עבודות גבס בסלון הן פתרון אידיאלי למי שרוצה ליצור עיצוב סלון מרשים בלי להתחיל בשיפוצים מייגעים. העבודה בגבס היא מהירה יותר, זולה יותר והעיצובים הקיימים היום מאפשרים ליצור בגבס כמעט כל מה שעולה על דעתכם. כאן, הכנו עבורכם מדריך שיעזור להבין אילו עיצובים בגבס אתם יכולים לבנות בסלון, מה היתרונות שלהם ודוגמאות בתמונות
הגענו להחלטה: הסלון הישן כבר לא מתאים לנו ואנחנו רוצים להתחיל בתהליך שיפוץ. אבל איך מתחילים? באילו חומרים להשתמש, ומה האפשרויות העומדות בפנינו בעבודות גבס בסלון? השימוש בחומרי בנייה "כבדים", כמו בטון ועץ, הוא כבר מזמן לא האופציה היחידה, וברוב השיפוצים בסלון אפשר להשתמש בגבס.
לעבודות גבס בסלון יש שני שימושים עיקריים: הן יכולות לשמש למטרות עיצוביות פרופר, כמו חלוקה בין חללים, או למטרות פרקטיות, כתחליף לריהוט ואחסון. ברוב המקרים עבודות גבס בסלון יהיו שילוב של השניים: הן משמשות לצורך פרקטי, אבל בסטייל.
לגבס יש מספר יתרונות ברורים:
✔️ חיסכון בזמן – העבודה בגבס בסלון מהירה הרבה יותר משיפוץ בעזרת בלוקים או בטון, ועדיין – ניתן לבנות בה הכול. באמצעות קירות ועיצובים בגבס ניתן היום לחלק את חלל החדר, לשנות את מבנה הקירות הפנימיים, להנמיך את התקרה או ליצור ספרייה שלמה!
✔️ חיסכון בכסף – זמן השיפוץ הקצר יחסית, העובדה שמדובר בבנייה "קלה", שדורשת פחות מאמץ מהשיפוצניק והחומרים הזולים, מוזילים משמעותית את מחירן של עבודות הגבס לעומת הבנייה "הקונבנציונלית".
✔️ חומר קל הניתן לשינוי – כיוון שמדובר בחומר "קל", העיצוב בגבס הוא תהליך פשוט יחסית. מבחינתנו, זה אומר שניתן לעצב בו כמעט כל מה שנחשוב עליו, כולל צבעים שונים ודוגמאות מיוחדות. יותר מזה – הגבס גם ניתן לשינוי ופירוק מהיר יותר מבנייה קונבנציונלית ולכן יהיה לנו קל יותר להתאים ולשנות אותו גם בפעם הבאה שנזדקק לרענון .
✔️ בידוד – אמנם הגבס מבודד פחות מבטון, אבל כיוון שהוא עשוי מלוחות, קיימת אפשרות להחדיר בין לוחות הגבס חומרים מבודדים כמו צמר זכוכית וסלעים, וליצור בידוד טוב לרעש ולחום.
❌ הגבס הוא חומר פגיע – קל להבין למה הגבס רגיש יותר לנזקים מאשר קיר בטון. הגבס הסטנדרטי לא עמיד בפני מים, וכמובן שהוא נשרט גם מפגיעות קטנות יותר. אבל – גם לחסרונות האלו קיימים כיום פתרונות, כמו סוגי גבס חדשים שמבטיחים עמידות בפני מים. בנוסף, חשוב לזכור שהגבס פגיע יותר לנזקים, אבל מאותה סיבה הוא גם פשוט הרבה יותר לתיקון.
❌ לגבס יש מגבלות משקל - אם אתם רוצים לתלות אביזרים כבדים מאוד, לא בטוח שתוכלו לעשות זאת בעבודות גבס. יש אמנם פתרונות שונים כמו שימוש בלוחות מתכת ועץ בתוך הגבס, עליהם ייתלו האביזרים, אבל באופן כללי – הגבס לא מיועד למשקלים כבדים מידי. כן חשוב להדגיש שאפשר לתלות טלוויזיה על קיר גבס ואפילו ליצור נישה לטלוויזיה מגבס, רק צריך לבקש מהקבלן להוסיף את החיזוקים המתאימים.
בניית תקרה מגבס, או בעגה המקצועית, הנמכת תקרה, היא פעולה נפוצה מאוד בעבודות גבס לסלון. הנמכת תקרה היא בעצם הוספה של לוח גבס לתקרה הקיימת, והיא נעשית כדי ליצור הפרדה עיצובית בין החללים השונים בבית (כמו למשל – הסלון והמטבח). שימוש נפוץ נוסף בתקרות הגבס נעשה כדי להסתיר את מערכת המיזוג המרכזית בבית, או לייצר תאורה נסתרת (במקרה כזה, חשוב להתקין גם פתח שירות לטכנאי). ניתן לשלב בתקרות הגבס בסלון גם אלמנטים נוספים כמו צבעים או צורות מיוחדות, שיוסיפו למראה הייחודי שלהן.
