לכל תנור יש כמה גופי חימום שונים, שמשתפים פעולה ביחד או יוצרים אפקט שונה בנפרד. מה מהם זה מצב סטטי בתנור?
'מצב סטטי' מתייחס לחימום שהוא קבוע, סטטי, בלי תוספות של אוויר או קיטור. זה החימום הבסיסי והקלאסי של התנור, ומערב שני גופי חימום נסתרים - עליון ותחתון. תכנית 'מצב סטטי' בתנור מסומנת בציור של ריבוע עם קו ארוך בתחתית, בחלק העליון שלו או שניהם יחד (בהתאם לגוף החימום הספציפי שמופעל). לרוב תשתמשו במצב סטטי לחימום ארוך או אפייה ארוכה ועדינה, והחלוקה לגופים שונים מתאימה לכמות התבניות, למיקום שלהן בתוך התנור או לאפקט האפיה הרצוי.
'מצב טורבו' הוא מצב שבו גוף חימום אחורי מופעל ביחד עם מאוורר. מכיוון שהמאוורר מניע את האוויר החם בתוך התנור זה לא נחשב ל'מצב סטטי'. חימום כזה מתאים לחימום חזק יותר, חימום של מספר תבניות במקביל (בפיזור ואוורור האדים) או - לפעמים - להוספת הזהבה או קראנץ' בסוף האפייה.
'מצב גריל' - גם כאן אין בפועל תזוזה, אבל הוא עדיין לא נחשב למצב סטטי כי גוף החימום שפועל בו גלוי והמטרה היא יותר צלייה מאפייה.
שימו לב - בכל תנור ההגדרות קצת שונות, וככה גם התוצאה בפועל. מומלץ מאוד לקרוא במדריך התוכניות שהגיע עם התנור, או להתנסות ולראות איך מגיב התנור הספציפי שלכם. אבל בזהירות - את הנשרף אין להשיב... 😊