בניגוד לתנור המסורתי שכולל שני גופי חימום - עליון ותחתון, תנורים מתקדמים יותר הם תנורי מולטיסיסטם הכוללים טורבו או טורבו אקטיבי, שבהם ניתן להכין מגוון רחב יותר של מאכלים וכמה מהם במקביל.
הטורבו הוא מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה.
הטורבו האקטיבי נמצא מאחורי הטורבו הרגיל ומאפשר אפייה וצלייה מיטבית של מספר תבניות בו זמנית.
טורבו אקטיבי מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת כמויות אוכל גדולות, מאפשר להכין מספר סוגי אוכל במקביל ומקצר את משך הבישול.
בבורר התוכניות הוא מוסמן לרוב כך: