבור של המרכיבים השונים דרכם. לכן, כדאי לתכנן אזעקה קווית בשלב בניית הבית ולא אחרי. כך נימנע מפריסת חוטים לאורך קירות הבית או לחילופין מחציבה בקירות - שתגרום ללכלוך ובלאגן. מחיר התקנת אזעקה קווית זולה יותר אך ההתקנה יקרה ומורכבת.
מערכת אזעקה אלחוטית– פתרון אסתטי יותר שלא כולל חוטי תקשורת הוא אזעקה אלחוטית. התקנת אזעקה אלחוטית היא פשוטה יחסית וזולה יותר, ואם החלטנו לשפץ או להזיז רהיטים לאחר ההתקנה אפשר לנייד אותה בקלות. החיסרון באזעקה אלחוטית הוא במחיר - היקר יותר בכ-40% מאזעקה קווית. בנוסף, צריך להחליף סוללות בגלאים אחת לכמה שנים כי אינם מחוברים למערכת החשמל.
בשלב הבא נחליט איזו הגנה אנחנו צריכים. הגנה פנימית תפעיל את האזעקה במקרה של חדירה לתוך שטח הבית בלבד. הגנה היקפית, לעומת זאת, פועלת כבר משטח החצר ויכולה להרתיע את הפורץ ולהבריח אותו עוד לפני שנכנס אל הבית. כמובן שניתן לשלב בין שני הסוגים להגנה מקסימאלית.
אחרי שבחרנו את סוג ההגנה שמתאימה לבית שלנו , יהיה לנו קל יותר להתאים אליה את הגלאים השונים. יש מגוון גלאים שמתאימים הן למערכות אזעקה קוויות והן לאלחוטיות, נפרט בהמשך.
בשוק מערכות האזעקה קיימים סוגי גלאים רבים ומגוונים, כאן נרחיב על העיקריים והנפוצים שבהם ונזכיר בקצרה גלאים פחות נפוצים.
מתג מגנטי - מורכב משני מגנטים המתחברים לצידי דלת או חלון, כשהדלת נפתחת והם נפרדים האזעקה מופעלת. היתרון במחיר הזול שנע בין 50 ₪ - 150 ₪ ומשתנה לפי גודל המגנט. החיסרון שהוא קל יחסית לעקיפה.
גלאי וילון – הגלאי מזהה תנועה על ידי שינוי בטמפרטורה. הגלאי מותקן בצד החלון בפנים או בחוץ ומגן עליו כמו וילון, מה שמאפשר תנועה ברחבי הבית כשהגלאי פועל מבלי להפעיל אזעקות שווא. החיסרון בגלאי וילון הוא שכל גלאי מכסה פתח אחד, כך שאם יש הרבה פתחים זה אומר שצריך הרבה גלאים. גלאי וילון פנימי מתריע על חדירה רק שהגנב בתוך הבית – אחרי שהוא עבר את החלון. גלאי וילון חיצוני מתריע על ניסיון החדירה מבחוץ – כאשר הפורץ עדיין לא חצה את קו החלון. מחיר גלאי וילון פנימי נע בין 100 ₪ – 300 ₪, גלאי וילון חיצוני יעלה בין 400 ₪ - 900 ₪ בגלל עמידותו בפגעי מזג האוויר. יתרון נוסף לגלאי חיצוני הוא הרתעה מעצם העובדה שהפורץ רואה אותו.
גלאי נפח – הגלאי מזהה תנועה על ידי שינוי טמפרטורה ומפיץ שתי קרני אור, עליונה ותחתונה. האזעקה מופעלת כששתי הקרניים מזהות תנועה במקביל, ולכן מתאים לבית עם בע"ח, כך שלא כל קפיצה של הכלב בחצר תפעיל אזעקה ותקפיץ לנו את הלב. חשוב לבדוק את טווח הכיסוי, כלומר את הזווית והמרחק שהגלאי מכסה. מחיר גלאי נפח פנימי המיועד לתוך הבית נע בין 100 ₪ - 300 ₪, מחיר גלאי נפח חיצוני המיועד לחצר נע בין 400 ₪ -900 ₪. טווח המחירים הגבוה יותר מתייחס לגלאים חיצוניים אלחוטיים.
גלאי קרן (אקטיבי): שולח קרן בין שתי נקודות, כשהקרן נקטעת האזעקה מופעלת. גלאי קרן קל יחסית לעקיפה. סוג נוסף שאינו נפוץ הוא גלאי אקוסטי שמזהה רעשים רמים ושבירת זכוכית.
