החלטתם לרצף את המרפסת שלכם והדבר הראשון שאתם חושבים עליו עכשיו הוא המרצפות היפות שתבחרו. לא רוצים לבאס או משהו, אבל הנחת המרצפות זה השלב האחרון והסופי בריצוף המרפסת. לפני כן עוד יש כמה דברים להקפיד עליהם, וגם כשבוחרים ריצוף יש כמה קריטריונים שצריך לקחת בחשבון. אז אילו מרצפות יתאימו למרפסת, איך מרצפים וכמה יעלה לרצף מרפסת? הכנו לכם מדריך מפורט
המרפסת שלכם הולכת לעבור מהפך! לפני המייקאובר המיועד, חשוב שתדעו שבין אם מדובר בהחלפת ריצוף ישן לחדש, הדבקת ריצוף על ריצוף קיים או בניית מרפסת מאפס - הנחת המרצפות היא רק השלב הסופי והקוסמטי.
בלי להעליב את המרצפות שבחרתם, יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם הרבה לפני כן בתהליך ריצוף המרפסת:
פתחי ניקוז:
אחד הדברים שהכי חשוב להקפיד עליהם לפני ריצוף המרפסת הוא פתחי הניקוז. כשמרצפים מרפסת חשוב לוודא שהשיפוצניק משאיר פתח לניקוז - כדי שיהיה למי הגשמים או למים שבהם אתם שוטפים את הרצפה לאן לצאת, וזאת כדי למנוע הצפה של המרפסת. חור הניקוז יכול להתחבר לצינור שמוביל את המים לביוב, או ליציאה החוצה לרחוב.
קיבולת הניקוז:
אם המרפסת שלכם גדולה, כדאי להוסיף יותר מנקודת ניקוז אחת כדי לא ליצור עומס על יציאת הניקוז ולהוביל להצפה. חשוב לשים לב כשמדביקים ריצוף על ריצוף קיים לא לסתום את פתחי הניקוז, שכן כשמדביקים על ריצוף קיים, גובה המרפסת מתרומם בערך בסנטימטר וחצי ועלול לחסום את הגישה לפתח הניקוז.
בנוסף, חשוב לוודא את הנגישות ליציאות הניקוז של המעבר מהויטרינה בסלון למרפסת: בויטרינות האלומיניום שבסלון יש מסילות קטנות שדרכן זורמים המים החוצה למרפסת. גם כאן, במקרה של הדבקה על ריצוף קיים, הריצוף החדש והמוגבה עלול לחסום את פתחי הניקוז של הויטרינה, וזה עלול להוביל לבעיות רטיבות. הדרך הנכונה לרצף מרפסת היא לפרק את המסילה הקיימת, להניח את הריצוף במרפסת ולאחר מכן להגביה את המסילה, בהתאם לגובה החדש של המרפסת.
התקנת נקז כפול בריצוף מרפסת:
חשוב להקפיד על התקנת נקז כפול, בשלב איטום המרפסת. חור ניקוז הוא למעשה חור שינקז את המים גם ממפלס המרפסת וגם מהמפלס התחתון – של יריעות האיטום. נקז כפול ישמור על איטום איכותי שעליו נפרט בהמשך.
יצירת שיפועים במרפסת:
בהמשך לניקוזים, יצירת שיפועים היא דבר שחשוב להקפיד עליו בעת ריצוף המרפסת, בשביל שהמים יגיעו אל הניקוז יש צורך בשיפוע של המרפסת לכיוון חור הניקוז. בדיוק כמו שבמקלחון יש חלק שהוא טיפה מוטה ואלכסוני לכיוון חור הניקוז.
לפני ריצוף המרפסת הדבר אולי החשוב ביותר הוא איטום. האיטום צריך להתבצע לפני יישום תשתית החול והחצץ ולפני הנחת המרצפות. האיטום ייעשה באמצעות יריעות ביטומניות בשתי שכבות.
כאן חשוב להקפיד על איטום איכותי, שיתבצע בצורה טובה ועמידה, אנחנו לא רוצים להלחיץ אבל במקרה של בעיית רטיבות אתם תאלצו להרים את כל ריצוף המרפסת מחדש, לתקן את האיטום ולרצף שוב – ואתם בטח לא רוצים את כאב הראש או את העלות שזה גורר איתו.
דבר נוסף שתצטרכו לעשות לפני ריצוף המרפסת הוא התקנת סף הפרדה בין הבית למרפסת שיפריד בין החול שנמצא מתחת לריצוף בבית לבין זה שנמצא במרפסת.
למה צריך להתקין סף הפרדה? כשאין אחד כזה או כשהוא מותקן בצורה לא נכונה, ברגע שיש רטיבות במרפסת המים מחלחלים אל החול שמתחת לריצוף ומשם עוברים לחול שבתוך הבית, ואז במקום לטפל רק בבעיית רטיבות במרפסת תצטרכו גם לטפל בה בתוך הבית.
לפני הנחת הריצוף במרפסת, ואחרי שלב האיטום, חשוב לבדוק את התקינות והאיכות של התשתיות הקיימות מתחת לריצוף - האינסטלציה והחשמל. חבל להשקיע כל כך הרבה מאמץ, זמן וכסף בריצוף ובסוף לגלות צינור פגום.
ישראל כידוע, היא מדינה חמה לכן, אם אתם מרצפים מרפסת באמצעות הדבקה על ריצוף קיים, חשוב לשים לב שהדבק והרובה שהשיפוצניק משתמש בהם עמידים לחום ולשמש.
לפני שאתם יוצאים לחרוש את החנויות ולחפש את האריחים למרפסת שלכם, יש כמה קריטריונים שאתם צריכים לשים לב אליהם:
ריצוף אנטי סליפ – האריחים במרפסת חייבים להיות מסוג "אנטי סליפ", שזהו ריצוף נגד החלקה.
זה משמעותי בעיקר אם המרפסת שלכם פתוחה וחשופה לגשמים. אם אתם חובבי מנגלים אתם בטח יודעים ששמן, מים או מיצים שנשפכים הופכים את הריצוף למועד לפורענות.
אריח מחוספס - ואם כבר דיברנו על מניעת החלקה, כדאי לבחור לריצוף המרפסת אריח מחוספס ולא חלק. לאריחים יש רמות חספוס שונות וככל שתבחרו רמה גבוהה יותר כך רצפת המרפסת תהיה בטוחה יותר להחלקה.
קל לניקוי – המראה חשוב וגם הבטיחות אבל אם אתם לא רוצים להשקיע מאמץ ואנרגיה רבים מדי בניקיון של המרפסת אחרי כל מנגל, או אחרי כל גשם וסערה, כדאי שתבחרו אריח שיהיה קל לניקוי.
ריצוף עמיד לשמש וגשם – אם המרפסת לא סגורה, חשוב לרצף את המרפסת באריחים שיהיו עמידים לשמש וגשם. לדוגמה, פרקט לא יכול לשמש כריצוף למרפסת פתוחה, כי הוא לא עמיד למים ובמקרה הזה עדיף להשתמש בריצוף דמוי פרקט.
אריחי קרמיקה – קרמיקה היא החומר הנוח ביותר לריצוף מרפסת, הוא גם חזק, עמיד וקל לניקוי. אריחי הקרמיקה מגיעים במגוון של עיצובים, גוונים וגימורים.
גרניט פורצלן – אולי אריחי הקרמיקה הנפוצים ביותר בריצוף מרפסת, מהסיבה שהם קלים לתחזוקה וניקוי, ויש להם דרגת שחיקה גבוהה כך שהם שומרים על צבעם לאורך זמן.
יתרון נוסף של ריצוף גרניט פורצלן הוא היתרון העיצובי. ניתן למצוא אריחי גרניט פורצלן במגוון רחב של צבעים ודוגמאות כמו למשל דמוי עץ, דמוי פרקט, דמוי אבן טבעית וכך להמשיך את הקו העיצובי של ריצוף הבית למרפסת.
אבן טבעית – אבן טבעית היא ריצוף באבן שנחצבת מהאדמה ולא מיוצרת באופן תעשייתי. היתרון שלהן הוא שיש להן מראה ייחודי אבל החיסרון הוא שהיא יכולה לשנות את המראה שלה עם השנים, וכתמים כמעט ולא ניתנים לניקוי. בנוסף, בגלל שמדובר באבן טבעית, לא מובטח לכם שהגוון יהיה זהה בכל האריחים.
אבנים משתלבות – מרצפות שייצרו במרפסת שלכם מראה של מדרכה. גם כאן מדובר במראה ייחודי ובאריחים שבאופן יחסי קשים לניקוי.
בטון מוחלק – ריצוף המרפסת בבטון מוחלק יעניק למרפסת מראה ייחודי, והוא גם נוח וקל לניקוי. יתרון נוסף הוא שלבטון המוחלק מראה של משטח אחד גדול ללא חלוקות (בניגוד לגרניט פורצלן, שבין האריחים שלו מורחים רובה) אבל החיסרון שלו הוא שבטון נוטה להיסדק עם השנים.
דק סינטטי – ריצוף בדק סינטטי מייצר מראה מרשים, הוא בעל תחושתיות נעימה, וקל לניקוי ותחזוקה. עם זאת, דק סינטטי נוטה להתחמם מאוד בשמש, ולכן אם המרפסת שלכם שמשית, כדאי לכם לשקול את זה שוב.
אם הגעתם עד כאן זה מצוין, ואם כבר התבלבלתם מכל המידע – אל דאגה. הפסקה הזאת תעשה לכם סדר בכל תהליך הריצוף של המרפסת.
ריצוף מרפסת לוקח בד"כ באיזור החמישה ימים, ואלו השלבים:
שלב ראשון: פירוק ופינוי הריצוף הישן - השלב הזה הוא שלב הבלאגן – השיפוצניק מפרק את כל הרצפה במרפסת עד לתשתית.
שלב שני: תשתיות חשמל ואינסטלציה - בשלב הזה מוודאים שהצנרות, במידה וקיימות, תקינות, ואם לא אז מחליפים אוותן.
