קניתם מחשב נייד אבל הוא כל הזמן מקבל מכות כשאתם עולים לאוטובוס? אתם נוהגים לאכול ולשתות באופן קבוע ליד המחשב? כשאתם עובדים המחשב מונח לכם על הברכיים? ברכותינו! אתם בדרך לקצר את החיים של המחשב הנייד שלכם. אבל כדי שזה לא יקרה, פנינו לטכנאי המחשבים המדורגים באתר וביקשנו מהם טיפים שיעזרו לכם לשמור על המחשב הנייד – לגזור ולשמור
אחרי שהשקעתם סכום לא קטן ברכישת מחשב נייד, אתם כנראה תרצו לשמור עליו לאורך זמן. הבעיה היא שיש הרבה דברים שיכולים לגרום למחשב שלכם להתקלקל, להישבר, להירטב, להיות מותקף על ידי וירוסים, ובעצם, כל דבר שמקצר את החיים שלו.
פעמים רבות אנחנו עושים דברים שמזיקים למחשב הנייד שלנו, בלי לדעת בכלל שזה פוגע בו. למרבה הצער אנחנו מגלים את זה רק בדיעבד.
יש לא מעט שיטות לשמור על המחשב הנייד ולתחזק אותו, כשחלק נוגעות לחומרה שלו, חלק לסוללה וחלק לתוכנה. כדי שתדעו איך לשמור על המחשב הנייד בצורה יעילה וחכמה, שתאריך את חייו, ריכזנו את כל הדרכים המומלצות לשמירה על המחשב הנייד, וגם – מה אסור לכם לעשות עם המחשב.
תקלות בסוללה הן אחת התקלות הנפוצות במחשב הנייד. כדי לשמור על הסוללה, טכנאי המחשבים ממליצים על כמה פעולות:
אחרי שהגעתם למאה אחוזי טעינה – נתקו את המחשב הנייד מהחשמל, אין סיבה להמשיך לטעון את הסוללה.
רוקנו את הסוללה – אחת לכמה זמן, רוקנו את הסוללה של המחשב עד שהיא מגיעה לאחוזים בודדים, ורק אז הטעינו את המחשב עד לטעינה מלאה.
נתקו את הסוללה מהחשמל – אם אתם עובדים עם המחשב הנייד באופן קבוע, אל תשאירו אותו כל הזמן בחשמל. אם אתם עובדים איתו בבית, הוציאו את הבטרייה מהמחשב וחברו אותו לחשמל בלעדיה.
כבו את המחשב הנייד - מומלץ לכבות את המחשב אם לא עובדים איתו במשך זמן רב - גם כשהמחשב שלכם נכנס למצב שינה הוא עדיין ממשיך לעבוד, ולוקח אנרגיה מהסוללה. "בזמן השינה המחשב בעצם עדיין עובד וצורך חשמל. זה גם פוגע בחיי הסוללה, גם יכול לגרום לתקלות בדיסק הקשיח וגם גורם לבלאי מהיר." (גיא, 600 חוות דעת)
כאן תוכלו לקרוא איך עשרות טכנאי מחשבים מומלצים אליהם פנינו ענו על השאלה האם צריך להשאיר מחשב נייד מחובר לחשמל?
אנחנו לא יודעים איך אתם מתנהלים עם שאר המוצרים החשמליים שלכם, אבל על המחשב הנייד כדאי לשמור נקי. לא מעט תקלות במחשב קורות בגלל לכלוך, אבל מעבר לזה – תקלות רבות מתרחשות בגלל ניקוי לא נכון.
העצה החשובה ביותר שאנחנו יכולים לתת לכם היא - אל תאכלו ליד המחשב הנייד. אוכל ושתייה שנכנסים למקלדת יכולים לגרום לה נזק, שהתשלום עליו אחר כך יהיה יקר. "הרבה אנשים שופכים נוזלים על המקלדת, מים וקפה מחלחלים לבפנים ונראה שהמחשב עובד, אבל בפנים החלקים נרטבו או במקרים גרועים יותר גם הפכו להיות דביקים, וזה נזק שיגרום לתקלות חוזרות ויקרות." (עמי, 236 חוות דעת). גם אם נשפך לכם נוזל כלשהו על המקלדת, טפלו בזה באופן מיידי. המחשב אולי עובד אבל יכול להיות שהתקלה תופיע בהמשך. אם אתם מנסים לייבש אותו עם מייבש שיער, שימו לב להשתמש באוויר קר בלבד – כבר קרו מקרים שבהם אוויר חם המיס את חלקי המחשב הנייד.