מערכות אזעקה היום מאפשרות הוספת שדרוגים ותוספות שונות, כמובן שכל שדרוג מייקר את עלות האזעקה. כאן נסקור את האופציות השונות והמחירים שלהן.
מצב שבת – אזעקות שונות מאפשרות הוספת תזמון של האזעקה והגלאים בדומה ל"שעון שבת". אפשר להגדיר לאזעקה שתפעל משעה מסוימת וכן להגדיר גלאים מסוימים שיעבדו ואחרים שלא. פונקציה זו מובנית בתוך מערכות אזעקה רבות אך לא בכולן. לכן חשוב לבדוק שהיא קיימת לפני ההתקנה.
חיישן אנטי מאסק (Anti-Mask) – זהו חיישן מתקדם המותקן בגלאים השונים. החיישן מזהה פורץ ערמומי שמנסה למסך את הגלאי על ידי ריסוס צבע למשל ומתריע על כך. קיום החיישן בגלאי מעלה את מחירו בכ 100 ₪.
כרטיס SMS – שולח הודעה לנייד עם מיקום הפריצה המדויק בבית והגלאי שהופעל. בעבר אזעקות הפעילות רק התראה טלפונית שהודיעה על הפעלת גלאי כלשהו. היתרון בכרטיס הוא קבלת מידע מדויק יותר, הכולל את מיקום הגלאי / הפריצה. כך, במקרה שקיבלנו הודעה על הפעלת גלאי בחצר בלבד - אולי נילחץ קצת פחות. מחיר של כרטיס SMS נע בין 350 ₪ - 550 ₪ כולל מע"מ. אין הכרח בחייגן סלולארי כדי להתקין כרטיס SMS.
הרחבת אזורים לאזעקה – כל מיקום שהותקן בו גלאי בעצם מוגדר כאזור, הממוצע הוא שישה אזורים. במערכות אזעקה רבות ניתן להוסיף כרטיס הרחבת אזורים בעלות של 400 ₪ – 800 ₪ כולל מע"מ, תלוי במספר האזורים שנרצה להוסיף.
חייגן סלולארי – זהו אחד השדרוגים היקרים. ניתן להוסיף חייגן סלולארי שמבטל את התלות בקו טלפון - במקרה ויש חבלה בקו. לחייגן יש כרטיס SIM נפרד והוא מאפשר לקבל SMS לנייד. עלות חייגן סלולארי נעה בין 1500 ₪ – 2500 ₪ כולל מע"מ.
הוספת מצלמות אבטחה – כאן תוכלו לקרוא מדריך מורחב על התקנת מצלמות אבטחה.
עולם האזעקות לא מפסיק להתפתח ויש הרבה חברות שעוסקות בייצור, שיווק ופיתוח מערכות אזעקה, אבל כמו בכל שוק לצד החברות האיכותיות מתגלים גם חיקויים סינים זולים. המחיר של מערכת האזעקה האלו אולי זול יותר, אבל אל תתפלאו אם תתעוררו בשלוש בלילה מאזעקת שווא בין החברות המוכרות יותר תמצאו את פימא, ויסוניק (Visonic), עורב וריסקו. כאן תוכלו לקרוא על עוד מערכות אזעקה מומלצות
כשמדובר בהגנה על הבית שלנו, אחרי שהחלטנו מה סוג האזעקה המתאים לנו חשוב שמערכת האזעקה ומתקין האזעקות יהיו אמינים ומקצועיים. ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת המלצות על מתקיני אזעקות מומלצים לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמתקין שברשימה.
באתר מידרג ריכזנו רשימה של מתקיני אזעקות מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הטובים ביותר מלקוחות קודמים. לאחר כל התקנה של אזעקה, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המתקין כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן באתר. לחצו כאן, על מנת לעבור ל רשימת מתקיני האזעקות המומלצים באזורכם!
לכל גלאי יתרונות וחסרונות, בטיפ הבא טכנאי אזעקות מסביר על ההבדלים בין גלאי נפח פנימי לחיצוני.
מה ההבדל בין הגלאים? טכנאי אזעקות מסביר
טכנאי אזעקות מקצועי מסביר על סוגי הגלאים השונים, היתרונות והחסרונות של כל אחד, ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהסוגים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.