פשפש המיטה זה סרט רע. הוא עוקץ בכל מקום בגוף, משאיר אחריו כתמי דם והדברת פשפש המיטה זה סיפור בכלל לא פשוט. אבל מאיפה הוא מגיע, איך תזהו שיש לכם בבית, איך מדבירים אותו, ויותר חשוב – האם תוכלו להיפטר ממנו בלי הדברה? כל מה שצריך לדעת על הדברת פשפש המיטה נמצא ממש כאן
פשפש המיטה הוא חרק קטן, שגודלו נע בין מילימטר אחד לארבעה בצעירותו, ובין 5-6 מ"מ בבגרותו. צבעו חום-צהבהב או חום- אדמדם, וכשהם מלאים בדם אחרי ארוחה טובה, צבעם משחיר.
הסיבה שפשפש המיטה מטריד כל כך היא שהוא ניזון מדם. איך זה קורה? פשפש המיטה, בדיוק כמו השם שלו, מתחבא במיטה, מתחת למזרון, או בקיפולי סדין, ומחכה ללילה – הזמן היחיד שבו הוא פעיל, יונק את הדם מהאנשים הישנים במיטה, וחוזר חזרה למקום מחבואו. התוצאה: על הגוף שלכם יופיעו עקיצות מגרדות ובלתי נסבלות. כמו כן, קשה למצוא אותו, עוד יותר קשה להיפטר ממנו, והכל ביחד הופך אותו לבעיה מטרידה במיוחד.
כל כך קשה להיפטר מפשפש המיטה, לא רק כי הוא מאוד קטן וקשה לראות אותו, אלא גם כי ביום הוא מתחבא ומסתתר כמעט בכל מקום בחדר - בשקעי החשמל, על הבגדים, בין הספות ובתוך הארונות.
פשפש המיטה יכול לחיות חודשים רבים ואף עד שנה בלי דם! המשמעות היא שאם נעקצתם על ידי פשפש המיטה וחשבתם שנפטרתם ממנו לאחר מכן, אל תהיו כל כך בטוחים. יכול להיות שהוא רק מחכה לכם באחת הפינות של המזרון כדי לצאת שוב באחד הלילות. ואם זה לא מספיק, חשוב לציין שחומרי הדברה מסוימים אמנם משפיעים על פשפש המיטה, אבל לא על הביצים שלו. נקבת הפשפש תטיל במהלך חייה כ-300 ביצים, והרי לכם בעיה שקשה להיפטר ממנה.
עם זאת , חשוב קצת להרגיע - אמנם הוא יעקוץ אתכם (טפו טפו) ויהיה מאד לא נעים, אך פשפש המיטה לא מסוכן ואינו מעביר מחלות.
פשפש המיטה מגיע הביתה ממקומות מוזנחים ומלוכלכים, אבל לא רק. בגלל היכולת שלו להיצמד לדברים, פשפש המיטה יחזור אתכם מהטיול בחו"ל כשהוא צמוד למזוודה, יגיע אתכם לבית כשתאספו מזרון שמישהו מסר, ישן אתכם בחדר במלון ויגיע ישירות למיטה אצלכם בבית.
למעשה, לא מעט אנשים שחוזרים מחו"ל מביאים איתם את פשפש המיטה כשהוא נצמד למזוודה או לבגדים שלהם, ומכאן הדרך להתפשטות בארץ קצרה. בנוסף, אם השכנים שלכם חזרו מחו"ל והביאו איתם את המזיק הסורר, הוא בהחלט יכול לעבור גם אליכם.
תוכלו לדעת אם יש פשפשים בבית בשתי הדרכים האלה:
הסימן המובהק ביותר להימצאות של פשפש המיטה אצלכם בבית הוא העקיצות שיהיו לכם על הגוף.
עם כל הצער שבדבר, זה דווקא יכול לעזור לכם להבין שמדובר בו. ראשית, כמו שכבר ציינו, פשפש המיטה פועל בלילה, ולכן אם הלכתם לישון בלי עקיצות והתעוררתם עקוצים בבוקר - כנראה שמדובר בפשפש המיטה. בנוסף, פשפשי המיטה נוטים לעקוץ בכל הגוף, לרוב בבטן ובגב. העקיצות שלהם דומות לעקיצות יתוש, אבל הן יופיעו על הגוף בצורה מרוכזת, של מספר עקיצות בכל מקום.
סימן זיהוי נוסף של פשפש המיטה הוא כתמי הדם שהוא משאיר אחריו. על הסדין שלכם יופיעו נקודות דם קטנות, בצבע אדום או חום. לעיתים הוא משאיר אחריו גם כתמי צואה קטנטנים – אתם תראו אותם כעיגולים חומים או שחורים על הסדין.
אם אתם חושדים שפשפש המיטה מתגורר אצלכם בחדר, תוכלו לנסות למצוא אותו או את הביצים שהוא מטיל – הרימו את המזרן, וחפשו מתחתיו, או נסו למצוא בין קפלי הסדין.
