נתחיל בשורה התחתונה, בדרך כלל, אין צורך לקרוא למדביר יתושים ומספיק לייבש מקורות מים עומדים. אלו בתי הגידול של היתושים ומספיקה כמות קטנה של מים בשביל שיתושה תטיל שם ביצים ותקים משפחה לתפארת. מוזמנים לנסות את הדברים הבאים, אם זה לא עבד כנראה תצטרכו להזמין הדברת יתושים מקצועית.
הנה הדברים המרכזיים שיעזרו לכם להרחיק את היתושים בעצמכם:
אמצעים משלימים – אחרי שייבשתם את הביצות, כדאי לוודא שהרשתות נגד יתושים שלכם בבית תקינות ולצרף להן קוטל יתושים ומלכודת (צירפנו סרטון על בונים אחת).
חשוב לזכור - הפתרונות האלו לא יפתרו את בעיית היתושים ב100%, הם רק יפחיתו אותה. בנוסף, הם לא יעצרו את היתושים הבוגרים שכבר מסתובבים בגינה.
מתי נקרא למדביר? קודם כל, אם אין לכם זמן או אנרגיה כדי לייבש את המים לבד. מדבירים יכולים לנטר את מקורות המים ולייבש אותם בשבילכם, הם יותר מנוסים ויותר קל להם למצוא מקורות מים נסתרים. בנוסף, הם יבצעו ריסוס נגד היתושים הבוגרים בגינה. זה פתרון נקודתי מצוין למקרה שיש לכם אירוע בגינה ואתם לא רוצים שיגיעו יתושים, יעקצו את האורחים וגם לא ישאירו מתנה. שימו לב שריסוס כזה מחזיק מקסימום חודש ולכן לא כדאי לרסס יותר מידי זמן לפני. אפשר גם לרסס נגד יתושים פעם בחודש - אם העלות היא לא שיקול עבורכם.
אחרי ההדברה צריך להתרחק ולהרחיק בעלי חיים וילדים מהאזור בין 1-6 שעות לפי החומר בו משתמש המדביר. על כל חומר רשום כמה זמן צריך לשהות מחוץ לאזור ורוב המדבירים נוקטים אקסטרה זהירות. כיוון שהריסוס לא קורה בתוך הבית אלא בגינה, אפשר להשאיר את הכלב בפנים – רחוק מהריסוס. בניגוד להדברת תיקנים, בהדברת יתושים מרססים את הצמחייה ולא את הרצפה. ולכן יש פחות סיכוי שחיית המחמד תבוא במגע עם החומר - גם אם הכלב יצא החוצה בלי ששמתם לב.
יכול להיות שראיתם מדבירים שמתהדרים בהדברת יתושים טבעית או ירוקה. צר לנו לאכזב, אבל זה רק טריק שיווקי. כפי שכבר אמרנו – הטיפול העיקרי הוא יבוש מקורות מים. כך שאם ההדברה לא כוללת ריסוס, היא בכל מקרה טבעית.
סיבה נוספת שבגללה אפשר להיות רגועים היא שהמשרד להגנת הסביבה מגביל את החומרים המותרים לשימוש בהדברת יתושים כדי לא לפגוע בדבורים (שהן כידוע – מין מוגן). אם החומרים לא יזיקו לדבורים – הם כנראה גם לא יזיקו לכם או לבעלי החיים שלכם. כמובן, עדיין צריך לשמוע להנחיות של המדביר.
החלוצים של פעם ייבשו ביצות ונלחמו במלריה, ובסופו של דבר מחלות כמו קדחת הנילוס ומלריה נהיו די נדירות באזורנו. למרות זאת, המחלות הללו עלולות להתפרץ שוב ואם זה קורה המשרד להגנת מגייס מדבירים לרסס נגד יתושים מפיצי מחלות, כמו יתוש הנמר האסייתי שמפיץ את קדחת הנילוס או אחיו יתוש האנופלס שמפיץ מלריה ובן דודם יתוש החול ושושנת היריחו. לכן, אם תראו מים עומדים בשטח ציבורי, חשוב להתקשר לעירייה כדי לטפל בבעיה.
במקרים כאלו המשרד להגנת הסביבה נותן למדבירים יותר חופש ומאפשר להם לרסס גם אם הם עלולים לפגוע בדבורים (אחרת כל העבודה של החלוצים הייתה לשווא).
הדברת יתושים עולה בין 300 – 700 כולל מע"מ, תלוי בגודל הגינה ושעות העבודה.
אין אחריות על הדברת יתושים בגלל שאי אפשר לוודא שלא טופלו כל מקורות המים באזור. כמו שאמרנו, אם יש מים עומדים אצל השכנים שלא טיפלתם בהם, היתושים עלולים לחזור.
אם קראתם מאמר שלם על הדברת יתושים בוודאות הרגשתם גירודים בגוף. אם לא מדובר בגירודי פנטום ואתם מחפשים מדביר – אספנו עבורכם רשימת מדבירים מומלצים להדברת יתושים. לא רק זאת, גם אספנו מהלקוחות הקודמים שלהם חוות דעת כדי שתוכלו לעשות את הבחירה הטובה ביותר. אחרי ההדברה נתקשר אליכם לשמוע איך היה.
בפשטות, הדברה ירוקה זה בדרך כלל טריק שיווקי. בהדברת יתושים עיקר העבודה הוא היבוש של מקורות מים עומדים וההגדרה "ירוקה" או "טבעית" לא רלוונטית כאן.
מחיר של הדברת יתושים מתחיל ב300 ועולה עד 700 שקלים, תלוי בגודל הגינה.
יתושים יכולים להפיץ מחלות שונות כמו: מלריה, קדחת הנילוס המערבית ושושנת יריחו. בכל זאת, נרגיע ונאמר שרוב המחלות האלו נדירות והרוב המוחלט של היתושים רק גורם לגירודים ואי נוחות.
כששאלנו את המומחים באתר "איך נפטרים מיתושים", רובם ענו שצריך לייבש את מקורות המים שלהם. בנוסף לזה אפשר לשלב אמצעים נוספים כמו הדברה וקוטל יתושים. כאן תוכלו לקרוא את התשובות המלאות לשאלה "איך נפטרים מיתושים?".
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.