החלפת סוללה למחשב נייד רק נשמעת כמו סיוט, אבל מדובר בתהליך פשוט יחסית. לפעמים גם ניתן להתבלבל בין בעיה במטען או שקע הטעינה לבין בעיה בסוללה. כדי שלא תתבלבלו בין השלושה, ריכזנו לכם כאן את כל המידע על החלפת סוללה למחשב נייד, כמה זה עולה, מה התהליך כולל ואיך ניתן לשמור על חיי הסוללה. תטעינו את עצמכם, אנחנו מתחילים
אתם יושבים על בינג' סרטים במחשב הנייד ואתם קולטים שהסוללה עומדת להיגמר. כמובן שאין לכם ממש כוח לצאת מהפוך ולהביא את המטען מהחדר הסמוך. לאחר בהייה ארוכה בסימון הסוללה הנגמרת אתם מבינים שזה קורה הרבה, הסוללה נגמרת מהר מדי לעיתים תכופות יותר לאחרונה.
סוללה שנגמרת מהר, היא לא תמיד עדות שהגיע הזמן להחלפת סוללה למחשב נייד, ויכול להיות שמדובר בסך הכל במטען שהתקלקל.
אז אילו מקרים הם כן אינדיקציה חד משמעית להחלפת סוללה למחשב נייד?
אם המחשב שלכם נדלק רק כשהוא מחובר למטען, כלומר, הוצאת המטען גורמת למחשב הנייד להיכבות מיידית – הלפטופ מנסה להגיד לכם שהסוללה שלו בעצם גמורה.
אם אתם רואים שהסוללה התנפחה, סביר להניח שהסוללה התחממה יתר על המידה בגלל טעינת יתר. נפיחות סוללה יכולה להזיק לרכיבים השונים של הלפטופ כמו לוח האם ובגדול להרוס את המחשב כולו.
מקרים כמו סוללה שנגמרת מהר מדי לעיתים תכופות מדי, או לחילופין, כשלוקח זמן רב להטעין את המחשב –מעידים לפעמים על מטען או שקע טעינה תקולים.
ישנן כל מיני שיטות לבדוק את העניין, אבל שיטה וודאית לשלילת בעיה במטען או בשקע טעינה היא חיבור המחשב למטען מקורי אחר. אם זה גורם למחשב להיטען בצורה טובה יותר – אז הבעיה במטען. אם המחשב ממשיך לטעון בצורה איטית או לא להטעין בכלל – אז הבעיה בסוללה.
שיטה נוספת שדרכה תוכלו לבדוק את מצב הסוללה של המחשב הנייד שלכם היא הוצאת דו"ח פעילות על מצב הסוללה דרך מספר פעולות טכניות. מוכנים להיות מתכנתים לרגע?
כתבו בשורת החיפוש של "ההתחל" cmd ולחצו על אופציית command prompt או בעברית "שורת הפקודה".
כתבו powercfg /batteryreport ותופיע לכם שורה חדשה המצביעה על מיקום דו"ח המצב של הסוללה.
העתיקו את שורת המיקום לדפדפן חיפוש - כרום או אקספלורר ותראו את קובץ דו"ח הסוללה battery report מופיע למטה.
לחצו עליו ובדקו את השורות שמתייחסות ל-capacity. אם ה-capacity עובר את ה-50% ככל הנראה שיש לכם בעיה בסוללה.
עוד לפני שנסביר על תהליך החלפת סוללה למחשב נייד, זה הזמן לחפש בין המסמכים השונים את האחריות שיש לכם על המחשב והסוללה. בדרך כלל האחריות שניתנת על הסוללה אורכת כשנה, ונפרדת מהאחריות שניתנת על המחשב. אם הסוללה התקלקלה בתקופת זמן האחריות, תוכלו לשלוח למעבדה הקרובה לביתכם של חברת המחשב שלכם.
אם השנה כבר עברה, תוכלו להיעזר בטכנאי מחשבים פרטי. גם טכנאי פרטי לרוב ייקח את המחשב למעבדה, מאחר ורוב הסוללות של המחשבים כיום הן סוללות פנימיות ולא נשלפות. בהמשך, הטכנאי יתאים את הסוללה לפי דגם המחשב, החברה ומספר סיריאלי (כמו מספר דגם) של הסוללה.
זמן ההחלפה המירבי שייקח לטכנאי להחליף סוללה למחשב נייד הוא 24 שעות. אבל אם מדובר במעבדה ששלחתם אליה את המחשב במסגרת האחריות על הסוללה, זה יכול לקחת כמה ימים.
אם גם לכם עלתה השאלה – אולי עדיף להחליף כבר את כל המחשב? אתם לגמרי צודקים, ומדובר בשאלה לגיטימית לחלוטין. אבל לפני שאתם מתכננים הוצאה כספית גבוהה על מחשב נייד, בואו נעצור רגע ונבין האם מבחינה מקצועית יש טעם לקנות מחשב חדש.
הנה שני פרמטרים שיעזרו לכם לבחון את העניין:
מחיר – אם מחיר החלפת הסוללה מתקרב למחיר הלפטופ, כנראה שכבר לא משתלם להחליף את הסוללה וכדאי לקנות מחשב חדש.
