הרצפה בחדר האמבטיה כבר לא מתנקה עד הסוף אף פעם? נמאס לכם ממרצפות 20X20 מדגם האייטיז "כתמי לכלוך" בדירה שירשתם מסבתא? כאן תוכלו למצוא מידע מועיל על מחיר ריצוף לבית. כבר נספר לכם שעל החלפת ריצוף תשלמו בממוצע 350-450 ₪ למ"ר. כמה תשלמו על ריצוף חוץ? כמה תחסכו אם תדביקו את הריצוף החדש על הריצוף הקיים? ומה עוד משפיע על מחיר ריצוף לבית? שמחים ששאלתם, כל התשובות כאן.
רוב השיפוצניקים מתמחרים עבודות ריצוף לפי מטר רבוע. מחיר ריצוף לבית הוא 350-450 ₪ למ"ר. המחיר כולל את הפירוק והפינוי של הריצוף הקודם, אינו כולל את מחיר האריחים ואינו כולל מע"מ. בתוך הטווח הזה תשלמו פחות ככל שהשטח שאתם מרצפים גדול יותר, וככל שעבודת הפירוק והפינוי תהיה קלה יותר.
חלק מהשיפוצניקים יתמחרו בנפרד את עקירת ופינוי הריצוף הקודם ואת הנחת הריצוף החדש. אם אתם מרצפים בית חדש (מזל טוב!) ואין ריצוף קודם שצריך לפרק ולפנות, מחיר הריצוף ירד בכ100 ₪ למ"ר.
בשיפוץ של בית תוכלו לחסוך משמעותית בעלות הריצוף אם תבחרו להדביק את הריצוף החדש על הריצוף הקיים. במקרה של הדבקה תחסכו לשיפוצניק את עבודת הפירוק והפינוי של הריצוף הישן ואת עבודת התשתית לקראת הריצוף, וזה יוזיל את מחיר העבודה. הדבקת ריצוף היא עבודה מהירה בהרבה – יכולה לקחת עד חצי מהזמן, וגם נקיה הרבה יותר.
החיסרון בהדבקת ריצוף הוא שאם מדביקים ריצוף עבה, או אם חוזרים על הפעולה, יידרשו כל מיני התאמות בבית – קיצור דלתות, למשל, או הגבהה של המדיח כדי שיצליח להיפתח טוב. בנוסף, אם בבית שלכם יש צנרת ישנה שמידי פעם דורשת יחס, הדבקת ריצוף תהיה קצת סיכון כי במקרה שאינסטלטור יצטרך לראות את הצנרת, הוא יצטרך לפרק יותר משכבת ריצוף אחת כדי להגיע אליה, וזה יסבך את המצב. בחדרי אמבטיה חשוב לחדש את האיטום כשמרצפים, לכן בהם לא מדביקים ריצוף.
מחיר הדבקת ריצוף הוא 160-250 ₪ למ"ר, בהנחה שמצב הריצוף בבית שלכם לא ידרוש עבודת תשתית יוצאת דופן. המחיר אינו כולל את עלות האריחים ואינו כולל מע"מ. בתוך הטווח הזה תשלמו פחות ככל שהשטח שאתם מרצפים גדול יותר, וככל שעבודת ההכנה להדבקה תהיה פשוטה יותר.
מחיר ריצוף חוץ הוא 350-450 ₪ למ"ר בהחלפת ריצוף קיים, בדומה לריצוף פנים. המחיר אינו כולל את מחיר האריחים ואינו כולל מע"מ.
מחיר הדבקת ריצוף חוץ מעל ריצוף חוץ קיים הוא 160-250 ₪ למ"ר, בדומה לריצוף פנים. המחיר אינו כולל את מחיר האריחים ואינו כולל מע"מ.
מחיר הנחת ריצוף חוץ על חול הוא 200-300 ₪ למ"ר. המחיר כולל את סיפוק החול, אינו כולל את מחיר האריחים ואינו כולל מע"מ.
אם אתם מרצפים גינה או חצר לראשונה, בהרבה מקרים יהיה צורך בעבודת תשתית מקדימה, כי אי אפשר להניח ריצוף ישירות על אדמה או דשא. על עבודת תשתית כזו של יישור הקרקע ויציקת בטון תוכלו לשלם 400-600 ₪ למ"ר, לא כולל מע"מ, בנוסף למחיר עבודת הריצוף עצמה. בתוך טווח המחירים הזה המחיר שתשלמו תלוי במצב הקרקע לפני העבודה.
חשוב להדגיש שהמחירים של ריצוף לבית שקראתם כאן הם מחירי עבודת הריצוף בלבד ואינם כוללים את מחיר האריחים. רוב השיפוצניקים לא מספקים את האריחים בעבודות ריצוף.
טווח המחירים של אריחים לבית גדול מאד ונע בין עשרות שקלים לאריח עד אלף ויותר. מחיר האריחים מושפע בין השאר מסוג האבן (מלאכותית או טבעית), מהעיצובים השונים, מהגודל ומארץ הייצור. למשל, על אריחים סיניים תשלמו הרבה פחות מאריחים איטלקיים – אבל ההפרש במחיר יתבטא באיכות האריח.