שלב שלישי: איטום המרפסת ובדיקת הצפה - בשלב הזה מבצעים הדבקה של היריעות הביטומניות לרצפה, ומוודאים לאטום גם בין הבית ליציאה למרפסת.
אחר כך, יציף השיפוצניק את המרפסת למשך 72 שעות כדי לוודא שהאיטום עובד והמים לא חודרים את היריעות ולא עוברים לבית שלכם.
שלב רביעי: יצירת ניקוזים ושיפועים - השיפוצניק ייצור את חורי הניקוז ואת השיפועים שיובילו אליהם.
שלב חמישי: מילוי חצץ סומסום או חול - בשלב הזה מבססים את התשתית לפני הנחת האריחים. השיפוצניק יישם על כל הרצפה שכבת חצץ או חול, שעליהם יונח הריצוף.
שלב שישי: הדבקת הריצוף - והנה הוא הגיע! הרגע להדביק את האריחים שבחרתם. השיפוצניק ימרח מלט ועליו יסדר את הריצוף.
שלב אחרון: מריחת רובה - בשלב הסופי מורחים רובה בין המרצפות, וזהו זה! המרפסת שלכם מרוצפת.
מחיר הריצוף מורכב מעלות האריחים ועלות העבודה. אתם יכולים לקנות את האריחים בעצמכם, או לתאם מראש עם השיפוצניק שיספק אותם בעצמו.
המחיר יושפע מגודל המרפסת ומורכבות העבודה: הדבקת אריחים על ריצוף קיים תהיה זולה יותר מריצוף על ידי פירוק הריצוף הישן.
עם זאת, ככל שהמרפסת גדולה יותר, כך המחיר למ"ר יורד.
מחיר ריצוף מרפסת כולל פירוק הריצוף הישן – 300-400 ₪ למ"ר, לא כולל האריחים
מחיר ריצוף מרפסת בהדבקה על הריצוף הישן – 200-250 ₪ למ"ר, לא כולל האריחים
שימו לב, המחירים לא כוללים את מחיר האריחים ואספקתם
ריצוף מרפסת 21 מ"ר
הריסה ופינוי של ריצוף קיים – 2,500 ₪
איטום ביריעות ביטומניות – 3,000 ₪
תשתיות וניקוזים – 2,000 ₪
מילוי חול – 750 ₪
ריצוף מחדש- 400 ₪ למ"ר X 21 מ"ר = 8,400 ש"ח
סה"כ מחיר ריצוף מרפסת: 16,650 ₪, לא כולל מע"מ
ריצוף מרפסת 12 מ"ר
פירוק ופינוי ריצוף קיים
איטום המרפסת ביריעות ביטומניות 4 מ"מ
ריצוף ועבודת הכנה (יצירת ניקוז ושיפוע, מילוי חול)
סה"כ כל העבודה – 900 ₪ למ"ר
סה"כ מחיר ריצוף מרפסת: 10,800 ₪ לא כולל מע"מ
ריצוף מרפסת 15 מ"ר בהדבקה
עבודת הדבקת אריחים, 250 ₪ למ"ר
סה"כ מחיר ריצוף מרפסת: 3,750 ₪, לא כולל אספקת אריחים
שימו : אחריות על ריצוף מרפסת ניתנת לרוב לחמש שנים, כשהיא כוללת בתוכה את עבודת הריצוף ואת איטום המרפסת.
אם החלטתם לרצף את המרפסת בהדבקה על הריצוף או עם פירוק של הריצוף הקיים, כדאי שתבחרו שיפוצניק מומלץ שיעשה עבודה איכותית וטובה, כך שהמרפסת גם תיראה יפה אבל גם תחזיק מעמד לאורך זמן. לכן ריכזנו לכם כאן רשימת שיפוציניקים מומלצים בריצוף מרפסת. תמצאו שם שיפוצניקים עם המלצות מלקוחות קודמים, כי מה יותר טוב מחוכמת ההמונים?
ריצוף מרפסת יכול להיעשות בשתי שיטות: או על ידי פירוק הריצוף הישן וריצוף מחדש, או על ידי הדבקה על הריצוף הקיים.
ריצוף מרפסת מחדש נע בין 300-400 ₪ למ"ר ומחיר ריצוף מרפסת בהדבקה נע בין 200-250 ₪ למ"ר.
הדבקת ריצוף במרפסת מתומחרת לפי מ"ר, ועולה בין 200-250 ₪ למ"ר.
גרניט פורצלן הוא סוג של אריח קרמיקה מאוד נפוץ לריצוף. הוא קל לניקוי ותחזוקה ומגיע במגוון של צורות, צבעים, גוונים וגימורים.
יש מספר אריחים שמתאימים לריצוף מרפסת: קרמיקה, וספציפית גרניט פורצלן, בטון מוחלק, אבן טבעית ודק סינטטי.
הדבקת קרמיקה על ריצוף נעשית באמצעות דבק מיוחד, ובמרפסות דבק מיוחד שמחזיק מעמד בחום. לאחר הדבקת הריצוף מורחים רובה בין חיבורי המרצפות.
מרפסת מרוצפת מומלץ לאטום ביריעות ביטומניות, ולאחר הרמת ופירוק הריצוף.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.