קירות גבס הפכו פופולאריים במיוחד עבור מי שרוצים ליצור חלוקה פיזית בחלל הסלון. במקום לעבור תהליך שיפוץ ארוך ויקר, השימוש בקירות הגבס מקצר את העבודה וחוסך הרבה כסף וכאב ראש.
ברווח שבין לוחות הגבס ניתן להכניס חומר מבודד עבור רעשים וחום, כמו צמר סלעים או צמר זכוכית. אם אתם מתלבטים מה עדיף – צמר סלעים או זכוכית אז תדעו שרובם המוחלט של קבלני הגבס ששאלנו המליצו לבודד את הקיר מרעשים עם צמר סלעים. השימוש בלוחות הגבס מאפשר גם להכניס בין הרווחים חוטים מיותרים של חשמל או צנרת אינסטלציה, כדי ליצור מראה נקי ומסודר יותר בסלון, בלי להתחיל בקדיחה של חורים בקיר או חציבה.
קרניז מגבס הוא מעין תוספת תלת-מימדית דקורטיבית, שמוצמדת לפינה שבין התקרה לקיר. קרניז הגבס עונה על הצורך בשני פתרונות: הוא מוסיף אלמנט עיצובי מרשים בסלון, שמסוגל להסתיר גם את כל חוטי החשמל והמיזוג המרכזיים של הבית. הקרניז מגיע באינסוף עיצובים – קרניז מעוגל, מלבני ועוד.
הסלון הוא לרוב החדר שאנחנו נמצאים בו הכי הרבה בבית. ככזה, הוא מכיל פריטים רבים שזקוקים לתלייה, אחסון או סתם מעמד יפה . מזנון מגבס בסלון הוא הפתרון האולטימטיבי לכל אלו.
מזנונים מגבס הם למעשה מבנים דקורטיביים המעוצבים באופן מודולרי. לכן, בשונה ממזנוני העץ הישנים, ניתן לעצב בהם נישות ומדפים באינסוף צורות וגדלים.
מזנון הגבס בסלון משמש לרוב כמעמד מעוצב לטלוויזיה או לפלזמה. גם האפשרות להסתיר את מערכת החוטים במקום שישתרכו על רצפת הסלון הופכת את מזנון הגבס לאופציה פופולארית במיוחד בעבודות גבס בסלון.
שימושים נוספים של מזנון גבס הם באחסון של ספרים, פריטים דקורטיביים ואוספים שונים. את המזנון ניתן לשלב עם חומרים נוספים כמו עץ, זכוכית ואבן כדי ליצור מראה מעוצב וייחודי, או להתקין תאורה נסתרת. חשוב לזכור שמזנון הגבס הוא פתוח, ולכן חשוב להקפיד על סדר שיהיה נעים לעין.
נישת גבס היא בעצם האחות הקטנה של מזנון הגבס. את הנישות ניתן לעצב בהמון צורות ועיצובים שונים, כך שיתאימו לצרכים שלנו, ולעיצוב הכללי של הסלון. גם את נישות הגבס ניתן לשדרג באמצעות שימוש בתאורה נסתרת, צבעים מיוחדים ושילוב חומרים – עץ, אבן וזכוכית.
מחיר עבודות גבס משתנה לפי היקף העבודה והחומרים ויכול לנוע בין 250 -500 ש"ח למ"ר. ברוב המקרים, בעבודות מתחת ל-20 מ"ר, הקבלן יתן ללקוח מחיר קומפלט בלוקח בחשבון את עלות החומרים, זמן העבודה, כמות הידיים העובדות, עלויות השינוע וההרמה, ומורכבות ההתקנה. בעבודות מעל 20 מ"ר, הקבלן יתן לכם מחיר לפי מ"ר.
מחיר בניית מדף גבס נע בין 250-400 ש"ח למטר רץ, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית קיר גבס נע בין 250-350 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר הנמכת תקרה נע בין 300-350 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית תקרה אקוסטית נע בין 300-450 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית קרניז גבס נע בין 250-400 ש"ח למטר רץ, לא כולל מע"מ.
אז אחרי שאספנו מידע על עבודות גבס בסלון, כדאי לקרוא לבעלי המקצוע. כאן במידרג אספנו עבורכם המלצות של לקוחות אמיתיים על קבלני גבס מומלצים. לאחר כל עבודת גבס בסלון אתר מידרג מתקשר ללקוח ומקבל ממנו חוות דעת על העבודה, כך רשימת קבלני הגבס המומלצים מתעדכנת כל הזמן.
משפצים? כדי לדעת כמה יעלה השיפוץ שלכם, נסו את מחירון שיפוצים של מידרג.
מחיר עבודות גבס משתנה לפי היקף העבודה והחומרים.
מחיר הנמכת תקרה נע בין 300-350 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית תקרה אקוסטית נע בין 300-450 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית קיר גבס נע בין 250-350 ש"ח למ"ר, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית קרניז גבס נע בין 250-400 ש"ח למטר רץ, לא כולל מע"מ.
מחיר בניית מדף גבס נע בין 250-400 ש"ח למטר רץ, לא כולל מע"מ.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.