חשוב לדעת שאין מחירון קבוע לסוגי אריחים שונים, אלא כל ספק או חנות מוכרים במחירים שונים בזמנים שונים. המלצה חמה: אחרי שבחרתם את סוג האריחים הרצוי לכם, אל תוותרו על סקר שוק כדי למצוא אותם במחיר המשתלם ביותר. גם לאריחים יש סוף עונה, ואפשר למצוא אותם במבצעים שווים.
המחירים שקראתם עד עכשיו הם מחירים ממוצעים לעבודות סטנדרטיות של ריצוף לבית. לפני שתקפצו למסקנות על מחיר הריצוף שאתם רוצים לבצע בבית שלכם, יש עוד כל מיני גורמים שיכולים להשפיע על העלות:
גודל הבית: בגדול, ככל שתרצו לרצף יותר שטח, מחיר הריצוף למ"ר ירד. המחירים שציינו למעלה הם לכמות מינימלית של אריחים, שמשתנה מספק לספק. אם אתם זקוקים לריצוף של חדר אחד בלבד או כמה מטרים בודדים המחיר יעלה משמעותית.
גודל האריחים: אריח בגודל 40X40 – 80X80 נחשב אריח סטנדרטי. אם תרצו לרצף באריחים קטנים בהרבה או גדולים בהרבה, הריצוף יתייקר. הסיבה היא שריצוף באריחים קטנים הוא הרבה יותר סיזיפי, וריצוף באריחים ענקיים ידרוש לפעמים שני פועלים כדי להניח כל אריח.
חיתוך אריחים: אם יש בדירה שלכם הרבה נישות, השיפוצניק יצטרך לחתוך את האריחים הגדולים יותר כדי להתאים אותם לשם, וזה עשוי לייקר את העבודה. בחדרי אמבטיה או במקומות אחרים שבהם מרצפים קירות, לפעמים יש צורך בחיתוכים נוספים כדי ליצור גימורים טובים כשאריחים נפגשים בפינות. חיתוך של אריח ב45 מעלות בשביל גימור כזה נקרא חיתוך גרונג. חיתוך גרונג מתומחר לפי מטר אורך ויכול לעלות 170-200 ₪ למטר.
סוג האבן: לא רק שאריחי אבן טבעית עצמם יקרים משמעותית מאריחים מלאכותיים, גם מחיר העבודה גבוה יותר ויכול להגיע ל-30-40% יותר מריצוף באבן מלאכותית. אבן טבעית אי אפשר להדביק על ריצוף קיים, והיא דורשת עבודה מדוייקת יותר וליטוש. חוץ מההשקעה הראשונית, ריצוף באבן טבעית הוא גם די מפונק ודורש תחזוק תמידי. בהנחה שאתם רוצים לשמור על המראה שלו, פעם בכמה שנים תצטרכו להעניק טיפול 10,000 למרצפות שלכם, שיכלול ליטוש מחדש וציפוי בסילר – חומר שקוף דמוי זכוכית שימנע מהאבן לספוג לכלוך.
ריצוף חדר אמבטיה: חדרי אמבטיה הם מאתגרים מאד לריצוף: הם קטנים, צפופים, מרוהטים, ודורשים עבודת איטום יסודית. אם הזמנתם שיפוצניק לריצוף של חדר אמבטיה בלבד, המחיר עשוי להתייקר ב- 100-150 ₪ למ"ר, ואפילו יותר. גם ריצוף חדר אמבטיה בתוך עבודה של ריצוף בית שלם יכול לעלות מעט יותר למ"ר.
גובה הדירה: הספק ממנו תקנו את האריחים יביא אותם לאזור הבית שלכם, אבל השיפוצניק יצטרך להביא אותם אל תוך הדירה, וגם לפנות ממנה את האריחים הקודמים. אם אתם גרים בקומה רביעית בלי מעלית, אתם יכולים לצפות לתוספת מחיר משמעותית על הסחיבה של המרצפות במדרגות.
בלגן בלגן: המצב האופטימלי לעבודת ריצוף הוא כמובן בית ריק, אבל הרבה פעמים תצטרכו לבצע ריצוף גם לא במעבר דירה. במקרה כזה, סביר להניח שתהיה תוספת תשלום על הזזת הרהיטים שהעבודה תדרוש. ככל שתשאירו את הדירה ריקה ומסודרת יותר תשלמו פחות. חשוב לדעת: רוב השיפוצניקים לא נותנים אחריות על הרהיטים שנשארים בבית בזמן הריצוף. בגדול אין סיבה שהם יפגעו משמעותית, אבל אם יש חפץ שחשוב לכם במיוחד כדאי לאחסן אותו במקום מבטחים עד שתהיה לו רצפה חדשה לדרוך עליה.
חיפוי: בחלק מעבודות הריצוף – למשל, כשיש הפרשי גבהים – משתמשים בחלקי מתכת כדי לחפות פינות או רווחים בין אריחים. תמחור של חיפויים כאלה משתנה משיפוצניק אחד לאחר: יש כאלה שמספקים את החלקים הללו ויש שידריכו אתכם להזמין אותם מהספק של האריחים. יש כאלה שיתמחרו את ההתקנה שלהם בנפרד ויש שישלבו אותם ללא תוספת תשלום.
