למרות הצליל המפתה, קונזולי הוא לא סוג טעים במיוחד של פסטה, אלא סוג מאסיבי במיוחד של שער חשמלי. שער קונזולי הוא אחיו הקרבי של השער הנגרר, והוא מותאם להתקנה בתנאי שטח קשים. שער קונזולי הוא גם כבד ועמיד, ומתקינים אותו בכניסה ליישובים או אפילו במעברי גבול, אבל גם בבתים ובבנייני מגורים ומשרדים. אז אם אתם לפני התקנת שער קונזולי, בואו לקרוא את כל הפרטים והמידע: איך זה עובד? איך מתחזקים אותו? וכמה זה יעלה? כל התשובות בפנים.
שער קונזולי הוא גרסה של שער נגרר רגיל. בשער נגרר סטנדרטי יש לוח מלבני או פרופיל סורגים בצורה דומה שנע על מסילה לפתיחה ולסגירה של השער. אבל לא כל סוג של קרקע מתאים להתקנת מסילה לשער נגרר: בקרקע לא ישרה או בקרקע חולית, למשל, לא תוכלו להתקין אותו. שער קונזולי הוא שער מרחף, כלומר הוא לא דורש מסילה על הקרקע. בנוסף, הוא שער כבד ומאסיבי במיוחד, ולכן מתאים במקומות שדרושה להם רמת בטיחות גבוהה. יתרון נוסף של השער הקונזולי הוא שהוא מיועד לפתיחות מרובות, ובתחזוק נכון יכול להחזיק גם עשור וחצי ללא תקלות.
מכל הסיבות האלה, שערים קונזוליים מתאימים במיוחד לכניסות למושבים, קיבוצים ויישובים. לבנייני מגורים או בתים פרטיים לרוב מתקינים גרסה קלה ודקה יותר של שער קונזולי, שהיא פחות כבדה ומאסיבית. שער קונזולי לבית פרטי מתאים כשמעוניינים בשער נגרר לחניה אבל הכביש לחניה מכיל מהמורות או נמצא בשיפוע ולכן לא מאפשר התקנת מסילה. עוד שערים שמתאימים לבתים פרטיים ולבנייני מגורים הם שער גלילה לחניה פרטית, או מחסום זרוע חשמלי.
באין קוסם בסביבה שיכשף את השער שלכם לרחף, יש צורך בהתקנת קונסטרוקציה ייחודית ויציבה במיוחד שתחזיק את השער הצף באוויר. התקנת שער קונזולי מתבצעת על ידי מתקין שערים חשמליים, והיא מתרחשת בכמה שלבים:
התקנת התשתית: בשלב הראשון עושים את ההכנות הדרושות בקרקע ויוצקים תשתית בטון. בתוך הבטון מקבעים גלגלי מיסב. מיסב (לאגר) הוא חלק מכני שמאפשר תנועה סיבובית בלי הרבה חיכוך, גרסה קטנה במיוחד שלו תוכלו למצוא בתוך ספינר. הפחתת החיכוך מסייעת לשער לשמור על עמידות לאורך זמן.
התקנת השער: לאחר שהבטון התייבש, מתקינים את השער עצמו: מחברים לגלגלי המיסב צירים ומסילות, מתקינים את ה"ח" – המסגרת של השער, ואת השער הקונזולי עצמו.
התקנת המערכת החשמלית: בשלב האחרון מתקינים את המערכת החשמלית. ניתן להתקין מגוון סוגים של פתיחה חשמלית לשער: פתיחה באמצעות חיישן שמזהה רכבים מסויימים, פתיחה דרך הפלאפון, בעזרת אפליקציה, קודן, לחצן, שלט לשער חשמלי ועוד.
ההתקנה כולה אורכת מספר ימים עד שבוע, בתוכם יש את הזמן שלוקחת ההתקנה עצמה, ואת זמן הייבוש של הבטון בין שלבי ההתקנה.
כפי שכתבנו למעלה, שערים קונזוליים הם עמידים במיוחד, בהנחה שמקפידים על התקנה נכונה ותחזוק נכון של השער. תחזוקה שוטפת של שער קונזולי כוללת שימון וכיוון של השער, שצריכים להתבצע אחת לשנה או פחות – תלוי אם השער ממוקם בשטח פתוח או במקום מוגן יותר כמו חניית בניין. תדירות התחזוקה הנדרשת קשורה גם לעומס שיש על השער: שער קונזולי לחניה פרטית נפתח פעמים בודדות ביום, לעומת שער קונזולי בכניסה ליישוב שיכול להיפתח גם מאות פעמים ביום.
גם בתחזוק נכון, ניתן לצפות שיופיעו תקלות בשער אחרי 15 שנה של שירות נאמן. שערים קונזולים בגיל ההתבגרות יכולים לסבול משחיקת מיסבים, שחיקת גלגלים, תקלות של בלאי במנוע, ועוד. לרוב תיקון שער קונזולי יכלול החלפה של החלק התקול.
מחיר שער קונזולי משתנה לפי גודל הפתח שצריך לכסות, והגובה הרצוי לשער. ככל שהשער גדול יותר, גם המנוע, הגלגלים ושאר המערכת יצטרכו להיות חזקים יותר כדי לעמוד ביותר משקל. בכל גודל, מחיר שער קונזולי הוא גבוה במיוחד ביחס לשערים אחרים, בהתאם להתקנה המורכבת שלו, לעמידות שלו, למנגנון הייחודי ולאסתטיות. אז כמה עולה שער קונזולי?
מחיר שער קונזולי שמתאים לבתים ובניינים הוא לרוב כ- 18,000-24,000 ₪.
מחיר שער קונזולי שמתאים לכניסה ליישובים הוא לרוב כ- 30,000-40,000 ₪.
המחיר בתוך הטווח משתנה לפי הגודל הדרוש לשער, ולפי התוספות הנדרשות: מנגנוני בטיחות, נורה מהבהבת בתנועה, שלטים נוספים וכו'.
שער קונזולי יוכל לשמש אתכם באמינות לאורך שנים, אם הותקן בצורה נכונה וטובה. בדיוק בשביל זה אספנו לכאן רשימה של מתקיני שערים חשמליים מומלצים שמתמחים בהתקנות ותיקונים בשערים קונזוליים, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. מוזמנים לקרוא חוות דעת וביקורות על המתקינים, ולבחור את איש המקצוע המתאים לכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.