רצפה היא הרהיט הכי גדול בבית, ואם היא שרוטה, מלוכלכת, או סתם לא מוצאת חן בעינכם – זה זמן טוב לחשוב על חיפוי רצפה. כאן תוכלו למצוא מידע על 4 אפשרויות שונות של חיפוי רצפה: ריצוף מחדש, פרקט, בטון מוחלק וPVC. על כל חיפוי נספר כמה הוא יעלה, ומה היתרונות והחסרונות שלו. מה עוד תוכלו למצוא כאן? המלצות לבעלי מקצוע שייצרו לכם רצפה חדשה שתאיר לכם בעיניים
האפשרות הראשונה להעלים מהעין את הריצוף הבעייתי היא פשוט לרצף את הבית מחדש. בריצוף לבית תוכלו לבחור בין שתי אפשרויות:
1. להחליף את הריצוף הקודם.
2. להדביק את האריחים החדשים כשהישנים נשארים מתחתיהם.
הדבקת ריצוף היא זולה יותר, מהירה יותר ונקייה יותר מריצוף מחדש, אבל יש לה חסרונות משלה: למשל, לפעמים תצטרכו לקצר את דלתות הבית בגלל הגבהת הרצפה.
ריצוף מחדש הוא אופציה יקרה למדי של חיפוי רצפה. אם מדובר על אריחים סטנדרטיים בעבודה בגודל סטנדרטי, מחיר ריצוף לבית מחדש ינוע לרוב בין 350-450 ₪ למ"ר, ומחיר הדבקת ריצוף על ריצוף קיים 160-250 ₪ למ"ר. המחיר לא כולל את עלות האריחים ולא כולל מע"מ.
אם נמאס לכם מהשיש הקר והמנוכר, אתם מוזמנים לעבור למראה החמים של פרקט. התקנת פרקט זולה הרבה יותר מריצוף מחדש, וגם מהירה הרבה יותר: תוך יום או יומיים תוכלו כבר לדרוך על עץ בכל רחבי הדירה. יש כמה סוגי פרקט שתוכלו לבחור מבניהם, העיקריים הם פרקט עץ אמיתי, ופרקט סינטטי – פרקט למינציה.
מחירי פרקט משתנים בטווח די רחב לפי סוג הפרקט, האיכות, הדוגמא הרצויה והחברה. על פרקט עץ תוכלו לשלם 170-500 ₪ למ"ר, ועלות ההתקנה שלו היא 85-95 ₪ למ"ר. בשביל פרקט למינציה תצטרכו להיפרד מ-60-150 ₪ למ"ר, ועלות ההתקנה שלו היא 40-45 ₪ למ"ר. המחירים כוללים מע"מ ונוגעים לעבודה בגודל סטנדרטי, אם תרצו לחפות חדר אחד בלבד המחיר למ"ר יעלה.
חוץ מהמראה החמים והמגע החמים, פרקט הוא קל לניקוי, קל להתקנה, וזול יחסית. מצד שני, לפרקט יש בלאי גבוה יחסית לשיש: אם בחרתם בפרקט עץ תצטרכו ללטש אותו פעם בכמה שנים (5-15, תלוי באיכות הפרקט) ואם הלכתם על פרקט למינציה והוא התבלה, לא יהיה מנוס מלהחליף. בנוסף, חשוב שתדעו שפרקט רגיש מאד למים, ולא מותאם להתקנה בחדרים רווי לחות כמו אמבטיה.
רוצים ללכת על המראה החום והחם? אתם מוזמנים להיעזר במתקין פרקטים.
אנחנו יודעים, כשאתם שומעים "בטון" אתם לא חושבים על הרצפה שלכם. אבל חיפוי רצפה בבטון הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות, ובצדק – הזהב האפור יוצר רצפה חזקה במיוחד במראה נקי, ייחודי, ויפה להפתיע.
שתי האפשרויות המרכזיות שתוכלו לבחור ביניהן הן בטון מוחלק או מיקרוטופינג. בבטון מוחלק תצטרכו לעקור ולפנות את הריצוף הקודם, לאחר מכן ייצקו שכבה עבה (10 ס"מ לפחות) של בטון מזויין על הרצפה, ואז יחליקו אותה בעזרת מכשיר ייעודי. מיקרוטופינג לעומת זאת הוא ציפוי בטון דק בעובי כמה מילימטרים שמורחים מעל הריצוף הקיים. המראה שנוצר הוא די דומה.