כדי שתקבלו מושג טוב יותר על עלות עבודת ריצוף, צירפנו כאן הצעת מחיר של עבודת ריצוף אמיתית שבוצעה על ידי שיפוצניק המדורג באתר. בעבודה בוצע ריצוף מחדש בקומת המרתף והדבקת ריצוף בקומת הקרקע ובחצר. בנוסף בוצע ריצוף וחיפוי קירות בארבעה חדרי אמבטיה ושרותים.
עקירת ופינוי ריצוף קיים בקומת מרתף.
מחיר: 150 ₪ למ"ר X 50 מ"ר = 7,500 ₪
הנחת ריצוף גרניט פורצלן על גבי תשתית חול בקומת מרתף.
מחיר: 300 ₪ למ"ר X 50 מ"ר = 15,000 ₪
הדבקת אריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט בקומת קרקע.
מחיר: 250 ₪ למ"ר X 58.2 מ"ר = 14,550 ₪
הדבקת ריצוף חוץ גרניט פורצלן דמוי דק.
מחיר: 250 ₪ למ"ר X 48.4 מ"ר = 12,100 ₪
ריצוף וחיפוי חדרי אמבטיות ושרותים.
מחיר: 350 ₪ למ"ר X 64.56 מ"ר = 22,596 ₪
חיתוכי גרונג.
מחיר: 175 ₪ למ"ר X 3.31 מ' = 579.25 ₪
פינות אלומניום לחיפוי.
מחיר: 125 ₪ למ"ר X 15.5 מ' = 1,937.5 ₪
סה"כ: 74,262.75 ₪ + 17% מע"מ = 86,887.42 ₪.
אם הגעתם עד כאן, אתם כבר יודעים שהריצוף החדש שלכם לא יהיה בדיוק במחירי רצפה. כשאתם מתכננים להיפרד מסכום כזה, כדאי שתעניקו אותו לבעל מקצוע אמין, שיעשה עבודה טובה שתיראה טוב בעיניים ותחזיק לאורך שנים. בדיוק בשביל זה תוכלו למצוא כאן רשימה של שיפוצניקים מומלצים, מדורגים על פי חוות דעת של לקוחות קודמים. תוכלו לקרוא מה חשבו האנשים על עבודות הריצוף שעשה כל בעל מקצוע, ולבחור את השיפוצניק שיעשה את הרצפה שלכם. לכו על זה!
על ריצוף לבית תשלמו בממוצע 350-450 ש"ח למ"ר. המחיר כולל את עקירת ופינוי הריצוף הקודם, לא כולל את מחיר האריחים ולא כולל מע"מ.
יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על המחיר, מוזמנים לקרוא בפנים.
על הדבקת ריצוף תשלמו בממוצע 160-250 ש"ח למ"ר, לא כולל את מחיר האריחים ולא כולל מע"מ.
יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על המחיר, מוזמנים לקרוא בפנים.
הנחת ריצוף חוץ על תשתית חול עולה 200-300 ש"ח, כולל החול. המחיר לא כולל את מחיר האריחים ולא כולל מע"מ.
החלפת ריצוף חוץ או הדבקת ריצוף חוץ על ריצוף קיים עולה בדומה לריצוף פנים: 350-450 ש"ח להחלפה, 160-250 ש"ח להדבקה. המחיר לא כולל את מחיר האריחים ולא כולל מע"מ.
במקרה שיש צורך בעבודת תשתית של יישור, חפירה ויציקת בטון תוכלו לשלם עליה 400-600 ש"ח למ"ר בנוסף למחיר הריצוף עצמו.
אריחים לבית ניתן לקנות אצל מגוון ספקים וחנויות. אתם מוזמנים להתייעץ עם שיפוצניק מומלץ על אריחים טובים וספקים אמינים.
הדבקת ריצוף על ריצוף קיים היא עבודה זולה יותר, נקייה הרבה יותר ויכולה לקחת עד חצי מהזמן של ריצוף מחדש. מצד שני, היא יכולה ליצור צורך בהתאמות בבית: קיצור דלתות פנים, או הגבהה של המדיח כדי שיוכל להיפתח כמו שצריך למרות הרצפה הגבוהה יותר. בנוסף, במקרה שעבודת אינסטלציה במקום תדרוש חשיפה של הצינורות מתחת לרצפה, האינסטלטור יצטרך לפרק שתי שכבות של ריצוף (או יותר), וזה יסבך את המצב.
76 שיפוצניקים של מידרג ענו על השאלה, רובם ממליצים על החלפת ריצוף מלאה, אבל זה ממש לא רוב מוחלט.
אם כך, לשתי האפשרויות יש יתרונות וחסרונות. אתם מוזמנים להתייעץ עם שיפוצניק מומלץ על הדבקה לעומת ריצוף בתנאים של הבית הספציפי שלכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.