גיל המחשב – אם המחשב בשנים הראשונות לחייו, בן שנתיים או שלוש, אולי כדאי עוד להציל את הסוללה. אבל אם מדובר במחשב שסחב שנים רבות, מחשב בן 5 שנים או יותר, כנראה כדאי שלא להשקיע בו. בעולם המחשבים כמעט כל שנה יוצאים מחשבים מהירים ומעודכנים יותר. אם המחשב שלכם הגיע ל-5 שנים ויותר וגם הסוללה שלו עושה בעיות, כנראה זה סימן לקנות מחשב מהיר ומעודכן יותר.
אז נחלק את הטיפים שלנו להכרחיים לשמירת חיי הסוללה ול-פחות הכרחיים אך רצויים כדי לשמור על הסוללה.
טיפים הכרחיים לשמירת חיי סוללת מחשב נייד:
השתמשו במטען המקורי שמותאם למחשב – תמיד! טעינת המחשב עם מטען שלא מתאים למאפייניו עלולה ליצור נזק ללוח האם.
פרקו את הטעינה – נתקו את המחשב מהמטען ותנו למחשב להגיע ל-7%, כדי שהסוללה תגיע לקצה התחתון שלה. רק לאחר שהמחשב מגיע ל-7% טענו אותו בחזרה. חזרו על כך פעמיים בשבוע.
שימו שהמטען לא מחובר למחשב זמן רב כשהמחשב כבר טעון במלואו (הגיע ל-100%). מטען מחובר למחשב נייד שכבר טעון לגמרי, יכול להוביל להתחממות יתר.
טיפים פחות הכרחיים אבל טוב שתשתמשו בהם:
אם עדיין אין לכם תוכנת אנטי וירוס, זה הזמן לקנות. יש וירוסים שונים שיכולים לפגוע בחיי הסוללה ובכללי במחשב, ועדיף שיהיה לכם אנטי וירוס שיילחם בהם. כאן תגלו איזה אנטי וירוס מומלץ לפי טכנאי מחשבים המדורגים באתר.
שמרו על פתחי אוורור של המחשב, ותמעטו להשתמש במחשב על משטחים רכים כמו ספה או מיטה. המשטחים האלו חוסמים את פתחי האוורור וגורמים למחשב להתחמם. במקרים קיצוניים, חימום המחשב עלול להוביל לחימום רכיבים בתוכו כמו הסוללה. זוכרים שנפיחות סוללה נגרמת מחימום יתר? אם לא, תנו הצצה בפסקה הראשונה.
בגדול – זכרו שלסוללת מחשב נייד, כמו בסוללה בסמארטפון, אין זמן חיים קצוב מראש. הכל תלוי בהתנהלות שלכם מולה. יש סוללות שנהרסות לאחר 3 שנים ויש כאלו שנהרסות לאחר חצי שנה בגלל התנהלות שגויה.
מחיר החלפת סוללה למחשב נייד נע בדרך כלל בטווח שבין 250-950 ₪.
הטווח גדול מהחלפת סוללה משתנה מחברה לחברה ומדגם לדגם, כאשר מקבוק יהיה בקצה העליון של הטווח בגלל שהסוללה שלו יקרה יותר מסוללות אחרות.
הנה כמה דוגמאות למחירי החלפת סוללה למחשב נייד לפי חברות:
מחיר החלפת סוללה למחשב נייד של חברת ACER - 300 ש"ח
מחיר החלפת סוללה למחשב נייד לנובו יוגה – 570 ש"ח
מחיר החלפת סוללה למחשב נייד של דל – 600 ש"ח
מחיר החלפת סוללה למחשב נייד מקבוק - 800 ש"ח
אז אחרי שהפכנו אתכם למתכנתים ולמביני עניין רציניים בשמירת חיי הסוללה, מקווים שאתם לבסוף לא צריכים החלפת סוללה למחשב נייד. אבל אם כן, ריכזנו לכם כאן רשימה של טכנאי מחשב מומלצים להחלפת סוללה למחשב נייד. אחרי כל החלפת סוללה למחשב נייד, נציג ממידרג מתקשר לקחת חוות דעת וככה אנחנו שומרים יחד אתכם על הדירוגים מעודכנים באתר.
בגלל שרוב המחשבים הניידים כיום מצויידים בסוללה פנימית ולא נשלפת, מומלץ לשלם על הסוללה והתקנה שלה יחד.
מחירי החלפת סוללה למחשב נייד משתנים מאוד מדגם לדגם ומחברה לחברה ולכן טווח המחירים גדול ונע בין 250 - 950 ש"ח.
לפרטים נוספים תנו הצצה בפסקה האחרונה :)
מוזמנים להציץ בפסקה הרביעית אבל בגדול, וודאו שכשהמחשב טעון במלואו הוא לא מחובר לחשמל. דבר נוסף, הוא לפרוק את טעינת המחשב פעמיים בשבוע. במילים פשוטות יותר, לתת למחשב להתרוקן מהסוללה ולהגיע עד 7%. לאחר מכן, ניתן לטעון אותו בחזרה.
כדי לוודא את העניין - נסו להטעין את המחשב במטען מקורי אחר. אם הוא מטעין טוב יותר כנראה הבעיה הייתה במטען. במידה והמחשב עדיין נטען באיטיות, או לא נטען בכלל כנראה שהבעיה בסוללה.
להוראות טכניות מגניבות לבדיקת מצב חיי הסוללה שלכם - תציצו בפסקה הראשונה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.