טיפ חשוב נוסף הוא לא לנקות את המחשב עם מטליות רטובות, וכשאתם מנקים עם מטלית יבשה עדיף לעשות זאת כשהמחשב כבוי. בנוסף, כשאתם מנקים את המסך אל תעשו זאת בהתזה ישירה. "זה פשוט הורס אותם, ולפעמים בכלל אי-אפשר לתקן. תתיזו את החומר על מטלית ונגבו איתה בעדינות את המסך", מסביר גיא.
ואם אנחנו כבר מדברים על איך לא לנקות את המחשב, אז אם המקלדת התמלאה בפירורים ואבק, אל תתפתו להפוך את המחשב ולהכות בה. מתחת למקלדת במחשב הנייד יש את הרכיבים העדינים שלו, וכל דפיקה כזאת עלולה לגרום לנזק לחומרה.
בנוסף, טכנאי המחשבים ממליצים לנקות באופן קבוע את פתחי האוורור של המחשב הנייד. הפתחים מתמלאים אבק ונסתמים, דבר שבהמשך יגרום לתקלות במאוורר. את הפתחים ניתן לנקות עם מברשת או לחץ אוויר. שימו לב, בבית שבו יש חיות מחמד, הפתחים הללו מתמלאים במהירות בשיערות ארוכות יחסית שקשה לנקות, לכן, נקו בתדירות גבוהה ואל תחכו לרגע שבו המחשב כבר לא עובד. אם איחרתם את המועד כאן תוכלו לקרוא על תיקון מחשב נייד
קנו תיק שמתאים לנשיאת מחשב נייד – מומלץ לקנות תיק שמגן על המחשב, במיוחד אם אתם סטודנטים שנוטים לזרוק את התיק על הרצפה בשיעור, באוטובוס או ברכבת.
הימנעו מטלטול של המחשב - מחשב עם הארד דיסק מכני רגיל מאוד רגיש למכות בזמן שהוא עובד ולכן בזמן עבודה עדיף לא לטלטל ולא לתת לו מכות. אם יש לכם מחשב בעל כונן SSD – זכיתם, כי הוא עמיד הרבה יותר.
עבדו עם המחשב הנייד על משטחים יציבים וקשיחים - עדיף לעבוד על משטחים קשיחים, ואף פעם לא על שמיכה או על הברכיים. זה חוסם את פתחי האוורור וגורם למחשב להתחמם. גם הסיכוי להתרסקויות עולה אם הוא מונח על משטח לא ראוי.
הורדה של וירוסים למחשב הנייד שלכם יכולה לפגוע בו, ויותר חשוב – בקבצים שיש לכם במחשב. כדי לשמור על המחשב מפני וירוסים ותוכנות ריגול, הטכנאים ממליצים להשתמש בתוכנות אנטי וירוס ולהריץ במחשב סריקה שלהם מדי פעם.
בנוסף, מומלץ לבצע ניקוי של המחשב באמצעות תוכנות אוטומטיות, שמוחקות קבצים זמניים, הרחבות של דפדפנים ותוכנות מזיקות, ומעבר לכך, הסירו בעצמכם תוכנות לא שימושיות.
כדי להימנע מהידבקות בוירוסים או בתוכנות כופר, אל תיכנסו למיילים משולחים לא ידועים ואל תתקינו תוכנות או דפדפנים לא מוכרים.
המלצה נוספת וחשובה היא לבצע גיבוי למחשב – חשוב באופן קבוע לעבוד עם גיבוי כלשהו. ענן, הארד דיסק חיצוני ועדיף אפילו שניהם. את הגיבוי יש לשמור כראוי, למשל, אין טעם בחיבור הארד דיסק חיצוני באופן קבוע למחשב, שכן אם וירוס פוגע במחשב עצמו הוא יפגע גם במכשיר שמחובר לו.