בניגוד להדברה רגילה, שמסתכמת במפגש אחד או שניים עם המדביר ובכמה מאות שקלים, הדברת פשפש המיטה היא מלחמה עיקשת, שמצריכה שילוב של מספר שיטות, דורשת מספר הדברות ועולה הרבה יותר. הסיבה פשוטה - חומרי ההדברה לא משפיעים על הביצים של פשפש המיטה, והם נוטים להידבק למזרון, דבר שמצריך יותר עבודה.
מה שכן הורג את ביצי פשפש המיטה הוא חום בטמפרטורה גבוהה, בין 60-70 מעלות. לכן, הדברת פשפש המיטה דורשת חומר הדברה לפשפשים עצמם, קיטור כדי להסיר את הביצים מהמזרון, וחימום חזק של החדר.
באופן כללי, קשה עד בלתי אפשרי להיפטר מפשפש המיטה לבד.
אם בכל זאת החלטתם לנסות קודם בעצמכם, תוכלו להוציא את כל המצעים והבגדים שלכם, לשים אותם במייבש בטמפרטורה גבוהה- 70 מעלות, ולקוות שזה יעבוד. אופציה נוספת, אם כי פחות עדיפה, היא להחליף את המיטה עצמה, שככל הנראה נגועה בפשפש המיטה.
מחיר הדברת פשפש מיטה נע בין 800-1,200 ₪ לחדר.
מחיר ההדברה משתנה לפי כמות החדרים שזקוקים להדברה וגודלם.
כמו שבטח הבנתם, הדברת פשפש המיטה זה תהליך מסובך ואם אתם מעוניינים בפרטים יותר מדוייקים, ריכזנו עבורכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על מחיר הדברת פשפש המיטה, כולל הצעות מחיר לדוגמה, ממש כאן.
ניסיתם להיפטר מפשפש המיטה לבד וזה לא בדיוק עבד - המזיק הקטן ממשיך להטריד אתכם. בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם רשימת מדבירים המתמחים בהדברת פשפש המיטה המדורגים עם חוות דעת של לקוחות קודמים ויעזרו לכם לחזור לישון בשקט.
פשפש המיטה הוא חרק קטן שמתחבא לרוב במיטות שלנו ובין הסדינים, וניזון מהדם שלנו בשעות הלילה. התוצאה היא עקיצות מגרדות על כל הגוף. קשה להיפטר מפשפש המיטה היות וקשה מאוד לראות אותו, הוא מתרבה במהירות, והביצים שלו עמידות לכל חומר הדברה וניתן להשמיד אותם רק באמצעות חום חזק. בנוסף, הפשפש יכול לשרוד עד כמעט שנה ללא דם, ולכן לעיתים גם אם חשבנו שנפטרנו ממנו, יכול להיות שהוא עדיין קיים בחדר.
פשפש המיטה נע בין 1-6 מ"מ, תלוי בגילו. הוא בצבע חום צהבהב או חום אדמדם, ולאחר שהוא ניזון מדם צבעו משחיר.
הדרך הכי מובהקת לזהות שיש לכם פשפש מיטה בבית הוא העקיצות – פשפש המיטה ניזון מדמכם בשעות הלילה ומשאיר עליכם עקבות בצורת עקיצות טורדניות ומגרדות. אם הלכתם לישון בלילה בלי עקיצות, אבל התעוררתם עם עקיצות ברחבי גופכם – זה הזמן לחשוד. בנוסף, תוכלו להרים את המזרון או לבדוק בין קפלי הסדין, שם לרוב תוכלו למצוא את פשפש המיטה.
הדברת פשפש מיטה היא הדברה לא פשוטה שצריכה להיעשות במספר פעמים, היות וביצי הפשפשים לא מתות מחומר ההדברה אלא רק מחום גבוה, ובנוסף נוטות להידבק למיטה ועל כן קשה להסיר אותן. מעבר לכך, קשה לראות את הפשפשים ולדעת שהם אכן מתים. לכן, הדברת פשפש המיטה נעשית בשילוב של מספר שיטות: חומר הדברה, חימום החדר ל-70 מעלות, ושימוש בקיטור כדי להסיר את הביצים.
עלות הדברת פשפש מיטה נעה בין 800-1,200 ש"ח לכל חדר. עם זאת, חשוב לציין כי בהדברת פשפש המיטה לא מבצעים הדברה של כלל החדרים בבית אלא רק של החדר בו נמצאו בוודאות פשפשי מיטה.
הדברת פשפש המיטה היא הדברה מורכבת ודורשת מספר פעמים ושילוב של מספר שיטות, ולכן גם יקרה יחסית: היא נעה בין 800-1,200 שח לכל חדר. עם זאת, בהדברת פשפש מיטה לא נוטים להדביר את כלל החדרים בבית, אלא רק את החדר בו ידוע בוודאות שקיים פשפש המיטה.
אחת השיטות להיפטר מפשפש המיטה בעצמכם היא לקחת את כל הבגדים והמצעים שלכם ולהכניס למייבש בחום גבוה – שכן פשפשי המיטה מתים בחום. בנוסף, אם לא הצלחתם להיפטר מהפשפש תוכלו להיפטר מהמיטה שלכם, לעיתים פיתרון זה מבטיח שהם אכן לא בחדר שלכם יותר. מצד שני, לכו תדעו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.