מבחינה עיצובית, תוכלו לטבוע על הבטון צורות אריחים באיזה גודל שתרצו, או אפילו מרקמים שונים – טקסטורה דמויית עץ, למשל. תוכלו לצרוב על הבטון צבעים שונים, או לבחור בבטון מלוטש, שיהיה בגימור מבריק וחלק יותר מבטון מוחלק רגיל. אם אתם מחפים ריצוף חוץ בבטון, תוכלו להשתמש בבטון מוברש. בסוג חיפוי כזה מעבירים מטאטא על הבטון לפני הייבוש ויוצרים מרקם דמויי יוטה. ההברשה תגרום לרצפה בחוץ להיות פחות חלקלקה כשיורד גשם.
חוץ מהמגוון העיצובי שבטון מוחלק מציע, הוא גם סוג חיפוי רצפה עמיד וחזק במיוחד. על כל אלה תשלמו די ביוקר: מחיר חיפוי רצפה בבטון מוחלק נע בטווח מאד רחב לפי הסוגים השונים, העיצובים השונים, החברות השונות והשטח המיועד לחיפוי, ותוכלו לשלם עליו 350-800 ₪ למ"ר.
עשינו לכם חשק לאפור בעיניים? תוכלו להיעזר בשיפוצניק שמתמחה בבטון מוחלק.
אם טווחי התקציב שציינו עד עכשיו פחות מתאימים לכם, או אם אתם גרים בדירה שכורה ולא יכולים לבצע בה שינוי בסדר גודל כזה - אל דאגה! לא נשאיר אתכם עם הטרצות 20X20 בדוגמת עובש. שתי ידיים טובות, עשרות שקלים בודדים למ"ר וטמבוריה סמוכה הם כל מה שתצטרכו כדי להפוך את הרצפה למשהו יותר דריך.
יריעות PVC (לינולאום) קיימות במגוון דגמים ועיצובים. אם אתם מחפים רצפה, נמליץ לכם לקנות יריעה בדוגמא דמויית ריצוף או דמויית פרקט. תוכלו לקנות יריעות מסוג כזה במגוון חנויות של ציוד לבית וציוד לשיפוץ שקרובות למקום מגוריכם. מדדו את החלל הרצוי לחיפוי בבית, גשו לחנות וקנו יריעה בגודל המתאים. כעת כל מה שנשאר הוא לחזור הביתה ולהניח. אם תרצו למנוע תזוזה תוכלו להדביק את היריעה למקום. אם יש בחדר פינות לא צפויות, נישות או ריהוט שאי אפשר להזיז, תוכלו לחתוך את היריעה לצורה המתאימה בסכין יפני רגיל.
הלינולאום חמים יותר מריצוף רגיל ונעים למגע. הוא מתנקה בקלות בסמרטוט לח, ואם תרצו לשמור על הצבע שלו לאורך זמן, נמליץ לכם להימנע מלנקות אותו באקונומיקה.
נשמע לכם רעיון טוב אבל אתם חושבים שתתקשו לבצע? אתם מוזמנים להיעזר בהנדימן.
אז אחרי שהבנו מה הן האפשרויות לחיפוי רצפה כל מה שנותר הוא לבחור את בעל המקצוע המתאים שישדרג לכם את הרצפה ואת המראה של הבית כולו. אם תרצו להחליף את הריצוף ברצפות קרמיקה או להתקין חיפוי בטון תוכלו להעזר באחד מהשיפוצניקים המומלצים באתר. אם תרצו חיפוי פרקט תוכלו להעזר במתקין פרקטים, ואם החלטתם ללכת על חיפוי PVC ותרצו להיעזר באיש מקצוע, תוכלו לקרוא המלצות על הנדימנים.
מחיר בטון מוחלק משתנה בטווח מאד רחב לפי סוג הבטון, העיצובים, החברות השונות וגודל השטח שתרצו לחפות. תוכלו לשלם על בטון מוחלק 350-800 ₪ למ"ר. לבירור מחיר רלוונטי לצרכים שלכם אתם מוזמנים להתקשר לשיפוצניק מומלץ לבטון מוחלק.
ראשית עוקרים את הריצוף הקיים, לאחר מכן מניחים שכבה עבה של בטון, ובסוף מחליקים אותה בעזרת מכשיר מיוחד.
אם אין אפשרות לעקור את הריצוף אפשר לעשות מיקרוטופינג במקום, כלומר מריחת שכבה דקה של בטון מעל הריצוף הקיים. המראה שנוצר די דומה.
מחיר התקנת פרקט עץ הוא 85-95 ₪ למ"ר. מחיר פרקט עץ עצמו הוא 170-500 ₪ למ"ר, ויותר.
מחיר התקנת פרקט למינציה הוא 40-45 ₪ למ"ר. מחיר פרקט למינציה עצמו הוא 60-150 ₪ למ"ר.
אם תרצו להתקין פרקט בחדר אחד בלבד, מחיר ההתקנה למ"ר יעלה משמעותית.
פרקט מנקים בעזרת טאטוא ומעבר של סמרטוט לח. אין לשטוף פרקט בעזרת כמויות מים וגריפה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.