אף פעם אל תשאירו את כבל החשמל של המחשב הנייד מחובר וזרוק על הרצפה. כל אחד יכול לעבור, להיתקל בכבל ולהפיל את המחשב.
אל תשאירו את המחשב באוטו – המחשב הנייד לא אוהב מקומות חמים או לחים, ולכן אחסנו אותו בצורה חכמה, כמו כל מכשיר חשמלי אחר. אם תשאירו אותו באוטו, תקצרו את חייו.
אל תשאירו על המחשב הפתוח עט או סמארטפון. אתם יכולים לשכוח, לסגור את המחשב ולגרום לשבירת המסך.
אל תרימו את המחשב הנייד מהמסך שלו – זה גורם להרבה טרגדיות של נפילה ושבירה.
אם נראה שהמחשב לא מגיב בכלל, במיוחד אחרי מצב שינה, אל תמהרו לטכנאי. הוציאו את הסוללה למספר דקות, החזירו, והוא לרוב חוזר לתחייה.
אם לא ממש הצלחתם לשמור על המחשב הנייד שלכם, או שפשוט קרתה לכם איזושהי תקלה (ואנחנו מאוד מקווים שלא), אתם תצטרכו טכנאי מחשבים מקצועי ואמין שיתקן לכם את התקלה בצורה טובה. כאן במידרג, ריכזנו לכם רשימה של טכנאי מחשבים מומלצים. לאחר כל תיקון של מחשב נייד, נציגה ממידרג מתקשרת ללקוח, מבקשת ממנו חוות דעת וציונים אודות השירות, ומעדכנת את הדירוג באתר.
שמירה על המחשב הנייד מתחלקת לשמירה על הסוללה של המחשב, שמירה על החומרה ושמירה על התוכנות והקבצים במחשב.
כדי לשמור על הסוללה – השתדלו לא לעבוד עם המחשב כשהוא מחובר לשקע כל הזמן, ואחת לשבוע פרקו את הסוללה – הגיעו איתה לאחוזים נמוכים מאוד, ואז טענו אותה עד ל – 100%.
כדי לשמור על החומרה – קנו תיק שיגן לכם על המחשב הנייד, אל תאכלו ותשתו על ידו, אל תנקו את המחשב עם מטליות רטובות או התזה ישירה, ואל תהפכו את המקלדת כדי להוציא פירורים. כן כדאי לנקות עם מטלית לחה וכשהמחשב כבוי, ובנוסף, נקו את פתחי האוורור.
השתדלו לא לעבוד עם המחשב כשהוא מחובר לשקע כל הזמן, ואחת לשבוע רוקנו את הסוללה – הגיעו איתה לאחוזים נמוכים מאוד, ואז טענו אותה עד ל – 100%. בנוסף, מומלץ לכבות את המחשב מדי פעם.
השתמשו בתוכנות אנטי וירוס ובצעו סריקה, ובנוסף הורידו תוכנות אוטומטיות שמבצעות ניקוי של המחשב.
כדי לנקות את המחשב הנייד השתמשו במטליות לחות ולא רטובות, ועשו זאת כשהמחשב כבוי. כדי לנקות את המסך, אל תתיזו בהתזה ישירה, אלא על מטלית או נייר ניגוב ורק אז נגבו את המסך. כדי לנקות את פתחי האוורור של המחשב השתמשו במברשת או לחץ אויר. ולגבי המקלדת – אל תתפתו להפוך אותה ולדפוק עליה כדי להוציא פירורים כי זה יגרום לתקלות.
במקרה שנשפכו לכם מים על המחשב הנייד, אל תחכו – וטפלו בזה באופן מיידי. קחו את המחשב לטכנאי מחשבים, ואם אתם מחליטים לייבש אותו באמצעות פן – עשו זאת על אוויר קל בלבד, אחרת חלקי המחשב שלכם יימסו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.